скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve istina, samo što bi možda zavladao neki red. Kad nagrnu migranti na granicu, kod njih nema "neću ja, nek idu komunjare koje su ubile Dragutina i izvršile kulturocid" ili "samo da tetki odnesem lek" nego idu i sapliću :lol: i hapse.

Reci ti meni šta misliš o ovoj poruci? Pa uporedi sa našom politikom.

Ma, opušteno. Neka svrstavaju. :lol:

Što kažu BooYa Tribe: if they say imma criminal, then criminal I be.:mrgreen:

Софке, ако причаш са двадесеторо избеглих, и 19-оро има такав став, шта друго можеш да заључиш? Да је узорак за анкету, реч би била о резултату од чак 95%.

Кажеш - успели да се снађу, а нису продали своје у хр. Како? Тако што су добили одређене бенефиције, за разлику од домицилног становништва.
Ево баналан пример - ја сам у то време ишла у омладинску задругу, да зарадим који динар чекајући свој посао. Кад су избеглице почеле да пристижу, више нисам могла да добијем посао јер су они имали предност. И ок што су они имали предност, али шта да радим ја? Да би, после пар година безуспешног смуцања по бироу (за запошљавање), мени рекао да посла за мене нема - избеглица с Косова. ОТКУД он ту, на том радном месту?
Није то завист што су се они снашли - добили су шансу и искористили је. Поента је да су ту шансу добили преко наших леђа, нас 'домаћих'.
Нешто као у оној причи о домаћим и дивљим козама. И онда још само фали да тај који је од Србије добио већу шансу него ти, теби њаке како је Србија 'ово и оно', све најгоре, и како би се колико већ сутра вратио у хрватску. Да може.

Али Сур, то једноставно није истина. :) Како градиш просек на основу својих контаката?
Из Крајине је протерано око 300 хиљада људи. Је л' свих 300 хиљада добило посао на лепе очи? Шта више, велики број их је завршио на Космету па су оставили и своје кости тамо, а велики број је опет оне '99. год. доживео судбину као '95.
Чак ни људи с Космета који су заиста имали далеко веће повластице од државе, нису успели сви да профитирају, већ један мали проценат, како увек бива.

Како је сирмијум и написао, маса људи из Крајине се бави малим породичним бизнисом и тако је то увек тамо било. Земља шкрта, клима оштра, морали су много више да раде да би добили пристојно.Са таквим односом према раду, наравно да су многе локалне прешишали и превазишли.

Иначе, заиста ми је смешно кад било ко од Срба, којима је у систему вредности рад испод жита, спочитава неком исто. :D
Ако ћемо право, најсклонији непотизму су Црногорци. И то не сви!
Васојевићи су ту ненадмашни.

Али Сур, то једноставно није истина. :) Како градиш просек на основу својих контаката?
Из Крајине је протерано око 300 хиљада људи. Је л' свих 300 хиљада добило посао на лепе очи? Шта више, велики број их је завршио на Космету па су оставили и своје кости тамо, а велики број је опет оне '99. год. доживео судбину као '95.
Чак ни људи с Космета који су заиста имали далеко веће повластице од државе, нису успели сви да профитирају, већ један мали проценат, како увек бива.

Како је сирмијум и написао, маса људи из Крајине се бави малим породичним бизнисом и тако је то увек тамо било. Земља шкрта, клима оштра, морали су много више да раде да би добили пристојно.Са таквим односом према раду, наравно да су многе локалне прешишали и превазишли.

Иначе, заиста ми је смешно кад било ко од Срба, којима је у систему вредности рад испод жита, спочитава неком исто. :D
Ако ћемо право, најсклонији непотизму су Црногорци. И то не сви!
Васојевићи су ту ненадмашни.

nisam ti ja kriv sto se lozis samo na dosljake pa im pridajes osobine koje nemaju i povrh na to stvaras filozofiju... kako bre kosovo sta lupas to je laz koja pise u onim belim knjigama... 300.000 jel ti znas sta je 300.000 ljudi jbt nista, dva stadiona a samo u drz. upravi ina zvanican podatak preko 400.000:lol: pa to pomnozi sa tri za sve one koji primaju platu a ne idu na posao od kojih su pola njih dosljaci... a po tvom na kosovu su danas pola njih krajisnici :lol:

prsla si

- - - - - - - - - -

krajisnik da bezi od ustaskog noza ide pod siptarsku kamu ... o boze ima li te...

nisam ti ja kriv sto se lozis samo na dosljake pa im pridajes osobine koje nemaju i povrh na to stvaras filozofiju... kako bre kosovo sta lupas to je laz koja pise u onim belim knjigama... 300.000 jel ti znas sta je 300.000 ljudi jbt nista, dva stadiona a samo u drz. upravi ina zvanican podatak preko 400.000:lol: pa to pomnozi sa tri za sve one koji primaju platu a ne idu na posao od kojih su pola njih dosljaci... a po tvom na kosovu su danas pola njih krajisnici :lol:

prsla si

- - - - - - - - - -

krajisnik da bezi od ustaskog noza ide pod siptarsku kamu ... o boze ima li te...

Не спуштај на лични ниво.
Друго, да их је и 600 хиљада, то је нека цифра радног становништва? Бабе, деде, деца?

Да, звршили на Космету, многи. Власт је те 1995. год. блокирала избеглицама прилазе Београду и већим градовима и усмеравала их је полиција ка Космету.
У први мах, остали су овде само они за које је фамилија лично гарантовала.
А то што су се после враћали навише, то је друга прича. Добар део их је остао и доле.

Срби су живели и живе у комунизму. И свака нова крв им смета јер нарушава њихову идилу нерада и уљуљканости. Све избеглице су, уствари криве јер су створиле већу конкуренцију.

А непотизам и лоповлук је заиста смешно спочитавати људима који су бежали од сигурне смрти.
Зна се ко је исто усадио у систем вредности Србима - што Османлије, што комунци. А на велика врата криминал је дошао 90-их преко Милошевићеве тзв. национал-комунистичке камариле.

Паз' да није неки јадник из Штрпца или Глине имао толику моћ. :roll:

- - - - - - - - - -

Ne samo da su dobijali pomoc a bili itekako stambeno iobezbedjeni i u svakom drugom smislu, nego su NAMA tu pomoc prodavali na pijaci.

Sad, u neki drzavni organ ne mozes da udjes od njih, sve su se tamo pozaposljavali.

Причаш о избеглицама с Космета?

Део са севера је примао дупле плате, а живео по Нишу...да, тога је било, опет не у енормном проценту али ако на то мислиш, истина је.

Причаш о избеглицама с Космета?

Део са севера је примао дупле плате, а живео по Нишу...да, тога је било, опет не у енормном проценту али ако на то мислиш, истина је.

Naravno da na to mislim. Ceo inspektorat je njihov sto trzisni sto finansijski a ne umeju da beknu nijednu lepu cak ni preko telefona, "ne mesaju se u svoj posao". Mada ni u drugim drzavnim organima nije bolje.

ko je oslobadjao 1945 i ubijao i otima po srbiji i beogradu? srbijanci ili krajisnici i crnogorcine? svi znate da krv nije voda i da su hrvati ustase al zaboravljate ko ce vam zabiti noz u ledja... seti se se mitinga samo za krajisnike, seti se sremskog fronta dok su deca srbije masakrirana na njemu krajisnici su pljackali po beogradu...seti se krajiskih kadrovika u db... pa izadji malo iz te borce koja lose deluje na tebe... i ako
meni ne verujes imas koga da pitas sta je bilo posle 1945

- - - - - - - - - -

i ti mi sofka delujes da imas dve soske i u germaniji da se hvalis kako si hrvatica i katolkinja a ovde pises cirilicom i busas se u grudi srpske junacke ko ovie povegulje iz dijaspore

другари, гнусан призор из Пиргавије- Баба тера плебс да весла, да би се она возала Темзом. страшно! још изјавила- нећу да трошим гориво кад имам народ добри :mrgreen:

6e7df4102ce2cd3f770783789f1c8e5f.jpg

тако ће и Аца Гица да упрегне Сербље :lol:

Nije lepo da se delimo, ali nije lepo ni da neko uvek zivi najvise na racun drugih godinama i decenijama.

oni dele a ne mi dvojnim drzavljanstvom... sutra donesi zakon da nema dvojnog od bivsih republika pa da vis za 6 meseci da bi bilo milionce manje u srbiji...

- - - - - - - - - -

Марлоне, ел ти знаш да веслаш? да те туримо у списак драговољаца :lol:

tis uvazavao minimum kod mene dok nisi ozeleneo

Prebrojaste li krvna zrnca?
I ko je s koje strane Dunava, Drine ili Ibra veci i pravi Srbin?

Nije politika za kafanu :lol:
siptari srpske i siptarske pasose
krajisnici srpske i hrvatske
crnigorcine srpske i dukljanske

ko broji zrnca? onaj koji zna sta je ili onaj licemer sa dva koji je potrebi ono de mu pashe.. a kad nema argument onda marlone jel umes da veslas... boli istina... isti ste ko onaj golfer i dijaspore koji nam peva bajke o svojoj zeni a ovde salece svaku :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back