vostezmaj
Obećava
- Poruka
- 88
A ko je rekao da manje kubikaze benzinca ne mogu da imaju extra zvuk

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dizel-turbina,dizne,protokomer,maf senzor, egr ventil,interkuler,razna creva,grejaci,akumulator,plivajuci zamajac
Benzinac-dizne,protokomer
Sta je jeftinije za odrzavanje?
A sto se tice potrosnje i proseka-manite se proseka nego izvucite cistu gradsku voznju pa ce da vidite kako ta potrosnja odlazi na 9l bez po muke.
Ko kaze manje onda vozi cesto na otvorenom pa i ne zna koliko mu trosi auto u realnoj gradskoj voznji.
Meni je tako 206 1,4 HDI po gradu trosio i do 8 litara a kad izadjem na otvoreno ispod 4,Cordoba 1,4TDI po gradu 8,Stilo 1,9M-Jet i 9 litara,Audi A6 2,5TDI 2003 11 litara a primera mogu da navedem koliko hoces. I sve su to kola u odlicnom i ispravnom stanju.
Ja iskljucivo vozim po gradu i jako dobro znam o cemu pricam a sta ce u tom slucaju meni 1.9 ili 2.0 dizeli koji trose vise od 1.3-1.6 benzinca uz duplo skuplje odrzavanje ?
A o komforu voznje je suvisno pricati.
vi iz USA i CG se ne računatePa troši i meni benzinac preko 20 litara, pa što ćemo sad?

U Srbiji kako okrenes nece se dizel prodavati dok bude imalo gasa koji je skoro duplo jeftiniji.Kladim se u bilo sta da nekim slucajem gas ne moze da se ugradi u benzinca ne bi se jedan jedini prodao,samo bi isli dizelasi.E pa vidis u cemu je problem,sto vise konja veca je i zelja za gasom.
Mozda ste vi ili mladji ili niste imali automobila koliko ja pa jos imate zelju da pricate i ocenjujete masine od 5000 kubika a realno niste u mogucnosti da takva i vozite a kamoli odrzavate(svaka cast pojedincima) ali realnost je jedno a masta drugo.
101 od mog rodjaka je drugom pokazivao 120 ali to je bio kec iz 77`-me sa original fiatovim motorom.Nek je lagao ali isao je bar 100 ali neki ljudi ne shvataju filing voznje benzinca i dizela ili se prave
Kad su 90`-tih dizeli bili traktori a Turbo benzinci azdaje nije bila kriza kao sad pa su fabrike ulagale u benziske motore.Da je sad ista takva situacija sta mislite ako su dizele dogurali do ovog nivoa gde bi sad bili benzinski motori?
O ekonomicnoj potrosnji dizela nemojte da lupate jer nekada se znalo da dize ne prelazi 6 llitara a danas trose i preko 10 sto je u rangu sa benzincima a o odrzavanju benzinca i dizela mislim da je suvisno govoriti.Pogotovo o ovim iz vasih vlaznih snova.
Ja se bavim prodajom kola i prodajem ono sto narod trazi a od mojih 50-tak automobila samo 2 su bili dizeli koji su brzo otisli jer nisu zadovoljavali moje normative a verujte mi da sam ja poprilicno zestok vozac i da vecina mojih prijatelja govori da nisam normalan.
E tu dolazi do izrazaja benzinac kad se tako vozi a dizel sigurno nece trajati dugo sa takvim nacinom voznje jer ima puno vise elemenata od benzinskog motora.
To jeste,u Srbiji su mi i riknule dizne na predhodnom autu zbog loseg goriva.Samo si zaboravio jednu malu zackoljicu a to je da ti sipas u Norveskoj Euro dizel a mi u Srbiji sipamo drnč i zbog toga nam kola trose i po dve litre vise nego kod vas.
A o uticaju takvog goriva na motor i ostale delove motora treba pitati majstore koji non stop rade i ne desava im se da im je prazan kanal.
Ajd sad neko nek kaze da nisam u pravu.
Dizel-turbina,dizne,protokomer,maf senzor, egr ventil,interkuler,razna creva,grejaci,akumulator,plivajuci zamajac
Benzinac-dizne,protokomer
Sta je jeftinije za odrzavanje?
A sto se tice potrosnje i proseka-manite se proseka nego izvucite cistu gradsku voznju pa ce da vidite kako ta potrosnja odlazi na 9l bez po muke.
Ko kaze manje onda vozi cesto na otvorenom pa i ne zna koliko mu trosi auto u realnoj gradskoj voznji.
Meni je tako 206 1,4 HDI po gradu trosio i do 8 litara a kad izadjem na otvoreno ispod 4,Cordoba 1,4TDI po gradu 8,Stilo 1,9M-Jet i 9 litara,Audi A6 2,5TDI 2003 11 litara a primera mogu da navedem koliko hoces. I sve su to kola u odlicnom i ispravnom stanju.
Ja iskljucivo vozim po gradu i jako dobro znam o cemu pricam a sta ce u tom slucaju meni 1.9 ili 2.0 dizeli koji trose vise od 1.3-1.6 benzinca uz duplo skuplje odrzavanje ?
A o komforu voznje je suvisno pricati.

Samo si zaboravio jednu malu zackoljicu a to je da ti sipas u Norveskoj Euro dizel a mi u Srbiji sipamo drnč i zbog toga nam kola trose i po dve litre vise nego kod vas.
A o uticaju takvog goriva na motor i ostale delove motora treba pitati majstore koji non stop rade i ne desava im se da im je prazan kanal.
Ajd sad neko nek kaze da nisam u pravu.

Ja bih se slozio s Duletom u vezi dizela i gradske voznje. Nije to toliko dzabe kao sto ljudi pricaju. Moj surak je vozio 1.7.td Vectru i u gradu mu je trosila oko 8l dizela. Na otvorenom je druga prica, 5-6l. Zatim komsija ima Saxo 1.5d i kobajagi mu trosi 4l u gradu, da bi posle ispalo da ispod 6l nije nikad. Onda onaj drugar sto sam ga pominjao ima Lybru 1.9 td, 116ks, njemu ladno trosi 9l u gradu.
Ej, bre, pa moja Honda u gradu trosi oko 8l benzina i to kad ne pazim kako vozim, a posto sam presao na plin, potrosnja plina mi je 9-9,5 pa i 10l plina u ostrijoj voznji. Sto bih onda kupio dizela koji, uzevsi u obzir godisnju kilometrazu koju prelazim i cenu registracije i redovnog odrzavanja, skuplji za voznju nego da se vozim na benzin, a kamoli na plin. Totalno nerealno.
))
)))
Oooo pa gospodin ne voli vw zato...ahahahahahahahahah![]()
sidji odatle, ne glupiraj se.Sto se mene tice,benzinac)) Pogledajte prilog 155498