- Poruka
- 48.092
pa kada dođu u srbiju ne dolaze u neprijateljsko okruženje pa da moraju svi instikti preživljavanja da budu aktivirani . Niko im ne želi zlo pa da se moraju tako ponašati .
PS u Sr Mitrovici postoje dva naselja , mala bosna i mala slavonija ......bosanci i posle 50 godina nisu zaboravili odakle su došli ........ja se sa njima zezam kako su oni tek treća generacija u sremu pa je još sve opravdano
A jedan slavonac mi je rekao kako smo mi mitrovčani jako loši ljudi i skloni prevarama .......i onda sam ja 10 dana razmišljao o tome na koga je naleteo pa ga je prevario i nisam mogao da se setim .....ali mi je zato u 2 minute rekao koga sve imaju u vlasti i policiji i kakvim se sve mahinacijama bavi![]()
Pazi nemoj misliti da ja branim nekog,nešto.Konkretno kod mene u gradu takođe žive izbjeglice iz raznih dijelova okupirane BIH i Krajine,ima tu raznih od Glamoča,Petrovca,Grahova,Jajca itd.Prvi njihov dolazak je bio šokantan za mene koji sam se rodio i odrastao u gradu.Bukvalno su pojedini ujahali na
konju.Ali nije to poenta.Ta jadna bijeda je završila kako je završila,bez kuće,bez posla,bez ičega.Nije neprijateljsko okruženje ali nije ni idealno jer su Srbija i RS već bile osiromašene ratom i sankcijama i nije imala šta da ponudi,bogatiji su već šmugnuli vani ili za Bg.Novi Sad kod rodbine koja je već emigrirala 70-ih.Ja ne znam kako neki ljudi ne kontaju da je i RS puna izbjeglica a ne samo Srbija.Pa šta bi trebala jedna Bijeljina reći koja se poduplala,jedna Banja Luka koja procentualno ima više došljaka nego domaćih.Znate li za slučajeve da su jadne izbjeglice slali na Kosovo pa su istu sudbinu dva puta doživjeli!Kako niko o tome ne priča?Niti jedna budala bez obzira koliko ikona stavila na čelo ne može ugasiti moju ljubav prema Otadžbini i matici Srbiji niti moju izraženu empatiju prema srpskom narodu ma gdje živio i ma kakvu muku imao.
Poslednja izmena: