Смисао вечног живота?

Znaš šta je smisao ovog života. Da upoznaš istinu o Bogu. Šta se dešava sa ljudima posle smrti. Da saznaš ima li nade za umrle ili su bespovratno izgubljeni za sva vremena. Samo ću ti reći ovako iz prve ruke. Svi umrli koji nisu počinili neki težak greh na primer kao Hitler imaju mogćnost za popravni i čeka ih uskrsenje. Po bibliji plata za greh je smrt i ko je umro iskupio je greh svojom smrću. Eto po bibliji Bog daje priliku i za popravni u još jednom životu do tada počivaju u miru.

To je mozda tvoj smisao,a da li je za jednog Koreanca?
Stim da to i nije smisao,vec nada da ces dobiti nagradu nakon smrti,a ovaj zivot zivis,tj i ne zivis,vec cekas nesto sto je samo u tvojoj glavi ostvarljivo.

A,ja ocekivala nesto pametno.:dash:
Sta je smisao zivota,ne za tebe,vec za svakog coveka,za Indijanca,Afrikanca,Kineza...bez obzira da li je pripadnik neke priznat ili nepriznate religije,ili je ateista?

Da bude Božje dijete. Jer je Bog na svoju sliku i priliku stvorio čovjeka.

imaš baš okice onakve kako je džizus imao kad su mu rekli da mora na krst :zcepanje:

akoi mi ne veruješ pročitaj u bibliji i ne pitaj odakle mi ovo jer to je 'metafora' :zcepanje: :hahaha: :zcepanje:
Simpatična si.:neutral:

To nije smisao zivota! Ispade da tezis da budes Isus.
"Budite i vi savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski".

To mu dodje isto ko da ja tezim,tj mastam da budem dete npr Bill Gatesa.To ne moze biti smisao zivota,vec nebulozna teznja.
Ne lupetaj.

Smisao zivota je odgovor na pitanje zasto uopste postojimo?
Da tezimo da budemo bozija deca?
Da. Da volimo svog nebeskog Oca i da budemo voljeni.

činjenice!? odkad religija ima činjenice !?

vera je vera, duhovnost kako vi to kažete, a bog sad ispade činjenica ? :mrgreen:
Zašto onda bežiš od diskusije? Nisi spremna za agumentovan razgovor?
Očigledno da izbegavaš da vidiš ono što ne želiš - a to su svakako činjenice.
Ja sam ti naveo jedini mogući scenario koji se mogao desiti, i to je činjenica. Ako izneto nije činjenica, hajde daj bolji scenario od navedenog, pošto vidim da si duboko uverena.
Imaš pogrešnu pretpostavku od koje krećeš, a koju ne želiš da menjaš. Svesno ignorišeš istinu i biraš smrt.

To je mozda tvoj smisao,a da li je za jednog Koreanca?
Stim da to i nije smisao,vec nada da ces dobiti nagradu nakon smrti,a ovaj zivot zivis,tj i ne zivis,vec cekas nesto sto je samo u tvojoj glavi ostvarljivo.

Немој Кореанце, оданде се регрутује много масовних убица... а и теквондо је фуш... права ствар је кунгфу, евентуално карате :)

I samo zbog toga?A neki Azijat?Je l i njemu cilj da voli gospoda?Ovo da budemo voljeni,verovatno ne mislis na ovozemaljsku ljubav,roditelja,dece,supruznika,prijatelja,vec na boziju ljubav,je l?

Ма то су све сатанисти:lol:
Овоземаљска љубав?! Ма то је све испод њиховог ранга, за шта им треба доделити Дарвинову награду.
А јел знате коме се додељује Дарвинова награда :per:

како не мож да се сетиш речи србин? нас истребљује демократија.

демократски морал је крвожедан и убилачки.

п.с. а све има везе с јеврејима,

Пријатељу, баш због односа према Србима имам своје схватање "негативаца", а можда је и обрнуто. Замисли, молим те, да си припадник народа чији је национализам (често заправо нешто много горе) политички коректан. Замисли да си Хрват, Албанац, или зашто не рећи - Јеврејин. И онда, твој народ свашта ради, и ма колико се трудио, никако да буде негативац. Досадно бре...
Зато кад видим Толкинове Орке, некако се сетим CNN, BBC... и нису ми више толико негативни.
п.с. И онда се схвати како је "добро" и "зло" заправо обично нешто релативно...

Jel da. A šta ćeš reći za ove Hristove reči : Voli neprijatelje svoje / Ne vraćaj zlo za zlo / Voli bližnjeg svog kao samog sebe / Jeli ima ovde neša loše ? Nema ni najmanje trunke lošeg ili negativnog već čista Božanska ljubav bez imalo zla. Oni koji se deklarišu kao hrišćani i čine zla dela za to nije kriva biblija i Isus.

Па што онда браниш оно лоше што се десило Кананцима и Мисирцима, што од самог Јахве (Он и Исус су једно, јел тако беше?), што под његовим наредбама, рецимо оно што је радио онај други Исус (Навин, за кога Зази рече да је старозаветни Химлер)?!?
Значи ти ниси хришћанин...
Следећи!!! :lol:

Пријатељу, баш због односа према Србима имам своје схватање "негативаца", а можда је и обрнуто. Замисли, молим те, да си припадник народа чији је национализам (често заправо нешто много горе) политички коректан. Замисли да си Хрват, Албанац, или зашто не рећи - Јеврејин. И онда, твој народ свашта ради, и ма колико се трудио, никако да буде негативац. Досадно бре...
Зато кад видим Толкинове Орке, некако се сетим CNN, BBC... и нису ми више толико негативни.
п.с. И онда се схвати како је "добро" и "зло" заправо обично нешто релативно...

свако има право да верује у нешто.
већина верује у лаж, себи верује,,,
медија су контролисана јер контролишу.

To nije smisao zivota! Ispade da tezis da budes Isus.To mu dodje isto ko da ja tezim,tj mastam da budem dete npr Bill Gatesa.To ne moze biti smisao zivota,vec nebulozna teznja.
Smisao zivota je odgovor na pitanje zasto uopste postojimo?
Da tezimo da budemo bozija deca?Ne verujem.

Заправо ја верујем у нешто слично.
Сав материјални свет заправо је манифестовани Бог. Самим тим, сви смо већ Божија деца, тежили, не тежили...
Цака је у томе да спознаш и изразиш себе. Ово друго је важније. Читав свет себе изражава, углавном без спознаје. Кад имаш потомство, и тако се изражаваш. Што рече Шпенглер - цео живот је религија. (Само)спознаја је додатни квалитет. Људи га сигурно имају, можда и друга жива бића, никад нећемо знати (замисли да си слепи миш, да имаш ултразвучну перцепцију...).
Друга је ствар што за мене тај Бог не може бити Јахве библијски. Не могу да верујем у те бесмислене бајке - Земља старија од Сунца, свет стар 6000година, сво зло је због змије која говори...:roll:

свако има право да верује у нешто.
већина верује у лаж, себи верује,,,
медија су контролисана јер контролишу.

За Албанца је истина да је он био прогањан а не Србин. Зар заиста мислиш да би га могао уверити у супротно?!
Да, можеш рећи да је истина између, али ствари типа бомбардовати или не један народ су поприлично бинарне одлуке...

Zašto onda bežiš od diskusije? Nisi spremna za agumentovan razgovor?
Očigledno da izbegavaš da vidiš ono što ne želiš - a to su svakako činjenice.
Ja sam ti naveo jedini mogući scenario koji se mogao desiti, i to je činjenica. Ako izneto nije činjenica, hajde daj bolji scenario od navedenog, pošto vidim da si duboko uverena.
Imaš pogrešnu pretpostavku od koje krećeš, a koju ne želiš da menjaš. Svesno ignorišeš istinu i biraš smrt.

maa ko beži iz diskusije, tu sam ja :zag:

pomenuo si smrt...
tebi je znači smisao života da živiš u konstantnom strahu od smrti ?

i ajde mi kaži šta je u stvari 'istina' ??

Друга је ствар што за мене тај Бог не може бити Јахве библијски. Не могу да верујем у те бесмислене бајке - Земља старија од Сунца, свет стар 6000година, сво зло је због змије која говори...:roll:

dok ne odes jerusalim i osetis....

За Албанца је истина да је он био прогањан а не Србин. Зар заиста мислиш да би га могао уверити у супротно?!
Да, можеш рећи да је истина између, али ствари типа бомбардовати или не један народ су поприлично бинарне одлуке...

prosecan albanac i srbin se u skontavanju politickog marketinga nimalo ne razlikuju jer su oboje izmanipulisani...isto ko prosecan amerikanac ili neki sa kako kazemo bliskog istoka, kinez, rus ili bilo ko drugi.

Back