Смисао Живота

Ne mogu se sada mučiti bespotrebnim razglabanjem na zadatu temu. Ovom prilikom ću, za početak, ostaviti ovde, meni najdraži i najlogičniji citat, koji savršeno prikazuje i moje skromno viđenje smisla života.

"Sasvim je izlišno pitati ima i život ili nema nekakav smisao. On ima onakav smisao kakav mu mi dajemo."

Martin Kesel

Ne mogu se sada mučiti bespotrebnim razglabanjem na zadatu temu. Ovom prilikom ću, za početak, ostaviti ovde, meni najdraži i najlogičniji citat, koji savršeno prikazuje i moje skromno viđenje smisla života.

"Sasvim je izlišno pitati ima i život ili nema nekakav smisao. On ima onakav smisao kakav mu mi dajemo."

Martin Kesel

Tačnije:Kakav smislimo...

...pa da...svi koji su analizirali svoj život, došli su do zaključka da je on u opštem smislu tamo negde osmišljen / zacrtan / okvirno utvrđen i da oni žive šablonizirani život, po tuđoj volji i po tuđem planu...svi ti koji su to videli a nisu našlji objašnjenje toga u toj famoznoj frazi o sudbini , pobunili su se...neki su pobunu videli u samoubistvu , drugi su pobunu videli u bojkotu institucija na svakom mestu gde se izkazuje njihova volja nad slobodnim životom osmišljenim ličnom voljom bilo kog čoveka , a treći su odvažili se da sruše / potru / unište institucionalnu vlast satirući njene personalne postavke na svakom mestu - frontalno....ovi poslednji ponekad i na trenutak ostvare slobodu u kojoj osmišljavaju svoje živote...posle toga , revolucija pojede svoju decu i počinje da formira nove institucije i postavlja nove personalne čuvare revolucije / tekovine - vlast....

...dakle , život može biti smislen samo ako čovek traga za slobodom i njenom lepotom....
...traganje za lepotom slobode je put očovečenja...sve ostalo je ništavilo izprogramirano institucijama vlasti....današnja tomovača....

...veličina Spartakovog ustanka nije u njegovim ratnim pohodima , već ustajanje protivu onih koji osmišljavaju živote drugih / masa / svetine....onog trenutka kad živi stvor ustane protivu tiranije koja mu osmišljava / usmišljava život , postaje jednim svojim delom čovek...i sve što je njegova sloboda izvesnija , sve je on čovečniji...i to stvarno ima smisla !

jes covi, al sve je to samo simptomatska th

velka ljubav plus sitna decica = srce prepuno da samo preliva :heart2:

sve ostalo samo su sublimacije koje se mogu doduse vraski dobro upakovati al hladnocu dugorocno nemoguce je ignorisati

A sta ako Velika Ljubav nadje drugu i shvati da je ona Veca od tebe?
A sta ako sitna decica porastu pa pocnu da se drogiraju i bidnu navijaci?
A ok je to. Valjda mora neki rizik ..mozda se i na dobro izmetne. A mozda i nikad ne ostarimo i ne umremo i ne promenimo se. Ko ce ga znati
Al' je najbolje izabrati 5-6 smislova za svaki slucaj...

...Lemona je ,-čudo...
nabraja svaku muku koja može zadesiti svakog od nas...sjećam se jednog naslova
u 'V. novostima',- i majčina se ljubav istroši...sin narkoman i ,-majka to izreče...
Treba izabrati više smislova Lemona
toga sam i ja primjer
ali do sada sam imao tri smisla
i neću prestati
sve dok Smisao
ne nadjem...

...kad pomenu životne muke , naročito one koje proizilaze iz negativnih karakternik svojstava ljudi ( nama dragih životnih sapatnika , pa i onih koji na život ogadiše ), neke mudrosti kažu da su takvi ljudi tu zbog nas i razlike između nas i njih...oće reći, razlike u karakternim svojstvima čine nas ljudima ili zverima...pa pošto su oni tu kao nekakve zveri , manje ili pak veće, mi trebamo krenuti putem očovečenja...a ono, očovečenje, bilo bi u savladavanju tih životnih muka na način koji ne izlazi iz etike vrlina...dakle, njihovo postojanje uslovljava naše očovečenje...i taj put očovečenja može biti dvojak ...religijski , koji se sastoji u strpljivom trpljenju zemaljskih muka i čekanju nebeskog života , ili da kažem filosovski, koji traži da životne muke savladavamo , prevazilazimo i otklanjamo na način i sredstvima koji nisu nečovečni i ne ruše okvire vrlina...dakle, treba da budemo bolji i čovečniji od onih koji su proizveli ili prouzrokovali muke koje nas spopadaju....
...nešto slično važi i za muke koje nam priroda priredi sa svojim nepogodama u svojim pojavama , kao i muke koje nastanu prouzrokovane našim neznanjem...
...važno je znati, da savladavajući životne muke ne smemo čini greh prema sebi i svom telu...dakle i tu važi ophođenje u okvirima vrlina - čovečnosti...onda život postaje visoko smislen i izazovan ...
...volim da mislim , da život koji se kreće u okvirima etike vrlina - čovečnosti , u svim pogledima je viteški - anđeoski život !
...današnje vreme, u kome čovek stasava i razvija se , svo je protivu ovakvog viteštva i ovakve anđeoske duše...ceo obrazovni sistem , zajedno sa duhovnim institucijama protive se takvom očovečenju i nastoje da proizvode ( da, bukvalno da proizvode ) čoveka mase , argatora , primitivne biološke surove mašine, koja je strpljivi trpljač sa moćima razmnožavanja i roditeljskog reprogramiranja ( roditelji se reprogramiraju u svojoj teci - obnavljaju svoja karakterna svojstva i osobenosti biološke mašine i tako u nedogled cirkulišu ciklusi proizvodnje bioloških mašina )...
...kad malo bolje zavirimo u sopstvenu amorfnost i njenu masu, i kad spoznamo svoje stanje u kome se nalazimo, onda ima smisla da krenemo putem očovečenja - viteštva...tad možemo da rušimo u sebi društveni produkt - čoveka mašinu i izgrađujemo slobodnog čoveka viteza...a ako to obelodanimo , postajemo prosvetitelji...no treba znati da zbog prosvetiteljskog rada vitezovi završavaju na krstu, bivaju otrovani ili spaljivani, mnogi su streljani i obešeni , a većina je utamničena i sklonjena iz žiže javnog života...
...pa sad izvolte...krenite protivu narko bosova, šefova navijačkih grupa, šefova političkih partija, vlade i predsedničkog kazandžije , službi državne bezbednosti u ilegali....Jovo Kapičić zaslužio je penziju ne zbog svog životnog delanja i punjenja masovnih grobnica širom države , već zbog toga što nam je obnarodovao tu istinu...istinu da se vlast brni svim sredstvima uništavanja ljudskih života i da tu nema ničeg ljudskog nit će ga biti...a to što to nema smisla, to personalne postavke na bilo kojoj vlasti ne zanima...pa vlast i nije ljudska , već zverska !
..ne dirajte u zenicu oka vlasti - ne dirajte navijače , decu vašu !?
...

Back