Slučaj Novak Kilibarda

kako je nastala ova novokonponovana dukljansko *********ka DPS liberali crnogorska nacije to je manje vise svima poznato ali bas nas interesuje kako je nastala ta komunisticka crnogorska nacija 1945,koji su bili motivi i ciljevi njenog stvaranja i ko je bio otac crnogorske nacije 1945,i jeli istina da je ta nacija stvorena i njeno postojanje objavljeno proglasom u jednim komunistickim novinama.....ta crnogorska nacija iz 1945 nema bas puno zajednicko sa novom dukljanskom crnogorskom nacijom

Ja govorim upravo o komunističkoj 1945.-1990./2006. naciji. :dontunderstand: ta crnogorska nacija ulazi u svoje posljednje faze postojanja (tj. evolucije njenih dijelova).

Jeli istina da se otac crnogorske nacije na kraju pokajao i odrekao svega i umro pre 13 god kao Srbin

Umro je kao Srbin, ali nije se odrekao svega i pokajao. Samo mu je bilo žao što su ga mnogi pogrešno interpretisali.

Istorija, ali prvenstveno sadašnjost, će pokazati da će Milo Đukanović biti otac crnogorske nacije, a ne kako se uvijek smatralo - a i smatra - Milovan Đilas.

Ja govorim upravo o komunističkoj 1945.-1990./2006. naciji. :dontunderstand: ta crnogorska nacija ulazi u svoje posljednje faze postojanja (tj. evolucije njenih dijelova).

Umro je kao Srbin, ali nije se odrekao svega i pokajao. Samo mu je bilo žao što su ga mnogi pogrešno interpretisali.

Istorija, ali prvenstveno sadašnjost, će pokazati da će Milo Đukanović biti otac crnogorske nacije, a ne kako se uvijek smatralo - a i smatra - Milovan Đilas.

Po meni je otac ove nove novokonponovane dukljanske crnogorske nacije Slavko Perovic i liberali,danasnji crnogorci cak i podizu ruku u obliku slova L kao nekakav nacionalni znak pozdrava a Milo Dukanovic je samo jedan lopov koji je da bi sto duze opstao na vlasti ukrao politiku Perovica, liberala

Crnogorska nacija koju je proklamovao Milovan Dilas 1.maja 1945 u listu Borba nema apsolutno nista sa ovom novom nacijom,to su dve potpuno razlicite nacije...

Po meni je otac ove nove novokonponovane dukljanske crnogorske nacije Slavko Perovic i liberali,danasnji crnogorci cak i podizu ruku u obliku slova L kao nekakav nacionalni znak pozdrava a Milo Dukanovic je samo jedan lopov koji je da bi sto duze opstao na vlasti ukrao politiku Perovica, liberala

Današnja crnogorska nacija nije ta. Barem nije još.

Što se tiče "L", to je oznaka liberalizma, i na lazim to simpatičnim i interesantnim, a ne nekim blesavim nacionalnim znakom. Ono što ne razumijem je "E viva Montenegro", što smatram uvrnutim, ako ne i bolesnim, kod partijskih navijača što se primjećuje.

Crnogorska nacija koju je proklamovao Milovan Dilas 1.maja 1945 u listu Borba nema apsolutno nista sa ovom novom nacijom,to su dve potpuno razlicite nacije...

To ti upravo i govorim. No, ne samo da nema današnja crnogorska nacija koja je u procesu stvaranja (možda ulazi i u finale), već ni srpska nacija u Crnoj Gori, koja kroz istu fazu prolazi. Da se i podsjetimo Đilasovih riječi iz 1945. godine:

Stvaranje nacije u Crnoj Gori, počelo je čitavo stoljeće kasnije nego u Srbiji... Proces formiranja crnogorske nacije i dan-danji traje, a u ovome ratu posebna crnogorska individualnost, ispoljavanje nacionalne svijesti i nacionalne osobenosti, najoštrije su došli - do izraza! Ovaj rat, u izvjesnome smislu, označava kulminacionu tačku procesa formiranja Crnogoraca u posebnu naciju, posebnu nacionalnu individualnost.

Po plemenskoj tradiciji oni se osjećaju, a i jesu Srbi: srpska plemena u Srednjem vijeku, srpska raja, srpski narod pod Turcima, ali su oni u nacionalnom pogledu danas i nešto posebno, svoje, crnogorsko - kao što i npr. Srbi iz Srbije nijesu Crnogorci i ne osjećaju se takvima.

Mi komunisti nijesmo za federalnu Crnu Goru ni iz kakvih "političkih" razloga... Niti mi cijepamo Srpstvo. Mi smo za to, jer smo uvjereni, znamo da to hoće crnogorski narod, a on hoće da se osjeća, jer jeste nešto posebno, posebni, drukčiji "Srbi" od svih Srba - Crnogorci.

Doduše, donekle si bio u pravu u vezi "odricanja". Evo iz njegove posljednje knjige, ne tako davno:

Baš sam ja, ponajprije pozvan svojim položajem u oblasti ideja i vlasti, izvršio neodrživa teoretska obrazlaganja crnogorske nacije. Ali ni tada nijesam mislio da Crnogorci nijesu Srbi - varijetet srpske narodnosti.

Ono što je interesantno - i što ne znaju niti dukljani, niti srpski mrsci komunističke "izdaje" - jeste da su se svi crnogorski komunisti i partizani smatrali Srbima, odnosno tvrdili da si u Crnogorci Srbi još 1945. godine. Njihov lider godinama kasnije Blažo Jovanović daje izjavu kako su Crnogorci Srbi, a partizanska skupština u svojim proglasima o crnogorskoj naciji još davne '45. godine:

Crnogorska nacija je najčistija etnička grupa među Srbima.

Što je najsmješnije, autor ove rečenice gore je sveštenik-partizan Srbo-katolik. :hahaha: Sačuvaj bože koliko je interesantna crnogorska povijest i politika. :dash:

Tada je bilo neko drugo vrijeme,nije bilo pitanje ko se kako izjasnjava,nije bilo dukljana,u ta vremena kad se kaze crnogorac se podrzaumjevalo da je to SRBIN,srbin u superlativu,tek kad je Milo preoteo politiku liberala i krenuo sa dukljanskom histerijom tek tada se poceo voditi sukob oko identiteta ,a inace crnogorska nacija postoji od 1945 pre 1945 u CG niko se nije izjasnjavao nacionalno kao crnogorac ....crnogorac je bila geografska odrednica za Srbe koji zive u CG..to su ti uve cinjenice

Ti izgleda ne samo da si imao priliku da proživiš osamdesete i devetesete, nego i četrdesete :hahaha:

Danasnji Srbi su bućkuris, repa bez korijena, mjesavina Crnogoraca, Bugara, Makedonaca, Cigana, Albanaca, Bosnjaka, Hrvata, Cincara, Rumuna, Grka...
Svi oni naselili su praznu uzu Srbiju, posto su je stari Srblji napustili poslije Velike Seobe Srbalja 1690.
Psihofizički mentalni tip Srbina, ne postoji, naravno, ne može se od bućkuriša napraviti nacionalni prepoznatljivi tip.
:hvala:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Bućkuriš :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

:DAjde razmislite malo, kako je moguce da bilo koji rezim ispere mozak narodu pa daoni pocnu da misle o sebi kao o crnogorcima a ne srbima, to je nemoguce :D

Ljudi pobogu, mi smo poseban narod zato sto se tako i osjecamo. 90 i kusur % ljudi iz 4 nahije (srca Crne Gore) i njihovi potomci (medju njima i ja) sebe smatraju crnogorcima
A mi smo bili ti koji su vodili bitke s turcima i austrougarima i mlecanima, mi smo "core teritory of Montenegro", mi smo potomci aktera iz Njegoshevih djela......

Zaboga ljudi, nemate pojma kolko grijesite... vi zovete "pravim crnogorcima, potomke ljudi koji veze nisu imali sa starom CG, a nas nazivate "milogorcima" itd.... to je potpuno promaseno

Tako ce i ovi sadasnji prosrpski opozicionari za koju godinu. Kako su postali Srbi, tako ce odjednom i da prestanu da budu isti, i da kazu kao Kilibarda da su zivjeli u zabludi :lol:

Ma to je super , i iskreno se nadam da ce da se desi.
Tada ce i ovi retardi odavde koji idu na more, ili sanjaju o tome kako postoji neki crnogorac koji nije go.no konacno shvatiti u kolikoj su zabludi bili.
E, onda cemo nase odnose dovesti na pravi nivo, koji zasluzujete.
Te cemo samo povuci vodu , da i ova go.na odavde odu nizvodno u svoju postojbinu.

Ma to je super , i iskreno se nadam da ce da se desi.
Tada ce i ovi retardi odavde koji idu na more, ili sanjaju o tome kako postoji neki crnogorac koji nije go.no konacno shvatiti u kolikoj su zabludi bili.
E, onda cemo nase odnose dovesti na pravi nivo, koji zasluzujete.
Te cemo samo povuci vodu , da i ova go.na odavde odu nizvodno u svoju postojbinu.

Sva je sreća te si ti odavno sve shvatio :hahaha:

Sva je sreća te si ti odavno sve shvatio :hahaha:

Naravno da jesam , jos davnih dana.
Sasvim je lako "procitati", a jos lakse shvatiti psiholoski profil tih gnjida koji sebe nazivaju crnogorcima.
I to vec pocinju da shvataju sve siri i siri slojevi u Srbiji, i pored toga sto im taj govna.ski kadar iz vase "drzave" koji se uvalio u fotelje ovde u Srbiji prodaje price o neko "bratstvu", "prijateljstvu"....

:DAjde razmislite malo, kako je moguce da bilo koji rezim ispere mozak narodu pa daoni pocnu da misle o sebi kao o crnogorcima a ne srbima, to je nemoguce :D

podgorickimali, ništa nije drugačija tvrdnja od one da je, recimo, Crnogorcima ispran mozak pa da postanu Srbi (ova današnja podjela 53%:47% posto Crnogoraca-Srba), pa se i to tvrdi - a ako me dobro sjećanje služi, i ti to tvrdiš. :think: I još nije u pitanju vjekovna indoktrinacija, već, kako izgleda, tvrdnja da se to dogodilo, tobože, preko noći i da su "posrbljeni" za samo par godina. :think:

Ili slične gluposti ima, npr. navedene da je Srbija "bućkuriš" svega što nije srpsko (jer izgleda srpsko i ne postoji), a srbijanski režim je "isprao mozak" Vlasima (Cincarima,...), Crnogorcima, Hercegovcima, Hrvatima, Bošnjacima, Bugarima, Makedoncima, Grcima, Jevrejima i bog zna kome više, da danas, ima skoro 100% Srba tamo. :lol: Ili recimo što priča onaj netalentovani gospodin Ripley (moderator Montenegrine.com i cafedelmontenegra), isprano 'pravoslavcima zapadno od linije Drina-Tara', ili da su svi oni silni Vlasi ubjeđeni za nekoliko godina, ili čak pretovreni ispiranjem mozga 1920. godine, u Srbe... :super:

Ljudi nisu Crnogorci zbog ispranih mozgova. To je štoviše glupost. Postoje razni politički sajtovi - njegos.org za Srbe, montenegrina.net za Crnogorce, postoji propaganda na sve strane, a i Matica crnogorska je propagandno djelo. Ali nikada, pa i da recimo ovaj režim u CG postane crnogorski nacionalistički (što nije), neće moći da ispere mozak narodu da budu svi 100% Crnogorci. Isto tako nema nikakvog nestanja Srba u Crnoj Gori, i na sljedećem popisu stanovništva, 45% će se izjasniti Crnogorcima, a 34% Srbima, ako ključ ostane isti (i ako se ništa značajno od danas ne promijeni).

Svi koji misle drukčije od 'vako kako sam naveo, mogu samo :dash: ili boriti se protiv vjetrenjača, ili čak gurati Sizifov kamen umjesto njega - dok ne nauče da je uzalud (kao npr. dok Srbija ne nauči da joj je mjesto u NATO-u). :rtfm:

Da uporedim neke primjere:

* Bosanski Srbi - ovi Srbi nemaju čvrstu prošlost, nemaju iza sebe puno sopstvenoga da gaje sopstveni identitet ili autonomiju, pa stoga i Srbi ne mogu i neće prihvatiti tako nešto - na referendumu bi u nesumnjivoj većini glasali za nezavisnost i prisajedinjenje Srbiji, u takvom koraku gubljenje bilo kakve sopstvene Republike Srpske, tj. na koji način bi sve opštine u RS postale jednostavno opštine Republike Srbije, a političke stranke bi se vrlo vjerovatno prelile na obje strane Drine i ne bi postojala regionalna RS partija. Osim toga, ovo je i razlog zašto Srbi u Bosni i Hercegovini najteže prihvataju bosanskohercegovački zajednički identitet, za što će trebati godine, godine i godine da se kod Srba stvori jaka bosanskohercegovačka "nacionalna" struja.

* Vojvođani: Vojvodina nije samo stvorena 1945. godine kao autonomna pokrajina iz multi-etničkih razloga (a zajebaše Njemce...toliko o tome...), već i istorijskih. Koliko god to bilo čudno danas možda, odbojnost i razočaranost kod Vojvođana (valjda i pojačana višenarodnošću), bila je i veća kod Vojvođana, nego kod Crnogoraca, u vrijeme unitarnog monarhizma. Vojvođani imaju dosta istorijskog, sopstvenog, vojvođanskog, te je i zato stvorena Autonomna Pokrajina Vojvodina - ali Crna Gora ima i značajno više, pa je zato stvorena i posebna Republika. Ako se sada zapitaju građani Vojvodine da li žele ukidanje sopstvene autonomije - vjerujte da će odgovor biti žestoko protivan. O sveopštem drugačijem stavu Vojvođana u odnosu na druge Srbe - ne samo Srbijance, već i uopšteno i Bosanske Srbe - nemam potrebe govoriti. Kako regionalizam jača, kada se uđe u razvijeni svijet, može i značajno ojačati regionalni pokret (pa ko zna, možda i jednoga dana bude vojvođanski jezik, ako razloga za to ikada bude, naravno), a LSV postati druga po redu najjača politička partija, ali obrnutim procesom, teško je povjerovati da Vojvodina može ići.

Možda bi i Srbi u Hrvatskoj (pa i odvojeno - Krajišnici i Dalmatinci) mogli biti jedna zasebna priča, jer su imali za razliku od Bosanaca i Hercegovaca značajno veću inteligenciju i "sopstvenički" pokret (prigušen nažalost velikosrpskom propagandom devedestih godina), ali kako su oni historija, neću se na njih osvrtati.

Da uporedim neke primjere:

* Bosanski Srbi - ovi Srbi nemaju čvrstu prošlost, nemaju iza sebe puno sopstvenoga da gaje sopstveni identitet ili autonomiju, pa stoga i Srbi ne mogu i neće prihvatiti tako nešto - na referendumu bi u nesumnjivoj većini glasali za nezavisnost i prisajedinjenje Srbiji, u takvom koraku gubljenje bilo kakve sopstvene Republike Srpske, tj. na koji način bi sve opštine u RS postale jednostavno opštine Republike Srbije, a političke stranke bi se vrlo vjerovatno prelile na obje strane Drine i ne bi postojala regionalna RS partija. Osim toga, ovo je i razlog zašto Srbi u Bosni i Hercegovini najteže prihvataju bosanskohercegovački zajednički identitet, za što će trebati godine, godine i godine da se kod Srba stvori jaka bosanskohercegovačka "nacionalna" struja.

Slavene ovde nisi u pravu,mi jesmo braca i isti narod ali ne vjerujem da bi Srbi sa ovu stranu Drine prihvatili unitarnu drzavu kad bi imali slobodu izbora ,pre bi to bila neka federacija,cisto sumnjam da bi neko iz Banjaluke danas kad je Republika Srpska u boljem ekonomskom polozaju nego Srbija prihvatio da se pare odljevaju u Beograd,jesmo braca ali nam novcanici nisu,a ta bosanska nacionalna struje ti je utopija i tesko da ce takav projekat ikada zaziviti sa ovu stranu Drine pa nijsmo mi crnogorci pa da se tako lako odricemo svog identiteta

Back