Sledeci izbori...

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Па пошто ће СПС изгледа бити у влади,а они су и само они
криви за све невоље Срба знате оно "повратак у деведесете"
вероватно ће искварити препоштене ДС-овце и ја се плашим
на шта ће то личити !
Ako glasate za DSS vi glasate za povratak u 90-te i SPS.
A ako glasate za DS, vi onda glasate za put u Evropu, i naravno SPS.

Sve u svemu začin C.

...Не верујем да ће оваква влада трајати дуго
A što ne bi? Kome su u toj Vladi bitniji propagirani principi, program i politički ciljevi sopstvene partije od fotelje i punog džepa?

...Мислим да су оваквим потезом БТ и Ивица себи смањили популарност...
Ovakvim potezom su samo potvrdili ono što ozbiljan narod u ovoj državi već odavno zna: "Svi su oni isti, i svima njima su bitni samo vlast i lična korist.".
I ja se iskreno nadam da će ova Vlada potrajati, jer eventualni novi izbori ne bi donele ništa novo, osim novih troškova.

Ako želiš da vidiš ko je zaista inferioran (ako uopšte znaš šta znači ta reč), pogledaj se u ogledalo. Inferiornijeg tipa u svakom pogledu nigde drugde nećeš moći da vidiš.

Što se prognoze tiče, prognozirati nešto u zemlji Srbiji mogu samo baba Vande i umišljeni dečaci, koji misle da znaju da gledaju u pasulj.
Najeo se dečak pasulja pa umišlja da je Nostradamus, ali jedino što uspeva je potvrda stare dobre srpske poslovice: "Dobar pasulj daleko se čuje.".

Ko je to pre dva meseca mogao da predvidi da će Tadić i Dačić praviti Vladu koju će podržati Čeda? Pa ako je to moguće, baš bih voleo da vidim šta je to u zemlji Srbiji nemoguće.
e vidish
bash to sam ja prognozirao pre 2 meseca

i to ne "iz pasulja"
vec zato shto je to bilo tako ochigledno

a shto se inferiornosti tiche

:D

postove pishemo i onako zbog drugih....

nema potrebe da ih objashnjavamo :cool:

chitaoc to i sam vidi.

e vidish
bash to sam ja prognozirao pre 2 meseca

i to ne "iz pasulja"
Pardon. Tada je radila kristalna kugla.

vec zato shto je to bilo tako ochigledno
Ma sasvim očigledno.... :)

a shto se inferiornosti tiche

:D

postove pishemo i onako zbog drugih....

nema potrebe da ih objashnjavamo :cool:

chitaoc to i sam vidi.
Ko god je završio 4 razreda osnovne škole može po onome što pišeš sasvim očigledno videti tvoj stepen pismenosti, pristojnosti i intelegincije.
No, objašnjavati tebi da si nepismen i inferioran bio bi Sizifov posao (ne trudi se da razumeš).

Jedino sigurno je NESTANAK DSS-a

nestanak DSS je moguc, ali je LDP u ubedljivo najgoroj poziciji trenutno...nisu ispunili zadatak, potrosili su ogroman (koznasveciji novac) u kampanji, a jedva presli cenzus, ne uspevsi da namaknu barbiki dovoljno za vladu, pa sad on mora da jede g. supenom kasikom...sad nemaju kud, jer su pod ogromnim pritiskom da se i oni prikljuce protivprirodnom bludu (pogotovo u BG), ali se vrhuska buni (svi sem Cedosmrada ljigavog pateticnog), pa pucaju po svim savovima....procitajte samo aktuelne tekstove Lukovica...

Уколико нова влада доста приближи Србију европској унији и успе да испуни обећања везана за социјалну политику (и ДС и СПС су по статуту првенствено социјал-демократске односно социјалистичке странке) и уколико им пође за руком да колико-толико подигну економију и стандард, сценарио ће бити следећи:

ДС ће сигурно имати шансу да још порасте (максимум до +5%).
СПС би у истој ситуацији могао да очекује да задржи % који и сада има, али мислим да тај % ипак не би дошао од истих људи који су гласали СПС на овим изборима. Мислим да ће ту ипак доћи до "осипања" око 50% ако не и више сталних гласача СПС-а којима је најбитније да СПС не прави владу са ДС-ом.
Ови ће отићи на страну радикала и на страну ДСС-а који ће такође изгубити око 50% својих гласача од којих ће неки прећи на СРС а неки на СПС.
Међу радикалима ће се одвојити неки мали проценат који је више ЕУ окренут и они ће прићи СПС-у.
Самим овим превирањима, СПС ће остати на истом броју који и сада има, СРС ће такође остати на истом броју док ће ДСС забележити пад (не више од 4%).
ДС (односно ЗЕС) ће као што сам рекао скочити за око 5% и то већином захваљујући гласовима до сада не опредељених на предходним изборима (односно људима који нису хтели да изађу на изборе до сада).
Што се тиче ЛДП-а, они су ми вееееееееееелика мистерија. Они у горе неведеном случају ће или задржати исти % гласова или ће пасти испод цензуса, мада ми је више вероватна друга опција јер мислим да су на овим изборима имали најмање 1% гласача који би радије гласали за ДС али који нису хтели да ДС опет направи владу са Коштуницом. Тако да би овај мин. 1% могао лако да се врати ДС-у и онда би ЛДП био испод црте.

Са друге стране, уколико нова влада не испуни услове потребне за горе наведени сценарио, онда мислим да ће ситуација бити следећа:

ДС пада за око 10%, ЛДП расте за око 5% које ће "уграбити" од ДС-а.
СПС пада испод цензуса на свега 2-3%.
Остатак садашњих гласача СПС-а прелази у највећој мери у ДСС (око 60%) и ДСС расте на скоро 20%. Остатак одлази код радикала.
Радикали на овај % који су добили падом СПС-а додају још око 5% не опредељених и самим тим имају довољно гласова да направе владу са ДСС-ом.

Дакле све ће зависити од конкретних потеза нове владе. Мислим да ће следећи избори бити први избори у историји Србије који ће апсолутно зависити од конкретних успеха или не успеха предходне владе.

Pardon. Tada je radila kristalna kugla.

Ma sasvim očigledno.... :)

Ko god je završio 4 razreda osnovne škole može po onome što pišeš sasvim očigledno videti tvoj stepen pismenosti, pristojnosti i intelegincije.
No, objašnjavati tebi da si nepismen i inferioran bio bi Sizifov posao (ne trudi se da razumeš).

ne
tad je radila logika

neshto shto je vecini urodjeno

a za one ostale se za svaki sluchaj predaje u 3 razredu srednje shkole

dokle neki ochigledno nisu stigli... B-)

Back