Sluzenje vojnog roka - da ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme SAS19
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo tako, TO je otadzbina, porodica i prijatelji. Ali otadzbina je isto ono sto su nasi pradedovi i dede branili u prva dva svetska rata. 75% srpskog muskog zivlja od 18-35 godina je poginulo u I s.r. da bi mi mogli danas da se setamo po nasoj zemlji. Najmanje iz postovanja prema njima, ne treba tako lako otpisivati vojnu obavezu, a da ne pricamo o tome da time sto branis svoju zemlju, branis svoj PRAG kuce. Mi to izgleda nismo shvatali kada su nam krajiski i bosanski srbi govorli da se tamo brani Beograd, pa su nas bombe u Kneza Milosa strefile 5 godina kasnije.

Poz

1. "Iščupani" prag može opet da se izbiči i prikuca...Jedan izgubljeni život se NIKADA ne može stvoriti ponovo...

2. Ovo je glupost živa. Da je sve rešeno mirnio, da smo se izljubili i bratski rastali ne bi bilo ni 99-te, niti mase izbeglica i izgubljnih života.

A kad pominješ prosipanje krvi po albanskim planinčugama oma mi padaju na pamet braća Hrvati. Od 1102. pod Ugarskom, kasnije Austro-Ugarskom, sve do 1918. Računaj koliko je to. I koja je razlika izmedju nas i njih? Skoro pa nikakva. S tim što bi nas danas bilo jedno 3 puta više nego što nas ima, da nismo svuda poturali dupe. Nije njima bilo medno i mlečno pod njima...ali je nama bilo 3 puta gore, tako braneći zemlju...i poturajući dupe gde niko neće ni mali prs'. Pa nam ni to ne beše dosta, nego kad pametni ljudi potpisaše trojni pakt....a mi opet...'Ebo nas "bolje grob, nego rob"...
Lepo se kaže u jednom filmu ili seriji starijeg datuma. Odprilike se radi o nekom slavlju povodom raspada Austro-Ugarske i stvaranju Kraljevine SHS.."Sad slavite, a plakaćete vi jednog dana za tom istom Austrijom"..Kad danas pogledapš, živa istina.

Poslednja izmena:
1. "Iščupani" prag može opet da se izbiči i prikuca...Jedan izgubljeni život se NIKADA ne može stvoriti ponovo...

2. Ovo je glupost živa. Da je sve rešeno mirnio, da smo se izljubili i bratski rastali ne bi bilo ni 99-te, niti mase izbeglica i izgubljnih života.

A kad pominješ prosipanje krvi po albanskim planinčugama oma mi padaju na pamet braća Hrvati. Od 1102. pod Ugarskom, kasnije Austro-Ugarskom, sve do 1918. Računaj koliko je to. I koja je razlika izmedju nas i njih? Skoro pa nikakva. S tim što bi nas danas bilo jedno 3 puta više nego što nas ima, da nismo svuda poturali dupe. Nije njima bilo medno i mlečno pod njima...ali je nama bilo 3 puta gore, tako braneći zemlju...i poturajući dupe gde niko neće ni mali prs'. Pa nam ni to ne beše dosta, nego kad pametni ljudi potpisaše trojni pakt....a mi opet...'Ebo nas "bolje grob, nego rob"...
Lepo se kaže u jednom filmu ili seriji starijeg datuma. Odprilike se radi o nekom slavlju povodom raspada Austro-Ugarske i stvaranju Kraljevine SHS.."Sad slavite, a plakaćete vi jednog dana za tom istom Austrijom"..Kad danas pogledapš, živa istina.

Sad tek vidim da si zensko i zato se izvinjavam se sto sam sa tobom usao u diskusiju, obzirom da tema nije primerena za musko-zensku konverzaciju.

Poz

Ne, apsolutno, prolazi polako vreme varvarstva i treba se malo posvetiti prirodi i drugim lepim zivotnim stvarima,
a ako neko bas oce da sluzi, neka mu, samo nek ostavi nas koji necemo na miru.

:)

Јесте... "Гритингз... Велкам ту Марклар... Ајем Марклар, лидр ов д Марклар... ... Марклар ту ју... ... Вел, дер из а лот оф рум он Марклар... иф Марклар хир вантс ту бринг хиз Марклар ту Марклар ит вуд би фајн... Џаст тејк аур Марклар бек ту Марклар ен бринг ол д Марклар бек вит ју... "...

Alo bre,kao prvo,boldovani deo teksta je nezamisliva glupost,i bolje rečeno,naučna fantastika.

Kao drugo,šta se kog ***** žensko petlja u vojne teme?Umesto što tu lupaš gluposti,bolje radi neki ŽENSKI posao,kao što i priliči.

Alo bre,kao prvo,boldovani deo teksta je nezamisliva glupost,i bolje rečeno,naučna fantastika..

O da, jesmo, braća smo...Ličimo ko jaje jajetu. A najviše po kompleksima.. Što bi naš narod rekao isto sra**, isto odstojanje...A s obzirom da mi je tetka udata za Hrvata, i da imam puno prijatelja te nacionalnosti, braća su mi itekako. A i malo li je mešovitih. I patrijarh Pavle, rođen je od oca Stefana (Srbina) i majke Ane (Hrvatice). I ne samo on, nego masa "heroja" nacije. U sportu, nauci, muzici etc.

Kao drugo,šta se kog ***** žensko petlja u vojne teme?Umesto što tu lupaš gluposti,bolje radi neki ŽENSKI posao,kao što i priliči.

Da ti kuvam, perem, peglam i mijem noge? 'El to? Di bre ti živiš, u kom veku? U doba kad su ti dedovi sprovodili lapot i krvnu osvetu?
By the way,pored ostalih oblasti, i vojna istorija mi spada u opis zanimanja.;)

Poslednja izmena:
Dobio sam poziv za azuriranje spiska regruta koji podlezu lekarskom pregledu. I elem, doslo tamo nas 100...i gospodja kaze Oni koji su studenti do daljnjeg nece biti pozivani na lekarske preglede, dok oni koji ne rade nista u narednom periodu ce biti pozvani na regrutaciju i to...
Da li je moguce da idioti nece vrsiti regrutaciju studenata jer planiraju da gase sluzenje roka?
Interesuje me, posto sam planirao da idem u ŠRO da li se to navodi pri regrutaciji ili...?

slobina srbija
1500 tenkova vise hiljada oklopnih vozila
4 vojna sila u evropi a 5 u svetu
nije bilo fegeta
bila je cast sluziti vojsku
150 aviona i svi u upotrebi
95% muskaraca koji su bili ratno sposobni
otadzbinske pesme svuda po srbiji
postovanje prema herojima i heroizmima predaka
tadiceva srbija:
nismo vise vojna sila
imamo 250 tenkova
sve vise fegeta
reorganizacije u vojsci(otpustanje heroja a stavljanje rodjaka na visoke polozaje)
padanje aviona
sve manje muskaraca a sve vise sabana
spali smo na 50% ratno sposobnih
sve vise onih koji ne znaju da odkoce oruzje
sve manje nacionalizma i patriotizma
sve manje pesama kao sto su VOLIMO TE OTADZBINO NASA
sve manje postovanja prema precima koji su polozili zivot za porodicu i otadzbinu
sve manje pravih i istinskih heroja
sto se tice vojske....zakljucite kad nam je bilo bolje?

Bitange i narkomane nema sanse da ispravis u vojsci. Samo prave probleme, neposlusni su, beze iz kasarne...pa vas posle sve kolektivno kazne, iako to nicim nisi zasluzio...e onda kada je povecerje i ugase se svetla u spavaoni...objasnite mu...

Predlazem sluzenje vojnog roka u kasarni samo i iskljucivo samo ako ce to znaciti zbog posla koji obavljas i od kojeg zivis, imas prihod...

slobina srbija
1500 tenkova vise hiljada oklopnih vozila
4 vojna sila u evropi a 5 u svetu
nije bilo fegeta
bila je cast sluziti vojsku
150 aviona i svi u upotrebi
95% muskaraca koji su bili ratno sposobni
otadzbinske pesme svuda po srbiji
postovanje prema herojima i heroizmima predaka
tadiceva srbija:
nismo vise vojna sila
imamo 250 tenkova
sve vise fegeta
reorganizacije u vojsci(otpustanje heroja a stavljanje rodjaka na visoke polozaje)
padanje aviona
sve manje muskaraca a sve vise sabana
spali smo na 50% ratno sposobnih
sve vise onih koji ne znaju da odkoce oruzje
sve manje nacionalizma i patriotizma
sve manje pesama kao sto su VOLIMO TE OTADZBINO NASA
sve manje postovanja prema precima koji su polozili zivot za porodicu i otadzbinu
sve manje pravih i istinskih heroja
sto se tice vojske....zakljucite kad nam je bilo bolje?

:dash::dash::dash::dash::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Smesan si...

Redovno odsluzenje vojnog roka bi trebalo vratiti na jednu godinu iz vise dobrih razloga:
- Redovan vojnik na odsluzenju je najbolji vojnik (1.Manje kosta od profesionalnog vojnika i na raspolaganju je 24 sata, 2.Uz dobru obuku dobija se izvrstan i hrabar borac (mnogo cesce su mi profesionalci takozvani specijalci pametovali oko izvrsenja zadataka od redovnih vojnika koji su se pokazivali hrabriji, sposobniji i odvazniji), 3.Drzava dobija na odbranbenoj moci jer brojno stanje nase profesionalne vojske je vrlo potrosno u ozbiljnom ratu i sta onda -kapitualacija mozda?, 4.Ti momci su u vojci sazrevali kao licnosti i postajali pravi ljudi, dodatno se socijalizovali (jer su bili spremni da i poginu za druge, ovo je ono sto se kroz obuku usadjuje i razvija), oni koji nisu okusili sta je zivot i bili ispod maminog skuta i tatinog kaputa definitivno su postajali svesni sebe i da taj skut i kaput nisu trajno resenje. Takodje u vojsci su sklapana najiskrenija i najdugotrajnija prijateljstva.
Verovatno sam ispustio dosta toga, ali mislim da sam glavno naveo uostalom neka i drugi dopune sa argumentima za i protiv.
Argument da se gubi dragocena godina zivota za mene nije argument, jer godina u kojoj ces spoznati sebe nauciti puno toga i upoznati dosta drugih ljudi uz razvijanje svesti da se otadzbina mora braniti nikad nije izgubljena.

Redovno odsluzenje vojnog roka bi trebalo vratiti na jednu godinu iz vise dobrih razloga:

kuku...

- Redovan vojnik na odsluzenju je najbolji vojnik (1.Manje kosta od profesionalnog vojnika i na raspolaganju je 24 sata,

Možda u socijalizmu....U današnjem, ovom potrošačkom društvu, vreme i novac su sve. Tako da, ništa što se dobro ne plati ne vredi raditi, a pri tom protraćati 8760 koje možeš iskoristiti za mali milion drugih stvari je ludost.

2.Uz dobru obuku dobija se izvrstan i hrabar borac (mnogo cesce su mi profesionalci takozvani specijalci pametovali oko izvrsenja zadataka od redovnih vojnika koji su se pokazivali hrabriji, sposobniji i odvazniji),

nije isključeno...

3.Drzava dobija na odbranbenoj moci jer brojno stanje nase profesionalne vojske je vrlo potrosno u ozbiljnom ratu i sta onda -kapitualacija mozda?,

Šta je to ozbiljan rat? Čime da se bori ta vojska? Prave se čuda od tehnike, aviona, helikoptera, nuklearne bombe i šta ti ja znam, a Srbija ima 5 tenka i 5 aviona Mig29 od pre Hrusta? Zatrli smo se raznim ratovima, pokličima Bolje grob nego rob...pa smo grob i dobili...i trebali smo da dobijemo...i još smo trebali da ginemo..I trebali su oni '99 da biju ne 82 dana nego 820 dana...da skontamo da smo mali i nikakvi...a da smo postali još manji baš zato što smo se kurčili, a redovno dobijali po p*čki...

4.Ti momci su u vojci sazrevali kao licnosti i postajali pravi ljudi, dodatno se socijalizovali (jer su bili spremni da i poginu za druge, ovo je ono sto se kroz obuku usadjuje i razvija), oni koji nisu okusili sta je zivot i bili ispod maminog skuta i tatinog kaputa definitivno su postajali svesni sebe i da taj skut i kaput nisu trajno resenje. Takodje u vojsci su sklapana najiskrenija i najdugotrajnija prijateljstva.
Verovatno sam ispustio dosta toga, ali mislim da sam glavno naveo uostalom neka i drugi dopune sa argumentima za i protiv.

O ovom podebljanom neću ni da pričam...Već rečeno...

Mamini i tatini sinovi su uvek vešto izbegavali vojsku i uvek će je izbegavati dok je sveta i veka i vojske...U vojsku i ratove ide sirotinja raja...i sirotinja raja ostavlja kosti....dok mamine i tatine sinove boli ona stvarka..a u najboljem slučaju i profitiraju od rata, ako imaju bar malo u toj svojoj glavici i ako ih tata malo gurne...

Argument da se gubi dragocena godina zivota za mene nije argument, jer godina u kojoj ces spoznati sebe nauciti puno toga i upoznati dosta drugih ljudi uz razvijanje svesti da se otadzbina mora braniti nikad nije izgubljena.

Hm, ja kao ateista imam bolji predlog, ako oćeš da se očeličiš a ti jedno godinu dana pravi društvo monasima, onima što svoje telo izlažu strogim vežbama i samodisciplini...Ne da ćeš spoznati sebe...nego ćeš se vrnuti ko drugi čovek...;)..

Kad oni što ti vode otadžbinu, uzmu oružje u ruke i stanu u prve borbene redove, tamo gde je najteže, kao i svaki drugi vojnik i povedu i svoju decu sa sobom....e onda mož' da razvijamo svest da se otadžbina mora braniti...A pošto će to da se desi kad prdne kukavica...sve ti ovo gore pada u vodu...

- Redovan vojnik na odsluzenju je najbolji vojnik (1.Manje kosta od profesionalnog vojnika i na raspolaganju je 24 sata, 2.Uz dobru obuku dobija se izvrstan i hrabar borac (mnogo cesce su mi profesionalci takozvani specijalci pametovali oko izvrsenja zadataka od redovnih vojnika koji su se pokazivali hrabriji, sposobniji i odvazniji), 3.Drzava dobija na odbranbenoj moci jer brojno stanje nase profesionalne vojske je vrlo potrosno u ozbiljnom ratu i sta onda -kapitualacija mozda?, 4.Ti momci su u vojci sazrevali kao licnosti i postajali pravi ljudi, dodatno se socijalizovali (jer su bili spremni da i poginu za druge, ovo je ono sto se kroz obuku usadjuje i razvija), oni koji nisu okusili sta je zivot i bili ispod maminog skuta i tatinog kaputa definitivno su postajali svesni sebe i da taj skut i kaput nisu trajno resenje. Takodje u vojsci su sklapana najiskrenija i najdugotrajnija prijateljstva.Verovatno sam ispustio dosta toga, ali mislim da sam glavno naveo uostalom neka i drugi dopune sa argumentima za i protiv.

za koga da ginem ?

a sto se tice prijateljstva savetujem ti da se ne palis mnogo oko toga
nego gledaj tvoje dupe i porodicu ako imas

Back