SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e da,neko se gore pitao (ili je bilo u uvodnom postu,nebitno) zasto se kalendar maja zavrsava bas 21.12.2012. ....
hmm,mozda nisu stigli da nastave,nakon spanskog osvajanja....ko zna.....
e sad,ne znam kako je pronadjen taj kalendar..pretpostavljam da su to neki spisi,crtezi,sta li je....
mozda je nastavljen na drugom mestu,ili unisten......(mislim da sam negde citala,da se kalendar maja sastojao iz 6 delova....da mi zivimo u petom....on je valjda poceo osamdesetih godina proslog veka,a zavrsava 2012....ne znam....mozda nije smak,mozda samo dogadjaj koji ce obeleziti novu eru,sta li...)
mozda ja lupam gluposti,ali sta cu...previse sam optimisticna da bih poverovala u to da cu za koju godinu da nestanem sa ovoga sveta.....:hvala:

nisam ja,ja sam postavio slicno pitanje. :)

i sta je to bilo kao,neki sezonski kalendar stoleca jel? :confused::lol::confused:

e sad ovo ne bi bilo toliko zanimljivo,tj uopste,ako se na kraju tog nekog stoleca ,vremena,delova,stavec,i na pocetku novog ne desi nesto mega giga ultra vazno. :)
:confused:

ja sam pesimista......ali idalje ne verujem da je 2012. ultimate ending. :) xD :S

al ko ce ga znati.....mozda i jeste. :think:

nisam ja,ja sam postavio slicno pitanje. :)

i sta je to bilo kao,neki sezonski kalendar stoleca jel? :confused::lol::confused:

e sad ovo ne bi bilo toliko zanimljivo,tj uopste,ako se na kraju tog nekog stoleca ,vremena,delova,stavec,i na pocetku novog ne desi nesto mega giga ultra vazno. :)
:confused:

ja sam pesimista......ali idalje ne verujem da je 2012. ultimate ending. :) xD :S

al ko ce ga znati.....mozda i jeste. :think:

ma ne znam sta je....samo sam ''ovlas'' procitala...
pa dobro,ne kazem ja....i ja sam razmisljala tako - da ce se desiti nesto vrlo vazno,ali zasto to nesto mora da ima veze sa unistenjem....zasto ljudi uvek teze ka tome kada god se spomene nesto mega giga ultra vazno....:confused:

pa dobro,ne kazem ja....i ja sam razmisljala tako - da ce se desiti nesto vrlo vazno,ali zasto to nesto mora da ima veze sa unistenjem....zasto ljudi uvek teze ka tome kada god se spomene nesto mega giga ultra vazno....:confused:

eh to sam se i ja pitala bezbroj puta. cim se odredi neki datum odmah - haos. 99% ljudi koji veruju u taj datum imaju striktno crne misli...

mozda se pumpa prica preko granica da bi se uvela jaca kontrola, tj. da bi nam oduzeli ovo malo prava sto koristimo...npr. sad je svima frka od zemljotresa i cunamija, pa su tu vulkani... idemo sad naveliko sa reptilima, a i obamagedon je blizu, ondak,... i sitnoj deci je jasno ko je iza dolara i mmf-a...

Mnogi ovde brkaju Kraj ciklusa sa nekim politickim,socijalno-ekonomskim promenama u svetu ili pak u to zele da veruju.Kraj ciklusa je kod Maja imao znacenje za Kraj civilizacije.
Naucnici su izracunali tacno vreme svih ciklusa do sada i tako ih definisu ,mada ne verujem da se moze bas tacno odrediti vreme u dan tako da ne verujem ni u 2012.

Poslednja izmena:
Mnogi ovde brkaju Kraj ciklusa sa nekim politickim,socijalno-ekonomskim promenama u svetu ili pak u to zele da veruju.Kraj ciklusa je kod Maja imao znacenje za Kraj civilizacije.

Ne mora biti, ne znam otkud ti takav zakljucak. Sem toga, prorocanstva mnogih proroka se odnose na pojedine narode, ljude, dogadjaje, ne i ne citavu civilizaciju. Seti se, Tarabici su proricali o Srbiji, srpskom kralju itd, Nostradamus o Parizu, izmedju ostalog, niko od njih nije proricao nesto vezano za Australiju npr ili Juznu Ameriku...

Juce sam na Kosavi gledao ozbiljnu naucnu emisiju o mogucim kataklizmama(udar nebeskog tela,izbijanje super vulkana,dzinovski cunami .....)na zemlji.Utvrdjeno je da je u proslosti bilo vise takvih dogadjanja na planeti i da ce ih sigurno biti i u buducnosti,cak mozda i za naseg zivota.
Pored ostalog,receno je da ce biti najopasnije ako dodje do promene magnetnih polova.Zamrzavanje svih zivih bica nastupa trenutno,prakticno u toku jednog dana.Potonuce citavi delovi kontinenata.Naucnici kao dokaz navode smrznute mamute,od pre oko 12.000 godina ,cije meso se i sada jede bez problema a u ustima im se nalazi nesvarena hrana koju su tek bili progutali.
Na Filozofiji sam dao nacelno misljenje sta bi moglo da spase bar deo covecanstva.

Juce sam na Kosavi gledao ozbiljnu naucnu emisiju o mogucim kataklizmama(udar nebeskog tela,izbijanje super vulkana,dzinovski cunami .....)na zemlji.Utvrdjeno je da je u proslosti bilo vise takvih dogadjanja na planeti i da ce ih sigurno biti i u buducnosti,cak mozda i za naseg zivota.
Pored ostalog,receno je da ce biti najopasnije ako dodje do promene magnetnih polova.Zamrzavanje svih zivih bica nastupa trenutno,prakticno u toku jednog dana.Potonuce citavi delovi kontinenata.Naucnici kao dokaz navode smrznute mamute,od pre oko 12.000 godina ,cije meso se i sada jede bez problema a u ustima im se nalazi nesvarena hrana koju su tek bili progutali.
Na Filozofiji sam dao nacelno misljenje sta bi moglo da spase bar deo covecanstva.

Od filozofiranje ce imamo slabu vajdu ako bude sve sto si naveo...

Da je bilo događaja da zbriše gotovo čitavo stanovništvo zemlje sigurno bi bilo zapamćeno a kasnije i zabeleženo.No tu i tamo su se događale katastrofe,ali ne u globalu koja ugrožava opstanak čovečanstva.Ovo vreme koje dolazi jeste prvi put da je čovekov opstanak ugrožen.

Filozofija nikada nije niti ikada može spasiti čovečanstvo,već samo može da zakomplikuje vrlo prosta pitanja.Ne treba velika filozofija da shvatimo kako smo se okrenuli od prirode i narušili prirodne zakone, i znajući tu činjenicu odgovor je vrlo prost.

Da je bilo događaja da zbriše gotovo čitavo stanovništvo zemlje sigurno bi bilo zapamćeno a kasnije i zabeleženo.No tu i tamo su se događale katastrofe,ali ne u globalu koja ugrožava opstanak čovečanstva.Ovo vreme koje dolazi jeste prvi put da je čovekov opstanak ugrožen.

Filozofija nikada nije niti ikada može spasiti čovečanstvo,već samo može da zakomplikuje vrlo prosta pitanja.Ne treba velika filozofija da shvatimo kako smo se okrenuli od prirode i narušili prirodne zakone, i znajući tu činjenicu odgovor je vrlo prost.

Tako je pirox... :klap:

Prema izlaganju naucnika radi se velikim prirodnim katastrofama koje povremeno pogadjaju Planetu,nezavisno od delovanja coveka na prirodu.Njih je bilo i pre pojave coveka,a sigurno ce ih biti i u buducnosti.
Mudrost koja karakterise filozofe bice potrebna da se na vreme preduzimaju prave mere u granicama moci ljudskog roda kako bi covecanstvo kroz sve to prolazilo sto ^jeftinije^.
I ja licno ne verujem da ce doci do takve kataklizme da sav zivot na zemlji bude unisten,ali sam slusajuci naucnike shvatio da su velike katastrofe na zemlji vrlo,vrlo moguce,jer je zadnja bila pre oko 12.000 godina.

Prema izlaganju naucnika radi se velikim prirodnim katastrofama koje povremeno pogadjaju Planetu,nezavisno od delovanja coveka na prirodu.Njih je bilo i pre pojave coveka,a sigurno ce ih biti i u buducnosti.
Dali po naučnicima se povremeno stvara ozonska rupa koje znamo da prirodno nikada ne može da se stanji?Dali se prirodno ikada otopili polovi zemlje?Dali prirodno mogu da nestanu skoro sve šume i prašume na zemlji zbog čega se naveliko narušava stabilnost ekološkog sistema,pa tu je povećanje radioktivnosti,zagađenje podzemnih vodotoka i mora do mere globalne ekološke katastrofe i da ne nabrajam dalje?Tu ne računam posledice od pada asteroida za vreme dinosaurusa kada je veći deo živog sveta nestao.Znači ono što je čovek uradio ovoj planeti, nikako nikada prirodno se ne može dešavati povremeno.

Mudrost koja karakterise filozofe bice potrebna da se na vreme preduzimaju prave mere u granicama moci ljudskog roda kako bi covecanstvo kroz sve to prolazilo sto ^jeftinije^.
Filozofija nije nikada bila niti će ikada biti mudrost.Jer u folozofiji se mnogo govori a malo se nešto kaže,a mudrost je kada se malo govori a mnogo se kaže.Ne kažu džabe da onaj ko mnogo govori malo zna,a ko malo govori mnogo zna.

I ja licno ne verujem da ce doci do takve kataklizme da sav zivot na zemlji bude unisten,ali sam slusajuci naucnike shvatio da su velike katastrofe na zemlji vrlo,vrlo moguce,jer je zadnja bila pre oko 12.000 godina.
Kataklizma ili privremeni poremećaj u prirodi pre 12000 godina ni blizu nije ugrozio planetu niti je veličina predstojeće kataklizme.
Ovo što je čovečanstvo uradio planeti, prirodno sam od sebe nikada ne može da nastane,zato će posledice biti drastične,slične ako ne veće skoro kao padu asteroida u vremena dinosaurusa.

Poslednja izmena:
eh to sam se i ja pitala bezbroj puta. cim se odredi neki datum odmah - haos. 99% ljudi koji veruju u taj datum imaju striktno crne misli...
Nabroj one koji veruju. Normalno je da ljudi svaki datum povezuju sa apokalipsom kad to pise u bibliji a i sve ostale religije, samo na malo drugacije nacine. Strah je odlika slabih.

mozda se pumpa prica preko granica da bi se uvela jaca kontrola, tj. da bi nam oduzeli ovo malo prava sto koristimo...npr. sad je svima frka od zemljotresa i cunamija, pa su tu vulkani... idemo sad naveliko sa reptilima, a i obamagedon je blizu, ondak,... i sitnoj deci je jasno ko je iza dolara i mmf-a...
Eto ja npr nikad nisam cuo nikog da prica o smaku sveta a tek da se plasi sem ovde na forumu. 99% ljudi sa kojima sam pricao na tu temu rekli su ili ma sta to lazu ili ne zanima me....

Kakve su ti misli, takav ti je život, a prema tome, osim što žele da se zlo desi, oni ga i privlače tim mislima.
Zasto volis da osudjujes drugog? Oni ne zele, vec se plase toga kao zecevei. Eto neka zena u americi se plasi sto ce da umre ona i njena deca.

Misli i zlo je već posejano i posađeno mnogo vekova unazad.Sada je vreme setve,a rod i nije baš ono što bi ljudi voleli.Istina je uvek gorka.
Mislis da je doslo vreme za zetvu?

Ljudi onda cemo u Evropsku Uniju, za neke smak sveta mozda hehe
Sta ces od te eu da dopijes kad se tako radujes?

Kraj civilizacije za mnoge je kraj sveta toliko da bi se ubili(boslesnici)

Moraću dobro da se pripremim za ovaj. Samo da me ne zvekne neka velika kinta u klandži, kud ću onda.
Kod mene nemoj.

Ne mora biti, ne znam otkud ti takav zakljucak. Sem toga, prorocanstva mnogih proroka se odnose na pojedine narode, ljude, dogadjaje, ne i ne citavu civilizaciju. Seti se, Tarabici su proricali o Srbiji, srpskom kralju itd, Nostradamus o Parizu, izmedju ostalog, niko od njih nije proricao nesto vezano za Australiju npr ili Juznu Ameriku...
Nostradamus gotovo nikad nije spominjao mesta ni vreme a i da jeste to je dobro kodirao tako da tek kad se dogodi moze da se provali o cemu je pisao u svojim stihovima.

Sta, lepota(Dostojevski)?

Svi znaju ali gde je lek?

Svi se brinu za telo a niko za duh?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back