- Poruka
- 29.534
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a kakva je to vecina koju smaramo?subjektivna kategorija...
nesto sto je meni izuzetno zanimljivo neke smara...
ili obratno...
mada treba traziti uzrok u sebi ukoliko shvatimo da smaramo vecinu...
da je to kljucno pitanjeobjektivna ili cisto subjektivna kategorija?
kad nekoga neko ili nesto smara sta nam to govori? ili ovako pera prica miki neku pricu..mika se smara slusajuci peru..pitanje ..da li je perina prica zaista dosadna ..da kazem smarajuca ili je mika dozivljava kao takvu?
ili da li je mika objektivno smor od coveka ioli covek zaista ima zanimljivu pricu za ispricati ali miku ne zanima prica pa se smara?
odnosno da li je smor spoljnji ili unutarnji faktor?
ovde pokusavam da kazem sledece..bez da ikog osudjuem za bilo sta ..da ne bude zabune..mislim da je najbitnije da kad nas pera smori svojom pricom mi prvo treba da preispitamo sebe..koliko smo mo samostalna i nezavisna osoba na koju drugi ukljucujuci tu i peru..mogu da izvrse (negativan) uticaj..ovo bi obuhvatilo i kontra situaciju..odusevljenje npr mikinom pricom..
hocu da kazem sledece..mi nemamo kontrolu nad vlastitim zivotom sve dok drugi imaju uticaj na nase emocije..u oba pogleda pozitivnom i negativnom podjednako..
ovde pokusavam da kazem sledece..bez da ikog osudjuem za bilo sta ..da ne bude zabune..mislim da je najbitnije da kad nas pera smori svojom pricom mi prvo treba da preispitamo sebe..koliko smo mi samostalna i nezavisna osoba na koju drugi.. ukljucujuci tu i peru..mogu da izvrse (negativan) uticaj..ovo bi obuhvatilo i kontra situaciju..odusevljenje npr mikinom pricom..
hocu da kazem sledece..mi nemamo kontrolu nad vlastitim zivotom sve dok drugi imaju uticaj na nase emocije..u oba pogleda pozitivnom i negativnom podjednako..
iskljucivost je odlika glupostiGlupost.
iskljucivost je odlika gluposti
znanje je odlika pameti
neznanje nije isto sto i glupost vec neznanje je samo nedostatak znanja i moze se nadoknaditi ..tako sto se potrudimo i naucimo ono sto ne znamo
glupa osoba svojom iskljucivoscu uskracuje sebi mogucnost da bilo sta nauci![]()

ono sto vecina misli takodje ne znaci samo po sebi da je tacnoDobro, mozda ne bas "cisto subjektivna", ipak postoje socioloski receno neke "tendencijske pravilnosti", cinjenica je da su za vecinu ljudi neke stvari (price) smorne...
ovde pokusavam da kazem sledece..bez da ikog osudjuem za bilo sta ..da ne bude zabune..mislim da je najbitnije da kad nas pera smori svojom pricom mi prvo treba da preispitamo sebe..koliko smo mi samostalna i nezavisna osoba na koju drugi.. ukljucujuci tu i peru..mogu da izvrse (negativan) uticaj..ovo bi obuhvatilo i kontra situaciju..odusevljenje npr mikinom pricom..
ono sto vecina misli takodje ne znaci samo po sebi da je tacno
takodje odlika slabih licnosti je priklanjanje misljenju vecine..tj filozofija tipa "kud svi turci tud i mali mujo"
ono sto vecina misli takodje ne znaci samo po sebi da je tacno
takodje odlika slabih licnosti je priklanjanje misljenju vecine..tj filozofija tipa "kud svi turci tud i mali mujo"
pa ovako..covek nema kontrolu nad vlastitim zivotom sve dok ne uspostavi kontrolu nad svojim mislima emocijama i delima..samo..i samo onda covek ima slobodu izboraу је, ал си закључиооо!
шта ти значи "имати контролу над својим животом"?
ne mrzim te..samo mislim da ti nisi u stanju da sa bilo kim jednostavno razgovarasA sve ovo povodom... ? Ili me prosto mrziš?![]()
ne mrzim te..samo mislim da ti nisi u stanju da sa bilo kim jednostavno razgovaras
svakako..ali samosvestan covek ima mogucnost izbora sta ce da oseca u datim okolnostima..prelazimo u tzv emocionalnu inteligencijuCovek po prirodi ne ostaje ravnodusan prema pojavama (a jos manje prema drugim licnostima), on je emocionalno bice i njegov zivot nema smisla bez emocija, cak i kad tezi da bude samostalan i racionalan, na to ga je ipak motivisala neka emocija...
pa ovako..covek nema kontrolu nad vlastitim zivotom sve dok ne uspostavi kontrolu nad svojim mislima emocijama i delima..samo..i samo onda covek ima slobodu izbora
pa ovako..covek nema kontrolu nad vlastitim zivotom sve dok ne uspostavi kontrolu nad svojim mislima emocijama i delima..samo..i samo onda covek ima slobodu izbora
svakako..ali samosvestan covek ima mogucnost izbora sta ce da oseca u datim okolnostima..prelazimo u tzv emocionalnu inteligenciju
slazem se..samo postoji diferencijacija u delovanju bez i sa nasim izborom u pogledu nacina na koji ce delovatiZbog emocija i cega vec sve ne je i izmisljen pojam "subjektivno", ne postoji neka prica koja deluje istovetno na svaki nervni sistem...