Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma od toga da me mine zelja nema nista jer taj auto nije registrovan da bi se mogao voziti privatno nego iskljucivo kao taksi jer se svaki kilometar belezi,pa ako se kilometri na satu i taksimetru ne poklapaju onda moram da platim porez koji nisam morao da platim pri kupovini auta :) Ali i tako i tako cu ga voziti svaki dan pa mi je svedno hehe.
W210 tek na leto,prvo da poplacam sve racune i da krenem sa biznisom sa ovim GLK-om,a i moram prvo 124-ku da valjnem hehe.
Tako to ide kod vas, dakle? :) Pošto meni drug taksista, i ako zaglavim negde kasno uveče, dalje od kuće, zovem njega i odveze me kući neuključivajući taksimetar.

Sad voziš V70 ili Insigniju?

Koliko vredi W124 tamo? Ovde je oko 4500-5000 u takvom stanju.

Tako to ide kod vas, dakle? :) Pošto meni drug taksista, i ako zaglavim negde kasno uveče, dalje od kuće, zovem njega i odveze me kući neuključivajući taksimetar.

Sad voziš V70 ili Insigniju?

Koliko vredi W124 tamo? Ovde je oko 4500-5000 u takvom stanju.
Jos uvek vozim V70,ovih dana treba da predje 350000km :) mada vec se oseca da mu je motor na izdahu,a ni menjac mu nije u najboljem stanju.
W124 se krece od 1000€ za one koji su skroz protruli ali mogu da idu,pa cak do 20000€ za E300TDT,karavan+dizel na 124 je jaka kombinacija i prodaje se za dobre pare,a ljudi kupuju ko ludi,evo znam jednog sto prodaje svog E300TDT 4-matic iz 93,auto presao blizu 300 hiljada,trazi za njega oko 16000€ nema ni trunke rdje a svi servisi praceni za svih 18 godina,i verujem da taj auto nece stajati dugo u oglasima :) ja cu za moj traziti 5500-6000€

Jos uvek vozim V70,ovih dana treba da predje 350000km :) mada vec se oseca da mu je motor na izdahu,a ni menjac mu nije u najboljem stanju.
W124 se krece od 1000€ za one koji su skroz protruli ali mogu da idu,pa cak do 20000€ za E300TDT,karavan+dizel na 124 je jaka kombinacija i prodaje se za dobre pare,a ljudi kupuju ko ludi,evo znam jednog sto prodaje svog E300TDT 4-matic iz 93,auto presao blizu 300 hiljada,trazi za njega oko 16000€ nema ni trunke rdje a svi servisi praceni za svih 18 godina,i verujem da taj auto nece stajati dugo u oglasima :) ja cu za moj traziti 5500-6000€
Ima još ljudi koji vole starija i kvalitetnija vozila, od današnjih. Taj Volvo na primer, blizu je izdaha, a prešao je kao ta Mečka, na primer. Mada, i to mi je malo čudno. Šta uradiste tom Volvou? :))

Ima još ljudi koji vole starija i kvalitetnija vozila, od današnjih. Taj Volvo na primer, blizu je izdaha, a prešao je kao ta Mečka, na primer. Mada, i to mi je malo čudno. Šta uradiste tom Volvou? :))

Volvo ne podnosi da prelazi tolike kilometre u kratkom periodu,svi servisi su praceni ali dzaba,motor trosi ulje a menjach kuchi u prvoj i drugoj.

@ Master ,evo šta kaže moj brat koji je taxista u nemačkoj.

Pri kupovini novog auta npr. Mercedes za njega on zna:Košta recimo 50.000€ u fabrici .Od te cene dobija 19% porez napromet-Manje + za koliko se manje pogodiš .Zadnji put se pogodio sa njima za 10% manje ,što znači onga je dobio najmanje 30 %+dobio je patosnice,+10 litara dizela.Odprilike 30 % jeftinije .To znam jer kada ga je uzimao išao sam i ja u fabriku u Štutgardu.

@ Master ,evo šta kaže moj brat koji je taxista u nemačkoj.

Pri kupovini novog auta npr. Mercedes za njega on zna:Košta recimo 50.000€ u fabrici .Od te cene dobija 19% porez napromet-Manje + za koliko se manje pogodiš .Zadnji put se pogodio sa njima za 10% manje ,što znači onga je dobio najmanje 30 %+dobio je patosnice,+10 litara dizela.Odprilike 30 % jeftinije .To znam jer kada ga je uzimao išao sam i ja u fabriku u Štutgardu.

Skoro je isto i ovde samo nema pogadjanja,nego se zna cena pa posle dobijem 25% poreza na promet nazad.Takodje meni bude skuplje jer nemam opciju da idem licno u Stutgart nego ga oni dovezu ovde gde zivim,a to kosta oko 2 hiljade eura.

@ Master ovi ostadoše bez texta, ti to znaš a i ja jer mi brat pričao o tome, a sam sam bi nekoliko puta tamo.

Pa znas kako,ova vrsta biznisa se totalno drugacije vodi kod nas nego dole,dole mozes bilo sta na 4 tocka da vozis kao taksi dok ovde auto ne sme biti stariji od 3 godine i mora da ispunjava posebne uslove da bi mogao da dobijes dozvolu da ga vozis i zaradjujes pare s njime.

Po meni je šteta uzimati taj auto za taksi. To je samo moje mišljenje.
Ima on opremu i sve, ali da ga prodaš posle možes samo kod nas.

Nego, nisam upoznao do sada nikoga ko se bavi tim poslom. Reci mi, je l po principu plaćaš godišnju/mesečnu taksu firmi a sav prihod tebi ili za fiksnu platu?
Hehe ma moj auto je mala maca u poredjenju så autima koje poseduju ovi sto se bave taksiranjem malo duze,jedan vozi novog mercedesa e350 cdi drugi vozi bmw 730d.
Ja kao vlasnik kad radim ceo promet ide meni å kao zaposlen ide ti 48% od onoga sto uspes da zaradis u smeni.

i kako mu se isplati da taxira za sedmicom? ako uzmemo u obzir da mora da kupi novog, po vasem zakonu, za 3 godine ce morati da ga menja i zgubice 70 % vrednosti tog auta..ako je nov oko 90 000 e, kolko on mroa da zaradi za 3 god samo da bi isplatio novog bemdzu..? a de je gorivo odrzavanje, i plata ?
msm , da ne bude zabune, pitam samo ? :P

i kako mu se isplati da taxira za sedmicom? ako uzmemo u obzir da mora da kupi novog, po vasem zakonu, za 3 godine ce morati da ga menja i zgubice 70 % vrednosti tog auta..ako je nov oko 90 000 e, kolko on mroa da zaradi za 3 god samo da bi isplatio novog bemdzu..? a de je gorivo odrzavanje, i plata ?
eh Iwane, da si jednom platio taxi na zapadu odma bi ti sve bilo jasno :)

kapriam da zaradjuju lep kes al aj bre pa nisu nuklearni fizicari..on ce za 3 god tog bemdzu prodati za 20 000, znaci 70 000 / 3 , on mora 23 000 e godisnje da zaradjuje samo zbog gubitka na vrednosti kola.... eka bude i 20 000, ocemu mi bre pricamo :D
žabi do ramena mišu do kolena :)
evropska i naša merila nisu ista.
kao prvo kao što je gore napisano, neće platiti auto 90000 nego bez poreza i sa popustom za taxi npr 50000...60000
ako ga posle tri godine proda za 20000 razlika je 30000...40000 odnosno oko 10000 godišnje
njemu je auto sredstvo za rad
pričamo o zemljama gde su normalne zarade za normalne poslove veće od 1500 eura mesečno
http://www.worldsalaries.org/norway.shtml

Vidi, i meni je to cudno bilo ali kad sam se raspitao onda shvatih da nije problem, ovaj sa bmw 730 vozi sam tako da nema trosak za platu, on sam uspe da izvozi za mesec dana oko 12-13k eura, rata za auto mu je 2 hiljade å za gorivo ide oko 1000 eura mesecno i jos sto mora da plati centralu oko 1000 eura njemu ostaje 7-8k eura ladno sto je ovde jako dobra zarada,

@ Master moj brat ima 7 komada u Nemačkoj teško je to da mi ovde shvatimo kako se to tamo radi ,ja mogu i razumem te jr sam bio tamo više nego ovde i ne prođe 3 godine uzima se nov merđa ,koji je svoje pare zaradio.U Nemačkoj se računa 1 km. 1 € a za godinu po 100-150 hiljada km.pređenih.Od toga naravno polovina je samo zarada jer ima dosta izdataka a i praznih kilometara.A ko još ima dobrih stalnih tura ti znaš našta mislim onda je zarada zagarantovana.

Back