Smisao

Имаш поштовање од мене за ово.. Ти си женско а једина имаш муда да кажеш оно што и јесте истина.. Ово и ја тврдим... Пусти ти љубав, ово, оно, људи се увек цимају само око оних од којих имају корист, било какву, не само материјалну..

А ови што се чуде као "одгајати децу да би пазила на нас" као бљак, па то је природна ствар, мене би генерално било срамота да не пазим на моје родитеље када су они за мене кидали.. То тако иде, прво они пазе тебе, па ти њих.. То је природно, као што стављаш пелене на почетку и крају живота, све се то само обрне.

cega se ti plasis?
da te neko ne iskoriti ili da das nekom vise nego sto je po tvojim merilima zasluzio?
pitaj svoje roditelje zasto su u braku? zasto imaju decu i zasto ih vaspitavaju hrane...?

ne znam kako uopšte možete pomešati ljubav između roditelja i dece i ljubav između muškarca i žene i štaviše dovesti u istu ravan, u ravan pukog sirovog interesa
ne znam kako to kod vas funkcionišu emocije

Pre svega ne stavljaju se te ljubavi u istu ravan..vec samo kao primer..
onoga sto se kao zgrazavate da u svakoj ljubavi postoji interes
ako malo ukljucite mozak ..shvaticete...

ne znam kako uopšte možete pomešati ljubav između roditelja i dece i ljubav između muškarca i žene i štaviše dovesti u istu ravan, u ravan pukog sirovog interesa
ne znam kako to kod vas funkcionišu emocije

Пази брате, ти имаш девојку, да ли си ти са њом само зато да би њој било лепо, да би њој удовољавао, или си ту првенствено да ти узмеш оно што теби треба а наравно да и њој даш оно што њој треба? То ти је модерна пијаца, хтели ви то да признате или не.. Све је на узимању и давању..

cega se ti plasis?
da te neko ne iskoriti ili da das nekom vise nego sto je po tvojim merilima zasluzio?
pitaj svoje roditelje zasto su u braku? zasto imaju decu i zasto ih vaspitavaju hrane...?

Ја се плашим само Бога.
А не може да ме искористи нико, и не дајем више него што је неко заслужио..

Родитељи су ми и превише заузети, па користим прилику за конкретна питања, не за такве ствари..

Пази брате, ти имаш девојку, да ли си ти са њом само зато да би њој било лепо, да би њој удовољавао, или си ту првенствено да ти узмеш оно што теби треба а наравно да и њој даш оно што њој треба? То ти је модерна пијаца, хтели ви то да признате или не.. Све је на узимању и давању..

jeste
zato sto se tako gleda, ja cu tebi ti ces meni

Pre svega ne stavljaju se te ljubavi u istu ravan..vec samo kao primer..
onoga sto se kao zgrazavate da u svakoj ljubavi postoji interes
ako malo ukljucite mozak ..shvaticete...

uključen mi je non stop 24/7 i nikada nigde nisam našao interes. naravno, ako su emocije iskrene. pritom ne mislim na nizak moral tipa sponzoruše, muškarci propalice i beskičmenjaci

Ја се плашим само Бога.

Родитељи су ми и превише заузети, па користим прилику за конкретна питања, не за такве ствари..

moram da pitam, a ko meri koliko je neko dao?

Ја се плашим само Бога.

jasno :hvala:

plasim se samo svoje savesti

uključen mi je non stop 24/7 i nikada nigde nisam našao interes. naravno, ako su emocije iskrene. pritom ne mislim na nizak moral tipa sponzoruše, muškarci propalice i beskičmenjaci

generalno i sustinski gledano...to je tako ..u ljubavi je isteres najizrazeniji..

Poslednja izmena:
generalno i sustinski gledano...to je tako ..u ljubavi je isteres najizrazeniji..

koji i kakav interes?
osecaj koji doticna osoba stvara nama?
sta kada nekog volis a ne mozes biti sa tim nekim ili nemas nikakav kontakt?
kakva je tu ljubav ili interes?

Poslednja izmena od moderatora:
koji i kakav interes?
osecaj koji doticna osoba stvara nama?
sta kada nekog volis a ne mozes biti sa tim nekim ili nemas nikakav kontakt?
kakva je tu ljubav ili interes?

aj ono najbanalnije da navedem..da te voli...da ti pruzi paznju
da deli svoje vreme sa tobom..da te izvede negde..da imas sex..
da dobijes poklon na primer..da se udas ako ga volis.. i tako dalje
ne bih vise..obrazlagala...filozofski ..je tako..prakticno isto ali
covek kao emotivno bice to ne razlikuje

aj ono najbanalnije da navedem..da te voli...da ti pruzi paznju
da deli svoje vreme sa tobom..da te izvede negde..da imas sex..
da dobijes poklon na primer..da se udas ako ga volis.. i tako dalje
ne bih vise..obrazlagala...filozofski ..je tako..prakticno isto ali
covek kao emotivno bice to ne razlikuje

jedno jednostavno pitanje
zasto volis onog sa kim si?
ljubav je osecanje, interes je medjuljudski odnos

Korist je najcvrsca nit kojima se pletu veze medju ljudima..i ma koliko se to nema svidjalo ili ne to je tako..u sta spada i vec obrazlozena ljubav...volis da bi bio voljen..cist interesni odnos ili odnos iz koristi..ako uzmes osecanja kao korist onog momenta kada ih vise ne bude..veza se raskida...osim ako je veza iz interesa koji moze biti...novac na primer..ili moc ili potreba ili zavisnost .i tako dalje

Sto se tice odnosa deca roditelj..koliko si puta cuo da roditelji kazu iako svoju decu gaje sa ljubavlju..ocekujem da kada ostarimo brine o nama..i jedino je covek kao zivo i misono bice do kraja zivota vezan za svoje potomstvo..
Druga je prica kako ko ulazhi u veze..ima ljudi koji prosto utrcavaju u vezu i iz veze bez razmisljanja..samo da bude..drugi opet daju sebi i partneru vremena da se upoznaju..usklade i dostignu stepen razuimevanja pa onda ulaze u ozbiljnu vezu....u principu i kada krenes da ljubis..mazis .milujes..zenu ..ocekujes korist od svega toga u vidu sexa....:D
Нина, ти одговараш на филозофски начин, али мислим да то није прави приступ у овом случају.
Ја на пример би поштовао и ценио мушкарца/жену који би били уз свог партнера и у најтежим тренуцима и то је оно што желим од везе и шта сам и сам спреман да пружим.(а то се односи нарочито на тренутке када партнер није крив што је у тешкој ситуацији)
Сводити људске везе на интерес(практично говорећи), је мени потпуно погрешно, јер ако бих се водио интересима мени буквално нико у животу и не треба.

А љубав никада не бих могао да назовем интересом, јер мени волети некога значи бити захвалан за то што тај неко постоји и ништа друго.
Себичност и посесивност у љубави моментално уништавају саму смисао искрене љубави.

ali to nije interes, to ja želim. nevidim tu nikakav interes s moje strane što joj pružam pažnju i delim moje vreme s njom.
onda je interes tvoj a ne njen, jer ti to dajes i dobijas od nje, jel?
gluposti
ljubav je lepa a ako neko ima sigurnost koja je nama potrebna, posebno materijalna, onda je to interes
sve se svodi na to ja tebi al duplo ti meni i tako....niko nikom na kraju

Mislim da mogu da ti kazem DeeLite..Moze biti da ti je ukljucen..ali

govori u svoje ime. ima nas koji smo dovoljni sami sebi i ne vidim kakvu bi korist videli u drugima ?

Poslednja izmena:

Back