СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 15

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ЧеКај, прво - за ову скаламерију вам је сигурно потребно пола дана да направите и све то време полиције ниђе, него се појави тек када запалите?
И друго - јесу ли вам и ове заставе на врху непријатељске - ЕУ разумем, али ирска? Зар ти ниси у северној Ирској?

Колега је очито у протестантском градићу, а они мрзе Републику Ирску и њене католичке вредности из дна душа.

Иначе, ево једне мрачне драме, веома сличне руском филму "Левијатан" која пљује савремене ирске вредности и њихове руралне сселендре.

Колега је очито у протестантском градићу, а они мрзе Републику Ирску и њене католичке вредности из дна душа.

Иначе, ево једне мрачне драме, веома сличне руском филму "Левијатан" која пљује савремене ирске вредности и њихове руралне сселендре.

Већ сам добила 'опомену' од једног колеге да је то тако, а ја то, ето, стварно нисам знала. Мислила сам да сви Ирци желе уједињену Ирску, а да им то не дозвољавају одвратни пиргавци...

Већ сам добила 'опомену' од једног колеге да је то тако, а ја то, ето, стварно нисам знала. Мислила сам да сви Ирци желе уједињену Ирску, а да им то не дозвољавају одвратни пиргавци...

Један мали проценат ирског народа (око 10%) је прешао на протестантизам током векова и чланови су малобројне "Цркве Ирске", која је део Англиканске Уније (из ње су се касниеј изродили Презбетаријанци и Методисти, али то су исто протестантске групе).

У остатку ирске их има око 5%, али их у Северној Ирској (коју они зову Алстер) има око 48%, док католика у Сев. Ирској има 45% (осталих има 7%, и махом су верни Лондону). Зчани 55:45 је однос у корист протестаната. Треба имати у виду да нису сви протестанти у Белфасту Ирци по националности- неки су се доселили за време енглеске окупације, нпр. Шкоти или Енглези.

Зато је Алстер остао у УК.

ИРА је покушавала да отцепи Алстер из УК, али је пристала да положи оружје јер је ЕУ де факто избрисала границу између Северне и Остатка Ирске.

Сада када Северна Ирска изађе из ЕУ, биће занимљиво гледати како ће се понашати ИРА и њено политичко крило Шин Фејн.

Један мали проценат ирског народа (око 10%) је прешао на протестантизам током векова и чланови су малобројне "Цркве Ирске", која је део Англиканске Уније (из ње су се касниеј изродили Презбетаријанци и Методисти, али то су исто протестантске групе).

У остатку ирске их има око 5%, али их у Северној Ирској (коју они зову Алстер) има око 48%, док католика у Сев. Ирској има 45% (осталих има 7%, и махом су верни Лондону). Зчани 55:45 је однос у корист протестаната. Треба имати у виду да нису сви протестанти у Белфасту Ирци по националности- неки су се доселили за време енглеске окупације, нпр. Шкоти или Енглези.

Зато је Алстер остао у УК.

ИРА је покушавала да отцепи Алстер из УК, али је пристала да положи оружје јер је ЕУ де факто избрисала границу између Северне и Остатка Ирске.

Сада када Северна Ирска изађе из ЕУ, биће занимљиво гледати како ће се понашати ИРА и њено политичко крило Шин Фејн.

Чекај, и даље не разумем - кад кажеш протестантски градић - ту су онда већином Енглези (и Шкоти, и онај мали број Ираца издајника)? И они су ти који праве ове скаламерије за паљење? А шта кажу Ирци католици (у Алстеру, а и у остатку Ирске) на то? Мислим, оно, има ли Ираца у (северној) Ирској?

Ali ga ne prospeš, već koristiš. :per:

- - - - - - - - - -

Aj' pokaži nešto drugo... samo pazi, ima ovde i dece. :mrgreen:

Evo za decu. Posle ću za starije. :hvala:

full_66f25298e.gif

- - - - - - - - - -

full_deb04980b.gif

Један мали проценат ирског народа (око 10%) је прешао на протестантизам током векова и чланови су малобројне "Цркве Ирске", која је део Англиканске Уније (из ње су се касниеј изродили Презбетаријанци и Методисти, али то су исто протестантске групе). У остатку ирске их има око 5%, али их у Северној Ирској (коју они зову Алстер) има око 48%, док католика у Сев. Ирској има 45% (осталих има 7%, и махом су верни Лондону). Зчани 55:45 је однос у корист протестаната.

Та Billy Boy господа нису ирски конвертити, јер су англо-ирски конвертити својевремено били господа у царевини; њихова деца данас не ломе главе некоме по Белфасту.

Не, ти унионисти су Шкоти, задрти калвинистички презбитеријанци, колонисти из времена Кромвела. Hence the plantation of Ulser - колонизација Устера.

Najbolje je da platiš profesionalku, kami.

Masa profesionalki isto tako nema pojma. Tako da je i to kao macka u dzaku.

- - - - - - - - - -

Imaš li ti da platiš za tu slobodu?

Pomesao si nesto, sloboda te mnogo manje kosta nego brak. Jedno 150 puta manje, i finansijski, i jos bitnije od toga- emotivno i mentalno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back