скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa kada dođu u srbiju ne dolaze u neprijateljsko okruženje pa da moraju svi instikti preživljavanja da budu aktivirani . Niko im ne želi zlo pa da se moraju tako ponašati .

PS u Sr Mitrovici postoje dva naselja , mala bosna i mala slavonija ......bosanci i posle 50 godina nisu zaboravili odakle su došli ........ja se sa njima zezam kako su oni tek treća generacija u sremu pa je još sve opravdano :mrgreen:

A jedan slavonac mi je rekao kako smo mi mitrovčani jako loši ljudi i skloni prevarama .......i onda sam ja 10 dana razmišljao o tome na koga je naleteo pa ga je prevario i nisam mogao da se setim .....ali mi je zato u 2 minute rekao koga sve imaju u vlasti i policiji i kakvim se sve mahinacijama bavi :mrgreen:

Pazi nemoj misliti da ja branim nekog,nešto.Konkretno kod mene u gradu takođe žive izbjeglice iz raznih dijelova okupirane BIH i Krajine,ima tu raznih od Glamoča,Petrovca,Grahova,Jajca itd.Prvi njihov dolazak je bio šokantan za mene koji sam se rodio i odrastao u gradu.Bukvalno su pojedini ujahali na
konju.Ali nije to poenta.Ta jadna bijeda je završila kako je završila,bez kuće,bez posla,bez ičega.Nije neprijateljsko okruženje ali nije ni idealno jer su Srbija i RS već bile osiromašene ratom i sankcijama i nije imala šta da ponudi,bogatiji su već šmugnuli vani ili za Bg.Novi Sad kod rodbine koja je već emigrirala 70-ih.Ja ne znam kako neki ljudi ne kontaju da je i RS puna izbjeglica a ne samo Srbija.Pa šta bi trebala jedna Bijeljina reći koja se poduplala,jedna Banja Luka koja procentualno ima više došljaka nego domaćih.Znate li za slučajeve da su jadne izbjeglice slali na Kosovo pa su istu sudbinu dva puta doživjeli!Kako niko o tome ne priča?Niti jedna budala bez obzira koliko ikona stavila na čelo ne može ugasiti moju ljubav prema Otadžbini i matici Srbiji niti moju izraženu empatiju prema srpskom narodu ma gdje živio i ma kakvu muku imao.

Poslednja izmena:
имам књигу Јурисдикција Католичке цркве у Срему, од групе аутора. бави се једним несвакидашњим феноменом, потпуно страном прописима и пракси РКЦ. а то је случај Сремске бискупије (којој припадају и Земун и НБгд), која није подвргнута београдском надбискупу него ђаковачком. дакле црквеном средишту изван граница постојеће државе.

RKC je puna iznenađenja. Skoro je u franjevaćkom manastiru, odnosno njegovom imanju blizu Subotice, održano budističko povlačenje, tj. praksa meditacije u trajanju od 10 dana, pod vođstvom Culadase, jednog od najvećih živućih budističkih autoriteta.

- - - - - - - - - -

За сада нема бојазни. :lol: :mrgreen: Могуће да ће са горцима бити као и са Зрињским. Дали смо им десет комада у две утакмице а онда нас уефа избаци због навијача.

Da, ne treba isključiti tu mogućnost.

Pazi nemoj misliti da ja branim nekog,nešto.Konkretno kod mene u gradu takođe žive izbjeglice iz raznih dijelova okupirane BIH i Krajine,ima tu raznih od Glamoča,Petrovca,Grahova,Jajca itd.Prvi njihov dolazak je bio šokantan za mene koji sam se rodio i odrastao u gradu.Bukvalno su pojedini ujahali na
konju.Ali nije to poenta.Ta jadna bijeda je završila kako je završila,bez kuće,bez posla,bez ičega.Nije neprijateljsko okruženje ali nije ni idealno jer su Srbija i RS već bile osiromašene ratom i sankcijama i nije imala šta da ponudi,bogatiji su već šmugnuli vani ili za Bg.Novi Sad kod rodbine koja je već emigrirala 70-ih.Ja ne znam kako neki ljudi ne kontaju da je i RS puna izbjeglica a ne samo Srbija.Pa šta bi trebala jedna Bijeljina reći koja se poduplala,jedna Banja Luka koja procentualno ima više došljaka nego domaćih.Znate li za slučajeve da su jadne izbjeglice slali na Kosovo pa su istu sudbinu dva puta doživjeli!Kako niko o tome ne priča?Niti jedna budala bez obzira koliko ikona stavila na čelo ne može ugasiti moju ljubav prema Otadžbini i matici Srbiji niti moju izraženu empatiju prema srpskom narodu ma gdje živio i ma kakvu muku imao.

Tetka, teča i dve sestre su završili kao izbeglice iz RSK, na KiM. Odatle u Ameriku pre bombardovanja.

RKC je puna iznenađenja. Skoro je u franjevaćkom manastiru, odnosno njegovom imanju blizu Subotice, održano budističko povlačenje, tj. praksa meditacije u trajanju od 10 dana, pod vođstvom Culadase, jednog od najvećih živućih budističkih autoriteta.

фрањевци су у РКЦ држава у држави, раде шта хоће. а пребогати су па им се може.

али ја говорим о нечем другом. по канонима Католичке цркве није допуштено да бискупија која се налази у границама једне државе буде подређена митрополитском средишту у другој држави, јер РКЦ је наднационално устројена. ово са Сремском представља изузетак (врло тенденциозан), јер је подређена Ђакову а не Београду. тј. део је ''Цркве у Хрвата''. то је опасан преседан чији су разлози политичке, а не црквене природе. конкретно то значи да се код Рифа међу блоковима може слободно и без икаквих сметњи подићи светиште Блаженом Алојзију Степинцу, јер је Рим допустио његово штовање на подручју ''Цркве у Хрвата'', и о томе се не воде преговори.

а и код Пере и тебе може се подићи једна капелица на Гардошу. тек да се зна доклен је наше :mrgreen:

али ја говорим о нечем другом. по канонима Католичке цркве није допуштено да бискупија која се налази у границама једне државе буде подређена митрополитском средишту у другој држави, јер РКЦ је наднационално устројена. ово са Сремском представља изузетак (врло тенденциозан), јер је подређена Ђакову а не Београду. тј. део је ''Цркве у Хрвата''. то је опасан преседан чији су разлози политичке, а не црквене природе. конкретно то значи да се код Рифа међу блоковима може слободно и без икаквих сметњи подићи светиште Блаженом Алојзију Степинцу, јер је Рим допустио његово штовање на подручју ''Цркве у Хрвата'', и о томе се не воде преговори.

а и код Пере и тебе може се подићи једна капелица на Гардошу. тек да се зна доклен је наше :mrgreen:

Moze. Mene hriscanske razmirice ne doticu. Borite se za trziste ali bi mogli i neki pdv da platite. Ne mora sve da ode na prasetinu i stripere. :mrgreen:

Moze. Mene hriscanske razmirice ne doticu. Borite se za trziste ali bi mogli i neki pdv da platite. Ne mora sve da ode na prasetinu i stripere. :mrgreen:

ово нису хришћанске размирице, него националне. Хрвати преко цркве заокружују простор на који имају политичке претензије.

и не буди баналан. мислим да ја никад ниједном речју нисам повредио твоја верска (или како их год ти дефинишеш) осећања. а ти си се баш острвио на моја. витешки, нема шта.

ово нису хришћанске размирице, него националне. Хрвати преко цркве заокружују простор на који имају политичке претензије.

и не буди баналан. мислим да ја никад ниједном речју нисам повредио твоја верска (или како их год ти дефинишеш) осећања. а ти си се баш острвио на моја. витешки, нема шта.

Nije mi to bila namera. Izvinjavam se.

Nije mi to bila namera. Izvinjavam se.

ок.

иначе, тај мецена стрипера и сличних алтернативних уметника био је сарадник Удбе (под именом Пабло), још много пре него је постављен за епископа. под његовим окриљем стасао је и колега му Пахомије и још неколицина тих који се по новинама повлаче. и сви су деца Службе. ништа није случајно. они су црвени талог у Цркви. а држава кад јој треба замути па талог исплива.

Dobro, podizanje kapele Stepincu je misaona imenica. RKC nastupa mnogo suptilnije, kad joj se ne posreći kao 1941.

Ne, nikako. Kapelica može negde na potezu Ušće-Retenzija. Sve preko toga je K.u.K.:mrgreen:

Zahvaljujem drugarici što nam je otvorila oči u vezi ovog američkog špijuna koji ne samo da špijunira, vodi specijalni i psihološki rat protiv legalno izabrane srpske vlasti, nego i podriva srpsku ekonomiju i srpsku industriju mobilnih uređaja tako što je prošvercovao 2(dva) iphonea 8, i to pre nego što je isti pušten na tržište, i tako dao priliku CIA/NSA/Rotšild/Soroš kamarili da lažno optuži Srbiju za industrijsku špijunažu.

Drugarice, da je svaki komunista tako samopregorno radio na dobrobiti države, danas bi živeli u komunističkoj utopiji!

али ја говорим о нечем другом. по канонима Католичке цркве није допуштено да бискупија која се налази у границама једне државе буде подређена митрополитском средишту у другој држави, јер РКЦ је наднационално устројена.

Могуће је да је то рецидив релативно скорашњег времена када је Срем и био у једној (или другој, или трећој) држави заједно са Славонијом, мада Хрватима промене сигурно ни не одговарају.

Католичка црква је, као и све прастаре организације, налик диносаурусу кад се ради о променама. И дан-данас имају стотинак епархија - и епарха - чија је седишта песак Сахаре прогутао пре скоро две хиљаде година, или у којима је задњи хришћанин убијен у исламским освајањима: Партенија Мауритана, Иренополис...

i ti se još hvališ sa tim , a ovamo kamioni avioni , grčka i ostalo :mrgreen:

Hvalim? Sa tim da su bili izbeglice dva puta i da su živeli kod mojih roditelja, zajedno sa još nekim rođacima?

- - - - - - - - - -

И ти лудиш за мном? :sad2:

Aha, ako si baš dobra riba i voliš sve što vole mladi. :per:

- - - - - - - - - -

Pera je VKV Austrijski Ugarin, bre.

ти си у Хорвацкој, као и Пера :lol:

ако ми не верујете, погледајте ко је надлежни метрополита за Земун и блокове.

ђаковачки надбискуп :mrgreen:

само још да вас научим да пјевате Лјепа наааааша.. и ето вам путовница :lol:

pa sad

zapjevace pesmu Srbina.

nije to pisa neki tamo ..

vec , pravi

- - - - - - - - - -

Dobar dan:)

i jijepo , jes vala lijepo vi diskutujete i resavate probleme CVETSKE a nikako da se dodatnete sto Madjarska nema mora.:mrgreen:

Još uvek postoji nada. :sad2:

- - - - - - - - - -

Što na mene, pa ja sam u Srbiji? :lol:

- - - - - - - - - -

Komunjare su levičari i nisu Srbi! :rtfm:
Krezubi postoje, pogledaj kako izgleda pobedničko biračko telo poslednjih decenija.
Grobari i cigani su zajedno svi budale, ali oni nisu bitni u ovoj raspravi.

komunjare nisu levicari , komunjare su taki ki i ti , iskoriscavaju sve sto im odgovara i onda i menja kozu , ups , partiju , samo da bi njegovoj gouzici bilo dobro.

KOMUNISTI SU LEVICARI a danas ih ima malo ili ih uopste i nema.

da se ima ljudi koji i vide da se vrsi iskoriscavanje kako ljudskih resorsa , a sve u ime napredka , hmmm, samo cijeg , i da ti ljudi i dizu svoj glas , protiv toga.

se i mogu nazvati i levicarima , jer i ne gledaju samo za svoje i svoje i svoje...

:lol: Na žalost ili sreću.

Ne obraćaj pažnju, lupetam ja, nemoj da i tebe svrstaju u srbske izdajnike.:lol:

- - - - - - - - - -

Na žalost. Aj' što im je jezik gadan, nego što su im devojke ne baš nešto lepe. Jedino što umeju dobro da dižu ograde i koriste noge, tu imaju veliki plus. :mrgreen:

Jeste, što umeju da koriste noge, to je čudo jedno.

Na žalost. Aj' što im je jezik gadan, nego što su im devojke ne baš nešto lepe. Jedino što umeju dobro da dižu ograde i koriste noge, tu imaju veliki plus. :mrgreen:

Sve istina, samo što bi možda zavladao neki red. Kad nagrnu migranti na granicu, kod njih nema "neću ja, nek idu komunjare koje su ubile Dragutina i izvršile kulturocid" ili "samo da tetki odnesem lek" nego idu i sapliću :lol: i hapse.

Reci ti meni šta misliš o ovoj poruci? Pa uporedi sa našom politikom.

Ne obraćaj pažnju, lupetam ja, nemoj da i tebe svrstaju u srbske izdajnike.

Ma, opušteno. Neka svrstavaju. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back