Смисао вечног живота?

Za kanarinku : Proveri dobro da li nam je Bog zaista poslao pismo u obliku biblije. Ako se uveriš da je to njegovo pismo zašto onda da ne veruješ ?

Kako si ti to proverio?Na to pitanje,mozda imaju celnici Vatikana,ali javno nam reci nece,jer urusili bi koncepciju svoje bogate vladavine.
Ono sto pise u Bibliji skrpljeno je nekoliko stotina godina nakon Hrista.,Zar nije logicno da je bog direktno svom sinu sapnuo svoje reci?
Rano hriscanstvo je imalo razlicita verovanj i razlicite spise.Njega su cinile razlicite zajednice koje su se medju sobom takmicile u tumacenju sta je Isus bio i sta je propovedao(i danas imamo slicnu situaciju) i sta je radio;zajednice kojima se vera zasnivala na krajnje razlicitim predstavama.Sukobljavali su se oko toga cija je verzija prava.Na kraju je jedna prevladala,ona koja je okupila najvise pristalica.I tako su pobednici odlucili koje ce od tih spisa pokrsteni slediti,izmenuli su ih da se prilagode prici koje se oni drze,i sve druge su oznacili kao bogohulne i potiskivali ih.

Vrhunski svetski strucnjaci za bibliju utvrdili su da ima pozivanja na razne druge spise,druga jevandjelja koja nikad nisu nadjena,ali koja u mozda starija od onih u bibliji-po poslednjim podacima ima ih blizu pedeset.

Poslednja izmena:
Njaham...
Pa hajde više...sve nešto kritikujete, te se rugate, te pljujete, te ovo, te ono...a sve mlaćenje prazne slame. Daj više budite konkretni, ipak vam je život ugrožen, daj da vas ja i doktor prosvetlimo.

Ajd' prvo da se zapitamo Zašto a ne Kako?

Ako je bog svemoguć i sve on zna svevideći i tako to, zašto bi stvarao Adama i Evu a da nije mogao predvideti da će načiniti greh i kao takvog u startu radi preventive nije stvorio odmah prve ljude koji neće biti podložni iskušenju i ne bi bilo problema za dalje, svi srećni i zadovoljni, bezgrešni, žive u raju itd. ??

Svemogući, svevideći bog koji nije znao da će mu njegove prve ljudske kreacije biti slabe na greh pa još im uvali ono drvce sa kojeg ne smeju da jedu !?
Što im posadi to drvo? Da ih iskušava? I pali su na ispitu iskušenja.
Da nije bilo drveta ne bi bilo ni greha,i konačno, da ih ne stvori tako povodljive i potencijalno grešne sad bi se i dalje šetkali u raju i nikom ništa.
Ako nije mogao da predvidi onda nije svemoguć, ako nije svemoguć onda i nije neki bog.

Ako je bog svemoguć i sve on zna svevideći i tako to, zašto bi stvarao Adama i Evu a da nije mogao predvideti da će načiniti greh i kao takvog u startu radi preventive nije stvorio odmah prve ljude koji neće biti podložni iskušenju i ne bi bilo problema za dalje, svi srećni i zadovoljni, bezgrešni, žive u raju itd. ??

Svemogući, svevideći bog koji nije znao da će mu njegove prve ljudske kreacije biti slabe na greh pa još im uvali ono drvce sa kojeg ne smeju da jedu !?
Da nije bilo drveta ne bi bilo ni greha,i konačno, da ih ne stvori tako povodljive i potencijalno grešne sad bi se i dalje šetkali u raju i nikom ništa.
Ako nije mogao da predvidi onda nije svemoguć, ako nije svemoguć onda i nije neki bog.
kad detetu kažeš: plodove možeš da jedeš sa svakog drveta samo ne sa ovog, ono će posegnuti jedino za plodovima sa tog drveta jer mu ostali nisu zanimljivi...:mrgreen:

boža je to znao, tako da ja mislim da je celo sranje sa tim drvetom svesno prouzrokovao boža, a ne đavo. :thumbdown:

đavo je još ispao super korektan u celoj igri. :lol:

kad detetu kažeš: plodove možeš da jedeš sa svakog drveta samo ne sa ovog, ono će posegnuti jedino za plodovima sa tog drveta jer mu ostali nisu zanimljivi...:mrgreen:

boža je to znao, tako da ja mislim da je celo sranje sa tim drvetom svesno prouzrokovao boža, a ne đavo. :thumbdown:

đavo je još ispao super korektan u celoj igri. :lol:

vrag i nije neki vrag kako se priča..jaoo, jaoo, nego je to u stvari boža... džavolČiČ jedan :cool:

Ok, to je pitanje koje svako postavlja.
Više puta sam na ovo odgovarao, pisao, i iz iskustva vidim da ljudi ne žele mnogo vremena da posvete ovom pitanju. Čim se činjenice okrenu protiv sagovornika on odustaje od diskusije i daljih pitanja. Ja bih voleo da naiđem na iskrenog sagovornika koji će slediti činjenice pa gde god da ga odvedu.

Da, slažem se da prvo treba videti "Zašto".

Bog je znao da će doći do pobune. Bog je znao da će doći do ove ogrovne patnje. Bog je sve to znao. Ali šta to vredi ako to ne znaju stvorenja? Kako je moguće u tebi ubaciti sliku nečega što nisi videla/doživela/osetila? Kako ćeš znati šta će se dogoditi kada stvaviš ruku u vatru ako to nikada pre nisi radila, i nikada pre to nisi videla? Pitanje koje si postavila je mnogo složeno, i zahteva opširan odgovor, ja se trudim da odgovorim u kratkim ctama. Dakle, da bi znala da je pogrešno stavljati ruku u vatru postoje dva načina: Da od mene prihvatiš poverenjem savet da je to pogrešno - znači u pitanju je poverenje, i drugi način, da sama proveriš, tj da se opečeš. Ti biraš. Ne postoji treći način, ako postoji ti ga iznesi. Sad da budem konkretni, a ti pokušaj da razumeš moju prethodnu analogiju. U početku stvaranja anđela, i bića za koje ne znamo, tj nemamo detaljne informacije, nije postojalo zlo. - Ovo je vrlo bitno. Bitno je i odgovoriti na pitanje šta je zlo. što je takođe širok pojam, u najkraćem - nedostatak dobra. Dakle, u početku nije postojalo zlo. Kako će postojati, ako nema ko da ga čini? A bića su stvorena da čine dobro. Znači nema zla, i nikada nije postojalo, bića jednostavno ne znaju šta je to laž, bol, patnja i td. Stvorena je harmonija unutar koje se sva stvorenja osećaju ispunjenim i srećnim. Zar nije to ono što bismo svi voleli i šta svi zamišljamo? Ako nismo produkt slučajnosti, već imamo svog Konstruktora, tj Tvorca onda je ovo zaočekivati od Njega, da napravi ovakav život - gde ćemo svi biti srećni i zadovoljni. To i jeste Njegova namera, ali to se ne rešava pucketanjem prstima, mahanjem štapom i sl. za rešavanje ovog problema u kom se nalazimo potrebno je vreme, i to bi mogla da razumeš ako se budeš malo zainteresovala - a ja te pozivam za to. Sva stvorenja su stvorena sa slobodnom voljom, iz samo jednog razloga - da daju i primaju ljubav. Tamo gde nema slobodne volje nema ni ljubavi. Ti ne možeš dobiti ljubav od robota, šporeta, i td. Ali, stvoriti biće sa slobodnom voljom, u sebi nosi ogrovan rizik, rizik da ti se to stvorenje suprostavi i okrene protiv tebe i tvoje volje. Jednostavno stvorenje ima pravo da ti se suprostavi, da izabere zlo, jer ima slobodnu volju, ako bi mu ti to uskratila, onda to stvorenje ne bi imalo slobodnu volju. To bi bio mehanizam robota koji je programiran da radi ono što si ti zamislila, a tu nema ljubavi. Znači, u jednom takvom ambijentu, u takvim okolnostima, jedno stvorenje odlučuje da se suprostavi svom Tvorcu, tj onome ko mu je dao život. Zašto je to stvorenje to uradilo je u startu glupo pitanje. Kada uradiš nešto što je loše, da li ti imaš razlog za to? Naravno da nemaš, znači da ne postoji racionalan odgovor zašto neko čini zlo. Mi možemo da dajemo neke odgovore i neka nagađanja. E sad, Tvorac je znao da će ovo stvorenje da se pobuni, ali ga je morao pustiti, razlog ću navesti na kraju, to stvorenje počinje da govori neistinu među svojom braćom - ostalim stvorenjima, kako ostala stvorenja nikada nisu čula za laž, monoga su nasela na ove neistine, čak 1/3. I dogodila se velika pobuna protiv Tvorca, čak 1/3 Njegovih stvorenja. On je mogao jednostavno da ih uništi. Ali šta bi se tek onda dogodilo? Došlo bi do sumnje kod ostalih stvorenja, da oni ne služe Tvorcu iz ljubavi, već jer su primorani na to - u suprotnom će biti uništeni. A to nije ono što Tvorac želi. Zato je i dopustio stvorenjima da se pobune i da ispromovišu šta imaju. Tvorac će zastupati svoj koncept, a oni neka reklamiraju svoj. Znači Tvorac dopušta pobunu. U tom trenutku dolazi do našeg stvaranja - stvaranja ljudi - muškaca i žene. Tvorac nam daje slobodnu volju, i zbog pobune koja se tek dogodila, Tvorac je osetio potrebu da napravi mali test poslušnosti. Da vidi koliko smo spremni da Mu verujemo, da to odmah vidi, zašto da čeka dug vremenski period da bi se to pokazalo. Postavio je drvo sa plodovima koji se nesmeju jesti. Kako smo bili sa Tvorcem, direktno od Njega smo saznali da je u Univerzumu došlo do pobune, da neka stvorenja promovišu drugačiji koncept od Tvorčevog. On nam je mogao samo reći šta je za naše bolje, a na nama je bilo da li ćemo Ga poslušati. Imamo slobodnu volju i svako prisiljavanje je ugrožavanje naše slobode izbora. Pored svih tih opomena, saveta, mi smo odlučili da se okrenome protiv Njega i da se pridružimo u pobuni. Kako smo tim činom izgubili svetost, postali smo smrtni, i našu degeneraciju smo počeli da prenosimo na naše potomke. Tako smo postali grešni i skloni grehu. E sad, ja sam ovde zaobišao Hristovu žrtvu i sve to, jer je to tema za sebe. Morao sam ti odgovoriti na ovaj način, jer je nemoguće na drugačiji način. Potrebno je sagledati stvar iz svih uglova, ne samo iz jednog - našeg. I da ne ostane bez zaključka, ovo je jedini mogući način da se reši problem zla. Da se stvorenja upoznaju sa zlom, i da ga više ne čine. Dok se zlo nije pojavilo stvorenja su mogla samo poverenjem u Tvorca da ne čine zlo, sada kada vidimo šta je rezutat zla, mi ne treba slepo da verujemo Tvorcu, već na osnovu sopstvenih ubeđenja da ne činomo zlo. Ovo je jedino moguće rešenje, ako ti znaš za bolje iznesi ga, ja te uveravam da ne postoji.

Eto, trudio sam se da budem što kraći(što se nebi reklo), a da odgovorim na pitanje. Svaki deo koji ti se čini sumnjičav ti pitaj/sugeriši, da zajedno vidimo da li je imalo boljih rešenje. Mislim da sam dovoljno korektan da zajedno dođemo do istine - ako je to prirotet, a meni jeste.

Servant of God : Lepo objašnjeno samo još ponešta da dodam. Biblija uopšte ne krije da je tvorac znao da će se desiti sve kako se desilo. U svemu tome postoji i još jedno pitanje. Primer : Ako imamo osobu kojoj sve dajemo šta god poželi ta osoba će nas voleti zar ne. E sad da li nas voli iz srca ili iz koristoljublja. Ako želiš to da proveriš samo joj uskrati nešta ne moraš mnogo i posmatraj kako se ponaša. Ako počne da te pljuje zbog toga ta ljubav je lažna ustvari to je koristoljublje . Sigurno je da Bog takvu ljubav ne želi. Tu ima i jedno podpitanje. Zar je Bogu potrebno da to proverava ako sve zna ? Naravno da nije potrebno zbog njega nego zbog drugih koji ne znaju. To pitanje je potegao satana i zapisano je u knjizi o Jovu.
Ja nemam mnogo vremena da sedim za računarom tako da se izvinjavam ako nekome ne odgovorim na pitanje. A ima puno toga za razjašnjavanje.

Poslednja izmena:
Servant of God : Lepo objašnjeno samo još ponešta da dodam. Biblija uopšte ne krije da je tvorac znao da će se desiti sve kako se desilo. U svemu tome postoji i još jedno pitanje. Primer : Ako imamo osobu kojoj sve dajemo šta god poželi ta osoba će nas voleti zar ne. E sad da li nas voli iz srca ili iz koristoljublja. Ako želiš to da proveriš samo joj uskrati nešta ne moraš mnogo i posmatraj kako se ponaša. Ako počne da te pljuje zbog toga ta ljubav je lažna ustvari to je koristoljublje . Sigurno je da Bog takvu ljubav ne želi. Tu ima i jedno podpitanje. Zar je Bogu potrebno da to proverava ako sve zna ? Naravno da nije potrebno zbog njega nego zbog drugih koji ne znaju. To pitanje je potegao satana i zapisano je u knjizi o Jovu.
Ja nemam mnogo vremena da sedim za računarom tako da se izvinjavam ako nekome ne odgovorim na pitanje. A ima puno toga za razjašnjavanje.

A ti?Znas li ti sve?Kako si proverio da je biblija prava?Ili nisi proveravao,vec znas da jeste?

Аха!

Bog je znao da će doći do pobune. Bog je znao da će doći do ove ogrovne patnje. Bog je sve to znao. Ali šta to vredi ako to ne znaju stvorenja?

па онда

Tvorac je osetio potrebu da napravi mali test poslušnosti. Da vidi koliko smo spremni da Mu verujemo, da to odmah vidi, zašto da čeka dug vremenski period da bi se to pokazalo.

Ако је већ све знао, шта ће му експерименти.

Логика ти је шупља ко црквено звоно :lol:
Читај мало Лајбницову теодикеју, распитај се о закону карме, постоје логичнија објашњења :)

A ti?Znas li ti sve?Kako si proverio da je biblija prava?Ili nisi proveravao,vec znas da jeste?

Naravno da ne znam sve ali kad čitam vaše postove dođe mi da vrisnem od muke Jeremija 9.24. Ko se hvali neka se hvali time što je razborit i što mene pozneje, što zna da sam ja JAHVE i da pokazujem dobrotu pravdu i pravednost na zemlji JER U TOME UŽIVAM....
Naravno da sam proveravao bibliju ali to je druga tema. Najbitniji su mi oni dokazi i proročanstva koja se ispunjavaju u naše vreme. Nisu u pitanju samo znaci vremena o kojima je govorio Isus nego i još neka proročanstva jako ubedljiva koja govore da je biblija istinita. Uzgred da naglasim, ako verujete, komunicirao sam sa tim osobama iz duhovnog sveta. Samo što mislim da su se oni malo zeznuli u proračunu jer hteli su da me navuku na spiritizam a meni je to poslužilo kao nedvosmislen dokaz da su oni tu i da postoje.

Agarta : Ако је већ све знао, шта ће му експерименти.

Zbog drugih koji ne znaju.

Poslednja izmena:
Ko se hvali neka se hvali time što je razborit i što mene pozneje, što zna da sam ja JAHVE i da pokazujem dobrotu pravdu i pravednost na zemlji JER U TOME UŽIVAM....

Египћанима и Кананцима је посебно показао доброту:roll:
А шта да се неко хвали што познаје Одина, како би ти реаговао?!:think:

Naravno da ne znam sve ali kad čitam vaše postove dođe mi da vrisnem od muke Jeremija 9.24. Ko se hvali neka se hvali time što je razborit i što mene pozneje, što zna da sam ja JAHVE i da pokazujem dobrotu pravdu i pravednost na zemlji JER U TOME UŽIVAM....
Naravno da sam proveravao bibliju ali to je druga tema. Najbitniji su mi oni dokazi i proročanstva koja se ispunjavaju u naše vreme. Nisu u pitanju samo znaci vremena o kojima je govorio Isus nego i još neka proročanstva jako ubedljiva koja govore da je biblija istinita. Uzgred da naglasim, ako verujete, komunicirao sam sa tim osobama iz duhovnog sveta. Samo što mislim da su se oni malo zeznuli u proračunu jer hteli su da me navuku na spiritizam a meni je to poslužilo kao nedvosmislen dokaz da su oni tu i da postoje.

Ajme,koliko kontradiktornosti!
Vidi,otvorih temu o prorocima,ali nema vas tmo.Prorok moze biti i moja baba,samo predvidjas sotonu,kataklizme,propast i tom smislu,pogresiti ne mozes!
Bibliju si ti proveravao iz kojih izvora?Sobzirom da pojedini arheolozi posvetise zivot u istrazi,pa ne dokazase ni za ni protiv,vec im se samo otvaraju nova i nova pitanja!
I kazes prico si sa dusima?
A koji ti taj Jahve?

Agarta : Ако је већ све знао, шта ће му експерименти.

Реплицирао сам Слуги који је показао контрадикторност у свом посту. ОН је рекао
Tvorac je osetio potrebu da napravi mali test poslušnosti. Da vidi koliko smo spremni da Mu verujemo, da to odmah vidi, zašto da čeka dug vremenski period da bi se to pokazalo.

Од кад то Свезнајући експериментише?! Дај, уразуми га (може и поруком, ако ВАМ је брука јавно) да не брука 'ришћанство :hahaha:

Човек је онакав какав је Бог хтео. Нема друге, ни треће. Једина логична теодикеја је она Лајбницова која говори о нужности зла на овоме свету, те да бољи свет није могућ (ни кад тај ваш богец "упали светло", како је причао Слуга, јер онда поново отвара сва она питања која мисли да је решио: да ли ће бити зла, да ли ће бити "слободне воље", како то да зло није добро ако се човек опаметио...)

a ti si njih zeznuo... uso si im u trag,pokupio informacije i zapalio....hahaha....ti si ga sad nagrabusio....

Египћанима и Кананцима је посебно показао доброту:roll:
А шта да се неко хвали што познаје Одина, како би ти реаговао?!:think:

Kako su Kananci spaljivali svoju decu na lomači tako su i zaslužili. Odin nemože da me privuče zbog njegovih dela jer čujem kako se obesio i iskopao sebi oko. Po moralnim načelima po pravednosti priznajem samo biblijskog Boga.

Kanarinka: Ajme,koliko kontradiktornosti!
Vidi,otvorih temu o prorocima,ali nema vas tmo.Prorok moze biti i moja baba,samo predvidjas sotonu,kataklizme,propast i tom smislu,pogresiti ne mozes!
Bibliju si ti proveravao iz kojih izvora?Sobzirom da pojedini arheolozi posvetise zivot u istrazi,pa ne dokazase ni za ni protiv,vec im se samo otvaraju nova i nova pitanja!
I kazes prico si sa dusima?
A koji ti taj Jahve?

Videćeš dokaze za bibliju u toj temi. Koliko mi je poznato arheolizi su pronašli dokaze da je biblija istinita .Recimo planinu Sinaj u Arabiji sa arheološkim dokazima. Mesto prelaska preko Akabskog zaliva itd. Da, imao sam komunikaciju sa duhovima u vreme kad nisam znao za bibliju. To je zabranjeno ali ja tada nisam znao. Ko je Jahve ? Pročitaj u vikepediji.

Videćeš dokaze za bibliju u toj temi. Koliko mi je poznato arheolizi su pronašli dokaze da je biblija istinita .Recimo planinu Sinaj u Arabiji sa arheološkim dokazima. Mesto prelaska preko Akabskog zaliva itd. Da, imao sam komunikaciju sa duhovima u vreme kad nisam znao za bibliju. To je zabranjeno ali ja tada nisam znao. Ko je Jahve ? Pročitaj u vikepediji.[/QUOTE]

Nista arheolozi nisu dokazali.To sto vidis ono sto zelis videti,ne znaci da je bas tako.
Jesi li i ti iz tog izvora otkrio ko je Jahve?
Pricaj srpski,da te celi svet razume.:zcepanje:

Kako su Kananci spaljivali svoju decu na lomači tako su i zaslužili.
А доказ за то је Стари завет, ерго пропаганда истог бога (његових свештеника)
Сад лепо замени "Кананци" са "Јевреји" и добићеш наци пропаганду.

Po moralnim načelima po pravednosti priznajem samo biblijskog Boga.

Твој морал је лажан.
Ако се за неки морал може рећи да је неморалан, то је онда хришћански морал :)

Твој морал је лажан.

како не мож да се сетиш речи србин? нас истребљује демократија.

демократски морал је крвожедан и убилачки.

п.с. а све има везе с јеврејима,

Твој морал је лажан.

Jel da. A šta ćeš reći za ove Hristove reči : Voli neprijatelje svoje / Ne vraćaj zlo za zlo / Voli bližnjeg svog kao samog sebe / Jeli ima ovde neša loše ? Nema ni najmanje trunke lošeg ili negativnog već čista Božanska ljubav bez imalo zla. Oni koji se deklarišu kao hrišćani i čine zla dela za to nije kriva biblija i Isus.

Jel da. A šta ćeš reći za ove Hristove reči : Voli neprijatelje svoje / Ne vraćaj zlo za zlo / Voli bližnjeg svog kao samog sebe / Jeli ima ovde neša loše ? Nema ni najmanje trunke lošeg ili negativnog već čista Božanska ljubav bez imalo zla. Oni koji se deklarišu kao hrišćani i čine zla dela za to nije kriva biblija i Isus.

Moral je svojstvo svakog čoveka, i odnosa prema životu i drugim ljudima, i nikako ne bih stavljala u isti 'koš' sa nekim citatima iz istorijsko-religijskih spisa,
jer taj moral nije predodređen biblijom i njenim naravoučenijima, nego samoj čovekovoj razumnosti i 'ljudskim' merilima.

Mogla bih slobodno reći da je moral onaj 'mehanizam' što ne dozvoljava da proradi savest kao posledica.

Tako je!A Templare je papa stvorio da se igraju zmurke sa muslimanima.

Back