za koga da ginem ?
a sto se tice prijateljstva savetujem ti da se ne palis mnogo oko toga
nego gledaj tvoje dupe i porodicu ako imas
Slažem se...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
za koga da ginem ?
a sto se tice prijateljstva savetujem ti da se ne palis mnogo oko toga
nego gledaj tvoje dupe i porodicu ako imas
najveca bruka je kad decko ide u "onu" vojsku sto se sluzi po bolnicama , crvenom krstu i sl a njegovi mu naprave ispracaj.........
Redovno odsluzenje vojnog roka bi trebalo vratiti na jednu godinu iz vise dobrih razloga:
- Redovan vojnik na odsluzenju je najbolji vojnik (1.Manje kosta od profesionalnog vojnika i na raspolaganju je 24 sata, 2.Uz dobru obuku dobija se izvrstan i hrabar borac (mnogo cesce su mi profesionalci takozvani specijalci pametovali oko izvrsenja zadataka od redovnih vojnika koji su se pokazivali hrabriji, sposobniji i odvazniji), 3.Drzava dobija na odbranbenoj moci jer brojno stanje nase profesionalne vojske je vrlo potrosno u ozbiljnom ratu i sta onda -kapitualacija mozda?, 4.Ti momci su u vojci sazrevali kao licnosti i postajali pravi ljudi, dodatno se socijalizovali (jer su bili spremni da i poginu za druge, ovo je ono sto se kroz obuku usadjuje i razvija), oni koji nisu okusili sta je zivot i bili ispod maminog skuta i tatinog kaputa definitivno su postajali svesni sebe i da taj skut i kaput nisu trajno resenje. Takodje u vojsci su sklapana najiskrenija i najdugotrajnija prijateljstva.
Verovatno sam ispustio dosta toga, ali mislim da sam glavno naveo uostalom neka i drugi dopune sa argumentima za i protiv.
Argument da se gubi dragocena godina zivota za mene nije argument, jer godina u kojoj ces spoznati sebe nauciti puno toga i upoznati dosta drugih ljudi uz razvijanje svesti da se otadzbina mora braniti nikad nije izgubljena.

meni je 31 god a bio u vojsku 98,99.na kosovu.i to 15 meseci meni je nesto ostalo u dusi sto se kaze neki dozivljaj ali sto se kaze trebace nam to nije u pitanju da se covek brani ili neznam sta ali covek treba da razmisli na cemu je po meni je ako covek nije sposoban za vojsku onda za sta je ako nije za to svaki muski pol treba da ima cast pred svojoj drzavi da je postuje
Civilno služenje je samo šteta po budžet MO i same Vojske a produkt gej lobija i NVO-cija pre 7-8 godina. Srbija, nažalost, ne sme da bude sila kao što je bila 90ih, kada je imala i ljudstvo i tehniku. Tad je bila pretnja, sada više nije i Amer je rekao da ne sme više nikad. Nikad ne postoji, zeznuo se Amer E\
Svako je kovac svoje sudbine, a imam utisak da su u Srbiji mnogi zagubili cekic.
Sluzenje vojnog roka-definitivno DA.
Mimice ,definitivno me iznenadjujesh...
Da bi se odgovorilo na ovo samo pitanje treba pogledati i kakva je to materijalna organizacija i kadrovi - danas.
Ovo danas NIJE vojska ,prema tome -NE.
Ne brini - 120/80.
Drago mi je da to cujem...
I dalje mi ne rece cilj i efikasnost obuke ,sredstva na kojima se obucava ,staresinski kadar?
Nesto ne verujem da ce ashov , metla ili strojev korak, uplasiti neprijatelja- dostojanstveno![]()
Staresinski kadar je, mahom, isti kao i pre. Mozda i nazalost, a mozda i ne. Lose je sto staresinski kadar stari, a dobro je sto iskustva ostaju.
Vojnici su obucavani kao i ranije, po istom planu obuke. Vreme je krace i neminovno je da rezultati budu losiji. Sto ne znaci da su ti momci manje sposobni od svojih prethodnika. Cak vise cenim njihovo sluzenje od onog pre 10, 15 godina. Mogli su se, kao kolege forumasi, pojedini, sakriti kod devojke i sacekati 2011.
Sredstva su skromna, kao i Srbija sto je.
Neprijatelja ce uvek plasiti najvise to sto su Srbi, i sto veruju u ono za sta se bore. Bilo je i bice.
I stari srpski vojnik je dolazio u rat iz njive, pa je terao neprijatelja brze nego iko.
Srbi ,meksikanci,poljaci,turci ili asteci ime ko ime nista ne znaci ,svi su imali i pobeda i poraza, a njive zvrje zaparlozene odavno.Neprijatelja ce uvek plasiti najvise to sto su Srbi, i sto veruju u ono za sta se bore. Bilo je i bice.
I stari srpski vojnik je dolazio u rat iz njive, pa je terao neprijatelja brze nego iko.
Ne baratas stanjem. Imas neke pretpostavke, koje nije tesko izvuci. Nagadjas, a u pojedinim slucajevima i lupas. Za neke primere mogao bih da kazem najpouzdanije.
Svako veruje u svoje parole. Ti veruj da je najbolja vojska bila kad si ti bio u njoj. A, to, da su u vojsci ostali samo ulizice i poltroni, karijeristi, po meni nije istina. Iz vojske su otisli oni koji nisu imali snage da ponesu teret teskog vremena. To je moje misljenje.