Opet logička greška Ne sledi.
Onaj za kojeg bog zna da neće da čini zlo, neće činiti zlo.
(moram da odgovaram po sledu)
Ipak sledi, jer opet seciraš moje poruke van konteksta i kako tebi odgovara i onda donosiš i pogrešne zaključke, to je tipično za forumske rasprave, verovatno zato i seciraš neku moju poruku na 10 tvojih kratkih odgovara na moju poruku kako bi neopaženo prošao tvoj odgovora kao ispravan u odnosu na moje odgovore, jednostavno zatrpavaš i komplikuješ temu tako da praktično postane skoro nečitljiva i nerazumljiva za one koji čitaju ovu temu.
Nije fora da ne čini zlo, nego je fora da izabira dobro, ne izabira zlo jer i zlo neko izabira, nego time što izabira dobro time ne čini zlo, i u tom smislu je moja poruka koju si seciro :
" Kako znači, to je potpuno nelogično sa svakog aspekta, ista edukacija i ista situacija i opet neko bira ovako i neko onako, i to je još jedan dokaz u korist toga da Bog ne stvara ni Adama i ni ostale ljude da čine zlo.
Jer, i tu opet sečeš granu na kojoj sediš, jer ako je Bog zlotvor i namerno stvara Adama da mora da učini zlo, onda Bog i sve ostale ljude stvara takođe tako da moraju da čine zlo, jer je Bog po tebi apsolutni uzročnik i krivac što neko čini zlo.
Naravno da o tome ne vredi uopšte ni raspravljati, evo ti si takav stvoren da ćeš hteo ili ne hteo morati na kraju da učiniš zlo i da se pokažeš kao zločinac, kako ti se to čini."
Neko čini dobro i neko čini zlo iako je ista edukacija i ista situacija za sve današnje ljude, da te podsetim, edukacija je jedna od tvojih osnovnih predpostavki da je Bog kroz edukaciju stvorio uslove da Adam mora da padne iako ima slobodnu volju, i ako edukacija ne utiče šta će neko da izabere, onda edukacija nije uticala ni na Adama šta će da izabere, jer na primer ako bi na njegovo mesto postavili sve druge ljude na ovom svetu šta bi oni izabrali bilo da su bili u situaciji kao on na početku stvaranja bilo da se sad transportuju nazad u Raj.
Zato nije logička greška i ona sledi na osnovu implikacija na tvoje predpostavke da Bog stvara Adama i uslove i edukaciju jer po predznanju On zna da će on da padne, i onda Bog stvara i druge ljude koji takođe moraju da čine zlo slično kao i što je i za Adama, jer Bog po svom predznanju zna da će neki ljudi činiti zlo i ako slobodna volja nije faktor da neko izabere ili zlo, onda apsolutno sledi da Bog stvar i drugim ljudima uslove i edukaciju da moraju da čine zlo jer je video da će u budućnosti i oni činiti zlo i ako nisu u budućnosti izabrali zlo svojom slobodnom voljom, onda u sadašnjosti mora da budu neki određeni uslovi i edukacija po kojoj će u budućnosti izabrati zlo, i opet te uslove i edukaciju stvara Bog, slično kao i kod Adama, ali, onda važi isto i za nekog koji izabira i čini dobro, jer Bog po svom predznanju zna da će neko činiti dobro i zbog toga što slobodna volja nije neki faktor da li će neko da izabere dobro onda opet i ovde Bog stvara takve uslove i edukaciju da neko mora da izabere dobro.
Čak, i sa ove druge strane pada tvoja teorija, jer ako postoje neki određeni uslovi i ista edukacija za sve ljude na zemlji, bilo čak i da edukacija upućuje da neko mora da čini samo dobro ili samo zlo, ipak opet neko izabira ili dobro ili zlo, po tvojoj predpostavci moralo bi da bude ili svi da izaberu dobro ili svi da izaberu zlo, zato sledi ovo gore što sam naveo i sam sebi sečeš granu na kojoj sediš.
I, drugo, opet sečeš granu na kojoj sediš i da nisi ni svestan, jer, ako Bog zna onog koji ne čini zlo i takav ne čini zlo ili drugačije, Bog zna onog koji čini dobro i takav čini dobro, onda apsolutno znači da Bog zna i onog koji čini zlo i takav čini zlo, i kako onda nije tako i za Adama jer i za njega Bog zna da čini zlo i on onda i čini zlo, i kako onda sa druge strane po tebi Bog zna da će Adam učiniti zlo i onda i stvara uslove i edukaciju da on mora učiniti zlo, i opet sa druge strane, opet imamo istu edukaciju i iste uslove i opet neki izabiraju dobro i neki izabiraju zlo, što sve znači i da ovde imaš kontradikciju u svojim stavovima ili da nisi konzistentan u svojim stavovima, izaberi slobodno šta ti više odgovara.
Tako je, ako bog zna da ću ja da postanem zločinac, onda ću biti bilo da imam ili nemam slobodnu volju.
I, evo ovde odmah potvrđuješ sve ovo gore što sam napiso, i kako lako ili nesvesno opet i opet sečeš granu na koju sediš. Ali, da ti kažem, nisi ti kriv, ja sam kriv

, jer te navodim kroz logičku raspravu da stigneš tamo gde ja hoću i meni odgovara i ideš na moju vodenicu

i ti onda na kraji ipak nemaš drugi izbor nego da tako odgovoriš kako meni ide u prilog.
I, zašto je onda Bog stvorio čoveka sa slobodnom voljom ako mora da postane zločinac, zar nije verovatnije da napravi zločinca predodređenog i determinisanog da bude zločinac i tako ne bi bio kažnjen za svoje zlo, ali kod Adama mi vidimo da je on kažnjen za svoje zlo, kako je kažnjen ako je po tebi on
morao da izabere zlo iako je po svojoj prirodi stvoren kao slobodno biće, ako je
morao onda je to neka vrsta determinacije i onda nema kazne jer nije imao drugog izbora da izabere dobro, jer po tebi sve mu je bilo nametnuto i propisano od strane Boga onda i
mora da izaber samo zlo i nikako drugačije iako ima slobodnu volju.
Razumeš, to tvoje nikako ne funkioniše bilo kako da uzmemo postavku stvari, nikako.
I, ima još jedna stvar za koju ne znam kako nisi svestan da praviš veliki problem, sudstvo i pravo se kroz celu istoriju civilizacije zasnivaju na tome da (beše) čovek od svoje 14.godine može svesno i racionalno i promišljeno da odgovara za svoje zločinačke postupke, ti ovom tvojom teorijom i umovanjem to rušiš, to je implikacija cele tvoje priče.
Tebi nije jasno da je logika snažnija od nečijih želja da odbrani svoje zablude , makar i bežanjem u "ljudi to ne mogu da shvate".
Ako bude X onda će biti Y
X jeste
Dakle biće Y.
A, šta mi ovde većinu vremena radimo praktično od početka naše rasprave, ti si postavio logičke predpostavke i ja sam se nadovezao na te tvoje predpostavke da pokažem da nisu logički dokazane.
I, na tu logiku sam se i pozvao u toj mojoj poruci koju si opet seciro, da ne kopipestujem tu poruku jer je dugačka nego samo ukratko da sažmem suštinu.
Ti imaš veliki logički problem sa tvojom osnovnom predpostavkom koja glasi da Bog po svom predznanju zna da će Adam izabrati zlo i zato i stvara takve uslove i edukaciju Adamu da ovaj mora izabrati u budućnosti ono što je Bog video da će izabrati, i onda je i tvoj zaključak je da je Bog krivac za pad Adam i da je On neki zločinac.
Ali, to tvoje se na kraju onda svede na ovo što sam već 100 puta ponovio :
I, kako bre onda Bog na osnovu toga što predviđa da će čovek u budućnosti pogrešiti pravi uslove u sadašnjosti da bi on pogrešio u budućnosti, dok čovek koji po predznanju greši u budućnosti, greši pod tim uslovima koji navodno tek treba da se naprave.
Da li Bog ima predznanje da će Adam da izabere da padne, ima, ali, da li Bog ima i predznanje da će Adam pod određenim uslovima i pod određenom edukacijom (da padne), naravno da ima, jer po tebi Adam ne može da padne bez toga što će da izabere zlo kroz određenu edukaciju i uslove, zato i kad Bog vidi da će Adama da padne u budućnosti, on i tada pada pod određenom edukacijom i uslovima.
I, šta sledi, pa, ako recimo odbaciš nekim slučajem (jer mnogo previše mudruješ) da Bog vidi po predznanju i određene uslove i edukaciju pod kojom je Adam izabrao zlo, onda ostaje da je Adam svojom slobodnom voljom izabrao da padne i samim tim Bog nije krivac za njegov izbor i pad, i zato ga je i stvorio kao slobodno misleće biće sa slobodnom voljom.
Ako, prihvatiš da je Bog po predznanju video određene i uslove i edukaciju pod kojom je Adam izabrao zlo, što je sasvim jasno da vidi, kako onda u isto vreme može da važi i tvoja osnovna i početna predpostavka da je Bog po predznanju video da će Adam da padne i zato je i stvorio uslove i edukaciju u sadašnjosti kako bi on morao da padne u budućnosti jer je eto Bog video unapred da Adam mora da padne.
Jer, ako već u budućnosti postoje uslovi i edukacija koji po tebi mora da postoje u sadašnjosti da bi Adam izabrao zlo i Adam je onda i izabrao zlo u budućnosti, to znači da Bog koji je video njegov budući pad nije pravio i prilagođavao uslove i edukaciju u sadašnjosti jer ti uslovi već postoje u budućnosti, jer ako je Bog pravio uslove i edukaciju u sadašnjosti po kojim istim uslovima i edukaciji će Adam da padne u budućnosti, onda Bog nije pravio i prilagođavao uslove i edukaciju u sadašnjosti time što je video da će Adam da padne u budućnosti, gde je onda po tebi Adam pao praktično bez uslova i edukacije po kojima je Bog nameravao u sadašnjosti da stvori te iste uslove i edukaciju kako bi on pao u budućnosti.
Jednostavno, ako Adam u sadašnjosti ima te iste uslove i edukaciju koje postoje i u budućnosti i ako Bog nije prilagođavao uslove i edukaciju u sadašnjosti kako bi Adam morao da padne u budućnosti, onda on nije pao zbog uslova i edukacije nego zbog nečeg drugog i naravno da je onda pao zbog svoje slobodne volje, zato Bog i nije stvorio Adama sa slobodnom voljom da to bude kao nešto imaginarno kako po tebi ispada, nego je stvorio Adama stvarno i realno sa slobodnom voljom.
U suštini ako ne odgovoriš konkretno na sve ovo gore onda možemo polako da zatvaramo raspravu.
Ništa se ne dešava, a da to nije želja boga, pa ni taj pad.
Dakle, bog to želi i sve ostalo su samo pokušaji da se objasni kako to on nije zaslužan za situaciju koju bi ti naravno izbegao.
Onu sa stvaranjem budućeg zločinca.
Po Svetom Pismu koji je osnovni izvor činjenica na koje se pozivamo, i ti, i ja, tamo stoji jasno i precizno da je Bog hteo da stvori čoveka koji će imati apsolutnu mogućnost (apsolutno...... u smislu da je Bog sve učinio i odradio što je bilo u mogućnostima da Adam izabere dobro) da izabere dobro i da ne izabere zlo.
Opet, moraš da me tačno citiraš

gde to pišem da bi ja navodno izbegao tu situaciju koju ti situaciju opisuješ sa Bogom. Ako ne navedeš onda je to tvoja pogrešna (zlonamerna) interpretacija iz mojih poruka.
Moram da seciram poruku ima previše karaktera i forum neće da prihvati, opet pišem eseje.