SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nostradamus... 2004 u rimu su navodno pronadjeni delovi njegovih zapisa koje je svojevremeno njegov sin poklonio papi urbanu. i evo sta tamo pise...

posto smo se uverili da nista od ovoga nije tacno u prethodne dve godine, pa cak ni za ovu 2009 nije nista pametno receno, mozemo smatrati nostradamusova prorocanstva za glupost.
elem, sto se 2012 tice, ponavljam, bice izuzetno prisustvovati takvom dogadjaju kao sto je poravnanje planeta, i nista vise od toga.
maje su imale svoje cikluse, kao sto mi imamo svoje godine a ti ciklusi se ponavljaju. end of stori.

Nostradamus nije davao prorochanstva tako eksplicitno vetj u katrenima tako da mozhesh da tumachish kako hotjesh. Smak sveta netje nastupiti zbog Nostradamusa ili majanskog kalendara vetj zbog ochiglednijih razloga, ogromnog razvoja koji u proteklih 100 godina ide eksponencijalnom funkcijom.

Nostradamus nije davao prorochanstva tako eksplicitno vetj u katrenima tako da mozhesh da tumachish kako hotjesh. Smak sveta netje nastupiti zbog Nostradamusa ili majanskog kalendara vetj zbog ochiglednijih razloga, ogromnog razvoja koji u proteklih 100 godina ide eksponencijalnom funkcijom.

pre svega ovo nisam ja tumacila vec naravno - nepoznati autor. isti onaj koji mnogima puni glavu sa smakovima sveta, reptilima, novim planetama u nasem sistemu, vanzemaljcima, zigovima, zaverama, i svemu ostalom sto njegova masta moze da razradi.:cool:

Kome je nejasno,ima jedan forum...
Adresa je www.galaksija.com, a tamo imate topic Kraj ovog vremena...
Ima preko 60 stranica pisanije...
U zadnjih par ima ružičastom bojom naglašeno objašnjnje(UKRATKO)...
Objašnjenje šta je majanski kalendar,i zašto je 2012 prevara...:cool:

NIko nije ni tvrdio da ce 2012 biti kraj sveta ni ti da ce ista biti. Samo se pisalo o tome..

Sve ove teme o 2012 imaju isti zakljucak- da se plasimo za svoju guzicu.

Ne pominjemo decu koja bi nevina stradala u takvom dogadjaju i koja jos nisu nista zivela, pominjemo uvek i samo sebe, da li ce doci, ako dodje kako ce doci, sta da radimo, pa ne mozemo tek tako da nestanemo itd....

Svet je otisao u tri lepe, niko nikog ne postuje, niko nikog ne voli, ne ceni, ni najrodjeniji. Ja svet ne zalim, nego one izuzetke i velike i dobre ljude koji bi stradali nevini sve zbog Bozjeg besa izazvanog ponasanjem danasnje vecine naseg sveta.

Postaje degradirajuce vise pominjanje kalendara Maja, ako se desi, desice se, mi tu nista ne mozemo, ali mozemo da stavimo prst na celo i da shvatimo zasto ce se to desiti. Mozda nas i onda Bog postedi...

:vatromet:
102834790589346 tema o kalendaru,2012 itd.......
jedva cekam da prodje 2012,pa ako ne pomremo svi(a necemo),masivno ce se otvarati teme tipa-

sto nije bio smak sveta?
u cemu li su maje pogresile?
da li su nam reposi priskocili u pomoc i sprecili neminovno???
itd

Čitam nešto po forumima i netu, pa vidim da ima puno različitih interpretacija i verzija majanskog kalendara.

Nemem pojma, da li stvatno 2012. po njima staje sve ili jednostavno nisu imali više mesta na kružnom kalendaru (da okrenu novi list kao na ovom "standardnom"). Neki predviđaju kraj sveta i smak sveta 2012, neki predviđaju novi početak i prelazak na novi nivo.

Na Wikipediji sam pričitao da je to u stvari kombinacija više kalendara koji se mogu spajati u jedan i tako dati širi ciklus.

Sad još i ovaj film 2012. pa stvarno nemam više ideja šta će se desiti i kako su Maje uspele da naprave tako tačan kalendar? Nisu imali Krstaricu :)

Slobodno dajte vaš pogled na sve:D

Ja cu da surfujem po onom talasu od 8000 m...:per:

Aaaa!!! 3. tema o tome na ovom PDF-u!

Cak je i glavni predstavnik Maja na konferenciji za stampu rekao da je sve to glupost i da je jaaaako iznerviran! Da je to kraj perioda isti kao i ostali koje su imali.

P.S. Sajt je tesko njesra, prva slika majanski kalendar, druga piramida i treca krugovi u zitu... WTF?!

Demisterio tema je Majanski kalendar.

I mene isto tako nervira i tema i ti kalendari ali ja se povodom toga nisam oglasavao iz razloga sto nisam sasvim siguran da su to obicne gluposti. A i to sto je pripadnik njihovog naroda nesto rekao ne mora nista da znaci. Kao da on zna sve drevne tajne svog naroda...Jeste li culi za votana ? Eto mene ta kultura svih drevnih naroda poprilicno iritira, od maja pa preko egipta i piramida.. Pogotovo kalendari i znakovi i nazivi za pojedina doba...

Demisterio tema je Majanski kalendar.

I mene isto tako nervira i tema i ti kalendari ali ja se povodom toga nisam oglasavao iz razloga sto nisam sasvim siguran da su to obicne gluposti. A i to sto je pripadnik njihovog naroda nesto rekao ne mora nista da znaci. Kao da on zna sve drevne tajne svog naroda...Jeste li culi za votana ? Eto mene ta kultura svih drevnih naroda poprilicno iritira, od maja pa preko egipta i piramida.. Pogotovo kalendari i znakovi i nazivi za pojedina doba...

Da, da... Ako Maje tvrde da nije tako, cak i tada ljudi govore "Ma nisu oni upravu, ko ih hebe!", sve zarad nekog uvlacenja paranoje. Ako gledas South Park sigurno znas kada Papa naredi da odvedu Isusa u tamnicu jer radi protiv hriscanstva! Eto toliko je logicno negiranje njihovog pripadnika. :mrgreen: :hahaha:

Khm, Topuzicu, povodom neoglasavanja da cestitam na prikazanoj kulturi. Retko ali bogami prijatno iskustvo. ;)

Da, da... Ako Maje tvrde da nije tako, cak i tada ljudi govore "Ma nisu oni upravu, ko ih hebe!", sve zarad nekog uvlacenja paranoje. Ako gledas South Park sigurno znas kada Papa naredi da odvedu Isusa u tamnicu jer radi protiv hriscanstva! Eto toliko je logicno negiranje njihovog pripadnika. :mrgreen: :hahaha:

Khm, Topuzicu, povodom neoglasavanja da cestitam na prikazanoj kulturi. Retko ali bogami prijatno iskustvo. ;)

oni ne negiraju,oni ukazuju da je sve pogresno shvaceno,sa cime se,koliko sam ja upoznata,slazu i mnogi strucnjaci.ali uvek su oni koji vicu-vuk!!!,bili glasniji...tako da.....

Koleginice Rendzerko, bio sam ljubazan pa sam iskopao i to. ;)

Vođe naroda Maja: 2012. neće biti kraj svijeta
12.10.2009u 11:51 h
Apolinario Chile Pixtun, jedan od čelnika indijanskog naroda Maja iz Gvatemale, objavio je kako su mu već dozlogrdila frenetična pitanja bliži li se uistinu kraj svijeta prema majanskom kalendaru.
- Vratio sam se prošle godine iz Engleske i, čovječe, stvarno su me zamorili s tim pitanjima – kaže Pixtun.

Nesretni indijanski starješina očekuje da će se stvari još samo pogoršati jer sljedeći mjesec u kina stiže hollywoodski film '2012.' prema kojem kroz dvije do tri godine možemo očekivati obilje prirodnih katastrofa, meteora i smak svijeta. Scenarij, među ostalim, najavljuje da će tsunami na Bijelu kuću nanijeti nosač zrakoplova.

Ann Martin sa Sveučilišta Cornell upozorava da su ljudi preplašeni te da na njihovu stranicu 'Znatiželjni ste? Pitajte astronoma' stižu gomile elektronske pošte u kojoj ljudi „izražavaju zabrinutost da neće imati prilike vidjeti djecu kako im odrastaju“.

Pixtun tvrdi da ideja o smaku svijeta zapravo uopće nije majanska već zapadnjačka. Kaže kako te godine uistinu istječe jedno značajno vremensko razdoblje, međutim, ne i cjelokupan kalendar njegovog naroda.

S ovim mišljenjem slažu se i arheolozi i astronomi koji smatraju da će se te godine odigrati samo tuš meteora New age spekulacija, pop-astronomije i TV specijala s raznoraznim mješavinama interpretacija Nostradamusa i Maja.

Arheolog Guillermo Bernal s meksičkog Nacionalnog autonomnog sveučilišta tvrdi da je na nekim nalazima iz vremena naroda Maja otkrio predviđanja za znatno dalju budućnost – čak 4772. godinu. Zanimljivo je također da većina pripadnika indijanskih naroda nema pojma da bi 2012. trebala po nečemu biti osobita.

Ideja o smaku svijeta 2012. temelji se na otkrivenom majanskom kalendaru koji brojanje počinje 3.114 prije Krista. Sastoji se od 13 razdoblja od približno 394 godine - tzv. baktuna, a 13. baktun završava oko 21. prosinca 2012.

:ok:

Au kako plitko shvatas sve. Npr odkud ti mozes da znas sve o veri i kulturi svog Srpskog naroda pre primanja hriscanstva? Sve do tancina, sva verovanja i tumacenja odredjenih spisa i znakova, mitova...??? To je bilo pre dugo dugo vremena a i treba pomenuti da obicni ljudi uglavnom nisu bili upoznati sa onim sta rade ljudi koji vrse verske obrede i koji su ucestvovali u stvaranju kulture toh naroda? Jos uvek se bavis apsolutom Demisterio..

Nego Sta je to Topuzic?

Poslednja izmena:
Au kako plitko shvatas sve. Npr odkud ti mozes da znas sve o veri i kulturi svog Srpskog naroda pre primanja hriscanstva? Sve do tancina, sva verovanja i tumacenja odredjenih spisa i znakova, mitova...??? To je bilo pre dugo dugo vremena a i treba pomenuti da obicni ljudi uglavnom nisu bili upoznati sa onim sta rade ljudi koji vrse verske obrede i koji su ucestvovali u stvaranju kulture toh naroda?

Jos uvek se bavis apsolutom Demisterio.. Sta je to Topzic?

Topuzic je cuveni lik iz filma "2 sata kvalitetnog programa" koga tumaci Manda i poznat je po njegovoj cuvenoj recenici: "Kulturo eve me!" :hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back