скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle rata se svaka država izgradila. One koje nisu bile komunističke su su izgradile bolje i lepše. Sofka ti je lepo napisala da to nema veze sa režimom, već vremenom u kojem se dešavalo. Samo ti si, što bi kami reko, glup i to ne razumeš. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

pa sad , okreni se oko sebe i zapitaj se sta je bilo , pre rata na tom mestu , pa sta je bilo posle radnih akcija.

i vec si dao odgovor da te tvoje skolovanje tebe nis nije kostalo i da se kro0z sistem obrazovanja, radni ljudi su izdvajali sredstva za obrazovanje.

i sad , tko to ne moze da shvati

tada i pocinje da i koristi reci ,koje i najcesce i cuje u svom okruzenju,

Jel tako

Ne, onaj režim mi je omogućio da živim lošije od većine u Evropi. Doduše bilo je i nekih Rumuna, Bugara i Mađara, ali ne bih da se sa njima merim, nikad mi ti sa kraja kolone nisu bili merilo.

pa , kao dete , tj klinac na nosi , si ti mogao da vidis razliku u zivljenja

i jos da usporedjujes.

- - - - - - - - - -

A sad zivis bolje od vecine u Evropi?

Uostalom, ako si vredan i snalazljiv, nijedan sistem ti nece biti problem (tvoje reci).

Kerki

taj je iskoristio onaj sistem , sto se kaze do daske.

nista ga nije kostalo , a danas kudi i pljuje.

ustvari , tesko mu je da prizna , da mu je to bilo najlepsi period zivota.

Uostalom, mozda sam samo lepo vaspitana, jer omalovazavanje invalidnosti i poredjenje iste sa moralno inferiornim osobama i osobinama nije isto.

pa u pravu je. :mrgreen:

:

Pa naravno da sam u pravu.

нормално да сам фолирант, кад сам Хрват :mrgreen:

ео питај Марлона :lol:

I ti i Reefer ste foliranti kao da ste naucili pemicu o toj monarhiji i nekakvom "elitizmu" a li ako je za utehu, ima i gorih od vas.

Posle rata se svaka država izgradila. One koje nisu bile komunističke su su izgradile bolje i lepše. Sofka ti je lepo napisala da to nema veze sa režimom, već vremenom u kojem se dešavalo. Samo ti si, što bi kami reko, glup i to ne razumeš. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

pa sad , okreni se oko sebe i zapitaj se sta je bilo , pre rata na tom mestu , pa sta je bilo posle radnih akcija.

i vec si dao odgovor da te tvoje skolovanje tebe nis nije kostalo i da se kro0z sistem obrazovanja, radni ljudi su izdvajali sredstva za obrazovanje.

i sad , tko to ne moze da shvati

tada i pocinje da i koristi reci ,koje i najcesce i cuje u svom okruzenju,

Jel tako

Iebale te radne akcije, tj, eksploatacija glupih klinaca. Misliš da su one bile besplatne? Imali su jeftinu i neobučenu radnu snagu, zato nam i jeste sve lošeg kvaliteta bilo, a opet se trošilo puno para na njih tako nestručne. a je neko drugi tu bio, angažovao bi stručnjake i gradio kako treba.
Koj radni ljudi, seljaci dovedeni u fabrike, ili ono što su polagali večernju školu u četrdeset godina?

- - - - - - - - - -

A sad zivis bolje od vecine u Evropi?

Uostalom, ako si vredan i snalazljiv, nijedan sistem ti nece biti problem (tvoje reci).

Sad je ekstenzija SFRJ. Isti ljudi i njihova deca, isti sistem, loš sistem. Ili misliš da su danas neki drugi ljudi, da se drugačije radi?

dobro je... ne citira me :huh:

Večeras nije puno popila, baš je fina.

- - - - - - - - - -

Upravo tako Marsi, tada je stekao elemantarno i vaspitanje i obrazovanje, pa bi mogao da bude bar malo objektivniji.

Da, ali da sam to obrazovanje sticao u nekoj ozbiljnoj, ekonomski orijantisanoj državi, bilo bi daleko drugačije. Ili smatraš da su nestašice struje i goriva nešto dobro za razvoj ljudi?

Sad je ekstenzija SFRJ. Isti ljudi i njihova deca, isti sistem, loš sistem. Ili misliš da su danas neki drugi ljudi, da se drugačije radi?

Pa zasto nam onda "preporucujes" da smo sami krivi sto smo "grbavi i krezubi"?

Zar ne bi i ti vise voleo da si u toj kategoriji, ako je tako kao sto kazes?

Nije, nego pises bez ikakve logike, samo da ti ispadnes u pravu.

Iebale te radne akcije, tj, eksploatacija glupih klinaca. Misliš da su one bile besplatne? Imali su jeftinu i neobučenu radnu snagu, zato nam i jeste sve lošeg kvaliteta bilo, a opet se trošilo puno para na njih tako nestručne. a je neko drugi tu bio, angažovao bi stručnjake i gradio kako treba.
Koj radni ljudi, seljaci dovedeni u fabrike, ili ono što su polagali večernju školu u četrdeset godina?

- - - - - - - - - -

posto i nikada i nisi imao ikakva divna iskustva druzenja

mozes samo plakati

to vreme se nece vise nikad vratiti.

i jos jednom da napomenem

i ti si produkt , toga vremena i tvoji su koristili sve sto je ono drustvo omogucilo , SVIMA

I RADNICIMA I SELJACIMA

- - - - - - - - - -

Da, ali da sam to obrazovanje sticao u nekoj ozbiljnoj, ekonomski orijantisanoj državi, bilo bi daleko drugačije. Ili smatraš da su nestašice struje i goriva nešto dobro za razvoj ljudi?

I prekini da se salis na ovaj nacin, lepo sam i vise puta rekla da ne pijem za tastaturom, a ni inace, pa cu prijavljivati.

- - - - - - - - - -

E , STO BIH I VOLEO DA SI I SE RODIO U DRUSTVU ,KOJE JE TAKO FINO EKSPLOATISAO RADNIKE , PA BI I TI DOOOOOOBRO

TVOJE SKOLOVANJE KOSTALO.

NEG , STO BRE , NE VRATIS , PARE , KOJE JE NAROD ULOZIO U TEBE.

Pa zasto nam onda "preporucujes" da smo sami krivi sto smo "grbavi i krezubi"?

Zar ne bi i ti vise voleo da si u toj kategoriji, ako je tako kao sto kazes?

Nije, nego pises bez ikakve logike, samo da ti ispadnes u pravu.

Ne lupaj. Grbav je onaj koji prihvati da bude takav. A takvi idu i glasaju, pa onda imamo neke komuniste ili posle njih DS i razne SNS klonove. Ista bagra kojoj je lako jer ima vas spremne da branite masovne pljačke i ubistva i odvođenje ljudi u logore.

- - - - - - - - - -

posto i nikada i nisi imao ikakva divna iskustva druzenja

mozes samo plakati

to vreme se nece vise nikad vratiti.

i jos jednom da napomenem

i ti si produkt , toga vremena i tvoji su koristili sve sto je ono drustvo omogucilo , SVIMA

I RADNICIMA I SELJACIMA

Ono društvo je omogućilo da ljudi budu siromašni i bedni, da se zadovolje nekom škodom, vartburgom ili tristaćem. Da idu u šverc kako bi kupili farmerke ili flomastere. Iskreno ne želim a se takvo vreme ikad vrati. Da tebi ili meni bude "dobro" (jer nismo znali za bolje) tako što su hiljadama oteli? Neka hvala. Zahvaljujući tom v remenu mi je pola familije otišlo u inostranstvo i svi su živeli daleko bolje nego mi.

Ne lupaj. Grbav je onaj koji prihvati da bude takav. A takvi idu i glasaju, pa onda imamo neke komuniste ili posle njih DS i razne SNS klonove. Ista bagra kojoj je lako jer ima vas spremne da branite masovne pljačke i ubistva i odvođenje ljudi u logore.

A ja to branim gde i kako?

A ako ti nisu dobri oni,u redu, ali ko ti je dobar, osim komunista?

Ko je pa drugi uopste i bio na politickoj sceni?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back