скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па...знаш већ да је рекламација у току. :lol:
Имам у јуну неку свадбу у Нишу па ће Керки потанко да ми објасни где је фелер. :mrgreen:
Мада, знам ја где је њено срце. :heart:

не ваљају Јужњаци фелеричну робу. ето питај Камија :mrgreen:

незгода код Рифа је то што је он најсасвим апсолутно сасвим најбољи даса, а то је већ превише за оне са срцем нежним као Пиколо :lol:

Zaebano to sa decom. Moj drugar je imao filmski doživljaj koji nam je ispričao kad se pojavio sav naplavljen. Mi pitali šta je bilo, ko te tuk'o, da se pitamo za zdravlje junačko, on kaže, ja slikao decu na Kališu, i vidim kroz tražilo približava mi čovek, nešto maše rukama...:mrgreen: Nama je doživljaj bio vrlo zabavan. Naravoučenije: ne slikaj tuđu decu sa zumom, iz prikrajka.

Питате ли ви, фотографи, за дозволу да сликате некога?

па наравно. ал ако понудиш сникерс, онда мош и да сликаш и да пипаш :lol:

:lol: :mrgreen:

Не, заиста ме занима Муертеров одговор, зато што сматрам да је и иначе сликати било кога кришом или против његове воље - чист безобразлук. Али и то је ништа наспрам сликања неког у невољи и не мрднути малим прстом да му помогне, све у ишчекивању још боље фотке. Али, како одолети неком супер-профи фото апарату који ти пошаљу на коришћење... можеш да им се одужиш једино све бољим фоткама. :mrgreen:

Vidi ove Sofke, misli da je izgurala Kerky i sad bi i na Ninu klizećim? :lol:
Reeferu, sto mora svako da ima svog "para" ili potencijalnog para? Dosadni ste vise s tim nacinom zezanja, a ja s tobom nemam bas nista iz poznatih razloga, osim neke zajednicke stavove (koji su pak i "mnogo bitni" na nekakvom anonimnom forumu?). Uostalom, eto bar u takvoj glupoj sali, "dala" sam te, premda me takve sale zamaraju.

Како да будем љубоморна, даде ми га Керки без трептаја? :lol:
Размишљам данима да уложим рекламацију. :mrgreen:

Mozda zato sto je ozenjen? Mozda zato sto ne vidim svrhu kritike, a istovremeno "motanja" oko Reefera do krajnjeg idolopoklonstva? Ako nekog ne volim, prezirem, smeta mi, nalazim mu mane, necu da mu se ni obracam.

Па, ето, ујединили су се баш у том добацивању с терасе уз иронију, цинизам, сарказам и увреде, па их то, од паметних, мења у - паметњаковиће. :lol: И тако, с једне стране имамо безобличну масу - народ, а са друге стране те паметњаковиће, који су ту да нагласе све што не ваља у том народу - убитачна комбинација. Док је истина, као и увек, негде на средини. Чини ми се да је Емихс баш о томе говорио, и ако јесте - слажем се с њим.

Pa ne mislis valjda stvarno da je neko ovde toliko pametan da bi trebalo da "vodi narod", i na koji si to "narod" mislila? A posebno je pitanje samozvane elite.

Neko novo pravilo?
Pa eto prvi refkica, gromada, ti i tica pričate o jaguaru (pod kojim god imenom) i kad nije tu. Pišete o ironu.Refke je opterećen njima.
Šta su pisali o pikolini? Šta su pisali o aurori? Rebeki? Skydance?Ovo je bre klub mrzitelja žena! Gej bar
Refke od samog početka ima povlašćen status i čuvare. Sad je osim maje gojković dobio i pojačanj
e i dalje može da vređa sve a za njega niko ništa ne sme da kaže. Kad je on kažnjen i upisan? NIKAD a ako iko vređa i pljuje to je on i misli da time što stavi raskeženog zubatog smajlija nešto ublažava. On je najviše odgovoran što je najbolja ženska elita iz ove kafane otišla.(Dana, keli, greška, rebeka, nensi, sky...) Nina ti si se u kafanu uključila kad si postala supermoderator. Sava ćuti ko pusi. Šta je Refke pisao pobedonoscevu i Nosfiju do pre nekoliko godina? Koliko je bespotrebno poruka obrisano samo zato što su bile upućene gospodinu sa zlatnom klozetskom šoljom (s*rem mu se u istu!!!)
Ne mislim samo kad je u pitanju jaguar. Eto i moje, pa srbine? Šta je u njima toliko uvredljivo a ono što refke piše nije.

npr. Glavu na panj mogu da stavim da bi ova poruka da je bila upućena refketu a ne marsiju bila obrisana

Ne znam, iz ovoga vidim da sam ja izgleda zalutala u oviu kafanu odavno i da imam zablude o njoj i danas, jer ispade Reefer neka "snaga iza prestola" (mada kakvog li "prestola" na forumu?). Ne znam ko je bio elita, ko je koga oterao, meni npr. pada sad na pamet i Bilja koja je pristojna devojka/zena takodje bila, Enchanted takodje, ali svako ima svoju "elitu" (tj. omiljene forumase), a ja ustvari mislim samo na straije forumase uglavnom "demokrate" koji su odavno otisli a da ni najmanje nisu ovoliko gluposti lupali kao poneke samozvane "patriote"....dobro, poneki jesu ali nije u tome poenta, poenta je da je neko imao sirinu i smisla za salu, salu sa ukusom i zezanje, a sada je "mrtvo more" i izandjale sale samo malom krugu ljudi znane i zanimljive, za razliku od tada. S druge strane, svodjenje na licno, pa ma o kom se bivsem ili sadasnjem forumasu radilo, je pouzdan znak da nije "elita" tj. nije sirok, pa to ne moze da bude ni u salama. Ali to je naravno stara prica o nepotrebnosti kafana jer sve to u sustini moze i na pp ili pricaonici, tj. kako vidim, izgleda da se u njoj (njima) oduvek merilo "ciji je veci" (izvin'te me na izrazu) i razvodnjavao forum samoproklamovanim "pametnjakovicima" dase posluzimi ja tim izrazom.

Nina, čisto sumnjam da ste ti i tica pročitali cca 300k poruka cca 5 godina unazad i na osnovu pročitanog znate o čemu se sve tu radi. (a koliko je samo maja gojković poruka obrisala dok je bila "u vladi borisa tadića")

I da, stvarno, ko je "Maja Gojkovic"...mada kad bolje razmislim, i ne zanima me.

Vi, hrišćani. Prodali veru za večeru i nabacili nam kolektivnu lošu karmu. :mrgreen:
Nije problem, poslaću ti operativca. :lol:

I Rusi su hriscani i imali revoluciju, i verovatno onda i oni imaju "losu karmu". Hocu reci, ovo nema veze sa zivotom iz vise razloga.

не ваљају Јужњаци фелеричну робу. ето питај Камија :mrgreen:

незгода код Рифа је то што је он најсасвим апсолутно сасвим најбољи даса, а то је већ превише за оне са срцем нежним као Пиколо :lol:

Hajde ovako - molim vas,manite me Reefera ili bilo koga, to sto imam konzervativne stavove u ponecemu slicne kao on iako glumi "dasu", ni najmanje mi ne prija kad me stavljate u bilo kakav kontekst sa pre svega ozenjenim covekom jer na to aludirate. OK? To sam nejmu vec napisala gore.

Dakle, bila bih vam zahvalna kad biste me zaobisli s takvim salama meni nevaznim, ali ne znam zasto su vama ponekima tako vazne? I ako jesu, "sparujte" se sami mene zaobidjite, nije mi zanimljivo. Pa zato li postoje kafane, da se izbegavaju teme, a 'sparuju" ljudi? Ako je tako, sparujte se, mene zaobidjit jer me guse takve salevise, nije jednom, samo nemojte posle da kukate kako ljudi odlaze zbog nametanja "tema i manira" kafane koji je pre za LJiS.

Poslednja izmena:
:lol: :mrgreen:

Не, заиста ме занима Муертеров одговор, зато што сматрам да је и иначе сликати било кога кришом или против његове воље - чист безобразлук. Али и то је ништа наспрам сликања неког у невољи и не мрднути малим прстом да му помогне, све у ишчекивању још боље фотке. Али, како одолети неком супер-профи фото апарату који ти пошаљу на коришћење... можеш да им се одужиш једино све бољим фоткама. :mrgreen:

Slikati ulicu znači slikati ljude, i za to nije potrebna nikakva dozvola. Čak ni za candid ulične portrete nije potrebna dozvola, a reakcije ljudi su različite. S druge strane, svaki retardirani imbecil razmišljava da je umetnički fotograf ako slika beskućnike i onda klikne na ''Desaturate'' u Photoshopu da bi prebacio u crno-belo, i onda svaki retardirani imbecil doda svom imenu i prezimenu nastavak ''photography''. Slikati beskućnike je legitimno samo onako kako je to radio Lee Jeffries, kojeg sam već pomenuo, tako što sedneš s njima, čuješ njihovu oriču i kupiš im da jedu i piju.

Slikati takve stvari, beskućnike, prosjake, gladne u Africi jeste legitimno jer se skreće pažnja na njihovo postojanje i njihove muke. Najčešća poruka koju je Jeffries čuo od nesrećnika koje je slikao jeste '' nemoj da me zaboraviš''. To je radio godinu dana i onda više nije mogao da izdrži. Kao i Bugi, naš momak, koji je slikao pripadnike bandi u Americi i shvatio da je dosta kad je počeo da razmišlja kao oni jer je živeo s njima.

Imaš i onog fotografa koji je napravio čuvenu fotografiju gladnog deteta u Africi i lešinara pored njega koji čeka da dete umre. Neki bi tu sliku nazvali, je li, još boljom ''fotkom'' jer ne znaju pozadinu te fotografije, a ona je da je tu fotografiju odneo u već neku ''humanitarnu'' organizaciju koja je rekla da nema sredstva da pomogne tom detetu, iako je fotograf ponudio svoje vozilo i svoje pare. Tri meseca posle te fotografije obesio se.

Veliki Robert Kapa je dao najbolju definiciju te vrste fotografije: ''If you're not close enough, you're not good enough''. Tačka.

Čuvenim Streethunters fotografima ne moram da se odužujem, jer mogu da kupim svaki aparat i objektiv koji mi pošalju a da ne trepnem, bez obzira koliko koštaju. Ovakvu vrstu fotografije, crno bela noć na ulici volim jer sam odrastao i stasao na ulici i bio beskućnik, te znam kako da priđem takvim ljudima i skrenem pažnju na njihovo postojanje. Nije da nekoga zabole k.urac za njih, ali nema veze. Ni ti ljudi ne gaje iluzije da će neko da im pomogne, ali mnogo im znači da neko primeti da postoje i hoće da ih sasluša.

Poslednja izmena:
Slikati ulicu znači slikati ljude, i za to nije potrebna nikakva dozvola. Čak ni za candid ulične portrete nije potrebna dozvola, a reakcije ljudi su različite. S druge strane, svaki retardirani imbecil razmišljava da je umetnički fotograf ako slika beskućnike i onda klikne na ''Desaturate'' u Photoshopu da bi prebacio u crno-belo, i onda svaki retardirani imbecil doda svom imenu i prezimenu nastavak ''photography''. Slikati beskućnike je legitimno samo onako kako je to radio Lee Jeffries, kojeg sam već pomenuo, tako što sedneš s njima, čuješ njihovu oriču i kupiš im da jedu i piju.

Slikati takve stvari, beskućnike, prosjake, gladne u Africi jeste legitimno jer se skreće pažnja na njihovo postojanje i njihove muke. Najčešća poruka koju je Jeffries čuo od nesrećnika koje je slikao jeste '' nemoj da me zaboraviš''. To je radio godinu dana i onda više nije mogao da izdrži. Kao i Bugi, naš momak, koji je slikao pripadnike bandi u Americi i shvatio da je dosta kad je počeo da razmišlja kao oni jer je živeo s njima.

Imaš i onog fotografa koji je napravio čuvenu fotografiju gladnog deteta u Africi i lešinara pored njega koji čeka da dete umre. Neki bi tu sliku nazvali, je li, još boljom ''fotkom'' jer ne znaju pozadinu te fotografije, a ona je da je tu fotografiju odneo u već neku ''humanitarnu'' organizaciju koja je rekla da nema sredstva da pomogne tom detetu, iako je fotograf ponudio svoje vozilo i svoje pare. Tri meseca posle te fotografije obesio se.

Veliki Robert Kapa je dao najbolju definiciju te vrste fotografije: ''If you're not close enough, you're not good enough''. Tačka.

Čuvenim Streethunters fotografima ne moram da se odužujem, jer mogu da kupim svaki aparat i objektiv koji mi pošalju a da ne trepnem, bez obzira koliko koštaju. Ovakvu vrstu fotografije, crno bela noć na ulici volim jer sam odrastao i stasao na ulici i bio beskućnik, te znam kako da priđem takvim ljudima i skrenem pažnju na njihovo postojanje. Nije da nekoga zabole k.urac za njih, ali nema veze. Ni ti ljudi ne gaje iluzije da će neko da im pomogne, ali mnogo im znači da neko primeti da postoje i hoće da ih sasluša.

Паметно, купиш им да једу и пију, а потом продаш фотографију по баснословној цени. :mrgreen:

Као и тај што је изигравао другог лешинара поред гладног детета у Африци, шта је чекао, 'још бољу фотку' - да дете умре па да слика како га лешинар кљуца? Уместо што се обесио, зар није било боље да је нахранио то дете? Уосталом, зашто се обесио?

И шта си одма' скочио, ово сам те питала највише због тога што сам имала један случај, тј, пар случајева, где су хтели да ме сликају кришом, па кад сам реаговала тек онда ме питали да ли смеју да ме фотографишу, и још случајева где су ме отворено сликали без да су ме питали, па кад сам одреаговала, њихова реакција је била дрска и безобразна. Зато питам да ли је обичај или правило да се 'објекат' (а да у питању није бескућник, које наводиш) пита за дозволу, или није?

NIšta, sledeći put kad neko pokuša da slika tvoju personu, ti trk za njim, pa odštetni zahtev za pretrpljene psihičke patnje.

To dete nije mogao da nahrani, jer to dete mora na infuziju, zato što organizam u takvom stanju ne može da vari ni tečnu ni čvrstu hranu. A on sa sobom nije imao pogodnu bolničku aparaturu. Ta humanitarna organizacija je mogla da pomogne tom detetu, ali nije imala je li sredstva. Obesio se ***** li ga, što je duševan čovek.

Ulična, reportažna fotografija se ne plaća ako ne radiš za neke novine. Fotograf u Alepu ili Kabulu može da se nada 100$ dnevno, ako radi za NY Times ili nešto slično. Najbolje se plaća stock fotografija. Trenutno najbolje idu slike paradajza na sve načine, skoro je neki lik prodao Shutterstocku sliku paradajza sa mladim lukom za 2200$.

Poslednja izmena:
Или су фотографи постали безобзирни, к'о што мислим да јесу.

oma gi razni koji skljocaju

lepo pitas i ...

2ebfps4.jpg

Reeferu, sto mora svako da ima svog "para" ili potencijalnog para? Dosadni ste vise s tim nacinom zezanja, a ja s tobom nemam bas nista iz poznatih razloga, osim neke zajednicke stavove (koji su pak i "mnogo bitni" na nekakvom anonimnom forumu?). Uostalom, eto bar u takvoj glupoj sali, "dala" sam te, premda me takve sale zamaraju.

Mozda zato sto je ozenjen? Mozda zato sto ne vidim svrhu kritike, a istovremeno "motanja" oko Reefera do krajnjeg idolopoklonstva? Ako nekog ne volim, prezirem, smeta mi, nalazim mu mane, necu da mu se ni obracam.

Pa ne mislis valjda stvarno da je neko ovde toliko pametan da bi trebalo da "vodi narod", i na koji si to "narod" mislila? A posebno je pitanje samozvane elite.

Ne znam, iz ovoga vidim da sam ja izgleda zalutala u oviu kafanu odavno i da imam zablude o njoj i danas, jer ispade Reefer neka "snaga iza prestola" (mada kakvog li "prestola" na forumu?). Ne znam ko je bio elita, ko je koga oterao, meni npr. pada sad na pamet i Bilja koja je pristojna devojka/zena takodje bila, Enchanted takodje, ali svako ima svoju "elitu" (tj. omiljene forumase), a ja ustvari mislim samo na straije forumase uglavnom "demokrate" koji su odavno otisli a da ni najmanje nisu ovoliko gluposti lupali kao poneke samozvane "patriote"....dobro, poneki jesu ali nije u tome poenta, poenta je da je neko imao sirinu i smisla za salu, salu sa ukusom i zezanje, a sada je "mrtvo more" i izandjale sale samo malom krugu ljudi znane i zanimljive, za razliku od tada. S druge strane, svodjenje na licno, pa ma o kom se bivsem ili sadasnjem forumasu radilo, je pouzdan znak da nije "elita" tj. nije sirok, pa to ne moze da bude ni u salama. Ali to je naravno stara prica o nepotrebnosti kafana jer sve to u sustini moze i na pp ili pricaonici, tj. kako vidim, izgleda da se u njoj (njima) oduvek merilo "ciji je veci" (izvin'te me na izrazu) i razvodnjavao forum samoproklamovanim "pametnjakovicima" dase posluzimi ja tim izrazom.

I da, stvarno, ko je "Maja Gojkovic"...mada kad bolje razmislim, i ne zanima me.

I Rusi su hriscani i imali revoluciju, i verovatno onda i oni imaju "losu karmu". Hocu reci, ovo nema veze sa zivotom iz vise razloga.

Hajde ovako - molim vas,manite me Reefera ili bilo koga, to sto imam konzervativne stavove u ponecemu slicne kao on iako glumi "dasu", ni najmanje mi ne prija kad me stavljate u bilo kakav kontekst sa pre svega ozenjenim covekom jer na to aludirate. OK? To sam nejmu vec napisala gore.

Dakle, bila bih vam zahvalna kad biste me zaobisli s takvim salama meni nevaznim, ali ne znam zasto su vama ponekima tako vazne? I ako jesu, "sparujte" se sami mene zaobidjite, nije mi zanimljivo. Pa zato li postoje kafane, da se izbegavaju teme, a 'sparuju" ljudi? Ako je tako, sparujte se, mene zaobidjit jer me guse takve salevise, nije jednom, samo nemojte posle da kukate kako ljudi odlaze zbog nametanja "tema i manira" kafane koji je pre za LJiS.

Ti kad napraviš komparaciju... :lol:

Добро бре Керки, стварно мислиш да је зекање са Рифкицом озбиљно? :lol:
Ако ти то схваташ тако, нећу више да се шалим на тај начин и прими моје извињење због непријатности које сам ти створила. :)

Ti kad napraviš komparaciju... :lol:

Pa dobro je poredjenje, zasto?

Kao sto je ruski narod trpeo komunizam, a bio potajno i dalje veran (potajno ili otvorenije, kako gde), tako je isto i kod nas bilo. Nema "lose karme" za ljude koji nisu napustili veru zbog KP tj. komunizma uopste, niti se sve u svemu, to moze uopstavati. Kako ko.

Добро бре Керки, стварно мислиш да је зекање са Рифкицом озбиљно? :lol:
Ако ти то схваташ тако, нећу више да се шалим на тај начин и прими моје извињење због непријатности које сам ти створила. :)

Ma nije problem nikakav i nema potrebe za izvinjenjem :ok:, ne mislim da je ozbiljno samo, dosadiste, mislim da je dosadno. Malo se i on sam gura svuda, malo jos i vi s tim? Pa nemojte...nije zanimljivo.

Inace evo jedne fine vesti, ove godine ce se na Kanskom festivalu medju prvima prikazati film "Skupljaci perja" povodom 50-togodisnjice nagrade u odeljku "filmski klasici"....da bar nesto ostane zapamceno i posle toliko vremena.

LtxktkqTURBXy84MDE1YjNiYjNjN2I0MDI5N2I4NTc0NDQ1OTQ1ZGUzMi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

http://www.blic.rs/zabava/vesti/fat...dina-prosetala-je-kroazetom-a-na-njen/xlby21c

Nisam verovao, ali istina je. U ponedeljak u KBC ''Dragiša Mišović'' dolaze izvršitelji da plene imovinu bolnice u iznosu od 1 100 000 evra, kako bi isplatili novac vlasnici zemljišta na kojem je bolnica sagrađena.

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta, koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju. Bolnica je vlasnici isplatila tri miliona dinara a kako nisu imali više računi bolnice su blokirani, pa su im u aprilu izvršitelji zakucali na vrata, a po imovinu dolaze u ponedeljak.
– U 9 sati u ponedeljak dolaze izvršitelji da plene pokretnu imovinu bolnice. Ako nama odnesu pet ultrazvukova sa urologije, ginekologije, hirurgije mi možemo samo da zatvorimo bolnicu. Nek nam odvezu i vozni park – četiri hitne pomoći, mi smo gotovi – kažu zaposleni ove zdravstvene ustanove.O svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja a po zakonu izvršitelji mogu da odnesu svu pokretnu imovinu poput ultarazvučnih aparata, kolor doplera, vozni park…
KBC “Dr Dragiša Mišović” na udaru je izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje je pripadalo Beograđanki Simonidi Tanasijević.o pravosnažnoj presudi bolnica Simonidi Tanasijević, vlasnici zemljišta treba da plati naknadu u iznosu od 1,1 milion evra (111.5490.290,00 dinara).

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/p...e-da-ce-bolnicu-braniti-telima-clanak-2836695

- - - - - - - - - -

Sledeća lobotomija je da će zbog Beograda na vodi da sruše stari tramvajski most, a onda malo dalje da sagrade novi.

I niko ništa. J.ebeš ovu zemlju i j.ebeš ovaj narod.

Nisam verovao, ali istina je. U ponedeljak u KBC ''Dragiša Mišović'' dolaze izvršitelji da plene imovinu bolnice u iznosu od 1 100 000 evra, kako bi isplatili novac vlasnici zemljišta na kojem je bolnica sagrađena.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/p...e-da-ce-bolnicu-braniti-telima-clanak-2836695

- - - - - - - - - -

Sledeća lobotomija je da će zbog Beograda na vodi da sruše stari tramvajski most, a onda malo dalje da sagrade novi.

I niko ništa. J.ebeš ovu zemlju i j.ebeš ovaj narod.

Ovakve stvari ne bi smele da se desvaaju kad su bolnice u pitanju.

Na kraju ta zena se odrekla daljih potrazivanja, ali je tu ocigledno umesao prste neko ko zeli da se okoristi po svaku cenu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back