Slave sa pečenjem ili sa roštiljom?

Slave sa pečenjem ili sa roštiljom?

• Sa pečenjem

glasova: 10 55,6%
  • Sa roštiljom

glasova: 0 0,0%
  • I jedno i drugo

glasova: 7 38,9%
  • Samo posno

glasova: 1 5,6%

• Ukupno glasova
    18
Kakve slave preferirate? One na kojima ima roštilj ili pečenje? Ili više volite posne slave? Na kojim se slavama onako svetski napucate da imate osećaj da ćete da puknete?
Meni je Slava prošle godine pala u petak
Moja maćeha je spremila i delom naručila posnu hranu i bilo je više nego prelepo
Nisam se prejeo a sve je bilo izuzetno

Inače više volim pečenje (jagnjetinu konkretno) od roštilja ali i roštilj ume da bude odličan ako je meso dobro a i obrada

Meni je Slava prošle godine pala u petak
Moja maćeha je spremila i delom naručila posnu hranu i bilo je više nego prelepo
Nisam se prejeo a sve je bilo izuzetno

Inače više volim pečenje (jagnjetinu konkretno) od roštilja ali i roštilj ume da bude odličan ako je meso dobro a i obrada
Ja sam bio na jednoj slavi gde je bilo i pečenja i roštilja. Dupla sreća bukvalno. :)

Meni je najbitnije društvo, atmosfera
Slava je po sebi lep povod, i sa malo hrane i pića, u dobrom društvu bude lepo uvek
e to je problem kod nas Srba što slavu gledamo kao povod za druženje i krkanluk. to možeš kad oćeš. slava je predhrišćanski praznik koji je uvezen u hrišćanstvo i taj dan obeležavaš svog kućnog zaštitnika.
i obično su velike slave u zimskom periodu kada se nije radilo po polju.

Kakve slave preferirate? One na kojima ima roštilj ili pečenje? Ili više volite posne slave? Na kojim se slavama onako svetski napucate da imate osećaj da ćete da puknete?

Ништа није упоредиво са комадним месом,
било печеним, куваним или сувим.

Славе нису нека нарочито ждерачка места,
али зато свадбе 🙃

Што се клопе до пуцања тиче,
памтим свадбу у смедеревском ресторану "Hollywood".

Aу људи ...

Прасетина, јагњетина, нека дивљина, свадбарски купус, торте,
овали најбољег сувог меса,
како се поједе пар комада - конобари трпају још ...

Ау људиии ...

Back