Smisao

Šta je za vas smisao veze?
zašto ulazite ili ne ulazite u vezu?
šta tražite od veze?

Прво сам одоговрио на други део твоје теме.
Ред је да одговорим и на овај део... :)

Смисао везе јесте љубавни однос који граде двоје људи у којем су једно другом изузетни на сваки начин и који тај однос граде у разоткривености и поверењу стичући кроз њега блискост и слободу пред другим. А слобода пред другим је бити ти што заиста јеси. Изложити себе и дозволити му да ти, у недостатку боље речи, суди. Да те мери увек и изнова и да ти буде огледало као оно из бајке о Снежани, само што ово говори о комплетној лепоти, а не само физичкој.
Неко је једном рекао да је љубав рад на потенцијалима вољене особе и то је једна од најбољих дефиниција љубави које сам ја чуо.

У везе сам улазио на неком инстинктивном нивоу, просто осетиш да је то то. Некад то нисам схватао одмах али сам подсвесно увек знао ко је ко и куда то заиста води.
Никад нисам улазио у везе за које је фалило "нешто" и поред потенцијала које је тај однос носио.
То "нешто" није морало да се тиче ни једне стране већ да буде и последица околности, рецимо.

Од везе тражим да буде место у којем ја градим своје ЈА из заједничког МИ.

Не могу да се сагласим с тобом јер емотивно незреле особе и емотивне оштећене особе нису иста категорија и треба их јасно разликовати иако је то на први поглед изузетно тешко.

Slazem se da nije isto, emotivno ostecena osoba je teza kategorija od emotivno nezrele. Nezrela osoba uz stabilnog partnera moze da funkcionise, ali samo ako je stabilnom partneru dovoljno stalo i ako se generalni interesi poklapaju. Ostecena osoba ne moze da funkcionise u vezi koja je zdrava, ali moze u patoloskoj. Uslov je da i partner ima neku vrstu emotivne patologije.

zapravo sam hteo pitati zašto se ljudi boje vezivati?
čemu strah?

ako vidiš da ne ide lako je odustati....zašto ljudi neće ni pokušati?
Веза је обавеза. Добијаш дио одговорности. А то не жели свако.
Мислим да је страх од везивања јако риједак, али је злоупотребљаван да се обична незаинтересованост сакрије иза њега. Лакше се извући ако имаш дијагнозу.

Šta je za vas smisao veze?
zašto ulazite ili ne ulazite u vezu?
šta tražite od veze?

zašto se ljudi boje vezivati?
lako je odustati...zar ne?

Smisao veze je biti sa nekim ko te poštuje, voli, prihvata kakav si, od glave do pete. Jednostavno, ko voli ono nešto u tebi, kao tebi. Ko te voli kao osobu. Tvoj um, i dušu koja misli tim umom. Ulaze svi ljudi u veze, jer žele da budu voljeni, da vole. Ne ulazim u veze, jer se bojim lažljivih i ne odanih ljudi. Onih koji će da odjure i pobegnu na prvi problem, čim nešo zaškripi, i gde ja ne "odigram" kako neko hoće, pa da zato ne "valjam" . Tražim u vezi, ljubav istinsku, poverenje, i odanost. Do srži. Ko ne ume tako, široko mu polje. Ja umem da volim tako , bezumno, ludo i ne ponovljivo. Trazim od veze, da to bude covek koji ne gubi osecaj za pravdu, kada ga ponesu emocije, i koem ne smeta snaga mog karaktera. Ljudi se boje vezivati, iz različitih razloga...najviše iz straha, da budu izigrani, izmanipulisani. Prevareni i slagani. Ili sve to zajedno, pa u miksu. Ja se isto bojim vezivati, vezivanja, jer više ne verujem da se dobro dobrim vraća a više ne mogu da podnosim, da podnesem, da budem obmanuta i slagana. da mi se neko čisto "ne da". Zato se bojim i uvek ću se bojati. Sve dok ne naidje i neki slican dušom mojom, pa na moje spasenje, uoči je*enu razocaranost, pa shvati da mi ej dosta mutljaga, hostaplera i lazova i reši da bude iskren do koske i neko postojan , ko nece otici i ostaviti me kada mi bude najteze. Da, to je najlakse, Komrice. Odustati. Prestati. Biti isutiran. Zaboraviti. I nekoga od*ebati. To je posve najlakše biti u životu...Biti kreten. A biti čovek, ostati, razumeti, pružiti podršku ili sačekati nekoga, pomoći mu da se otvori...e za to se radjaš. da si čovek. To se ne uči. Ne stiče. takav karakter se dobija...Rodjenjem. ♥

Веза је обавеза. Добијаш дио одговорности. А то не жели свако.
Мислим да је страх од везивања јако риједак, али је злоупотребљаван да се обична незаинтересованост сакрије иза њега. Лакше се извући ако имаш дијагнозу.

prevari me bol mi stvaraj
al me nikad ne ostavljaj
<3

Smisao veze je biti sa nekim ko te poštuje, voli, prihvata kakav si, od glave do pete. Jednostavno, ko voli ono nešto u tebi, kao tebi. Ko te voli kao osobu. Tvoj um, i dušu koja misli tim umom. Ulaze svi ljudi u veze, jer žele da budu voljeni, da vole. Ne ulazim u veze, jer se bojim lažljivih i ne odanih ljudi. Onih koji će da odjure i pobegnu na prvi problem, čim nešo zaškripi, i gde ja ne "odigram" kako neko hoće, pa da zato ne "valjam" . Tražim u vezi, ljubav istinsku, poverenje, i odanost. Do srži. Ko ne ume tako, široko mu polje. Ja umem da volim tako , bezumno, ludo i ne ponovljivo. Trazim od veze, da to bude covek koji ne gubi osecaj za pravdu, kada ga ponesu emocije, i koem ne smeta snaga mog karaktera. Ljudi se boje vezivati, iz različitih razloga...najviše iz straha, da budu izigrani, izmanipulisani. Prevareni i slagani. Ili sve to zajedno, pa u miksu. Ja se isto bojim vezivati, vezivanja, jer više ne verujem da se dobro dobrim vraća a više ne mogu da podnosim, da podnesem, da budem obmanuta i slagana. da mi se neko čisto "ne da". Zato se bojim i uvek ću se bojati. Sve dok ne naidje i neki slican dušom mojom, pa na moje spasenje, uoči je*enu razocaranost, pa shvati da mi ej dosta mutljaga, hostaplera i lazova i reši da bude iskren do koske i neko postojan , ko nece otici i ostaviti me kada mi bude najteze. Da, to je najlakse, Komrice. Odustati. Prestati. Biti isutiran. Zaboraviti. I nekoga od*ebati. To je posve najlakše biti u životu...Biti kreten. A biti čovek, ostati, razumeti, pružiti podršku ili sačekati nekoga, pomoći mu da se otvori...e za to se radjaš. da si čovek. To se ne uči. Ne stiče. takav karakter se dobija...Rodjenjem. ♥

hm, kako ti savladaš strah? intuicija ili šta?

Slazem se da nije isto, emotivno ostecena osoba je teza kategorija od emotivno nezrele. Nezrela osoba uz stabilnog partnera moze da funkcionise, ali samo ako je stabilnom partneru dovoljno stalo i ako se generalni interesi poklapaju. Ostecena osoba ne moze da funkcionise u vezi koja je zdrava, ali moze u patoloskoj. Uslov je da i partner ima neku vrstu emotivne patologije.

Оштећена особа може да буде и лечена али у праву си да не може да функционише у вези са здравом особом.
Кажу људи да се сличан сличном радује, и не греше...
Најважније је суочити се са собом и прихватити да си оштећен. Онда се може ићи напред.
Док се то не деси и док се живи на начин "није ми ништа" иде се из једне патологије у другу...

Šta znam, Komrice, valjad se nekada tako i "namesti" u životu, da ne možeš doveka da se bojiš, a valjda je potzrebna nekako malo i doza sreće, da nam Onaj neko malkice i pošalje nekoga gde ćeš možda osetiti da ti ne bi anneo zlo, ali fakat ej, da ću i ja morati pre ili kasnije nekoem ad se otvorim, pa mi soatje smao da se nadam da dopadam u prave ruke, odnosno u nečije čiste emocije i istinku ljubav. Shvatam da ce doci taj dan, kada moraću naprosto da se "trgnem" ako želim ds volim i da budem voljena. Što bi rekli, htela bih ja, ali eto, nakon svega, ne da se bojim, nego takav strah, neopisiv, da je to tesko za objasniti i opisati. ♥

Ali, da. Želim. Moram se suočiti sa tim strahom. Ok, ovo je bilo ovako. Sledece ce mozda biti puno gore,ali mozda fakat bude nevidjeno bolje, verujem da tako moram gledati an to. U protivnom ću se večito bojati, a opet neću izbeci čega se bojim. Ovako cu prevazići taj strah i naći šta želim da nadjem. ♥

da, kažu kad odlučiš nekome verovati dobijaš ili lekciju života ili osobu života...
verovatno je strah baš zbog toga kod svih.

baš sve britki umovi online, a ja moram da idem, reč je reč.
čitaću vas večeras

Ali, da. Želim. Moram se suočiti sa tim strahom. Ok, ovo je bilo ovako. Sledece ce mozda biti puno gore,ali mozda fakat bude nevidjeno bolje, verujem da tako moram gledati an to. U protivnom ću se večito bojati, a opet neću izbeci čega se bojim. Ovako cu prevazići taj strah i naći šta želim da nadjem. ♥
Komri i Jeca ,to su srca dva ! :maramica:

Poslednja izmena:
da, kažu kad odlučiš nekome verovati dobijaš ili lekciju života ili osobu života...
verovatno je strah baš zbog toga kod svih.

baš sve britki umovi online, a ja moram da idem, reč je reč.
čitaću vas večeras

Znaš kako kažu, dobri ljudi nam daruju sreću, loši nauk a zli, naprosto...Lekciju. Pa, svima po zasluzi. Ali, fakat da svako pre ili kasnije, upravo dobije...Zasluzeno. Traženo. Očekivano. To je zakon Univerzuma i aj u to verujem. Ko traži , taj i nadje. Kako zračiš, to i privlačiš. ♥

Komri i Jeca su srca dva ! :maramica:

Ne pričaj bzv, Sarvas. Komrica je jedan izuzetan drug, i čovek. I ja ga cenim i poštujem jer je neko zaista neiskvaren i jedan od retkih ko je ovde zaista čovek. Što se za dobru većinu ljudi tu ne bi moglo reći. I mogu da ti kažem, jedan od retkih , koji je mene razumeo, u nekim teškim momentima tu, kada nikome nije bilo stalo da makar je*eno sasluša moju stranu priče, kada ja nikome ovde nisam mogla A da kažem, a da mi se ne zapuše usta. Toliko. E, zbog toga, ja njega cenim i poštujem. I vrednujem, kao čoveka. ♥

Ne pričaj bzv, Sarvas. Komrica je jedan izuzetan drug, i čovek. I ja ga cenim i poštujem jer je neko zaista neiskvaren i jedan od retkih ko je ovde zaista čovek. Što se za dobru većinu ljudi tu ne bi moglo reći. I mogu da ti kažem, jedan od retkih , koji je mene razumeo, u nekim teškim momentima tu, kada nikome nije bilo stalo da makar je*eno sasluša moju stranu priče, kada ja nikome ovde nisam mogla A da kažem, a da mi se ne zapuše usta. Toliko. E, zbog toga, ja njega cenim i poštujem. I vrednujem, kao čoveka. ♥
Komri je moj drug pa navodim vodu na njegov mlin ! ;)

Smisao veze mi je da gledamo u istom pravcu.
U vezu ulazim ako mi je pored tog nekog prijatno i osecam se lepo. Ako mi nije prijatno i ne osecam se lepo onda u vezu ne ulazim.
Od veze ne trazim nista. Trazim od nas dvoje koji smo u vezi. Sta, zavisi od tipa veze i koliko smo ozbiljno dogurali.
Vezivanja se boje samo emotivno nezrele osobe.
Ne odustajem lako.

Ja nisam emotivno nezrela osoba, ali se bojim vezivanja buducih zbog jako loših iskustava. Brkaš pojmove. Takve osobe su emotivni invalidi ti emotivno nezreli, a osobe koje se plaše da im se ne ponove loša iskustva nisu emotivno nezrele ličnosti vec samo imaju strah da ne zavole pogrešne ljude. Ljudski je bojati se. naravno, radis na tome da prevazidjes taj strah. A, ti ta dva stavljaš u isti koš. ♥

Ja nisam emotivno nezrela osoba, ali se bojim vezivanja buducih zbog jako loših iskustava. Brkaš pojmove. Takve osobe su emotivni invalidi ti emotivno nezreli, a osobe koje se plaše da im se ne ponove loša iskustva nisu emotivno nezrele ličnosti vec samo imaju strah da ne zavole pogrešne ljude. Ljudski je bojati se. naravno, radis na tome da prevazidjes taj strah. A, ti ta dva stavljaš u isti koš. ♥

Ne brkam ja nista, a ti ne citas moje postove.

Back