Смисао вечног живота?

u odredjenim danima? koji su toi dani molicu lepo...
prvo vecni zivot u ovakvim telima, sa ovakvim razmisljanjima ne postoji. vecnost bi mogla da postoji ali verujem da u stanju vecnost ti vise nisi civek, dakle prestajes da budes covek a postajes vecnost - ako je to moguce.....ti to mislis vecni zivot kao gorstak? :lol: puno deco gledate filmove...i ne vrrti se sve oko apstinencije naprotiv, nego u balansu.
Па да ме је занимао вечни живот у смислу Горштака отворио бих тему на пдф-филоСофија, овде баш мислим на вечни живот у релчигијском смислу - бесмртност душе.
Па сад, кажу да ћемо добити нова тела, па самим тим већа пиша, лепше жене и тако то. :mrgreen:
То је неки паганизам?
Па није ти ваљда жеља да васцијели дан шеташ у тоги окружен непорочношћу ?
Када бих знао шта ме чека након тога можда би ми и била. :think:

Како сад то???
Šta ja znam... tako piše. :neutral:

Блажен је и свет онај који има део у првом васкрсењу; над њима друга смрт нема области, него ће бити свештеници Богу и Христу, и цароваће с Њим хиљаду година.
И кад се сврши хиљаду година, пустиће се сотона из тамнице своје,
(Otkrivenje 20.6,7)

То је неки паганизам?

Неее, то сам се ја захебавао. :huh:

Šta ja znam... tako piše. :neutral:

Блажен је и свет онај који има део у првом васкрсењу; над њима друга смрт нема области, него ће бити свештеници Богу и Христу, и цароваће с Њим хиљаду година.
И кад се сврши хиљаду година, пустиће се сотона из тамнице своје,
(Otkrivenje 20.6,7)

I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski. 9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih. 10 I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.

Пар места даље пише следеће:

1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. 2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom. 3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov. 4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Вероватно ће после тога уследити рокање код Aрмагедона? :think:
Zapravo, tada postaje interesantno.
Svemirski brod pod nazivom "Novi Jerusalim" spušta se sa neba i konačno se vidi da je bog zapravo energetska jedinica svemirskog broda i ateisti konačno postaju priznati. z:shock:

И град не потребује ни сунце ни месец да светле у њему; јер га слава Божија просветли, и жижак је његов Јагње.
И донеће славу и част незнабожаца у њега.
(Otkrivenje 21:23,26)

Zapravo, tada postaje interesantno.
Svemirski brod pod nazivom "Novi Jerusalim" spušta se sa neba i konačno se vidi da je bog zapravo energetska jedinica svemirskog broda i ateisti konačno postaju priznati. z:shock:

И град не потребује ни сунце ни месец да светле у њему; јер га слава Божија просветли, и жижак је његов Јагње.
И донеће славу и част незнабожаца у њега.
(Otkrivenje 21:23,26)

:lol:

Е управо то.

Кад испуниш неки циљ у животу шта ти је више потребно сем да у миру сачекаш смрт.

Тежиш ка другоме циљу. Јеси ли икад испунио циљ ка коме си тежио?

Наравно да јесам, и увек наравно себи задајем нове циљеве, али претпостављам да ћу доћи у године када ћу рећи "сад могу у миру да умрем". Ако до тога не дође, онда ја нисам испуњен човек, али не видим да ће вантелесни живот ту нешто пременити.

:lol:

Тежиш ка другоме циљу. Јеси ли икад испунио циљ ка коме си тежио?
U besmrtnom stanju ne mozes imati cilj,jer imas rajsko voce-dakle nisi gladan,nema rodbinskih odnosa,tj roditeljskog instinkta-jer svi su braca i sestre,ne tezis da se izboris sa bolescu-jer si neunistiv,ne tezis da pronadjes posao-ne treba ti jer zivis u raju,ne skupljas novac za letovanje-uvek si na odmoru,ne radujes se rodjenju deteta,pa unuceta....glupost za one koji ne znaju da uzivaju dok su zivi,pa se nadaju da ce im se snovi ostvariti kad umru!

Па занима ме хришћански егоцентризам и потреба за бесмтрношћу.

За комунисту је довољно да су његова дела бесмртна, баш као Чеова.

Prvo vecni zivot je normalna stvar i nema tu egocentricnosti, osim onog koji ne priznaje Boga...

Takodje besmrtnost nije isto sto i vecnost, ljudi nisu besmrtni... vec vecni....

Bog je stvorio ljude da budu vecni, tako da je to normalna prirodna stvar....

Pitanje je besmisleno....koji je smisao zivota?
Pa vecni zivot...

A Smisao vecnog zivota je sam po sebi smisao....

Back