SLOVENI - Najveci narod...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko je pomenuo Potomak i indijance,

ja govorim o slovenskom poreklu srba...

imash Cheshku knjigu pa chitaj...

ako ti imas ideju ili teoriju kazi. u drugom slucaju se gubi sa teme. ne volim kontrase bez argumenata.

da li su gluposti ili ne ne znam....
ovo sto sam napisao o najvecem slovenskom narodu sam preuzeo sa interneta, mada i u to ni ja mnogo ne verujem...
ovaj spis medjutim postoji i ne samo na jednom vec na vise sajtova.

Da smo mi doshli iz Afganistana i da nemamo veze sa slovenima (verovatno po tebi, crowu i silentbobu) zasto bi se taj spisak nasao u toj formi i sa tim nazivima u Ceskoj a slichni u Istocnoj Nemackoj, Poljskoj, ... :)

Ono u shta verujem da je tachno napisao sam u mnogim prethodnim postovima...

:)

P.S. Nova srpska istoriografija smatra da smo doshli iz irana i da smo direktrni potomci sarmata.

ja sam pristalica utemeljene srpske istoriografije tj. da smo doshli sa severa evrope (Ceska, Slovacka, Poljska, Istocna Nemacka) i tu se mixovali sa starosedeocima ali u sustini ocuvali slovensko poreklo, jezik, obicaje, kulturu u vecem procentu.
mozda smo pre toga, kao i ostali sloveni, bili negde istocno od urala ALI.... (veliko ALI).

postoje brojni dokazi:
1. genetika,
2. jezik,
3. stari obicaji koji su se preneli na hriscanstvo i stara paganska religija je ista kao i kod ostalih slovena
I JEDAN OD GLAVNIH ARGUMENATA:
3. ocuvanje imena Srbi (Luzicki Srbi u Ist. Nemackoj), kulture, narodne nosnje, narodne muzike i igre(kolca), starih "sportova", obicaja -- koji su veeeeooooma slichni nashim u mnogim krajevima SRBIJE.

200_horse.jpg

map.jpg

image869.JPG

Ironically, the Sorbs (Lusatian Serbs) thrived under East Germany's communist regime, which was keen to demonstrate solidarity with the Slavic countries of the Soviet bloc by recognizing the Sorb language, subsidizing Sorb media and sponsoring cultural festivals. But there was a price to pay. All politically oriented Sorb organizations had to toe the party line, and dozens of Sorb villages were razed for the strip-mining of lignite, a brown coal that's plentiful in the region. The Sorb population dropped from around 100,000 in 1945 to around 60,000 in 1989. "It's a miracle that we still exist," says Dietrich Scholze, head of the Sorb Institute in Bautzen, a research center focusing on Sorb history and language.

kako se pokvareni turchin pravi lud :D
tipichno DSSovski!

kazesh lepo
"stanovnishtvo se deli na gazde, podanike i gradjane"

a on tebi "XAXAXA kako te vozaju. to ne postoji, IL SI GLUP IL SI LOPOV!"

po mom shvatanju ja sam gradjanin, a retardirani turchin je podanik
po njegovom ja sam glup, a on je najpametniji...

i na kraju ja prihvatam njegove standarde :D kakvu li ih logiku uche na sastancima... strashno! nije ni chudo shto turchin misli da je turchin sinonim za nebeskog egipatskog srbina sa najvecim... sa svim najvecim i najboljim 8) (spisak je vala poduzi...)

ttztztz

a zbog klevetanja i vredjanja mojih prijatelja,
malo sam slao mejlove... da znaju ljudi shta im kvazidrugar misli 8)

kojih tvojih prijatelja???
:) :) :) :)

Crow:
...na sastancima...

ponavljam. chovek vishe zna o meni nego o sebi.

cinizam i vulgarizam se ne lechi na ovaj nachin...
on se lechi obrazovanjem, razgovorom, ...

namenjeno CROWu
Dusica84:
To sto si ti zauzeo celu stranu,a nista nisi rekao,ne znaci da si pametan i elokventan,stavise
da si pun tastine i narcisoidnosti,a verovatno si i hedonista,a verovatno i glup,a o obrazovanju i da ne pricamo.

divno te je opisala. stvarno ne bih ni ja mogao bolje!

ja bih dodao jos jednu bitnu ali mozda i najvazniju stvar>
NEZREO.

imas jos malo 30 godina a ponasas se kao srednjoskolac!

:) prijatelji ce ti objasniti koji su... chim te sretnu... ;)
jadni choveche koji si jedine drugare u srednjoj shkoli imo kad su ti dolazili da se igraju civ na tvom kompjuteru :D :D :D

:) a pogodi pametnica i za hedonizam :D :D :D
pojescu ovu tastaturu ako oboje znate shta to znachi :D :D :D :D :D

ja se ponasham ko srednjoshkolac :D nebeski egipatski srbine s najduzom patkom i najboljom zenskom :D :D :D

SerbiaUnited:
"It's a miracle that we still exist," says Dietrich Scholze, head of the Sorb Institute in Bautzen, a research center focusing on Sorb history and language.

Kada pogledam imena ljudi koji se bave istrazivanjem i ocuvanjem Luzickih Srba i koji se jos izjasnjavaju kao Luzicki Srbi skontam da oni zapravo vise ne postoje! To je samo marketing!

Dietrich Scholze ... luzicko-srpski ... nema sta! :-(

pa to nema nikakve veze.

mnogi strani istoricari bavili su se istrazivanima i nas srba.

to sto je dietrich scholze istrazivao luzicke srbe je zbog toga sto je on najblizi njima (ako je nemac)
a ako je srbin(sorbin) to dokazuje da oni jednostavno nisu mogli da se izbore sa jakom germanizacijom i pokupili njihova imena i prezimena.

i jedno i drugo stoji. ne znam šta ti nije jasno, da ti objasnim.

eto!
klap-klap...

crow:
:) prijatelji ce ti objasniti koji su... chim te sretnu... ;)
jadni choveche koji si jedine drugare u srednjoj shkoli imo kad su ti dolazili da se igraju civ na tvom kompjuteru :D :D :D
:) a pogodi pametnica i za hedonizam :D :D :D
pojescu ovu tastaturu ako oboje znate shta to znachi :D :D :D :D :D
ja se ponasham ko srednjoshkolac :D nebeski egipatski srbine s najduzom patkom i najboljom zenskom :D :D :D

totalno si se srozao...

kome li ces sta dokazati... tj koju LAŽ, pitam se,...

ja sam pricao sa nekoliko choveka cija imena necu da objavljujem...
svi su mi rekli da si PUK'O totalno!

c c c

sta politika moze da uradi od coveka...
i istorija :)

SerbiaUnited:
totalno si se srozao...

kome li ces sta dokazati... tj koju LAŽ, pitam se,...

ja sam pricao sa nekoliko choveka cija imena necu da objavljujem...
svi su mi rekli da si PUK'O totalno!

c c c

sta politika moze da uradi od coveka...
i istorija :)

ne dokazujem ja nikom nishta...
sve je meni bilo jasno josh od vashara i onakvog vredjanja nas prisutnih s tvoje strane...

josh uvek mi to smeta... a ne bi trebalo. ipak osoba tvojih karakternih osobina nije vredna mojih zivaca. 'ebesh to shto smo nekad bili prijatelji, il shta vec... ochigledno vishe ne mozemo da budemo.
ja se tebi vishe ne obracam. chak ni da odgovaram na neke urnebesno smeshne uvrede.

vishe mi ne smetaju...

E, vas dvojica se ili prepucavajte preko pp ili se nadjite uzivo i razresite sukob! Dosadili ste vise! Ne moze forum da se prati normalno! Svaka lepa tema se upropasti!

Gospodo, molim vas za malo razumevanja prema drugima koji bi da ucestvuju u celoj ovoj prici!

Wilkołak:
E, vas dvojica se ili prepucavajte preko pp ili se nadjite uzivo i razresite sukob! Dosadili ste vise! Ne moze forum da se prati normalno! Svaka lepa tema se upropasti!

Gospodo, molim vas za malo razumevanja prema drugima koji bi da ucestvuju u celoj ovoj prici!
u pravu si rodjache...
nisam smeo da dopustim takvo spushtanje :(
nece se ponoviti... veruj mi.

crow:
a tek ce da mi bude zao kad neki prelistaju forum... :D :D :D

Neko je procitao.
Sto se tice komentara mogu samo da kazem 3 stvari:

Sto se tice stvari koje pise SerbiaUnited, zanimljivo je da tatin i mamin sin koji se doselio u nis zaboravlja odakle je i ko je. Lupa gluposti, pise neke neproverene informacije i vredja sve one koji se ne slazu sa njim(da nije to mozda znak slabosti).
Sto se tice onoga sto pise Crow mogu da potvrdim da je sve sto je napisao o SerbiaUnitedu tacno(mada je bio malo blag u nekim stvarima)
A sto se mene tice to sto ja imam da mu kazem saznace cim ga budem video.

Izvinjavam se ostalim forumasima za odgovor koji nema veze sa ovom glupom temom

crow:
ne dokazujem ja nikom nishta...
sve je meni bilo jasno josh od vashara i onakvog vredjanja nas prisutnih s tvoje strane...
..

vredjanje.
covek koji je maltene izbacio mene i devojku iz kuce zato sto je umislio da sam DSSovac pa mi nabacivao na glavu da mi iz Nisa krademo pare i da zato on nema u palanci.
Kazes mu zdravo... a on odmah o politici....
totalno je OPTERECEN!

Ako sam te vredjao> sta sam to konkretno rekao ...
Ako nisi p.... neces da lazes...

zen:
(da nije to mozda znak slabosti).

nada je tu uvek...
ostaje ti mnogo godina da se nadas....

kao i Crow... cija mu je jedina briga sta sam ja uradio u zivotu i dokle sam stigao...
umesto da radi neshto korisno :) :) :) za drustvo i sebe...

zen:
Neko je procitao.
Sto se tice komentara mogu samo da kazem 3 stvari:

Izvinjavam se ostalim forumasima za odgovor koji nema veze sa ovom glupom temom

zdravo Toshicu?
pa ako sve ovo nema veze sa temom.
sto je crow doshao da razgovara na njoj.
tvoj drug crow je na jednom postu napisao u naletu besa da sam neobrazovaniji cak i od tebe! nadji taj post ako ga vec nije izbrisao! eto to ti je drug :)

iz tog drustva jedino je crow ostao :) :) :) :)

jedini sa kojim vredi razgovarati iz starog drustva je dragan, ali cini mi se da vas je i on zjb vishe.

ne bi trebalo da se smara sa pacenicima... (nekulturnim, politicki opterecenim, neobrazovanim, zavidnim, izgubljenim u vremenu i prostoru)...

SVAKO KO POGLEDA BILO KOJU TEMU KOJU SAM JA ZAPOCEO, VIDECE PRVI EVENTUALNO DRUGI ODGOVOR CROWa KOJI SE ODNOSI NA POLITIKU I NA VREDJANJE MENE I IZNOSHENJE MOJIH PRIVATNIH STVARI :-( OVDE NA FORUMU, STO JE "DNO DNA"...

to ko je ko i ko koliko vredi ne moze se zakljuciti na forumu, zakljucuje se u realnom zivotu. a dobro znamo i ja i on, gde je on sada a gde sam ja sada i koliko imamo pravih prijatelja ;)

ristob:
Ako zlobniku pristupas njegovim sistemom onda ga cinis gorim, a i sam postajes zloban. Kap srece (u ovom slucaju) bi moglo biti naci takav pristup zlobniku da on sam uoči svoju negativnost i počne bježati od nje.
Ovo sam prenio sa druge teme. Ako se čovjek pravda (stalno) u njemu je grška. Uvijek se može bez svađe komunicirati. Malo je potrebno za to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back