Slicnost izmedju carobnjaka i ludaka

Jel vreme za drugi deo..drugu etapu....
Svi ili vecina ste pisali o tome kako se vama , iz vaseg ugla cini razlika izmedju carobnjaka i ludaka.....a sad bi mogli onaj drugi korak, a to je slicnost i razlika razmisljanja iz ugla carobnjaka , tj kako to carobnjak gleda na svet, kako ludak gleda na svet, i koje su slicnosti a koje razlike....
A kako gledaju jedan na drugoga.......

Samo napomena, ludak nije obeznanjen, ludaci vecinu vremena izgledaju i ponasaju se sasvim normalno.....to znaju medicinari i oni koji su dolazili u kontakt sa njima...znaci ne ono bu,ab,babbaabb...

Imala sam nedavno pacijenticu Psychosis schizoaffectiva in relaps(dg) koja se tek zaposlila kad je pod ovom dijagnozom završila u bolnici..nakon izlaska iz bolnice dobila je otkaz i dolazeći po doznake govorila - A šta sad..ima još posla..naći ću drugi - - Pa, ko zna zašto je to dobro, što kaže naš narod - dodam ja ..na šta se ona nasmijala pomalo tužno ...
Čarobnjaci ćute ... - u novinama pročitaš ljudi iz firme čarobnjaka dobijali otkaz ..pitaš ga - Pa što nam nisi ništa rekao - .. - Ma da se ne brinete bezveze - reče čarobnjak ...

Slicnost je sto i jedan i drugi prave stvari koje drugima nisu dostupne.
Prvi to pravi u realnosti, da i drugi vide, a drugi u svojoj imaginarnoj realnosti, samo za sebe.

Aha! Da prosirim. :klap:

Uzmimo da se sve to prenosi. E, sad, carobnjak pokaze svoj trik, vidljivi, te onaj koji ponavlja ga ponovi - i uradi isto; ludak pokaze svoje ludilo, a onaj koji pokusava da ga ponovi stvori - sasvim razlicito ludilo.

Čarobnjak stvara opsene, ludak u njima, zarobljen, živi.
Čarobnjak se igra, a ludak igru smatra pretnjom ... ili pretnju igrom – zavisno od vrste ludila. (Šta biste radije - da se igrate sa čarobnjakom ili sa ludakom?)
Čarobnjak strahuje od toga da će biti plagijator ili mediokritet među čarobnjacima, pa usavršava svoje tehnike ne bi li postao originalan/jedinstven. Ludak nema taj strah ... I, zaista, svaki ludak je originalan sam po sebi, iako je često nastajao iz očajničke žudnje za plagijatom.
Svako može da poludi ali ne može svako biti čarobnjak.

Čarobnjak stvara opsene, ludak u njima, zarobljen, živi.
Čarobnjak se igra, a ludak igru smatra pretnjom ... ili pretnju igrom – zavisno od vrste ludila. (Šta biste radije - da se igrate sa čarobnjakom ili sa ludakom?)
Čarobnjak strahuje od toga da će biti plagijator ili mediokritet među čarobnjacima, pa usavršava svoje tehnike ne bi li postao originalan/jedinstven. Ludak nema taj strah ... I, zaista, svaki ludak je originalan sam po sebi, iako je često nastajao iz očajničke žudnje za plagijatom.
Svako može da poludi ali ne može svako biti čarobnjak.
Nije svako ludilo iste težine baš kao ni čarobnjaštvo. Čarobnjak ne strahuje, on živi svoju čaroliju. Ako mu čarolije više ne uspevaju kao ranije, čarobnjak se povlači medju pustinjake, nikako medju ludake. Ludak tih problema nema jer je ludak originalan pošto svako ludilo ima svoju specifičnu i prepoznatljivu crtu koja je prosečnima vidljiva. Najopasniji su maskirani ludaci u odelu čarobnjaka. Tu se nikad ne zna kad čarobnjaštvo prestaje a ludilo počinje. Kod žena je to lakše primetiti jer žene nemaju tolku moć samokontrole kao muškarci a i čarobnjaštvo je više masculin nego feminin.

Dokazano je da su žene gluplje i stvaralački nekonstruktivnije od muškaraca na kreativno iracionalnom planu a to je tlo gde niče najveće čarobnjaštvo.

:confused: Upravo si napisao da su žene pametnije ..ne znam da li svjesno ili ne ..iracionalnost je suprotna kreativnosti, tj.stvaranju

Čarobnjaštvo bi svakako bila nematrijalna vrijednost nedostupna drugima osim 'čarobnjaku' a čije posljedice za ostale predstavljaju materijalnu neprocjenjljivu vrijednost..Sposobnost stvaranja, samo nedokučiva .. pomak od prosječnog, uobičajenog ..veliki uspjesi su često propraćeni epitetima 'on je lud' ..kada se inače stigmatizovana 'osobina' upotrebljava kao kompliment ... čovjek može biti 'lud' ili 'čarobno lud' da bi se pojasnilo društveno Mjesto koje ćemo mu dati .. nepoznanica ne može ostati, to je sigurno ....(Pa Čak se i rodne karakteristike upotrebljavaju da bi se odredila vrijednost pola kao i obrnuto)..
Epiteti za određivanje definitivnog stanja radi definitivnih vrijednosti radi definitivnog života ..

Da se ne lazemo , ja jos nisam video bele carobnjake, svuda ih prikazuju kao podobne crne carobnjake...., jedino bas u starim bajkama....ima poneki beli...
Ali jeste primetili da ih nema po dvorovima...jedini je kao Merlin probao , pa zaradio kamenu tvrdjavu....
Uglavnom su u brdima daleko od ljudi....kako onda mislite da ima koristi od njih....

:confused: Upravo si napisao da su žene pametnije ..ne znam da li svjesno ili ne ..iracionalnost je suprotna kreativnosti, tj.stvaranju
Zavisi od vrste stvaralaštva i zavisi šta smatraš najkreativnijim stvaralaštvom. Najveće iracionalno stvarlaštvo je vrhunska umetnost. U toj oblasti muškarci drže i držaće uvek primat i gde žene nemaju šta da traže.

Nego , kad carobnjak ne pokazuje carolije, da li je on carobnjak ili ludak?

Kad ludak pokazuje carolije, obicno kazu da je i dalje ludak...

I dalje je čarobnjak ..

Da ljudi će tako reći ..

Zavisi od vrste stvaralaštva i zavisi šta smatraš najkreativnijim stvaralaštvom. Najveće iracionalno stvarlaštvo je vrhunska umetnost. U toj oblasti muškarci drže i držaće uvek primat i gde žene nemaju šta da traže.

Ovo je velika zabluda ..apstraktno stvaralaštvo se nikako ne može okarakterisati kao iracionalno

Šta god bilo surova racionalna stvarnost je demistifikuje.

Ti izgleda ni ne znaš razliku između spola i roda ..

I dalje je čarobnjak .. Ovo je velika zabluda ..apstraktno stvaralaštvo se nikako ne može okarakterisati kao iracionalno

Ti izgleda ni ne znaš razliku između spola i roda ..
Baš volim da mi pričaš o nastanku nekog umetničkog dela i koliko je vrhunska umetnost racionalna u svojoj zamisli :lol: Ne znam, šta ću kad sam neprosvećen. Demistifikuje te polna odrednica vrhunskih stvaralaca iako nisam one templarske kulture da jašem konja sa istorodnim partnerom.

Baš volim da mi pričaš o nastanku nekog umetničkog dela i koliko je vrhunska umetnost racionalna u svojoj zamisli :lol: Ne znam, šta ću kad sam neprosvećen. Demistifikuje te polna odrednica vrhunskih stvaralaca iako nisam one templarske kulture da jašem konja sa istorodnim partnerom.

A bar priznaš ..
Dok ne uzmeš kist u ruke ionako ne bi shvatio..al i kad bi ga uzeo vjerovatno bi linija bila iracionalna :lol:
Da vidiš, ne služe svi muškarci iz Historiae za ego racionalizaciju ... :think: :lol:

Back