18-04-2008, 22:58:08
Eh...da sam samo malo manja ja…
Sve bih Ti poverovala…bas onako kako kazes…
Eh...da sam samo malo manja...
...samo da jesam...
Ali...nisam.
…rekoh li…molih…preklinjah…
N e m o j . . . ako Boga znas…
Nemoj, ako Te to stvarno ima…
Nemoj…no, reci vetar odnese…
...kao krik tisine . . .
...kao trag u pesku kad odnese plima...
. . .
…znas li da postoje mesta koja jos uvek mirisu na Tebe… kada nisam ovde… trudim se da budem u njihovoj blizini… dok i ona ne odlete… ne rasprse se… svuda-po-negde... okolo-naokolo… Kao one Tvoje reci... onoga dana…
...I ja ne trazim i ne molim da ista bude kao pre... samo da ne likujes nad mojim zabludama... Onako potajno... u sobi punoj dima... dok sam ja negde daleko, a . . . samo nje...svugde oko Tebe ima...
...i kada kazes ljubav... na sta li tada mislis... Kada kazez.... Zena... ne ustuknes li caskom... I kada si rekao... o, secas li se svojih reci... slatkih... ne brini... nikada te povredio ne bih... da li si tada mislio na mac!?!? ...noz...? kamen, toljagu...buzdovan... ma...pre svega da Te pitam... da li si tada Uopste Mislio...!? Jer i toljagom u glavu da si me tresnuo.... verovatno ni trepnula ne bih... mozda jauknula...tiho... obrisala krv sa rane... podigla glavu i . . . ponovo se izgubila u Tvom pogledu... utopila u onim ocima carobnim...najlepsim na svetu...sto ni od Boga ni od djav'la nisu i sto verovatno nastase same od sebe...kao Osmo Svetsko Cudo...
. . . u koje se zaljubih i u trenutku ih zavoleh...Za Sva Vremena . . . loodo.
. . .
...znas li da ja vise nemam cemu da se nadam... A znas li sta me je najvise zacudilo od svega...? Suza. Suza, Ni Jedna koja od tada (do danas) potekla nije...
...celoga zivota sam se pitala kako li ce izgledati ''neko'' ko ce mi napokon otkinuti ovo malo srca sto je ostalo u grudima... da vise nikada ne zaplace... ne zapece... ne zaboli... da se i nesto njegovih zdravih delova sto je ostalo ne raspadne...od sopstvenih rana i gnoja da ne pocne u grudima da truli...
Rekli su . . . doci ce jednom...kada se najmanje budes nadala... doci ce ti tiho . . . iz mraka . . . i odneti s v e! . . . odneti - tebe. ...trabunjaju...govorila sam sebi... Ko to jos dolazi iz mraka... Pa, nije ovo vreme kraljeva... ili vitezova... nema danas vise ni vila, ni carobnjaka... nit' sam ja princeza... nit' je moj zivot bajka...
...I rekli su jos nesto...da, sada se secam...da posle vise nista boleti nece... mo's misliti...!?
Rekli i otisli... a godine prodjose... secam sta da sam i ja tada rekla kako sam -
...videla put svoj...tu...iza...pred' amnom...
...kako prolazi...
(i koji ne zastade da mi kaze kuda ce...)
...i videla senku...koja ga prati...
(i koja ne zastade da mi kaze cija je...)
...i mace, kako baulja za njima...
(ni ono ne zastade...)
A onda...pre par godina...ugledah njega i na trenutak pomislih...on je.
Ali Ne!!! To Nije Bio Niko Drugo do Tebe.
...sada...kada mi se Tvoj lik smesi sa monitora...
...i ova stranica dok ispisuje Tvoje ime...
...nema vise nade...nema vise bola...
Dosao si. Odneo ga. I spasio me.
. . .
...i ne... ne brini... (kazem sada ja Tebi...) ... Sva trulez ostala je u mojim grudima... Ti si uzeo samo njegove zdrave delove... i to ne - komad po komad... Preciznoscu Oka Najveceg Nebeskog hirurga, nije Ti bilo tesko izolovati ih i onda... u samo jednom trenu... ugrizom par novih (ovoga puta - ne vise tako slatkih!) reci . . . otkinuti ih ... jednim jedinim potezom...
I ja sam Ti na tome sada zahvalna!!! Nema vise bola. Nema vise nicega. Nema vise sta da boli. Nema vise sta da voli. Vremenom ce gnoj zahvatiti i kosti i . . . onda ce...napokon... zaista sve biti u redu.
. . .
A Ti . . . pamet u glavu... iskoristi ih da njima zakrpis delove Svoga koji nedostaju... i gledaj da i njih ne bacis, kao onu Zvezdu sa neba koju Ti onomad skinuh, a Ti . . . da li je ne vide . . . ili je samo ne htede . . . tek . . . ona iz Tvog dlana nestade...
I jedno Znaj . . . ove ruke Nikada Vise u Tudjima Nece Biti ... ovaj pogled Nikada se Vise u Nekim Drugim Ocima Nece Topiti... da mogu . . . iskopala bi' ih i na teme Ti polako spustila ... da imas jos jedan dodatni, rezervni par i pozadi... da Te cuva od onih koji bi iz straha ili gluposti da se svete . . . i ova koza . . . uh . . . da mogu i nju odrati sa sebe... dok je jos mlada i dok jos nesto vredi...da sacuva Tvoju, da se vise nikad na zimi ne ledi... I ruke da mogu da otkinem - i njih bi' Ti poklonila...da bar ponekad mogu da odmene Tvoje... i nogu...i levu i desnu... da posle onih dugih i teskih dana 'mesto Tvojih naprave koji korak... I kicmu. ...da sve to drzi na mesto i da Nikada godinama ne dozvoli da Te kao starca pogure . . . Da Zauvek Ostanes Uspravan. Kao Najveci Heroj. Jer za mene - Ti To Jesi!!!
(Ali bAš nEću da ti kažem...)