скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Можда је то (те чувене полутке) постојало само за војна лица, и тако те неке буџе. :lol:

Сећам се 90-их, тад су синдикати делили полутке, пилиће, ћурке, зимницу, сухомеснате производе....
Или је то , можда, било присутн само у фирмама које су боље пословале.
Моја мама је радила у Југобанци и имали су годинама те синдикалне деобе. :lol:
А о повољним кредитима да не причамо. Кад је инфлација појела узете кредите у динарима. Моји узели 12 000 марака, а вратили 50. :eek::lol:
Србија брале!
Ко је могао да купи стан за 150 марака у свету?
Имала је неке чари та инфлација. :mrgreen:

Uh al sam se nalizo sinoc....
Ако, и то је за људе, нек'си ти нама жив и здрав...

- - - - - - - - - -

А о повољним кредитима да не причамо. Кад је инфлација појела узете кредите у динарима. Моји узели 12 000 марака, а вратили 50. :eek::lol:
Србија брале!
Ко је могао да купи стан за 150 марака у свету?
Имала је неке чари та инфлација. :mrgreen:
Поштено.
Ти си прва која је то отворено признала, а да лаје на црвене.:ok:

Sofka, nisu tvoji kupili stan za 150 DM, već su toliko doplatili, kad se izračuna svaki mesec koji su u životu davali za stan, dali su oni mnogo više nego što vrede stanovi u takvoj gradnji.
Neko je doplatio 50 DM, neko 5000 DM.

Док неко није доплатио ништа и није узео ништа а исто му се одбијало од плате. И не кмечи због тога на Слобу, Мењшевике, Исуса и злу судбу. :lol:

Sofka, nisu tvoji kupili stan za 150 DM, već su toliko doplatili, kad se izračuna svaki mesec koji su u životu davali za stan, dali su oni mnogo više nego što vrede stanovi u takvoj gradnji.
Neko je doplatio 50 DM, neko 5000 DM.

- - - - - - - - - -

Šta, ne voliš kad ti je lepo? :eek:

Не, моји су купили стан кад више тога није било. Али су завршили кућу са тим кредитом који је појела инфлација.

А колико се давало за стан у то време? Ја немам појма пошто ми нисмо живели у стану већ у нашој кући одувек па нисмо имали ту врсту дажбина.

- - - - - - - - - -

12 000 марака је сад 23 000 евра...

Софија
Ја не лајем већ аргументовано говорим против црвених.;)
Ствар угла гледања.

Људи су се масовно скућили тих 90-их година.
А неки су масовно и остали без кућа.
Било је сасвим коректно дозволити људима да за мале паре откупе те станове, јер је хиперинфлација имала за циљ да људе остави на улици, без икакве имовине, а при том- сви ти станови и јесу направљени од новца народа- па је и било коректно озваничити њихово власништво; Милошевићев крајње коректан потез према народу.
А без кућа и станова су остали они који су избегли из других делова СФРЈ.

Избегли и протерани Срби, наши сународници, не неки Марсовци.
И не мали број.

И то је била Милошевићева политика према народу.
Довео вам вамо те неке прекодринске Србе да вам одузимају ппосао и 'леб из руке.
Е, Слобо злобо!

Poslednja izmena:
И то је била Милошевићева политика према народу.
Довео вам вамо те неке прекодринске Србе да вам одузимају ппосао и 'леб из руке.
Е, Слобо злобо!
И то, наравно, нема везе са проусташком политиком Хрватске, подршком запада сецесији република бивше СФРЈ, већ је за све то крив само зли Слоба?:roll:

И то, наравно, нема везе са проусташком политиком Хрватске, подршком запада сецесији република бивше СФРЈ, већ је за све то крив само зли Слоба?:roll:

Крив је колико и усташе+запад.
Ситуација на терену је указивала на то.
Наравно, велика већина вас зна само оно што је сервирала Слобина телевизија.

Изненађена сам била чињеницом да масовно нисте знали колико је Крајишника завршило '95. год. на Космету. Колико их је тамо било мобилисано '99. Колико их је тамо кости оставило.
Од почетка рата је вођена политика сузбијања Срба преко Дрине.
Све оно што су Срби потигли до '41., ти ваши су обрисали као гумицом.
И како после нормалан човек, мрву макар историјски едукован да има добро мишљење о тој политици?

Важно је дте могли да летујете и славите Нове године у Метрополу. Али то што је та политика била неодржива на дуже стазе, а она вођена до доласка црвених на власт гарантовала ипак пристојан живот на дуже стазе, то не ваља. Јер Србин би све сад и одмах. Као незрело дете.

Не, моји су купили стан кад више тога није било. Али су завршили кућу са тим кредитом који је појела инфлација.

А колико се давало за стан у то време? Ја немам појма пошто ми нисмо живели у стану већ у нашој кући одувек па нисмо имали ту врсту дажбина.

- - - - - - - - - -

12 000 марака је сад 23 000 евра...

Još nešto moraš da uzmeš u obzir, nije se plaćalo i računalo u markama, već dinarima.

Nisam siguran koliko, jer su to bili neki od silnih dinara koje smo imalu u toj Jugoslaviji. Ali je svaki mesec, svaki zaposleni to plaćao, tj. uzimlao mu se od plate. Možda neko od starijih d anapiše,to je sve bilo na trakama koje su stizale kao izveštaqj o plati (malo tanje, ali slične kao trake za kasu).
U suštini i to je jedna od crvenih prevara, jer su neke porodice tako odvajale po dve, tri ili više plata, a dobile su (ne sve) po jedan stan.

Nisam siguran koliko, jer su to bili neki od silnih dinara koje smo imalu u toj Jugoslaviji. Ali je svaki mesec, svaki zaposleni to plaćao, tj. uzimlao mu se od plate. Možda neko od starijih d anapiše,to je sve bilo na trakama koje su stizale kao izveštaqj o plati (malo tanje, ali slične kao trake za kasu).
U suštini i to je jedna od crvenih prevara, jer su neke porodice tako odvajale po dve, tri ili više plata, a dobile su (ne sve) po jedan stan.

Не знам ништа о томе конкретно. А знам да је постојало као ставка сваког месеца за оне који су живели у државним становима.
Моји су увек живели на своме.
Тако да нисам никад ни слушала причу о томе у кући.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back