скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mesiti hleb nije sramota već posao za koji su potrebni vreme i uslovi koje veliki broj ljudi nema , ili ima al ne želi da ih na taj način potroši .
Inače ne treba se onda zaustaviti samo na hlebu , onda treba i sam toviti i klati svinje i praviti od njih preradjevine , kokoške isto , treba sam musti krave i posle siriti i fermentisati mleko kako bi dobio svoj domaći sir ,pavlaku ,kajmak , puter šta ko već voli pošto ko zna šta meće u njega onaj tehnolog u mlekari ili "provereni" ljakse na pijaci , sam kupovati ili još bolje saditi hmelj,slad i ječam i praviti svoje sopstveno kraft pivo,sapun isključivo od loja domaći praviti,a ne ona industrijska hemudža iz Švarckofa i Nivee ...

Poslednja izmena:
апсолутно. и нису српска деца неухрањена, него су ухрањена ђубретом. од тог ђубрета су и гојазна. а маме су криве, јер док оне гледају смеће на телевизији, деца им једу смеће по пекарама.

Kad bi samo znao šta deca nose za užinu u školu, i to ne deca siromašnih roditelja, već prilično imućnih. Problem nastaje kad bi roditelji trebali da se bave decom.

- - - - - - - - - -

U stvari, šta ima i da drži opelo da bi se umilo milosrdnom bogu punom ljubavi koji je dozvolio da se tako nešto desi.

Iz ruke, baćko. Neverovatna mašina i neverovatno staklo.

Nije Bog dozvolio ili nije dozvolio, već otac te dece. Njegova slobodna volja koja mu je od Boga dana, a on je zloupotrebio.

Tito im sagradio sve a Sloba im dao stanove po 100dem i da se skucje za 5 čekova koje je pojela inflacija.
I opet ržu, sikcu i kokodacu.

a znaš šta je NAJBOLJE?

DJINDJA IH IZYEBO U DUPE PA SAD PREŽIVAJU BEZ FIRMI I JEDU POMIJE I ZAHVALNI MU BULEVAR DODELILI

- - - - - - - - - -

nikad Srbija nije bila bogata, ali nikad nije jela pomije iz sveta

Kad bi samo znao šta deca nose za užinu u školu, i to ne deca siromašnih roditelja, već prilično imućnih. Problem nastaje kad bi roditelji trebali da se bave decom.

PRESTANI VIŠE DA GLEDAŠ PO TUDJE KESE KO SELJAČINA

Nije Bog dozvolio ili nije dozvolio, već otac te dece. Njegova slobodna volja koja mu je od Boga dana, a on je zloupotrebio.

Gde je certifikat za predstavljanje?
Otkud ja znam da nije neki zajebant?

- - - - - - - - - -

kad smo kod kesa...

imam kolegu koji se obeznani kad vidi strani objekat tipa - kolegina kesa....
ijao... njegova ličnost se prepolovi... pola je posvećen poslu a pola kako da pridje kesi da ima izgovor
kada se prišunja, počne da šamara držače da raširi kesu i vidi sadržaj...

ijaooo ja umoto u još jednu...
pitam šta preturaš po tudjim kesama?
a on - ŠTA ME VREDJAŠ?

:lol:

ali izraz lica kad vidi strani objekat u firmi... ijaoooo.... :rotf:

- - - - - - - - - -

:lol: i treba tako kad ja marva paglu i ne vidi dalje od nosa.

a nisu to glupi... to su oni POKVARENI I BEZOBRAZNI što oće na mufte
aj na mufte AL DA IH mUFTE ne KOŠTA

kladža je lova na mufte al mora da se uloži a to bezobrazni neće...
sad prešli u SNS... da treba peticija za ukidanjem imena bulevara i vraćanje na staro
opet bi potpisali jedni te isti...

Poslednja izmena:
господин је онај ко господари својим стомаком. сиротиња добра је увек гладна, чак и кад им је трбух пун. и радије ће јести неко смеће што се продаје по киосцима и пекарама, него да сами себи направе нешто пристојно и јестиво.

------------

''Од оца, предратног инжењера и власнике фабрике еспадрила која је у то време производила пет милиона пари обуће годишње, научио је да ради здравља и дугог живота ваља пазити на начин исхране и то у складу с традицијом, па памти како је као млад носио бели кукуруз набављен од сељака у млин у Малом Мокром Лугу. У кући сада има мали млин у којем почиње да меље кукуруз док вода ври за качамак. Од грахам брашна, које настаје млевењем целог зрна пшенице, редовно једном недељно сам меси хлеб. Док разговарамо, смештен на топло и покривен салветом, нараста црни хлеб који је подмесио пре него што смо дошли. Премесиће га касније и „спаковати“ у рерну. Жена кува, а мешење хлеба је тежак рад, па стога мушки посао.''
Иван пл. Стратимировић

Ја мислим да је господин свако ко господари својим умом, а онај који господари и стомаком и умом је богати господин :)

Mesiti hleb nije sramota već posao za koji su potrebni vreme i uslovi koje veliki broj ljudi nema , ili ima al ne želi da ih na taj način potroši .

Ovde je sad to trendi, znaš?

Mislim, proletarijat i dalje jede mahom one čemerne, četvrtaste, sečene hlebove, to je standard, ali je fora praviti svoj hleb od kiselog testa, i to u nekim fazama, duplim narastanjem, sa... elem, ne pratim, ne znam tehnologiju, ali je kao fora. Kao poseban znak naklonosti će ti dati komadić te startne kulture "zapaćene po francuskom receptu iz 17 veka". Vrlo alhemično.

Kulinarstvo je ovde hobi srednje klase.

Tito im sagradio sve a Sloba im dao stanove po 100dem i da se skucje za 5 čekova koje je pojela inflacija.
I opet ržu, sikcu i kokodacu.

Netačno. Svi ti stanvoi su bili otplaćeni, bar duplo. A nekima je razlika zaista bila 100DM, mada je nekima bilo i po 4-5000DM, zavisi u koje su vreme vršili otkup. U svakom slučaju su svi prevareni za te stanove, jer su platili bar duplo.

- - - - - - - - - -

Ја мислим да је господин свако ко господари својим умом, а онај који господари и стомаком и умом је богати господин :)

Oooo, evo nam Ljutice u kafani. :mrgreen:

_bc421e36-c1bc-11e6-913d-826c0833a15d.jpg

gospodin je onaj koji se kupa sa tri mladje fufe u djakuziju dok mu menadžer sektora preko mobilnog javlja za nove poslovne uspehe

bar je to moj ideal i moje shvatanje :smeker:

Poslednja izmena:

дабоме. господин је онај ко господари собом. својим умом и својим поступцима.

Netačno. Svi ti stanvoi su bili otplaćeni, bar duplo. A nekima je razlika zaista bila 100DM, mada je nekima bilo i po 4-5000DM, zavisi u koje su vreme vršili otkup. U svakom slučaju su svi prevareni za te stanove, jer su platili bar duplo.

- - - - - - - - - -

Oooo, evo nam Ljutice u kafani. :mrgreen:

Bili bi prevareni i za džabe da su došli do stana. Znam sve, živim medju takvima. :lol:

Slobo Sadame, uzeo si im 5iljade marke za dvosoban stan i garažu. :lol:
E zato im je šibicar i dušu uzeo.

i sad oni sa stanovima od 5 iljada maraka pričaju o 2000 evra kvadratu :lol:

- - - - - - - - - -

i odmah meću svoj stan sa tom novom cenom u oglas :lol:

- - - - - - - - - -

дабоме. господин је онај ко господари собом. својим умом и својим поступцима.

u djakuziju je nabolje gospodariti i umom i postupcima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back