Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drljate dustera po makadamu i čudiš se što je sedište propalo. Ko zna koliko kilograma imate i još nagurate opreme pa u kamenjar. Radničko vozilo još to dobro izgleda na 360.000k km
Nije Daster, nego Sandero. Vrlo malo ima voznje po makadamu. Svi smo normalne tezine, nema gojaznih, 80-90kg, u skladu sa visinom. Nema neku nenormalnu eksploataciju. Koristio se i za duza putovanja, dok je imao manju km. Sad je samo za lokal.

U ovom čudu sam se vozio (УАЗ - 315195 a zovu ga još i Hunter) širom Sibira, kao i u onoj starijoj varijanti (УАЗ - 469). Neuništivo. Jeste da srče kao autobus ali koga to briga.

Prilozi

• uaz-hanter-2010.jpg
    uaz-hanter-2010.jpg
    122,3 KB · Pregleda: 6
Finci i Nemci sa kojima sam radio gore oduševljeni ovim vozilom. Švaba je toliko bio fasciniran ovim čudom da je stalno vikao "uaauuu". Vozili smo se od jedne pumpne stanice do druge, skroz ofroad (mada tamo i nema asfalta van većih gradova koji su uglavnom u južnom Sibiru) 300 km po bespućima u januaru mesecu na -50C. Pitam ja Rusa koji je vozio kako to da Gazprom nije kupio ML, X5 i sl a on se nasmejao i rekao mi da su jednom kupili i da je lektronika pobrljavila nna hladnoći i počela da im pravi probleme. Tako da nije baš zanimljivo da ti vozilo stane u sred ničega na -50 ili -60 i pride 1500-2000 km od prvog grada.

U ovom čudu sam se vozio (УАЗ - 315195 a zovu ga još i Hunter) širom Sibira, kao i u onoj starijoj varijanti (УАЗ - 469). Neuništivo. Jeste da srče kao autobus ali koga to briga.
Ti ga verovatno nisi popravljao nego se samo vozio :)
Svi do jednog UAZ automobili podrzavaju rezim-dan vozis dva popravljas :D I te koji se voze na -50 prepravljaju, dodatno grejanje, izolacija (fabricki je go lim), zatvara se motor sa svih strana vunom (войлок).... Njima su slabe tacke vesanje i limarija, mi smo ih dobijali nove iz fabrike vec pomalo zardjale.
Ali uopsteno UAZ i Niva su neprevazidjeni za ta bespuca, nezaustavljivi su.

Ti ga verovatno nisi popravljao nego se samo vozio :)
Svi do jednog UAZ automobili podrzavaju rezim-dan vozis dva popravljas :D I te koji se voze na -50 prepravljaju, dodatno grejanje, izolacija (fabricki je go lim), zatvara se motor sa svih strana vunom (войлок).... Njima su slabe tacke vesanje i limarija, mi smo ih dobijali nove iz fabrike vec pomalo zardjale.
Ali uopsteno UAZ i Niva su neprevazidjeni za ta bespuca, nezaustavljivi su.
Nisam ga vozio nikada. Vozio se jesam. Imali smo službu koja održava vozila. Verovatno si u pravu, nisam se čak ni raspitao kakvi su za održavanje. JBG moj propust (iskreno nisam ni imao vremena mada me jako interesovalo kakvi su zaista). Što se same vožnje tiče ok su išli, nisu bili ni nešto bučni (novije vrijante).

Nisam ga vozio nikada. Vozio se jesam. Imali smo službu koja održava vozila. Verovatno si u pravu, nisam se čak ni raspitao kakvi su za održavanje. JBG moj propust (iskreno nisam ni imao vremena mada me jako interesovalo kakvi su zaista). Što se same vožnje tiče ok su išli, nisu bili ni nešto bučni (novije vrijante).
Ja sam bas u sferi odrzavanja istih :) zato ti i kazem... Jesi se vozio leti u njima po blatu ili po sumi van puta? To je dozivljaj...

Kada sam prešao u Angarsk pa i na krajnji jug imali smo i Toyota Harrier. To vozilo nisam viđao kod nas. Čini mi se da su pravljeni samo za Japansko tržište. Za Evropu ne znam.
Što se volana tiče, da velika većina su sa desnim volanom ali takođe su i automatici.
Imaju neke modele koje nisu uopste pravili za izvoz (Mark2 naprimer), a koji su zaista klasa za sebe... Ili su sa nekim izmenama prodavali van zemlje. Znam da je Mitsubishi u Evropi Space star a u Aziji RVR, razlika u vratima, kod nas su klasicna a kod njih klizna. Sve ostalo je isto. Neki su menjali enterijer, neki spoljasnjost i 'krstili' drugim imenom.

Back