Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dizel-turbina,dizne,protokomer,maf senzor, egr ventil,interkuler,razna creva,grejaci,akumulator,plivajuci zamajac
Benzinac-dizne,protokomer
Sta je jeftinije za odrzavanje?
A sto se tice potrosnje i proseka-manite se proseka nego izvucite cistu gradsku voznju pa ce da vidite kako ta potrosnja odlazi na 9l bez po muke.
Ko kaze manje onda vozi cesto na otvorenom pa i ne zna koliko mu trosi auto u realnoj gradskoj voznji.
Meni je tako 206 1,4 HDI po gradu trosio i do 8 litara a kad izadjem na otvoreno ispod 4,Cordoba 1,4TDI po gradu 8,Stilo 1,9M-Jet i 9 litara,Audi A6 2,5TDI 2003 11 litara a primera mogu da navedem koliko hoces. I sve su to kola u odlicnom i ispravnom stanju.
Ja iskljucivo vozim po gradu i jako dobro znam o cemu pricam a sta ce u tom slucaju meni 1.9 ili 2.0 dizeli koji trose vise od 1.3-1.6 benzinca uz duplo skuplje odrzavanje ?
A o komforu voznje je suvisno pricati.

Pa troši i meni benzinac preko 20 litara, pa što ćemo sad?

E pa vidis u cemu je problem,sto vise konja veca je i zelja za gasom.
Mozda ste vi ili mladji ili niste imali automobila koliko ja pa jos imate zelju da pricate i ocenjujete masine od 5000 kubika a realno niste u mogucnosti da takva i vozite a kamoli odrzavate(svaka cast pojedincima) ali realnost je jedno a masta drugo.
101 od mog rodjaka je drugom pokazivao 120 ali to je bio kec iz 77`-me sa original fiatovim motorom.Nek je lagao ali isao je bar 100 ali neki ljudi ne shvataju filing voznje benzinca i dizela ili se prave :whistling:
Kad su 90`-tih dizeli bili traktori a Turbo benzinci azdaje nije bila kriza kao sad pa su fabrike ulagale u benziske motore.Da je sad ista takva situacija sta mislite ako su dizele dogurali do ovog nivoa gde bi sad bili benzinski motori?
O ekonomicnoj potrosnji dizela nemojte da lupate jer nekada se znalo da dize ne prelazi 6 llitara a danas trose i preko 10 sto je u rangu sa benzincima a o odrzavanju benzinca i dizela mislim da je suvisno govoriti.Pogotovo o ovim iz vasih vlaznih snova.:)
Ja se bavim prodajom kola i prodajem ono sto narod trazi a od mojih 50-tak automobila samo 2 su bili dizeli koji su brzo otisli jer nisu zadovoljavali moje normative a verujte mi da sam ja poprilicno zestok vozac i da vecina mojih prijatelja govori da nisam normalan.
E tu dolazi do izrazaja benzinac kad se tako vozi a dizel sigurno nece trajati dugo sa takvim nacinom voznje jer ima puno vise elemenata od benzinskog motora.
U Srbiji kako okrenes nece se dizel prodavati dok bude imalo gasa koji je skoro duplo jeftiniji.Kladim se u bilo sta da nekim slucajem gas ne moze da se ugradi u benzinca ne bi se jedan jedini prodao,samo bi isli dizelasi. ;)
To o potrosnji si nalupetao,cuj prelaze 10 litara u gradskoj voznji,to ako ga turiras na svakom semaforu i izlazis u crvenu zonu,znam iz prve ruke da Mercedes E200CDI trosi oko 7.2 u gradskoj voznji,i to ovaj je taksista,a moj E220 tu negde oko 7.5,a na otvorenom i ispod 5.

Samo si zaboravio jednu malu zackoljicu a to je da ti sipas u Norveskoj Euro dizel a mi u Srbiji sipamo drnč i zbog toga nam kola trose i po dve litre vise nego kod vas.
A o uticaju takvog goriva na motor i ostale delove motora treba pitati majstore koji non stop rade i ne desava im se da im je prazan kanal.
Ajd sad neko nek kaze da nisam u pravu.

Samo si zaboravio jednu malu zackoljicu a to je da ti sipas u Norveskoj Euro dizel a mi u Srbiji sipamo drnč i zbog toga nam kola trose i po dve litre vise nego kod vas.
A o uticaju takvog goriva na motor i ostale delove motora treba pitati majstore koji non stop rade i ne desava im se da im je prazan kanal.
To jeste,u Srbiji su mi i riknule dizne na predhodnom autu zbog loseg goriva.

Dizel-turbina,dizne,protokomer,maf senzor, egr ventil,interkuler,razna creva,grejaci,akumulator,plivajuci zamajac
Benzinac-dizne,protokomer
Sta je jeftinije za odrzavanje?
A sto se tice potrosnje i proseka-manite se proseka nego izvucite cistu gradsku voznju pa ce da vidite kako ta potrosnja odlazi na 9l bez po muke.
Ko kaze manje onda vozi cesto na otvorenom pa i ne zna koliko mu trosi auto u realnoj gradskoj voznji.
Meni je tako 206 1,4 HDI po gradu trosio i do 8 litara a kad izadjem na otvoreno ispod 4,Cordoba 1,4TDI po gradu 8,Stilo 1,9M-Jet i 9 litara,Audi A6 2,5TDI 2003 11 litara a primera mogu da navedem koliko hoces. I sve su to kola u odlicnom i ispravnom stanju.
Ja iskljucivo vozim po gradu i jako dobro znam o cemu pricam a sta ce u tom slucaju meni 1.9 ili 2.0 dizeli koji trose vise od 1.3-1.6 benzinca uz duplo skuplje odrzavanje ?
A o komforu voznje je suvisno pricati.

nikad ne veruj ženi i bord kompjuteru :ok:

Delimicno si u pravu :D
Kod nas jeste losije gorivo ali nije kao pre 10god. gde su masovni riknjavali punpe goriva na dizelima tj.comon rejl punpa, za hdi znam provereno, za cdi znam iz iskustva, jeste da nisam pazio gde sipam gorivo ali tada smo imali lose gorivo,jos nije ni postojao tada euro dizel kod nas, sada je situacija dosa bolja, ne mozemo da se merimo sa inostran.ali opet ne moze se reci da trosi 2l vise dizela ili benzina, sa nasim gorivom.
Sada bar imamo mol, omv , dostupan je relativno svuda oni su 100%sigururni da nece namesavati robu kao privatna punpa.
Moje iskustvo 99god cdi motor, punpa riknula na 70.000km izvadjen filter goriva, mulj, voda, svih ovih godina nikakvih problema sa gorivom, prelazio kilometre i kilometre, novi dizeli , znaci to je vise izvikana prica, stojim iz toga da ne treba da se sipa gorivo na privatnim punpama, oni prave sami euro dizel, obican, namesavaju(ne svi ali opet da se ne rizikuje), rade svasta , dok omv, mol, pa i dosta jugopetrolovih su ok.
Jos da dodam taj cdi sto je riknula punpa na 70.000km ima sada 250.000km i nije imala problem sa diznama, ociscena je samo jedna i to u ono vreme kada je crkla punpa, od tada nista nije menjano.

Poslednja izmena:
Ja bih se slozio s Duletom u vezi dizela i gradske voznje. Nije to toliko dzabe kao sto ljudi pricaju. Moj surak je vozio 1.7.td Vectru i u gradu mu je trosila oko 8l dizela. Na otvorenom je druga prica, 5-6l. Zatim komsija ima Saxo 1.5d i kobajagi mu trosi 4l u gradu, da bi posle ispalo da ispod 6l nije nikad. Onda onaj drugar sto sam ga pominjao ima Lybru 1.9 td, 116ks, njemu ladno trosi 9l u gradu.

Ej, bre, pa moja Honda u gradu trosi oko 8l benzina i to kad ne pazim kako vozim, a posto sam presao na plin, potrosnja plina mi je 9-9,5 pa i 10l plina u ostrijoj voznji. Sto bih onda kupio dizela koji, uzevsi u obzir godisnju kilometrazu koju prelazim i cenu registracije i redovnog odrzavanja, skuplji za voznju nego da se vozim na benzin, a kamoli na plin. Totalno nerealno.

Mozda je moguce zbog bg-guzvi, ja nemam takvo misljenje, imao sam dizele, znam iz iskustva , meni po gradu nije prelazio 7l, ide i na 6, 6.5l i to motor od 2.143ccm , znam drugara imao je c3 1.4hdi isto malo trosi po gradu, ne kazem ja da trose po 4lit ali neka okvirna cifra za dizel motor koje su male kubikaze, 1,4hdi, 1.5dci...trose po gradu, 6l mogu i manje a mogu i vise, dosta zavidi stil voznje na potrosnju, za ove jace kubikaze iz iskustva drugarov 3.0tdi audijev ne prelazi 9l i to prosecne na 1000km grad, otvoreno...
Sto se tice benzinaca , oni sada malo trose, mislim na ove nove , po 6, 7 lit. i skoro su se izjednacili sa dizelima, neki cak i manje trose, benzi, su jos jeftinija za odrzavanja...

Nasta konkretno mislis kada si ovo rekao?
Dobro si rekao svi novi dizeli imaju turbinu, u retkim slucajevima su bez turbine.
Ali zato imaju jacu snagu a manju potrosnju, ili istu potrosnju sa dosta jacom snagom.
Najbolji primer je mercedesov motor od 2143kubika, koji nosi oznaku 200cdi, 220cdi i 250cdi, prvi cdi sa tom kubikazom imao je 102ks a najaci sa istom kubikazom 204ks, i to je sve trajalo 9godina, kada je izasao taj prvi sa 102ks,122ks,125ks,143ks,150ks,170ks, i na kraju sa biturbom (dve turbine) 204ks i sada kada pogledas potrosnje videces da su iste na nekim jacim su cak mozda i manje.

Ole! :D

dsc00423if.jpg

dsc00424k.jpg

dsc00425n.jpg

dsc00426d.jpg

dsc00427ot.jpg

dsc00432qz.jpg

dsc00433k.jpg

Ja bih se slozio s Duletom u vezi dizela i gradske voznje. Nije to toliko dzabe kao sto ljudi pricaju. Moj surak je vozio 1.7.td Vectru i u gradu mu je trosila oko 8l dizela. Na otvorenom je druga prica, 5-6l. Zatim komsija ima Saxo 1.5d i kobajagi mu trosi 4l u gradu, da bi posle ispalo da ispod 6l nije nikad. Onda onaj drugar sto sam ga pominjao ima Lybru 1.9 td, 116ks, njemu ladno trosi 9l u gradu.

Ej, bre, pa moja Honda u gradu trosi oko 8l benzina i to kad ne pazim kako vozim, a posto sam presao na plin, potrosnja plina mi je 9-9,5 pa i 10l plina u ostrijoj voznji. Sto bih onda kupio dizela koji, uzevsi u obzir godisnju kilometrazu koju prelazim i cenu registracije i redovnog odrzavanja, skuplji za voznju nego da se vozim na benzin, a kamoli na plin. Totalno nerealno.

po meni dizele treba izbegavati . prvo i osnovno zato sto je popravka i odrzavanje dizela mnogo skuplje nego isto kod benzinca

dobitna kombinacija je benzinac + TNG

to je bolje nego bilo koji dizel

Back