Da su moji živel u nekoj drugoj državi, recimo Kraljevini Srbiji ili nekakvoj drugačijoj, nekomunističkoj Jugoslaviji, opet bi mi omogućili vrtić i školu i garderobu, dobro, ne bi bilo redova za ulje i šećer, kafu, gorivo... ali bi svejedno imao isto to kao u SRFJ, samo malo više bolje. Recimo kao što su imali Belgijanci, Danci ili neki sličan narod.
Moraš da prihvatiš da nam nije komunizam omogućio sve to, jer bi država postajal i bez njega, samo mnogo bolja i uspešnija.
- - - - - - - - - -
e vis to sto si ti iskoristio , imali su i oni , koji i nisu bili POVLASCENI ki tvoji.
i iz pauper stanovnistva , ona drzava i ono uredjenje im je omogucilo , bas , ono , nasta si i ti ukazao danas a MARSIJANER ti odavno spocitava.
na stotina hiljada su sa zavrsetkom fakulteta , PROMENILI SVOJ STATUS I POBOLJSALI I SVOJ ZIVOT I ZIVOT SVOJIMA.
I ono normalno , kapitalista ce samo i isticati za pojedinca i sebicnost.
samo , moje je moje i niko , nemoj slucajno da pokusa da , uzme.
neg , jel si mozda isplatio , tj vratio pare za tvoje skolovanje.
vis za mladjega i njegovo skolovanje na najboljem , tj najprestiznijem faksu , mi , roditelji smo godisnje izdvajali 25 000 dolara
sto za 5 godina je cisto samo za skolarinu placeno 100 000 dolara, i jos nesto , pre pocetka svake godine , odma se mora uplatiti.
i po zavrsetku , fakulteta , nema nikakva dugovanja, kao sto je ovde uobicajeno.
OSAP krediti ili KREDITI PREKO BANAKA , pa placanje rata kredita sa kamatom.
e, to mi je da vas vidim , vas , novo kapitalisticke komunjare da cinite.