SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da mi je samo da vidim sta ce biti 21.12.2012. ak ostanem ziv 22.12.2012. sam cu da se ubijem......21.12.2012 cu da vozim porshea sa best ribom na swetu, pushim tohibu espedidos, cu da ***** tu ribu u hammeru h4, ak ne nadjem "H5"....imacu love kolko ocu...i boliiii me ****!!!!

pozdrav,

post je vrlo dug ali bi bilo pozeljno da ga procitate do kraja, u nadi da se ova glupost oko 2012 godine napokon rjesi.

moram priznati da mi je bilo mrsko citati svaki post u ovoj temi. ali ono sto sam procitao je 99% toliko interesantno glupo da neznam dali da se smijem ili placem. doista ljudska glupost se i brze i vise siri nego svemir u svojim dimenzijama.
tako da je i ova glupost sa 21.12.2012 izgleda dosta patika poderala dok je obisla milion puta zemaljsku kuglu.

ovaj datum je nekima postao kao religija a najgluplja tvrdnja je da ce zemllja taj dan zbog pomjeranja pola propasti. koja glupost... nije vrijedna objasnjenja.

oni koji podrzavaju 21.12.2012 kao datum na koji ce se... njima cisto fali jedan model za shvatanje evolucije. a maja kalendar upravo bazira na evoluciji.

svi govore i paniku sire kako ce se sve sto nevalja desiti taj dan. ali najveci fazon je ustvari sto u prevodu za taj datum stoji "to je dan kada ce se" to je jedini pisani fragment koji je do sada nadzen.

e sada je sasvim razumljivo da ako sam ja malo naklonjen pisanju i dobroj retoriki i uz to imam veliku zelju da opalim strasljivi narod po usima i tako zaradim jedno malo bogatstvo... da cu poceti na ovaj prevod da nadovezujem sve moguce varijante i katastrofe.

stara pisanja maja se u stvari opcenito bave samo sa opisom "pocetka dugackoga brojanja", datuma stvorenja ili stvaranja, a to je 11. august 3114.
kada su kraljevi maja negdje oko 3500 godina poslje dosli na vlast pokusali su da legitimiraju svoju poziciju.
a kako su to najbolje mogli?
normalno, time sto su tvrdili da su njihovi preci i njihovi korijeni jos u davnom vremenu kada je sve pocelo da se stvara na zemaljskoj kugli.

a ovo je problem: mnogi se nisu ozbiljno pozabavili sa maja kalendarom, a da su to ucinili onda bi znali da se maja kalendar bavi samo sa datumom "pocetka" a ne sa "krajnjim" datumom gdje sva egzistencija prestaje.

pocetni, i time pravi datum, se nalazi u dugackom brojanju maja i pada na datum kada je sunce u Izapi stajalo u zenitu, upravo tamo gdje se pretpostavlja da je dugacko brojanje i izmisljeno.
zakljucak je jednostavan, jer po tome pada zadnji dan tacno 1.872.000 dana poslje ove pojave sunca. a ta racunica nas dovodi do tog nasega navodno kobnoga 21.12.2012.

koja glupost... zasto?
zato sto su ljudi koji su tada zivjeli u Izapi upravo taj 11. august kada im se sunce pojavilo na zenitu i obasjalo nihov hram, proglasili svetim danom i prozvali ga "dan kada je vrjeme pocelo". da su ga tako prozvali nije cudo jer je taj dan ujedno njima oznacavao pocetak novog godisnjega ciklusa.

e sve je to fino sto ja pisem ali u cemu je sada fazon?
sasvim jednostavno, sve ovo sto sam ja gore objasnio se svodi samo na lokalno stanovnistvo tadasnje Izape i ostatak svijeta sa time nema ama bas nista.

evo jednostavan primjer:
ako mi na zapadu slavimo 2010 godinu po Hristusu, pa ne slave je arapske zemlje jer kod njih je drugi dogadzaj oznacio pocetak racunanja vremena.

drugi razlog zasto je racunica 21.12.2012 pogresna, je cinjenica da taj datum pada na Tzolkin-Dan 4 Ahau a taj dan nema "zavrsne energije". a po misljenju maja takav dan mora da pada na jedan datum koji je 13 Ahau jer je to navodno Tzolkin-Energija.
ovaj drugi razlog je cak vazniji kao dokaz nego bilo sta drugo jer maje energiju od 13 Ahau ovako opisuju "istinito sveto usavrsenje vremena".
znaci ko se imalo razumije u maja kalendar on mora doci do zakljucka da se taj moze samo na jednom danu energije 13 Ahau zavrsiti. a to u svim ovim "smakom zemaljske kugle ofarbanim teorijama" nije slucaj!

a za KRAJ (haha opet kraj) sam vam ostavio najbolje.
dugo vremena poslje su svecenici u Palenque ustanovili da je maja kalendar svoju racunicu promasio za tacno 420 dana.

a to znaci da se svi varaju sa 21.12.1012 jer tacan dan pada na datum 28.10.2011!!!

medzutim korektura kalendara nikada nije uradzena.
zasto nije kalendar onda bio korekturisan?
zato sto je racunica dugackoga brojanja maja igrala veliku ulogu u dinastiji Palenque, garantovala njen opstanak i davala drustvenu stabilnost.

a budimo iskreni i razmislimo malo sljedece:
kako bi lagano bilo promijeniti gregorijanski kalendar kada bi mi sutra ustanovili tacan datum rodzenja Hristusa?

e sada mnogi ljudi imaju instinktivan osjecaj da je 2012 godina nesto posebno. i u pravu su.
a taj se instinktivni osjecaj opet tacno podudara sa 28.10.2011, jer to je datum kada ce se proces stvaranja zavrsiti. sto znaci da je po tom zavrsetku 2012 godina u kojoj ce se desiti velika promjena. ali ne na lose nego na dobro.

evo vam jedna racunica pa vidite sami sta vas ustvari ocekuje do 28.10.2011
(racunica ide od pocetka do zavrsetka stvaranja)

celularni ciklus od 13 x 207 tun, koji je poceo prije 16,4 Miliarde godina, kada je Big Bang oznacio pocetak stvaranja univerzuma.

ciklus sisavaca od 13 x 206 tun, koji je poceo prije 820 Miliona godina sa pojavom prvih zivih organizama.

ciklus anthropoida od 13 x 205 tun, koji je poceo prije 41 Milion godina sa postankom prvih majmuna.

ciklus covjeka od 13 x 204 tun, koji je poceo prije 2.1 Milion godina sa pojavom prvih ljudi.

kulturni ciklus od 13 x 203 tun, koji je poceo prije nekih 102.000 godina sa prvim pricanim jezikom i prvim komplikovanim alatima.

nationalni ciklus od 13 x 202 tun (13 Baktuna), koji je poceo prije 5.125 godina sa prvim civilizacijama, piramidama, nacijama i pisanim jezikom tj. pismom. ovaj ciklus je razvio jedan nacionalni okvir za ljudsku svijest. a upravo se ovaj ciklus nalazi vrlo blizu racunici maja koji pocinje 11.augusta 3114.

planetarni ciklus od 13 x 20 tun (13 katuna), koji je poceo 1755 sa industrializacijom, telekomunikacijom itd. ovaj ciklus je razvio planetarni okvir za ljdsku svijest.

galakticni ciklus od 13 tun, koji je poceo 5. Januara 1999 godine, i koji je razvio galakticni okvir za ljudsku svijest.

kosmicki ciklus koji ce poceti u Februaru 2011 godine, ovaj ciklus ce razviti kod covjeka kosmicku svijest i upotpuniti uzdizanje ljudske svijesti tj. svijesti covjecanstva.

e eto upravo ovaj kosmicki ciklus nas sviju ocekuje u bliskoj buducnosti. sto jos dugo neznaci da ce imati svi privilegiju da ga u punom razmjeru dozive na licnoj ili duhovnoj bazi. neko vise neko manje a sve zavisi koliko se je svaki pojedinac u zivotu duhovno razvio.

to je misljenje maja.
a svaka kultura ima svoje misljenje itd.

a evo vam i moje misljenje:
ja sam ubjedzen da se grupa maja uz polovku sljivovice negdje navece zatekla i da su iz zajeb.ancije poceli pisati kalendar.

kada su se napili kao noc, ostavili su se kalendara i pali mrtvi pjani u postelje.
normalno sutra im kalendar vise nije padao na pamet, tako da su ga ostavili nama...
...da se mi dalje glupiramo, cak i u trjeznom stanju.

e sta nam sada moje misljenje kaze?
tacno.
da je i medzu majama bilo teskih alkoholicara
z:)

Sve ove najave oko 21.12.2012. godine su najobičnija laz i time se samo želi skrenuti na datum kada će Prokletnik kratko zagospodariti ovom napacenom zemljom i kada će se stvoriti novi svetski poredak. Pogledajte samo ako budete želeli nešto da download-ujete sa sajta http://www.sonypictures.com/movies/2012/ pa ćete sami videti šta će vam poslati na vas e-mail!!!!!!!!!
Uradite to pa se uverite sami...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back