Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da stariji tip automatika je izdrzljiviji i bolji...Ovi "noviji" sto su puni elektronike su krsevi(naravno jedino ako nije neki meckin u autu od 50+ soma evra...) Imam ovaj auto(opel Vectra B) od 2002/03god i 2005 mi je menjac riknuo,puklo kuciste,spalio svih 12 lamela itd itd,tada nije bilo majstora za menjace pa mi je auto stajao 6 meseci...Kvar je bio drugi,nije ostao bez ulja itd,nisam bas toliki pajser da dodje automatik u porodicu a mi da nista neznamo...Spala je neka gumica i prekinula dotok ulja u menjac,ali to nije bilo do mene...Sad je nov menjac u njoj,menjan iz 3 puta i na kraju zamenjen komplet i izasao me preko 1500e...A auto u to vreme je bio placen 7soma sto me je na kraju izaslo mnogo skupo...Sad se ni neisplati prodavati jen nemogu ni 3500 dobiti za nju...*** neko ima losih neko dobrih iskustva sa automatikom...A potrosnja u gradu je druga prica...

Kakve veze to ima sa automatikom, to sto si ga ti platio 7000e a sada vredi 3500e, nije ti cene pala zbog automatskog menjaca , nego zbog krize u auto industriji, cene automobila su drasticno pale, jos imas opela koji nikada i nije bio na ceni.
Sto se tice automatskih menjaca, vidi se da ipak nisi nista znao o njima, kazes riknuo ti menjac 2005god i stajao ti je 6meseci jer nije bilo majstora, cuj niji bilo majstora , covek u sopotu najpoznatiji za automatske menjace radi ko zna od kada pre 99sigurno, znaci nisi se raspitao. Novi automatski menjaci su jos napredniji i bolji od starih, ne kvare se ako ih odrzavas, samo kod nas beze od automatika, zato sto se KVARI, ne znaju ljudi pa pricaju svasta, da ih pitas da li moze manuelni da rikne sigurno bi ti isti rekli da ne moze , ili nema sanse, sve je stvar u odrzavanju,jer imas jednu vise stavku za odrzavanje i samim tim sto dobijas sa automatizovanim menjacem mora i da se plati skluplje tako i kada se pokvari menjac naravno da ce biti skuplji od manulenog.

To o ceni auta sam onako pomenuo usput...A ti si jos jedan od ljudi koji govori takve stvari...Sto se menjaca tice necu da se raspravljam,ti da imas automatik kao i ja znao bi...Isao sam i u ovlasceni opelov servis i tada nisu radili menjace(mislim da ni sad nerade) tako da odrzavanje tog tipa menjaca u Srbiji je teze.Sta bi bilo da svi ocemo u ovlasceni servis,niko ne bi mogao da popravi menjac niti da ga odrzava...Igrom slucaja stariji burazer mi je predsednik opel kluba pa on i cale malo vise znaju od mene,a i oni su tada i jurcali oko menjaca,ja imam polozeno od 2006...
Ne moras me odma napadati,jer sam na kraju isao kod tog lika i popravio mi je iz 3 puta menjac,ali na kraju je ceo zamenjen ma te ogromne pare za koje sam mogao da dodam i da kupim bolji auto...

p.s.Da dodam da sam hteo i da prepakujem na manuelni ali sam nasao samo jednog u sapcu lika koji ima i on mi se posle nije ni javljao,ispalio me.Tada 2005god nije bilo toliko Vectri B na otpadima pa nije ni bilo menjaca...I znam da ce opet neko da kaze da neznam i da se nisam lepo raspitao za menjac da ih je bilo sigurno,ali ja odgovorno tvrdim da nije!!I da nije mi auto samo bas zbog toga stajao 6 meseci,nego sam pola vremena jurio prvo manuelni pa posle majstora pa mi je i majstor radio auto mesec dana...Tako da,molim da me ne prozivas jer nemam razlog da izmisljam i lazem,a ni da se raspravljam!!!

Ko te napada, samo ti kazem da nije sve tako kako pricas, ne kazem da lazes, ali vidis sada smo dosli do toga da nisi cekao 6meseci zbog automatsk.menjaca nego si prvo trazi manuleni, o tome pricam , u celoj gore prici sto si naveo ja sam pricao pozitivno o automatskim menjacima a tvoja prica je bila negaivna, tu se razlikujemo i zato te ispravljam ako nesto nisi dobro napisao, kao i za to da nisi mogao da nadjes majstora za automa.menjace, jer u to vreme nije bilo a bilo ih je.
Ja sam nekih 10god vozio samo automatike, sada trenutno nije automat. ali kada gledam auto obavezno gledam da je automatik.
Ko je jos lud da ide u ovlasceni servis kada mu rikne menjac pa bilo koji da je, za automati.se zna odes u sopot kod najboljeg majstora i popravi ti ili ga zameni, sigurno je jeftnije nego u ovlasce,gde deru bilo sta da menjas, radis....

Ako se redovno odrzava ...
Kako moze da zna da ga je 30 godina neko dobro odrzavao?
Samo kazem, da ce na starim kolima uvek nesto da se pokvari, pa zato i podrzavam jeftiniju popravku :D
Pa to se lako zna,sednes u kola i provozas,ako cima ili ako nece da menja brzine na obrtajima na kojima bi trebao fabricki ili ako se cuju cudni zvuci iz menjaca onda znas da tu nesto ne valja.

Pazi aj da ja vozim manuelni pa da pljujem,pa i da kazes nesto :D Ali ja imam automatik i pljujem ga :P Ali pazi da razgranicimo,vozio sam ujakovu mecku slonce 290 96god automatik,e ono je menjac...Ono bi odma vozio :P
Na zalost ti automatici u opelovim autima su jako lose reseni po samog vozaca,vozio sam Opel Korsu iz 98' 1.2 automatik.Vece djubre od auta nikad u zivotu nisam vozio,samo zbog tog menjaca.Na nekim autima manuelni je baja.
Zanimljivo je da ovde u Norveskoj ko ima mercedesa sa manuelnim menjacem gubi oko 30% na ceni kad bude vreme da prodas taj auto samo zbog menjaca.

Hehe,ovde automatici gube na vrednosti kad oces da ih prodas...
A to da je automatik za babe,to je suplja prica...Sve zavisi koji automatik i koji auto...Ne mozes generalno reci za sve automatike tako...Npr meni auto neide nikako u startu,ali kad je leteci start u pitanju(npr preticanje kamiona) i ukljucen S mod,onda auto dodje do pravih performansi...To da li neko salta rukama ili nogama to nije za poredjenje...

p.s.I ja vise volim da vozim kadeta koji je manuelni nego vectru automatik... :P

Koja vam je fora sa tim automatskim menjacima? Meni to nema nikakvog smisla, nekako mi je dosadno voziti, samo jednom sam i ne bi vise... Ko za bakute neke ne znam...Ne svidja mi se uopste
Pa jeste dosadno za one koji sednu u kola 2 puta nedeljno,ali za one koji prelaze po 5-6 hiljada mesecno manuelni postane isuvise naporan.Govorim iz licnog iskustva.

ih sad se neko zali na menjanje brzina....sta da kazu one gsp sofercine sa manuelnim ??
plus ono nsiu menjaci ono su stangle sa necim na vrhu..:lol:

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Vala bas, kad vidim ono ko palica neka boz' me sacuvaj. I ceo dan tako drndaju s tim...
Ne znam, ali meni taj automatik ne predstavlja zadovoljstvo neko i uzivanje u voznji, mozda je neko gore zaista upravu, ni ne vozim tao cesto, verovato bi i ja kukala za automatikom da svaki dan prelazim 200,300km... al dobro :)

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Vala bas, kad vidim ono ko palica neka boz' me sacuvaj. I ceo dan tako drndaju s tim...
Ne znam, ali meni taj automatik ne predstavlja zadovoljstvo neko i uzivanje u voznji, mozda je neko gore zaista upravu, ni ne vozim tao cesto, verovato bi i ja kukala za automatikom da svaki dan prelazim 200,300km... al dobro :)

Juče pođoh s mojim Passatom... Manualni... Neka je gužva bila, poludio sam... Svako malo kvačilo, pa ubači u brzinu, pa kvačilo, pa izbači...

Back