скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da nije kad je Marsovac radio 6 časova dnevno i to samo 8 meseci. :hahaha:
Liki, kuvaš li štagod lepo da dođem?

ојбму па тебе к'о да је гладан тата правио па само на 'рану мислиш :lol:
данас сам наручила клопу, а комшиница правила неке фине округле баклаве, и осветила сам им се :lol:

е па није само марсовац тако радио. способан човек пос'о у сфрј одради за шест сати.
ми по канцеларијама, ако смо радили ефективно и три сата. било нас је ко ситних светаца,
и увек боље плаћени од производње.
али ајд,, тако је било и шта да се ради.
тако је то кад је државно, друштвено,ничије, и тако годинама.
и не треба да вас чуди што се за тим временима жали, и да људи нису свесни да то није ваљало.

Da, a da računam za septembar tamo nege kraj meseca?
Ne, to mu dođe na 2,5 meseca, kaoliko sam ja napisao da sam bio na moru jer sam imao kod koga da odem I to od prvog dana raspusta do prvog dana nove školske godine. Zaposleni nije mogo ni dva meseca da bude na moru, sve da je imao kod koga da ide. Recimo moji roditelji koji nisu mogli ni mesec dana da skupe ni u ludilu. Zato sam ja išao sam, a vraćao se sa njima. Marsi, nije teško da napišeš da si se preračunao, ili još poštenije da si lagao kako bi posao u SFRJ pokazao kao nešto dobro. Ne, raditi i živeti u SFRJ ja za većinu bilo sranje. Odeš na more u nekom stojadinu i gledaš Nemce u mečkama i bembarama. Baš divno. Ustvari ti i nisi mogao d aih vidiš, nisu oni zalazili u te vaše kampove.

E VAKO , SVAKE GODINE , POCEVSI OD 82 , SINA SAM ODVODIO U podum , Lika , jos dok je bio bebac i voleo je bit kod njenih , mnogo su ga i mazili i pazili,
supruga je radila sa takvom populacijom i bila je vec slobodna sa placenim...sve do pocetka sredine SEPTEMBRA.

moj posao je bio takav , kao STRUCNO LICE , I PRIPREME I ORGANIZACIJE U IZVODJENJU ....

i imadoh slobodnoga vremena , koliko sam i hteo.

dakle , pocetak , juna, pravac ZAGREB, kola vuku KAMP KUCICU , I SA NAMA IDE I macak.

POSLE DVA-TRI DANA U zagrebu , PRAVAC ZA OTOCAC GDE SU NJENA RODBINA I BILI NA POLOZAJIMA.

3-4 DANA I KRETANJE ZA orebic i to lickom magistralom, u kamp perna , vec tebi data ali , nikako da ti je uslo.

na vec davno rezervina mesta , stizali su i prijatelji i iz ITALIJE, NEMACKE ZAPADNE I ISTOCNE , I NASI LJUDI I IZ SARAJEVA ( eno ih u australiju , beograda , zagreba kragujevca)

ako si prati ranije izkaze , receno je da sam dobijao , tj donosili su mi i komp i stampac ialat i...i placeno je to bilo , upravo onoliko , koliko su i platili

povratak , preko mostara ka TRAVNIKU i tamo od rodbine njene , kupovali zivo tele , koje su i spremali sve za nas i povratak za BEG.

MACOR, SVAKE GODINE SA NAMA.

kuzis..

i vecu glupost ne procitah od izjave da za vecinu je bilo sranje.

jel to ti ukazujes na danasnjicu.

Da, a da računam za septembar tamo nege kraj meseca?
Ne, to mu dođe na 2,5 meseca, kaoliko sam ja napisao da sam bio na moru jer sam imao kod koga da odem I to od prvog dana raspusta do prvog dana nove školske godine. Zaposleni nije mogo ni dva meseca da bude na moru, sve da je imao kod koga da ide. Recimo moji roditelji koji nisu mogli ni mesec dana da skupe ni u ludilu. Zato sam ja išao sam, a vraćao se sa njima. Marsi, nije teško da napišeš da si se preračunao, ili još poštenije da si lagao kako bi posao u SFRJ pokazao kao nešto dobro. Ne, raditi i živeti u SFRJ ja za većinu bilo sranje. Odeš na more u nekom stojadinu i gledaš Nemce u mečkama i bembarama. Baš divno. Ustvari ti i nisi mogao d aih vidiš, nisu oni zalazili u te vaše kampove.

убга Рифке, нама то није тако црно изгледало. ваљда што за боље нисмо знали.
али, другачији је то време било у односу на данас.
ја немам потребу као марси да пишем на ту тему. само крцкам успомене ;)
шта знам. ја сам фино и летовала и зимовала, и живела добро.

Marsi, izblamirao si se jer si lagao da bi pokazao nešto nerealno. Uhvaćen si u laži, i ubuduće ćeš isto tako, svaki put kad slažeš da je nešto u komunizmu/titoizmu bilo dobro. Jbga, što si čačk'o kad znaš da nije istina? :lol:

Meni i drugoj deci je uvek bilo zanimljivo da gledamo karavane motora sa trulog Zapada, BMW, Kawe, Suze, Hone, Yamahe...kako prolaze kroz ulicu vozeći do kampa. Bilo nam je i zanimljivo sa smešne strane da gledamo socijalističku braću i sestre Čehe i Poljake u peglicama sa gomilom kofera na krovu prekrivenih najlonom kako idu u taj isti kamp.

ојбму па тебе к'о да је гладан тата правио па само на 'рану мислиш :lol:
данас сам наручила клопу, а комшиница правила неке фине округле баклаве, и осветила сам им се :lol:

е па није само марсовац тако радио. способан човек пос'о у сфрј одради за шест сати.
ми по канцеларијама, ако смо радили ефективно и три сата. било нас је ко ситних светаца,
и увек боље плаћени од производње.
али ајд,, тако је било и шта да се ради.
тако је то кад је државно, друштвено,ничије, и тако годинама.
и не треба да вас чуди што се за тим временима жали, и да људи нису свесни да то није ваљало.

i to je tacno ,

birokratija , koja je cuvala svoje dupe i uvijek isla sa , ono nizguz.

s druge strane , ukazah da i u onoj zemlji je bilo , onijeha ,koji i nisu gledali licni interes i da su radili za dobrobit stanovnika SFRJ , kao i za brigu o NATALITETU i zastiti PORODILJA , KAO I DECE.

i da vas podsetim , nako

DECO , SVI VI KOJI STE RODJENI OD 1982 , GODINE , KORISTILI STE I IMALI STE KORISTI OD RADA timskoga- rada profesionalaca raznih struktura, medj njima i marsovac , nako pao sa MARSA.

- - - - - - - - - -

Marsi, izblamirao si se jer si lagao da bi pokazao nešto nerealno. Uhvaćen si u laži, i ubuduće ćeš isto tako, svaki put kad slažeš da je nešto u komunizmu/titoizmu bilo dobro. Jbga, što si čačk'o kad znaš da nije istina? :lol:

I , KAZE MI ONAJ , KOJI JE, SA ZNANJEM

NULA.

I KO JE I STA KOME DOKAZAO.

da si ti produkt te i takve SFRJ , da si , i ti i tvoji roditelji koristili , uprao , ono sto danas i nemate.

ustvari 90 posto i nemaju , ostatak se i dalje slepaju , na ono sto je ostalo od SFRJ.

E VAKO , SVAKE GODINE , POCEVSI OD 82 , SINA SAM ODVODIO U podum , Lika , jos dok je bio bebac i voleo je bit kod njenih , mnogo su ga i mazili i pazili,
supruga je radila sa takvom populacijom i bila je vec slobodna sa placenim...sve do pocetka sredine SEPTEMBRA.

moj posao je bio takav , kao STRUCNO LICE , I PRIPREME I ORGANIZACIJE U IZVODJENJU ....

i imadoh slobodnoga vremena , koliko sam i hteo.

dakle , pocetak , juna, pravac ZAGREB, kola vuku KAMP KUCICU , I SA NAMA IDE I macak.

POSLE DVA-TRI DANA U zagrebu , PRAVAC ZA OTOCAC GDE SU NJENA RODBINA I BILI NA POLOZAJIMA.

3-4 DANA I KRETANJE ZA orebic i to lickom magistralom, u kamp perna , vec tebi data ali , nikako da ti je uslo.

na vec davno rezervina mesta , stizali su i prijatelji i iz ITALIJE, NEMACKE ZAPADNE I ISTOCNE , I NASI LJUDI I IZ SARAJEVA ( eno ih u australiju , beograda , zagreba kragujevca)

ako si prati ranije izkaze , receno je da sam dobijao , tj donosili su mi i komp i stampac ialat i...i placeno je to bilo , upravo onoliko , koliko su i platili

povratak , preko mostara ka TRAVNIKU i tamo od rodbine njene , kupovali zivo tele , koje su i spremali sve za nas i povratak za BEG.

MACOR, SVAKE GODINE SA NAMA.

kuzis..

i vecu glupost ne procitah od izjave da za vecinu je bilo sranje.

jel to ti ukazujes na danasnjicu.

Kako si došao od 20. juna do početka juna i od 5. septembra do sredine septembra? :hahaha:
Ne vredi MArsi, jednostavno niko nije mogao da bude tri meseca na godišnjem odmoru.

DA, za većinu ravnoipravnih je bilo sranje, osim ako ti ne smatraš da je bilo dobro voziti škodu, vartburga ili keca? I to parnim ili neparnim danima.

- - - - - - - - - -

da si ti produkt te i takve SFRJ , da si , i ti i tvoji roditelji koristili , uprao , ono sto danas i nemate.

ustvari 90 posto i nemaju , ostatak se i dalje slepaju , na ono sto je ostalo od SFRJ.

NAravno da smo mi produkt te Jugoslavije, zato i nemamo sve ono što ima razvijeni svet.
Da li je dobrobit drugih ako radiš 6 časova i to samo 8 meseci? To je propast, ona koja je i usledila tim vašim radom.

марси па није Рифке просветар да мора знати шта се све подразумева за осмочасовно радно време ;)

не зна он да је било способних и одговорних, али шта то вреди кад је била уравниловка,
па се нпр., твој рад није нешто специјално вредновао. то што ти знаш да је користило је једно,
а у реалном животу је било другачије.

AJDE VRATI SE I POCNI POLAKO DA CITAS

nemoj brzo , jer vidi se da ne mozes da razumes ista.

dal znas sta je ORGANIZATOR
a sta je
REALIZACIJA.

i dadoh ti ukratko , prikaza , letovanja i opet , trla baba lan...

cuj , znam da ti tesko ulazi da je neko , osim tvoga oca i jos drugih , mogao da i radi , stvara i jos da uziva.

naplata , mracnoga vremena i rada , MARSOVAC , EVO CETVRT VEKA naplacuje kapitaljistima.

neg , jel si ikada bio uclanjen u IZVIDJACE ILI KASNIJE U FERIJALCE...

more , bezi svilo i kadifo...lako je vama, povlascenima.

tesko je bilo radnim ljudima.

Crvena_Zvezda.jpg

Što bi rek'o laburista Svećonoscev
WHO DARES WINS

KO IMA DAIRE POBJEDJUJE

- - - - - - - - - -

to što može srce moje,
ma to može retko koje
to što može srce moje
ma to može retko koje X2

šaće mi šalvare, šaće mi daire...
šaće mi crne kose i duge noge bose?

:tambalamba: :tambalamba: :tambalamba:

smarate vise sa tom sugoslavijom...
marsi, tebe su zaposeli neki gadni demoni i ne puScaju...

ajde, ceskaj se ,

ako je za tebe bila takva, takvu si je i imala.

ma i oslobodih se ja demona , koji me je drzao preko 30 godina i kada me je SUNCE OBASJALO , REKOH

E NEMA VISE ,

samo sas djavolicama i cinim i radim.
i u zadnje vreme , bre sve plavuse i sto se bre motaju oko mene em su mnogo mladje , em sam JAKO RUZAN

celav , mali debeo , sa kratkim rukama i nogama i jos i pritom da su mi usi tak..

a zbog usiju , narocito levoga.

smarate vise sa tom sugoslavijom...
marsi, tebe su zaposeli neki gadni demoni i ne puScaju...

To naš drug Marsovac ubeđuje grbavi narod da je bilo bolje u "Maloj Americi" neg' u svim Nemačakama, Francuskama i Švedskama. A onda dođe moj stric u najnovijem Volvou i ja budem srećan što nemamo takav auto. Pa za dve godine opet novi, pa tako godinama. Hvala drugu titi što mi je stric doneo i prvi kalkulator i prvi skejt i štotša prvo. :lol:

To naš drug Marsovac ubeđuje grbavi narod da je bilo bolje u "Maloj Americi" neg' u svim Nemačakama, Francuskama i Švedskama. A onda dođe moj stric u najnovijem Volvou i ja budem srećan što nemamo takav auto. Pa za dve godine opet novi, pa tako godinama. Hvala drugu titi što mi je stric doneo i prvi kalkulator i prvi skejt i štotša prvo. :lol:

i meni stric doneo ZX80, pa Spectrum, pa QL, pa C128...on je vozio iskljucivo BMW.

Вид ово Рифке:
-Да ли си знао да је преминули Добрица Ћосић био један полуписмен човек
који ниједну своју књигу није он САМ написао него је то слао неким писменијим на дораде?

Види само првих 15 мин.
а тај исти Добрица Ћосић нам је у неком периоду био Председник Земље .

a jel si video ono Akademici i Popovi NE PLAĆAJU POREZ KAD OTVORE FIRME

a svi otvore one megalomanske gradjevinske... ojsa...

Рорка драга то ти је жал за младости :lol:
и тебе то чека,видећеш ;)

likice , uopste ne zalim za mladoscu

bilo je i tesko i bilo je radno
i na osnovu te zemlje , nas na stotine hiljada , fakultetski obrazovanih ljudi , smo i ovde , USPELI

istovremeno , ukazujem , danasnjoj deci , da saznanja o proslom zivotu i dal im je tada bilo bolje i sta je to bilo bolje , da pitaju svoje roditelje.

e , dobar ti je bio stric , vis , otvori on tebi oci.

ihhhh, koliko je milijardi tadasnjid deviza stizalo od radnika u i iz zapadnih zemalja..

neg , jel si to svoje bogatstvo i delio sa drugovima ili si , ovak i ostao.

Štaa, nisi kupio u Robnoj kući? :eek:

Eh taj lepi komodor, koji je to napredak bio bez onog kasetofona sa Spektrumom. :mrgreen:

jes samo si morao da šteluješ vugla za svaku kasetu, pa si morao da nabaviš onaj eprom modul za štelovanje vugla i turbo 250

spectrum je bio mističniji a ko se setio da stavi vokmen mesto kasetaša - setio se :D

naravno sve njih pozoveš na Amigu i jbg... ne možeš da dodješ na red niti da im kažeš da je pao mrak da valja da idu kući...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back