Ja sam jednom bio rekorder po broju radnih sati u firmi , ali istina je drugacija, ja sam bio zakljucan 10 dana u objektu , bez mogucnosti izlaza , bio je onaj skup novogodisnjih praznika, pa su em ustedeli na obezbedjenju em sam im ja namestao mrezu , racunarski sistem, menjao dva ili tri osobe iz obezbedjenja..
Ako racunas 10 15 dana koliko sam bio 24h, plus sto sam radio umesto 3 osobe,plus sto sam radio nesto sto se placa mnogo vise nego satnica nocnog portira...
Na kraju , ne znam kako , to nije bio moj posao , ali ja sam imao preko 400h za naplatu , tj oko 500h...a ja mislim da je tako pisalo i u listicu za plate, znam da je moj kolega koji jeste nocni cuvar , taj mesec nabio 300h, a on bas gomila...a ja sam imao najvise radnih sati u celoj firmi...
Medjutim to ocigledno nije sve po propisu ali ocigledno moze..
A ima kad ja trazim kes za ono sto radim, nema veze , moze bilo koja firma. cak i skola...znaci kad dodju i kazu hocemo da odradis nadoknade za 6 meseci u sledecih mesec dana ako moze, onda ja cepnem cenu ,zato sto jaznam o cemu se radi , a ne kao ostali profani , ko zna sta misle, ne ulazim u to.
Naravno da se pre mene zovu ljudi koji hoce da otaljaju , ja ne otaljavam, znaci ja odradim sve te casove i naucim decu, ubrzano...ili ovo za nocnog, ja odradim sve te sate i zavrsim i postavljanje mreze i kao majmunce u kavezu , bude zanimljivo nije da nije, vide ljudi koji se vracaju sa doceka, nekog u prodavnici i kao hajde da proslave malo , pustim im na velikom displeju koncert i preusmerim muziku , malo im napravim stimung...komsije..brate i meni staju nepoznati kad se vracam pesaka sa doceka...ne moram ni prst da dignem...