Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
Мда, они су под тајкунском шапом...Pa štrajkovima ne prete napadi divljih životinja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мда, они су под тајкунском шапом...Pa štrajkovima ne prete napadi divljih životinja

pa to bacanje kocke nije bila demokratija, nego volja kocke.
jel peches paprike?
ja bato raspalim rostilj u bekjardui bachim paprike da se pushe celim ontariom. al ne pravim ajvar, nego samo beloluchane paprike za salatu i sendvich zeni kad ode na poso.
ajvar ima ovaj bugarski da se kupi, nije da je dobar, yebe sve zivo. de ja da se nosim sa tim ekspertima (bugarash, to ne znachi da je bugarska lider na balkanu).
jeftinije je da se kupi, da se ne ljusti do bozica.
srpski nema da se kupi, verujes li mi? nema bre.

Pa prvi put u deset godina. I to je prvi put drzava stala iza njih, sto ne znaci da nece biti ugrozeni. Ne mozes da kazes da im to pravo nije ugrozeno, kada se pod ovolikom tenzijom uopste i govori o njemu. Dalje, imas na hiljade slucajeva u konkretnom, privatnom zivotu najrazlicitije diskriminacije. Ne moze meni neko da kaze da su gejevi ravnopravni pripadnici drustva, kada ja cujem npr. razgovor dva majmuna gde planiraju napad na nekog decka samo zato sto je gej. U vojsci je gora stvar biti gej, nego biti narkoman, narkomani se tolerisu. Onda, da ne pricam o porodicnim problemima. Uostalom, imas hiljade gejeva koji su barem jednom nadrljali u zivotu samo zato sto su gejevi. Imas ovde ljude koji pricaju o tome kako u njihovim sredinama postoje ljudi koji nece da se udvaraju sestri nekog geja, jer se boje da je homoseksualizam prenosiva bolest. Nemoj da se sada lazemo, javni diskurs ih tretira kao sugave i nenormalne. Nema potrebe da ti ja tu nesto dokazujem, pogledaj samo broj ljudi koji hoce da ih biju samo zato sto oni javno hoce da kazu 'Mi smo normalna ljudska bica'. I ako to nije podredjen polozaj u drustvu, ja ne znam sta je.
Pa nikakve, jer sam ja tako odlučio.samo mi jos objasni kakve veze imaju gej parada i tvoje mesto prebivalista?![]()
Bilo bi idealno kad bismo sa ovakvim žarom branili prava svih manjinskih grupa koje postoje, počev od invalida do svih ostalih koji su na bilo koji način manjina u državi Srbiji. Licemerni, kakvi jesmo, mi ćemo pomodarski braniti prava samo jedne manjine, zato što je to sad in.
[/B]
Platon i Aristotel su hteli da vladaju pa je Platon jel' dosao do zakljucka da je idealna drzava ona koja na celu ima filozofe - mudrace...citaj ga mene, mene...

Bilo bi idealno kad bismo sa ovakvim žarom branili prava svih manjinskih grupa koje postoje, počev od invalida do svih ostalih koji su na bilo koji način manjina u državi Srbiji. Licemerni, kakvi jesmo, mi ćemo pomodarski braniti prava samo jedne manjine, zato što je to sad in.

Blajbi sloboda se mora ograniciti jer sama sebe unistava ako je bez granica (to je kazao neko pametan ali ja sam zaboravila ko) ali ne mozes imati razlicit arsin u drzavi za iste stvari jer to vodi u mogucu zloupotrebu,
Hajdemo sada na problem vecine, sta je vecina? Realna vecina je kada neposredno svi mi podignemo tablice u atinskoj eklesiji pa izglasamo da li moze ili ne moze da se nesto sprovode. To je tako moglo u Atini jer su ucestvovali samo punoletni muskarci Atinjani ali danas to tako ne moze jer je po prirodi stvari nemoguce (kako mozemo svi glasati povodom svakog pitanja) pa su ljudi onda preneli odlucivanje na drzavu koja je napisala zakone i ustav (koji je vecina izglasala) koga se moramo drzati kao oce nas ako zelimo da zivimo u uredjenoj drzavi (koja nam dodnosi osecaj sigurnosti jer znamo da nas zakon stiti). Jedna grupa ne moze oduzeti zagarantovana prava drugoj grupi jer se poljulja istovremeno ustavni i zakonski sistem koji drzi drzavu kao kicma...ako slomis kicmu nema sta da te drzi, krece anarhija...zato su pomalo ljigavi LGBT organizatori jer su znali da drzava nema kud a da nije bezbedno, sa druge strane su ljigavi ovi koji prete toljagama jer i oni znaju da drzava nema kud...iskreno, meni je pomalo zao drzave povodom ovog pitanja...
sha se sa tobom desava koleginice?
da nemas groznicu mozda?
Ma nisu hteli da vladaju, sta ce im to zlo, oni su samo hteli da dokolicare, zezaju, pljuju, komentarisu, razgovaraju![]()
Ma nisu hteli da vladaju, sta ce im to zlo, oni su samo hteli da dokolicare, zezaju, pljuju, komentarisu, razgovaraju![]()

To je samo jedan od primera razlike, kod njih je demokratija znacila 'svako moze sve javne funkcije da obavlja', a druga razlika je ovo sto je napisala vazdusasta, kod njih je demokratija samo i jedino neposredna demokratija. Danas, neposredna demokratija ne cini ni 1%
A naravno da pecem, ja sam ti pravi juznjak
Pa ako nema srpski da se kupi, to ti je super ideja za neki biznisDistribuiras po celom Torontu
![]()
Danas je sve manje u modi REPREZENTATIVNA DEMOKRATIJA, a sve vise PATRICIPATIVNA: da se narod putem referendima i anketa izjasnjava o tome da li nesto zeli ili ne.
Reprezentativna demokratija je, cini se, odsluzila svoje.
Kada se radi konkretno o sutrasnjoj paradi, vlast je (zbog ocigledne vaznosti pitanja) trebala staviti na referendum da li se narod slaze sa tim ili ne.
Nemoguce je da 5% populacije NAMECE SVOJU VOLJU ostatku od 95% ...
NI JEDNA DEMOKRATIJA to ne moze da podnese, bez obzira na PRAVDANJA.
sha se sa tobom desava koleginice?
da nemas groznicu mozda?
Izvini??
...jes' nisu...Platon jos kako...nikada mi nije bio simpatican, elitista kakav jeste, pa on je mrzeo demokratiju, najgora mu je ona bila a filozofi najbolji...sipak malo...
Aristotel je vec druga prica, on mi je simpatican...i mahom u pravu od onog zoon politicon preko gradjanskog sloja...jel znas da je on kazao kako je nabitnije da drzava ima jak srednji sloj, sto je veci srednji sloj to je drzava stabilnija...meni se to najvise dopada kod njega, do danas je neprevazidjen...

Sopenhauer je za njega malo dete
ovde niko ne namece svoju volju
pobrkao si loncice
ljudi su prijavili skup i zele da se prosetaju kao i ovi danas
a problem je to sto ne mogu
jer ce neko da ih ubije
e o tome se radi
Šta, i ovo je kao dokaz da nisi furunaš ?I, ko te tera da se izjašnjavaš sexualno ?
![]()
Danas je sve manje u modi REPREZENTATIVNA DEMOKRATIJA, a sve vise PATRICIPATIVNA: da se narod putem referendima i anketa izjasnjava o tome da li nesto zeli ili ne.
Reprezentativna demokratija je, cini se, odsluzila svoje.
Kada se radi konkretno o sutrasnjoj paradi, vlast je (zbog ocigledne vaznosti pitanja) trebala staviti na referendum da li se narod slaze sa tim ili ne.
Nemoguce je da 5% populacije NAMECE SVOJU VOLJU ostatku od 95% ...
NI JEDNA DEMOKRATIJA to ne moze da podnese, bez obzira na PRAVDANJA.
neposredna demokratija ne chini ni 1 posto zbog manipulacije ideologa (chitaj liberala) i interesnih grupa.
pazi, zahteve vecine mora da odobri manjina. odobri li ih vlast bez pristanka vecine, imacemo koflikt i to je ono sto se sad desava.]
u vezi ajvara, pa nema da se kupi po srpskim prodavnicama jer postoje neke teskoce sigurno, da ne postoje, ajvara bi bilo u prodaji.
ne volim da se ubacujem u te stvari, ima ih dosta konkurenata, sta ce mi oni, a i zarada nije zadovoljavajuca.
no, neko je pokrenuo proizvodnju srpskog jogurta ovde, lecim gastritis iz momenta. bog ga blagoslovio.

onom pozitivnom predjasnjom postu se bas nisam nadao od tebe, pa reko mozda nisi svoja zbog sta ti ja znam chega..