скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Понављам, у тој поруци патријарха Павла 'уточиште' су нашли антисрби и српски аутошовинисти.

А време је да прво будемо Срби.

Čak i loš Srbin?Ne Sur ako si loš Srbin(poturica,autošovinista) bolje da i nisi Srbin.Ako si ljudina a još Srbin e to je dobitna kombinacija.

Suština je da je bilo lako biti Srbin u Srbiji (mnogi su bili nekakvi Jugosloveni) ali je bilo teško biti Srbin u Hrvatskoj i BiH, ili KiM. Tamo su morali da se brane, ne samo fizički, već u svakom smislu. A najgore od svega je bilo što mnogi Srbi iz Srbije nisu imali pojma da u SR Hrvatskoj žive Srbi.
Moja najveća zamerka Srbima izbeglicama je što masovno odbijaju da se uklope u lokalne običaje, zadržavaju govor iz svog kraja, pre svega. Pre njih su se takođe Srbi doseljavali u Srbiju i brzo su se adaptirali i prilagodili. Jedino su Crnogorci odbijali da prihvate lokalne običaje. Ostali koji se presele, recimo iz Vranja ili Leskovca, brzo prihvate govor mesta u koje su došli. Možda je to zbog masovnosti, ne znam?

Тачно, и зато и јесте чудно да узимају хр држављанство после свега што су проживели и преживели.
Тако је почела ова 'тема', која се после разбуктала у уобичајеном правцу за Србе - у поделу. Те крезуби и грбави, те комуњаре, те левичари, те гробари/цигани... списак је предугачак, јер које год теме да се латимо, одмах се поделимо. Ужас!

Не на начин на који ти то пласираш.

Još uvek postoji nada. :sad2:

- - - - - - - - - -

oni se nije odnosilo na tebe vec na rifketa i ovog kvazibosancerosa sto imaju po tri lica za svaku potrebu

ne zna za toplicu a oce u srbiju....za svapsku ce da uci o kajzeru naravno al za toplicu ga zabole :lol:

Što na mene, pa ja sam u Srbiji? :lol:

- - - - - - - - - -

Тачно, и зато и јесте чудно да узимају хр држављанство после свега што су проживели и преживели.
Тако је почела ова 'тема', која се после разбуктала у уобичајеном правцу за Србе - у поделу. Те крезуби и грбави, те комуњаре, те левичари, те гробари/цигани... списак је предугачак, јер које год теме да се латимо, одмах се поделимо. Ужас!

Komunjare su levičari i nisu Srbi! :rtfm:
Krezubi postoje, pogledaj kako izgleda pobedničko biračko telo poslednjih decenija.
Grobari i cigani su zajedno svi budale, ali oni nisu bitni u ovoj raspravi.

Imamo onog lika, čuvara u zatvoru, iz Niša, koji se hvalio da je na ratištu ukrao foto aparat iz srpske kuće. Baš smo ga fini najeli g***ima, kako je i zaslužio. Ako se ne varam, on je nakav liberal, natoljub, tako nešto?

- - - - - - - - - -

Ne, to je samo istina koja tebe boli, ali je tako kako je. Takvig grbavih i krezubih imaš svuda po svetu, samo je ovde veća koncentracija jer mnogi još uvek veruju u društveno i besplatno, čekaju da im država pomogne, kao nekad. Tad im je pomagala, danas to plaćaju.

Мене боли подела, којој, ето, кумујеш и ти.

Знаш како кажу - нисам био комуниста да бих сад био антикомуниста. Тако да највећи противници злих комуњара су управо они који су највише наплатили од свог комуњаризма, па сад могу да се к*че да су највеће демократе.

Što na mene, pa ja sam u Srbiji? :lol:

ти си у Хорвацкој, као и Пера :lol:

ако ми не верујете, погледајте ко је надлежни метрополита за Земун и блокове.

ђаковачки надбискуп :mrgreen:

само још да вас научим да пјевате Лјепа наааааша.. и ето вам путовница :lol:

šta to imaju srbi iz bosne , hrvatske i crne gore a nemaju srbi iz srbije .....pa imaju neko unutrašnje jedinstvo gde jednostavno pomažu jedan drugog . Kod srba iz srbije je prosto nemoguće jer vlada pravilo krave i komšije .

Fascinantno je kako su se ti ljudi pristigli nakon ratova uklopili u naše društvo i kojom brzinom su ušli u strukture vlasti . Recimo neke lične sposobnosti koje poseduju ti narodi su presudni , recimo sposobnost za malu privredu i uopšte biznis .

PS na primer , jedan od najačih u industriji nameštaja je došao kao izbeglica i sa IZNAJMLJENOM mašinom uspeo ......recimo Erdevik , selo u Sremu , poznato po broju pridošlih i po razvijenosti .....i nisu izbeglice krenuli da sade pšenicu i kukuruz , nego odmah duvan jer znaju kako se prave pare :mrgreen:

i ne trzaju se oni mnogo na zakone i pravila , tu samo važi da cilj opravdava sredstvo .

O tome ja i pričam nagon za preživaljvanje je jači kod došljaka ali to ne znači da su lošiji ljudi.
Sve u svemu kako god okreneš to se sve utopi i za jedno 50 godina neće niko da prića ko je odakle došao.
SRPSKA ISTORIJA JE PREPUNA MIGRACIJA,OVAJ PAMETANJKOVIĆ SA IKONOM NE ZNA DA SU TI KRAJIŠNICI KOJE PLJUJU ZAPRAVO DOŠLI SEOBOM UPRAVO IZ ŠUMADIJE I SA KOSOVA.Isti narod samo se seli (zbog geopolitike čas na jednu čas na drugu stranu).Mi prvo ne znamo sopstvenu istoriju a da bi je znali moramo učiti,čitati i manje pričati a više djelati.Jer ako se budemo vodili pričom izbjeglica mi ote posao *ebo majku svoju kakva nam je budućnost onda?

Apsolutno ne, od prvog dana na ovom forumu pišem o svim Srbima kao celini, bez ijedne podele. Imam familije, bliže i dalje u RS, kao i nekih koji su u Hrvatskaoj, ali najviše kao izbeglice u Srbiji i Americi. Za mene su svi oni jednaki, Srbi su. A da li su grbavi ili nisu, to govore njihova dela i ništa više. Nadam se da ćeš to jednom da shvatiš i prihvatiš.

Upravo to,samo dijela ostaju iza nas.A to odakle smo je nebitno.Zato sam i rekao budimo ljudi a onda možemo srbovati do mile volje.

Suština je da je bilo lako biti Srbin u Srbiji (mnogi su bili nekakvi Jugosloveni) ali je bilo teško biti Srbin u Hrvatskoj i BiH, ili KiM. Tamo su morali da se brane, ne samo fizički, već u svakom smislu. A najgore od svega je bilo što mnogi Srbi iz Srbije nisu imali pojma da u SR Hrvatskoj žive Srbi.
Moja najveća zamerka Srbima izbeglicama je što masovno odbijaju da se uklope u lokalne običaje, zadržavaju govor iz svog kraja, pre svega. Pre njih su se takođe Srbi doseljavali u Srbiju i brzo su se adaptirali i prilagodili. Jedino su Crnogorci odbijali da prihvate lokalne običaje. Ostali koji se presele, recimo iz Vranja ili Leskovca, brzo prihvate govor mesta u koje su došli. Možda je to zbog masovnosti, ne znam?

to je tačno .

do sad si promenio tri identiteta od srbina na kub, borca u rovu, duhovnika koji ne orepoznaje sv. petku i cetnuckog koljaca koji blage veze nema o cetnickom pokretu... za vas iz rs koji ste se ivde naselili napravio bi test opste srpske kulture i proso bi jedan od 10.000... to ima u svim razvijenim eu drzavama

logout sa teme jer sa neobrazovanim dilejama ne pricam... bio test da pokazes pravo lice... papa

Zanimljiv si ,samo si za *ajebanciju a ja ludak počeo stobom ozbiljno polemisati.Kriv sam,oprosti mi!

ma to je komunistička propaganda o podeli srba ....dele se i drugi narodi još gore nego mi samo što drugi narodi se ujedine kada su u pitanju ozbiljne stvari ...recimo hrvati , kada se radi o mržnji prema nama odjednom postanu najkompaktnija celina .

Mi srbi jedino što smo dosledni u svojim podelama pa i kada se radi o ozbiljnim temama ......nismo jajajre kao ostali :hahaha:

Мене боли подела, којој, ето, кумујеш и ти.

Знаш како кажу - нисам био комуниста да бих сад био антикомуниста. Тако да највећи противници злих комуњара су управо они који су највише наплатили од свог комуњаризма, па сад могу да се к*че да су највеће демократе.

Ne, ja ne pišem o podeli, jer dela čine ljude, oni su sami tako postupili. Ja komentarišem takvo ponašanje. Takav, koji izbaci punu pepljaru iz auta na ulicu, jeste Srbin, ali je krezubi grbavac.
Ne bih znao to za komuniste, niti sam ikad bio komunista, niti sebe smatram demokratom, što je samo druga strana iste krajnosti.

ma to je komunistička propaganda o podeli srba ....dele se i drugi narodi još gore nego mi samo što drugi narodi se ujedine kada su u pitanju ozbiljne stvari ...recimo hrvati , kada se radi o mržnji prema nama odjednom postanu najkompaktnija celina .

Mi srbi jedino što smo dosledni u svojim podelama pa i kada se radi o ozbiljnim temama ......nismo jajajre kao ostali :hahaha:

Upravo to,podjela je nametnuta od strane *********.Najveća prevara koju je srpski narod prihvatio-Branković izdajica.

Polako, klečaćeš ti kad te Dž dovati... što u molitvi, što u streponovanju. :hahaha:

Nisi bila u situaciji da podneseš, zajedno sa advokatom, zahtjev za povraćaj 12 hektara građevinskog zemljišta na 100 metara od plaže koja ti je oteto, a koju je nadležna općina namenila za gradnju hotelsko-poslovnog kompleksa, plus zahtjev za odštetu na ime još 2 dodatna hektara na kojem je općina sagradila veletržnicu, pa ti predsjednik građevinskog odsjeka i agencije za turistički razvoj dotične općine slavodobitno priopće da istina, mogu da podnesem zahtjev za povraćaj zemljišta i zahtjev za odštetu, ali da bi to dokazao moram da podnesem zahtjev za dobijanje hrvatskog državljanstva i osobne karte kako bi se zahtjev pravilno zaveo i poslao nadležnim ministarstvima, što može je li potrajati dvije-tri godine, znate kakva je birokracija i sve tako...a onda mu ti na sto staviš domovnicu, putovnicu i osobnu kartu i dopis iz ministarstva kojim se potvrđuje prijem zahtjeva i nalaže općini da promptno pristupi procesu povraćaja i dobijanja odštete. Izraz lica: priceless. Izraz lica u trenutku shvatanja da stotine hiljada evra odlaze iz budžeta općine: even more priceless.
Fve to dofe na fvoje, što reče Pračetov Igor.

O tome ja i pričam nagon za preživaljvanje je jači kod došljaka ali to ne znači da su lošiji ljudi.
Sve u svemu kako god okreneš to se sve utopi i za jedno 50 godina neće niko da prića ko je odakle došao.
SRPSKA ISTORIJA JE PREPUNA MIGRACIJA,OVAJ PAMETANJKOVIĆ SA IKONOM NE ZNA DA SU TI KRAJIŠNICI KOJE PLJUJU ZAPRAVO DOŠLI SEOBOM UPRAVO IZ ŠUMADIJE I SA KOSOVA.Isti narod samo se seli (zbog geopolitike čas na jednu čas na drugu stranu).Mi prvo ne znamo sopstvenu istoriju a da bi je znali moramo učiti,čitati i manje pričati a više djelati.Jer ako se budemo vodili pričom izbjeglica mi ote posao *ebo majku svoju kakva nam je budućnost onda?

pa kada dođu u srbiju ne dolaze u neprijateljsko okruženje pa da moraju svi instikti preživljavanja da budu aktivirani . Niko im ne želi zlo pa da se moraju tako ponašati .

PS u Sr Mitrovici postoje dva naselja , mala bosna i mala slavonija ......bosanci i posle 50 godina nisu zaboravili odakle su došli ........ja se sa njima zezam kako su oni tek treća generacija u sremu pa je još sve opravdano :mrgreen:

A jedan slavonac mi je rekao kako smo mi mitrovčani jako loši ljudi i skloni prevarama .......i onda sam ja 10 dana razmišljao o tome na koga je naleteo pa ga je prevario i nisam mogao da se setim .....ali mi je zato u 2 minute rekao koga sve imaju u vlasti i policiji i kakvim se sve mahinacijama bavi :mrgreen:

Smej se ti, ali ovi iz Zemuna ozbiljno rade na dobijanju Zemunske eparhije.

A ti našao sa Marlonom ozbiljno? :lol:

- - - - - - - - - -

Lutko, kako se oećaju ti grobari kad znaju da su im ljubimci kupili titulu, da bi neko zaradili na kladionici? :lol:

:lol: Сад играмо против Будућности из Подгорице и још пар таквих па онда идемо где су Реал, ЧелЗи и тако те екипе.

Da, ali šta ako naletimo na uvek nezgodni Ludogorec?:mrgreen:

- - - - - - - - - -

I da priopćim da sam jutros vozio po SlavijE. Veličanstveno!

За сада нема бојазни. :lol: :mrgreen: Могуће да ће са горцима бити као и са Зрињским. Дали смо им десет комада у две утакмице а онда нас уефа избаци због навијача.

Smej se ti, ali ovi iz Zemuna ozbiljno rade na dobijanju Zemunske eparhije.

имам књигу Јурисдикција Католичке цркве у Срему, од групе аутора. бави се једним несвакидашњим феноменом, потпуно страном прописима и пракси РКЦ. а то је случај Сремске бискупије (којој припадају и Земун и НБгд), која није подвргнута београдском надбискупу него ђаковачком. дакле црквеном средишту изван граница постојеће државе.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back