SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljiv lik. Kod sat i dvadeste minuta mi je bio najinteresantniji, deo sa piramidama koje su Rusi napravili.
Prica i o snovima, kad vas neko juri i bezite jer se bojite, prestanite da trcite okrenite se i pitajte ga ko je i sta oce, tako cete savladiati strahove. Kad su mene jurili u snovima i kad sam se okrenuo nije bilo nikad nicega tamo i nasao sam se u nekom drugom snu.
Malo posle toga pocinju znakovi u poljima, veoma veoma interesantno. Ovo treba pogledati. Kao da nam salju poruke upozorenja, i to bas vidljive, samo se nadam sa ce te promene biti pozitivnog uticaja.
Sto prica o godini 2012 i o ostalim planetama i njihovim promenama tera bas na razmisljanje.

Ja imam neku intuiciju opasnu da ce nesto da se desi 2012......nekako ne vidim svet da postoji dalje......kao da sam to oduvek i znao.........

A i mi kao homo sapiensi dostigli smo vec jedan nivo i to onaj krajnji....ili ce da nestanemo ili da promenimo materiju u energiju ili slicno.......

Pa stvarno - skoro da smo unistili planetu,tehnoloski uznapredovali do maximuma (naseg - s obzirom na nase kognitivne sposobnosti) - u nauci smo isto dosli skoro do kraja (opet kazem s obzirom na nase kognitivne sposobnosti) evo u fizici se jos ceka TEORIJA SVEGA koja ce sve i objasniti......
A i ljudi i njihov zivot su uznapredovali do maximuma - zivot je toliko uproscen da ako se ovako nastavi pretvoricemo se u tooootalne debile - ko u filmu Idiocracy........I ishrana i odevanje i uslovi za zivot i uzivanje tj hedonizam su dovedeni do kraja.....

Prema tome mislim kao da smo dosli do jednog nivoa ili levela i kao u igrici ili nestajemo ili prelazimo na neki sledeci stupanj koji ce toliko biti drugaciji da cemo imati osecaj kao da smo se rodili ponovo......

Znam da sad mislite da sam lud ali sta da radim......

Mislim ovo i ne mora da se desi sto pricam......Ali bice mi zao.......Ne zato sto se nece nista promeniti vec zato sto ce moja intuicija pogresiti.......A zasto onda osecam tako jaku intuiciju u vezi toga?????

Al najzesce sto sam o ovom razmisljao sa 3 ili 4 godine tj cim sam bio sposoban za apstraktno misljenje e sad ne znam tacno bas kad.......Jo sam tako postavljao gomilu pitanja roditeljima a oni hteli jedanput i da me kazne jer postavljam "nebulozna" pitanja i previse "fantaziram"

Da, ja sam isto kao klinac osecao da ce nesto ogromno da se desi...samo nisam tacno znao sta.

Mada ja mislim da konkretno 21.12.2012. nece nista da se desi zbog slaganja brojki.....Brojevi kao ljudska tvorevina nemaju ama bas nikakve veze sa desavanjima - TU POCINJE PSIHOPATOLIOGIJA Matematika zamenjuje mesto sa NUMEROLOGIJOM - i covek postaje opsednut i sumanut znacenjem brojeva (ko je gledao film Pi (3.14) zna na sta mislim).....

Ovo je vise za neki film.....Prvo 21 - okrenuto 12,pa onda 12 - mesec decembar a godina opet sadrzi broj 12 - ma idi begaj......To je uvod u opsesivno-kompulsivnu neurozu

Nesto kad se dogodi dogodi se bez tih "holivudskih naduvavanja" i uklapanja brojeva dana i sl...

Sto bi se bas nesto desilo u datumu koji je samo od jedinica i dvojki (i jednom nulom)???

Mada ja mislim da konkretno 21.12.2012. nece nista da se desi zbog slaganja brojki.....Brojevi kao ljudska tvorevina nemaju ama bas nikakve veze sa desavanjima - TU POCINJE PSIHOPATOLIOGIJA Matematika zamenjuje mesto sa NUMEROLOGIJOM - i covek postaje opsednut i sumanut znacenjem brojeva (ko je gledao film Pi (3.14) zna na sta mislim).....

Ovo je vise za neki film.....Prvo 21 - okrenuto 12,pa onda 12 - mesec decembar a godina opet sadrzi broj 12 - ma idi begaj......To je uvod u opsesivno-kompulsivnu neurozu

Nesto kad se dogodi dogodi se bez tih "holivudskih naduvavanja" i uklapanja brojeva dana i sl...

Sto bi se bas nesto desilo u datumu koji je samo od jedinica i dvojki (i jednom nulom)???

da si malo upucen u temu,video bi da to nema nikakve veze sa numeroligijom
tako da,malo citucnes pa onda piskaras kriticki nastrojene postove

Zamisli smak sveta sa datumom: 21 12 2112.Bas lepe cifre.

PO MAJANSKOM KALENDARU VREME POCINJE OKO 3500 god. p.n.e. Jel hocete da kazete da pre toga VREMENA NIJE BILO?! Dobro proucite ono o cemu pricate jer ocigledno samo stvarate zabunu. Sta da udje neki klinac od 12 god. na krstu i procita sve ovo?! Sta on zna?! Samo mozete da naplasite nekoga za dzabe.

P.S. Neki smestaju kraj kalendara i u 2011 ali to nije tako primamljivo bas zbog te simetrije brojeva.

Poslednja izmena od moderatora:
Heheheh...
Po milioniti put ovo...
Svi serveri svijeta će se srušiti u novembru 2012,čini mi se...
:cool:
Pa svak ima svoj datum,Isak Njutn je izračunao jedan,a onaj zunzo Nostradamus
je rekao sasvim drugi...
Vjerski fanatici hrišćani u USA po nekom Danijelovom otkrovanju forsiraju,ako me
pamćenje služi,2017(jer je to kao 70 godina od formiranja Izraela, što je prema njima
obnavljanje Hrama(njihovog)...
Bla,bla,bla...
Nja,nja,nja...
Samo Gospod zna kad će šta biti...

PO MAJANSKOM KALENDARU VREME POCINJE OKO 3500 god. p.n.e. Jel hocete da kazete da pre toga VREMENA NIJE BILO?! Dobro proucite ono o cemu pricate jer ocigledno samo stvarate zabunu. Sta da udje neki klinac od 12 god. na krstu i procita sve ovo?! Sta on zna?! Samo mozete da naplasite nekoga za dzabe.

P.S. Neki smestaju kraj kalendara i u 2011 ali to nije tako primamljivo bas zbog te simetrije brojeva.

Dec vot aj em toking abaut......
Cak mogu da se kladim da je datum malo pomeren gore dole kako bi to sve imalo jacu dimenziju......I naravno ovakve stvari sa smakOVIMA sveta se dosta politicki upotrebljavaju da bi se skrenula paznja sa nekih drugih raznoraznih problema.......

Ako se kaze smak sveta ce biti 26.7.2011. godine nista posebno vecina ce reci ma glupost....

Ali ako se kaze 21.12.2112. - 21 pa ond zamena mesta 12 pa onda prvi broj+drugi 21-12 - ispada idealan datum koji ce imati veliki publicitet - i odmah ce se javiti brdo baba vanga,ezoterista amatera,psihicki obolelih ljudi,opsednutih,opsesivno kompulsivnih bolesnika i sl...i to ce im postati smisao njihovog zivota......

Kao sto sam napisao u temi "U sta verujes" - nikako ne verujem u te autoritete koji objavljuju mejnstrip ili komercijalnu nauku,obavestenja,prognoze jer ti oni samo daju 15% istine a ostalo ugode kako njima odgovara zbog toga i toga.....

p.s.A ovo za klinca - Pa ako su tog nedovoljno sazrelog klinca vec pustili roditelji ili nemaju kontrolu nad njim sta radi na netu,onda mi najmanje treba da se brinemo.....Na Krsti od raznih bljuvotina i gluposti od podforuma i tema ovde moze najmanje da se "osteti" psihicki......Sta sad ovde treba da pisemo pesmice leptiricu sarenicu......Ovo nije sajt za nedovoljno sazrele kako fizicki tako i psihicki.....

Poslednja izmena:
Heheheh...
Po milioniti put ovo...
Svi serveri svijeta će se srušiti u novembru 2012,čini mi se...
Pa svak ima svoj datum,Isak Njutn je izračunao jedan,a onaj zunzo Nostradamus
je rekao sasvim drugi...
Vjerski fanatici hrišćani u USA po nekom Danijelovom otkrovanju forsiraju,ako me
pamćenje služi,2017(jer je to kao 70 godina od formiranja Izraela, što je prema njima
obnavljanje Hrama(njihovog)...
Bla,bla,bla...
Nja,nja,nja...
Samo Gospod zna kad će šta biti...

Ako postoji,(sa uvazenim postovanjem prema tvojim uverenjima)....Nemoj biti tako iskljuciv.....

p.s. protivargument - Pod uslovom da uzmemo da ipak postoji (npr nadju se dokazi dodje na zemlju i kaze evo me) mozda ni on ne zna jer nije jos isplanirao nego tako stvara i gleda kako se ponasa to sto je on stvorio,znaci on moze sve ali jos nije isplanirao kraj jer bi mu onda bilo dosadno i glupo sve ovo da radi - KAO MI KAD IGRAMO IGRICU SIMSI - Prvo cista fizika namestimo koliko brzo da protice vreme udjemo u meni napravimo simsa izaberemo polje za njegovu kucu,dajemo mu smernice gde da ide sta da radi i sl.......I sve dok ne znamo kraj zanimljivo nam je da gledamo nau kreaciju...Tako verovatno i Bog radi...(opet kazem pod hipotezom da postoji)

Ajd sad lepo tamo nazad.
Ima puno toga objashnjeno samo se udostoj i prochitaj

A sta ti hoces bre vise??????Na svakoj temi negodujes,i zalis se na sve koji ne razmisljaju isto kao ti,i zelis svi da ti kazu TAKO JE BRATE TO JE TACNO kad ti kazes,svako ko napise kontraargument opet vezan sa temom ALI U SUPROTNOSTI SA TVOJIM - za tebe je to spamovanje teme......A sta za tebe nije spam????Da ti nesto izgovoris a mi svi da uzmemo tvoj post copy/paste i tako u nedogled......

Ja koliko vidim zadnjih 50 posta su u skladu sa temom,prema tome ne vidim sta negodujes..........

Da neko napise 2012 ha ha ha - u skladu je sa temom jer izrazava svoje misljenje KOJE BI MAJKU MU TRBALO DA BUDE SLOBODNO a ne mora da bude isto kao ostala jedino izuzetak kod apsolutne ociglednosti.....

da si malo upucen u temu,video bi da to nema nikakve veze sa numeroligijom
tako da,malo citucnes pa onda piskaras kriticki nastrojene postove

A sta da citucnem????Vase postove????Svaka vama cast ali niste mi bas neki izvor istine......ali postujem svako misljenje....Ponekad i najgluplji odgovor ispadne onaj pravi......I sam Ajnstajn je rekao da nije zasluzna njegova IQ ili nauka ili znanje za ono sto je otkrio vec DECIJA FANTAZIJA i razmisljanje o nebuloznim stvarima,a to retko koja odrasla osoba moze da uradi jer joj socioloski konfrontizam ne dozvoljava je te onda pravi u nedoraslog,ludog,opicenog,niko nece da se druzi sa tobom......

Ja ne tvrdim da ovo ima direktne veze sa numero ali ovaj datum je veliki okidac za opsesivno-kompulsivne numerologe da jos vise "skrenu" (to su oni sto se ne bave numerologijom zbog kinte pa varaju narod namerno sto vise, vec oni koji stvarno veruju u to......znam znam ludi su....)

A za kriticko sagledavanje stvari nije potrebno nikakvo citanje...Citanjem tj usvajanjem necijeg kritickog misljenja i naravno sugestije na podsvest doprinosis da izgubis svoje kriticko misljenje - tj ono vise nije "tvoje"........

Ne postoji knjiga koju nabubas ko za 10 dana pred ispit i imas svoje kriticko misljenje........Ono samo se formira jedino u uslovima sledecim:

Ceo zivot sto vise se obrazovati u sto vise smerova
Po mogucnosti malo veci IQ
Bogato "zivotno" iskustvo
Posle svake pa i najmanje lekcije iz neke knjige,predavanja,emisije,dogadjaja OBAVEZNO RAZMISLJATI O TOME a ne usvojiti odmah kao cinjenicno stanje i NARAVNO POSTAVITI PITANJE SEBI "A STA JA MISLIM O TOME"

Samo tako se dolazi do Kritickog misljenja.......Sve ostalo je slika zombija koji iznosi ono sto su mu "navili" da iznosi ili ono sto su mu programirali da misli......I vrlo je tesko od toga pobeci....

Ne bih ja o religiji...
Samo ističem da mislim da je 2012 bullshit.
Kao i svojevremeno Y2K.Poznatija kao milenijumska buba.
Toliko.

Ok tako se pisu postove....

Moze biti veoma moguce ali isto toliko i nemoguce.....U tome je cela stvar.......Ne znamo sta ce biti jer vlada haos,entropija koja je nedefinisana,hajzenbergov princip neodredjenosti............

Ali zato a uvazavanjem NEKI KOJI MISLE DA JE MOGUCI SMAK SVETA 2012 treba da pisu svoje razloge zasto veruju A ONI KOJI NE VERUJU treba da pisu koji su to razlozi zbog kojih ne veruju i onda da uporedjujemo misljenja i iz toga se moze nesto istraziti,zakljuciti,pronaci.......A ne da ubedjujemo ljude u nase razloge kao da je politicko glasanje pa imamo neke koristi od toga,pobedice nasa stranka hahahahahaha

Vecina otkrica u nauci su se desila upravo u suceljavanju ideja.......To je najbolje sto se moze uraditi u nauci pa i u zivotu uopste - jer i jedna strana i druga dobijaju

A sta ti hoces bre vise??????Na svakoj temi negodujes,i zalis se na sve koji ne razmisljaju isto kao ti,i zelis svi da ti kazu TAKO JE BRATE TO JE TACNO kad ti kazes,svako ko napise kontraargument opet vezan sa temom ALI U SUPROTNOSTI SA TVOJIM - za tebe je to spamovanje teme......A sta za tebe nije spam????Da ti nesto izgovoris a mi svi da uzmemo tvoj post copy/paste i tako u nedogled......

Ja koliko vidim zadnjih 50 posta su u skladu sa temom,prema tome ne vidim sta negodujes..........

Da neko napise 2012 ha ha ha - u skladu je sa temom jer izrazava svoje misljenje KOJE BI MAJKU MU TRBALO DA BUDE SLOBODNO a ne mora da bude isto kao ostala jedino izuzetak kod apsolutne ociglednosti.....

Potpuno se slazem sa tim stavom.

Medjutim problem je kad postavish pitanje a odgovor imash na predhodnoj strani.z:poz:

A sta da citucnem????Vase postove????Svaka vama cast ali niste mi bas neki izvor istine......ali postujem svako misljenje....Ponekad i najgluplji odgovor ispadne onaj pravi......I sam Ajnstajn je rekao da nije zasluzna njegova IQ ili nauka ili znanje za ono sto je otkrio vec DECIJA FANTAZIJA i razmisljanje o nebuloznim stvarima,a to retko koja odrasla osoba moze da uradi jer joj socioloski konfrontizam ne dozvoljava je te onda pravi u nedoraslog,ludog,opicenog,niko nece da se druzi sa tobom......

Ja ne tvrdim da ovo ima direktne veze sa numero ali ovaj datum je veliki okidac za opsesivno-kompulsivne numerologe da jos vise "skrenu" (to su oni sto se ne bave numerologijom zbog kinte pa varaju narod namerno sto vise, vec oni koji stvarno veruju u to......znam znam ludi su....)

A za kriticko sagledavanje stvari nije potrebno nikakvo citanje...Citanjem tj usvajanjem necijeg kritickog misljenja i naravno sugestije na podsvest doprinosis da izgubis svoje kriticko misljenje - tj ono vise nije "tvoje"........

Ne postoji knjiga koju nabubas ko za 10 dana pred ispit i imas svoje kriticko misljenje........Ono samo se formira jedino u uslovima sledecim:

Ceo zivot sto vise se obrazovati u sto vise smerova
Po mogucnosti malo veci IQ
Bogato "zivotno" iskustvo
Posle svake pa i najmanje lekcije iz neke knjige,predavanja,emisije,dogadjaja OBAVEZNO RAZMISLJATI O TOME a ne usvojiti odmah kao cinjenicno stanje i NARAVNO POSTAVITI PITANJE SEBI "A STA JA MISLIM O TOME"

Samo tako se dolazi do Kritickog misljenja.......Sve ostalo je slika zombija koji iznosi ono sto su mu "navili" da iznosi ili ono sto su mu programirali da misli......I vrlo je tesko od toga pobeci....

znas-nemoj ti meni o kritickom misljenju
na osnovu jednog mog posta,ti meni tu drzis predavanja,koja su krajnje nepotrebna

kazi mi,na prvom mestu,kako izglada kalendar,materijal i to?

ovde mesta za kritiku nema-maje su napravile izuzetno precizan astronomski kalendar,ciji je kraj tad i tad
kraj-kraj sveta kakav je do sada bio
kraj jednog doba
a to sto mnogi nemaju pametnija posla nego da dizu opstu paniku,i predvidjaju raznovrsne smakove sveta,to je druga stvar
maje sigurno nisu mislile-hej,ajde da uzmemo taj i taj datum,zato sto ce lepo izgledati u naslovu holivudskog filma

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back