SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro druze, ja postujem tvoje verovanje.
Ja ne verujem da ce sutra da svane , ja se nadam.
Samo brinem za tebe. Toliko verujes u ovo da sta ce biti sa tobom ako od ovog ne bude nista ?
Sta ti kod ovog pitanja nije bilo jasno ?
Ako neko jos ovo cita neka mi kaze gde sam bio nejasan.

Isto sto bi bilo i sa tim.
Tvoj odgovor.... SA TIM ???
Moj odgovor.
Jos mene napadas sa tim AL STA .....
Sa ovim stavljam tacku na nasu temu.

Poslednja izmena od moderatora:
@ Molder&Casper

Ja ne znam koji ti problem imas sa rezonovanjem.....pitao si me "Toliko verujes u ovo da sta ce biti sa tobom ako od ovog ne bude nista ?"

I ja sam rekao - isto sto bi bilo i sa tim. Ti si na to opet rekao "Al sta?"

Sta ti nije bilo jasno u mom odgovoru, slobodno pitaj...i isto tako sta konkretno mislis pod ovim "Al sta?", posto ti ocigledno nesto nije jasno.

Poslednja izmena od moderatora:
Povremeno ću da dodam nešto što su Maje napisali davno...
Tog čuvenog datuma doći će kraj svijeta KAKAV POZNAJEMO...
To može da znači svašta.
Ja mislim da je to početak promjene nabolje.
Ali znamo da je,naprimjer,The dark age,završilo oko 1650-e...
Tako li bi,renesansa,zaboravlja se malo,tako li bi?
Ajde,koja godina vamo tamo,znači 300 godina prođe do kosmičke ere...
Oću reći,do lansiranja prvog satelita.
Ako uzmemo u obzir da je napredak MNOGO brži nego prije,i da ljudi ima MNOOOGO
više,OGROMNOM brzinom(od 500 miliona 1850-e,do današnje cifre)...
Pa,moja prognoza je da će za 50 godina da se vide PRVI REZULTATI promjene svijesti.
Ako se prije toga ne pokršimo genetskim inžijeringom ili atomskom oružjem.
Živi bili,pa vidjeli...
:cool:

Znate, meni ce biti prosto zanimljivo, da ne kazem i zabavno, kada prodje 2012 i dodje vreme da osobe kao sto su nikko i njemu slicni trebaju da smisljaju opravdanja sto se nista nije desilo.

A cela stvar bi bila izbegnuta da su pogledali cinjenice, upotrebili taj mozak u tintari i uvideli da se majanski kalendar ne razlikuje od julijanskog, gregorijanskog ili bilo kog drugog i da kada taj majanski dodje do svog kraja, da ce to biti ko kada bi bilo koji od ovih dosao do kraja. Napravio bi nov kalendar, a svet bi nastavio postoji. Ako pravite frku oko majanskog, onda trebate da pravite frku oko gregorijansko, evo i on se uskoro "zavrsava". Ali sta vam ja to govorim, ionako ne slusate nikog ko govori suprotno od onoga sto ste zacrtali u tim vasim glavama.

Poslednja izmena:
Znate, meni ce biti prosto zanimljivo, da ne kazem i zabavno, kada prodje 2012 i dodje vreme da osobe kao sto su nikko i njemu slicni trebaju da smisljaju opravdanja sto se nista nije desilo.

A cela stvar bi bila izbegnuta da su pogledali cinjenice, upotrebili taj mozak u tintari i uvideli da se majanski kalendar ne razlikuje od julijanskog, gregorijanskog ili bilo kog drugog i da kada taj majanski dodje do svog kraja, da ce to biti ko kada bi bilo koji od ovih dosao do kraja. Napravio bi nov kalendar, a svet bi nastavio postoji. Ako pravite frku oko majanskog, onda trebate da pravite frku oko gregorijansko, evo i on se uskoro "zavrsava". Ali sta vam ja to govorim, ionako ne slusate nikog ko govori suprotno od onoga sto ste zacrtali u tim vasim glavama.

Pa vi izgubljene duse kad bi bar umele da citate, ne biste pisali ovakve gluposti.

Kao sto vec rekoh (onima koji umeju da citaju) ne radi se samo o datumu 21.12.2012. Stvari i promene koje ce da se dese obuhvataju prozor vremena od 7-8 godina, pocevci od oktobra 2007.
U tom vremenskom okviru, bice nebrojeno mnogo vaznih dana i desavanja u procesu koji se odvija, ne radi se samo o jednom danu.
21.12.2012. je najinteresantniji ljudima zbog toga sto je to precizan datum kada se zavrsava Majanski kalendar, i kad ce najverovatnije da se desi fizicka zamena polova na Zemlji. Ali mnoge vazne stvari ce da se dese i pre i posle toga.

Poslednja izmena:
Pa vi izgubljene duse kad bi bar umele da citate, ne biste pisali ovakve gluposti.

Kao sto vec rekoh (onima koji umeju da citaju) ne radi se samo o datumu 21.12.2012. Stvari i promene koje ce da se dese obuhvataju prozor vremena od 7-8 godina, pocevci od oktobra 2007.
U tom vremenskom okviru, bice nebrojeno mnogo vaznih dana i desavanja u procesu koji se odvija, ne radi se samo o jednom danu.
21.12.2012. je najinteresantniji ljudima zbog toga sto je to precizan datum kada se zavrsava Majanski kalendar, i kad ce najverovatnije da se desi fizicka zamena polova na Zemlji. Ali mnoge vazne stvari ce da se dese i pre i posle toga.

Ti kada bi imao o necemu pojma ne bi postovao nesto sto ne moze da prodje bez dodatnih pitanja... Mislis da u dve reci objasnis nesto sto je samo tebi ocigledno, a svi ostali ljudi kojima to nije ocigledno su izgubljene duse, nepismene budale itd.
Ako mislis da znas nesto sto neko drugi treba da zna, onda iznesi to ovde.
Ako mislis da ne treba da diskutujes sa nekim ko ne zna ono sto ti znas, onda ne vidim svrhu tvog obitavanja ovde, jer oni koji znaju sto i ti, ne moraju da slusaju isto to i od tebe....
Ili reci nesto pametno ili mozes da ides odavde....

@The Night Hawk
Povremeno ću da dodam nešto što su Maje napisali davno...
Tog čuvenog datuma doći će kraj svijeta KAKAV POZNAJEMO...
To može da znači svašta.

gde si to cuo????ja sam pre par dana pricala sa profesoricom iz srednje skole,upravo o tome....ona kaze da cak nisu sigurni da li su dobro desifrovani pojedini simboli(njihovi)...tako da mi nije jasno otkud odjednom takvi podaci da je smak sveta 2012.i svi spominju maje....????

Po mom misljenju jedino je Nikko ovde i davao smislene postove.

Obracao se onima koji ne chitaju postove pre svog .

A iznova objashnjavati vec napisano................

Niko nastavi sa izlaganjem a kog mrzi da chita, njega jednostavno ignorishi.

mozda taj zavrsetak njihovog kalendara ne znaci smak sveta....kazem vam mnogo stvari tu nije jasno....tako da netreba tvrditi neke stvari kad ih ni sami naucnici ne znaju....

Malo off-post, ali osecam potrebu da malo "odbranim" Maje.

Bez namere da komentarisem smak sveta (bice ga sigurno, kad-tad, to nam je valjda svima jasno) i datum istog, hteo bih samo da predlozim sledece.

Svi koji smatraju da su Maje bili divljaci koje treba pobiti, onako kako su ih Spanci doziveli (znam da ne mislite tako, karikiram), neka lepo uzmu plajvaze i svescice u ruke, izadju uvece malo napolje (sad im je idealna prilika, snegic do vratica), zavale se udobno u sta god zele - fotelje, stolice, na kamenje, pod drvo..., i neka beleze kretanja nebeskih tela, e da bi napravili kalendar.
I onda neka mi pokazu sta su to izracunali.

Nema dvogleda, teleskopa, kompjutera (digitron cu vam oprostiti), teodolita i sl. gadget-a.

Mozda cete posle 5 min ili godina bezuspesnog gledanja cas u nebo cas u svoj papiric shvatiti sta znaci preciznost kalendara Maja. Ah da, nema ni kompasa :)

Nagradno pitanje: zbog cega su Maje (a i vecina drugih razvijenih starih naroda) bili toliko opcinjeni merenjem vremena i preciznim opisivanjem kretanja planeta i drugih nebeskih tela? I imali tako veliko znanje o istim? Podsecam vas da su recimo autori Veda (za Maje ne znam, guglajte) znali i za precesiju - pojavu koja i sada vecini ljudi nije bas najjasnija (pomuce se da je shvate, jer u pitanju i jeste donekle slozeno kretanje)? I ne samo to, znali su i za njen PERIOD - koji je 25000 i kusur godina!!! Znaci nepun zivot jedne osobe ;)

Mislim da je ono "zbog useva, tj odredjivanja kada da seju i zanju" krajnje "out" (sto bi rekle ove zvezdice sa medija).

Poenta je da za to sigurno postoji dobar razlog (bilo smak sveta ili nesto drugo), kao i da Maje (ocigledno) nisu bile glupe.

Za kraj cu dodati samo da su ljudske civilizacije mnooogo starije nego sto se to danas (u javnoj nauci) tvrdi, sto njihovim dostignucima samo dodaje na tezini (tj. dokazuje da su bila svrsishodna).

mozda taj zavrsetak njihovog kalendara ne znaci smak sveta....kazem vam mnogo stvari tu nije jasno....tako da netreba tvrditi neke stvari kad ih ni sami naucnici ne znaju....

Prvo, isto kao sto vec rekoh, "smak sveta" je idiotski pojam. Ono sto ce da se desi je verovatno iza bilo cije maste, a ne predstave o nekakvom "smaku sveta" koji ljudi obicno imaju kad se tako nesto izgovori. Ono sto ce da se desi je sve sem prosto, a vi ako vas vec zanimaju Maje, mogli ste da se informisete o okupljanju koje se desilo pre par meseci i o ceremonijama koje su izvedene prvi put posle 13 hiljada godina, i o poruci glavnih svestenika Maja svetu.

Druga stvar, mozda i najvaznija, s obzirom na stepen indoktrinacije obicnih ljudi, pogotovu na ovakvom forumu... - Zaboravite na naucnike, oni ne znaju nista. Pravi naucnici su negde drugde. Ne slusajte nista sto vam kazu mainstream "naucnici". Oni ili ne znaju nista ili su izmanipulisani, tako da je svejedno. U svim njihovim kalkulacijama nedostaje glavna komponenta, a to je svest, zaboravite na njih. Ljudima je ugradjen kompleks nize vrednosti, autoriteta, i neka hijerarhija u znanju koja nema veze sa mozgom, i onda vecina popusta pod pritiskom drustvenog ustrojstva koje im kaze - "Jeste, njih slusajte, oni znaju, oni su naucnici, oni su autoritet." Smeh....i niko nista ne ispituje sam, posto im je filter kroz koji prolaze sve informacije, tj. intuicija, vec sjebana.

Lagali su vas ceo zivot u vezi svega sto znate.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back