СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 14

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vukov Spomenik je pod sankcijama platila EU
a što su se nagumali naši.... mogli su tri Vukova Spomenika da naprave...
To se knjižilo, to se pisalo, to se prepravljalo...

- - - - - - - - - -

Mnogi se nešto ljute kad pomeneš Vukov Spomenik... oće i da hapse...

To je zato što tamo žive neki šiptari nadničari. Takav kraj, zato se mnogi ljute.

Све што је ван твог села те већ традиционално збуњује! То је немачки ФКК, швајцарци су много конзервативнији.

Само питај ако имаш недоумице.

Srećo, da si otišao to da radiš u Švecku ili Rusiju odmah bi te zatvorili kao manijaka...
Tamo su prisutne i stručne službe - seksolozi i policija i odmah razvrstaju manijake od FKK...
Nije ti to ko ovde na Adi Ciganliji (one babe i dede a nigde da pariš oči.... plus onoliki put moraš predješ...)

Осетиш се живо.

Иначе сви Немци иду у некаква планинарења и пешачења викендом и то називају "Wandern".

Обуку khaki панталоне неке цокуле изнад којих вире беле чарапе, беж мајице, и ранце са тоном воде и крену по шумама и горама наше земље поносне.

И сви, кад чују где живим, питају, онако усихећно, да ли сваки дан идем у Вандерн.

"Wandern?" са лудачким осмехом, као кад неко у Триполију 1974. пита "Тито?" након што му кажеш "Југославија".

А ја кажем "не".

iz Italije se peške preko planina može doći do nemačke .....kažu da po vrhovima postoje staze kojima se može otići do minhena

У Швајцарској су те стазе невероватно лепо уређене.

Ја сам из Цириха ишао у шетњу у брда са обе стране, на Уетли и Албисгитли, и врхом Долдера и Цириберга са ове моје стране. То је читава инфраструктура у тим брдима и шумама, само за шетњу - широке шљунчане стазе, путеви малтене, мостови, степенице са оградама, осветљење, клупе на свим лепим местима, камене чесме за освежење. Јако је лепо, стварно, и идеално место за размишљање, тихо, зелено, високо изнад града, а опет на дохват руке.

И пењеш се неком стрмином, чујеш кораке на шљунку, и само поред промакну према врху две бабе које ту шетају ваљда сваки дан задњих двадесет година. Грици вол!

Готивни су Швајцарци на свој начин. И није ни лош хоби, бољи је од овог дркања по нету.

У Швајцарској су те стазе невероватно лепо уређене.

Ја сам из Цириха ишао у шетњу у брда са обе стране, на Уетли и Албисгитли, и врхом Долдера и Цириберга са ове моје стране. То је читава инфраструктура у тим брдима и шумама, само за шетњу - широке шљунчане стазе, путеви малтене, мостови, степенице са оградама, осветљење, клупе на свим лепим местима, камене чесме за освежење. Јако је лепо, стварно, и идеално место за размишљање, тихо, зелено, високо изнад града, а опет на дохват руке.

И пењеш се неком стрмином, чујеш кораке на шљунку, и само поред промакну према врху две бабе које ту шетају ваљда сваки дан задњих двадесет година. Грици вол!

Готивни су Швајцарци на свој начин. И није ни лош хоби, бољи је од овог дркања по нету.

И те бабе су паметније од тебе.
Оне се спуштале док си се ти пењао.
Ти си контра сам по себи.

Naplacuju li ulaz u taj Muzej, ili je onako komunisticki besplatan ufur?

Englezi valjda ne naplacuju ulaz u muzeje, hoce kapitalisti da obrazuju narod.

Bas su onako globalisticki nehumani i zli.

jok , gde bi zapadnjaci naplacivali turistima da vide sve ono nsto su vekovima pljackali i uzivali u pljackama.

Eto recimo u VERSAJU jos su nam /mi platili i jelo i pice i cak ponudili mi ...

da im budem kralj.

ne verujes, auuuu , sto si bre taki , a vidi molim te sta su nudili

2cy7x3.jpg

Објасни ми потанко, слободно.

Твоје коментаре читам од почетка до краја, увек. :lol:

Слободно дај себи одушка. :mrgreen:

Прво, евидентно је носталгичан према оном времену, које, кад се упореди с овим што имамо данас, јесте било боље. Друго, то време је, заиста, стварало стручњаке, јер је, целокупно друштво било усмерено ка стварању истих, мислим да ово ни Поби не може да демантује. Тајна правог стручњака је у познавању целог процеса, а данашњи еХперти, ако већ не купе диплому, специјализују се за део процеса, и ту лежи моменат краха. Тако да не сумњам да је Марси био стручњак у својој области, а ови његови одговори (о добром животу) су реакција на прозивке оног времена које је њему (а и многим другима) омогућило да постигне оно шта је желео у животу. Такви одговори су, такође, последица и резигнираношћу у шта смо се претворили, и у шта смо претворили 'његову' земљу. Он то осећа генерално према нама, а избија на видело према онима који прозивају 'његово' време (нпр. Ками).

Е, ј6г, застадох да прочитам написано, и изгубих нит... Све у свему, како ми иде? :lol:

И те бабе су паметније од тебе.
Оне се спуштале док си се ти пењао.
Ти си контра сам по себи.

Слепац, кад неко промакне мимо тебе према врху, онда се и он пење.

Немој ти са мном да причаш, имаш друге дивљаке па са њима уживај.

Naplacuju li ulaz u taj Muzej, ili je onako komunisticki besplatan ufur?

Englezi valjda ne naplacuju ulaz u muzeje, hoce kapitalisti da obrazuju narod.

Bas su onako globalisticki nehumani i zli.

Cena ulaznice je 250 din. Ali da ne bude zabune, toliko košta i ulaz u sve ostale muzeje što je po mom mišljenju velika sramota. Ne što je ista cena nego što je cena tako mala. A iron je u pravu. MIJ je najposećeniji muzej u Beogradu, šta više u Srbiji.
Mislim da je sramota da su cene tako mizarne. Ne može tu da se ide na priču "kako su nam male plate". Naš čovek sigurno neće da ide u muzej svaki dan. Polovinu ljudi šta više, zabole za muzeje. Muzeje posećuju turisti i treba da se uzimaju pare na to.

Ja sam stekao utisak da su za te setnje u prirodi, na selu, u gradu ili gdegod najveci zaludjenici Skandinavci. Nebitno imaju li 30 ili 60, matori bracni parovi zajedno, rame uz rame, uprte ruksak na ledja i udri. Svedjani i Norvezani pogotovo. I svi izgledaju stvarno fit, vitki, visoki ljudi, i stari i mladi. Nekad iznajme i bicikle.

I obicno ih ugledam kroz prozor nekog dinersa dok zderem palacinke i sl.

Слепац, кад неко промакне мимо тебе према врху, онда се и он пење.

Немој ти са мном да причаш, имаш друге дивљаке па са њима уживај.

Само кретен попут тебе,необавештеног може да посматра један Долдер са низине :hahaha:
А горе ,имаш простране паркинге где се налази зоолошки врт и седиште фифе
па се полако спушташ у уживаш у том пејзажу који те толико интересује.

Глуп си бре ко енглез.

Прво, евидентно је носталгичан према оном времену, које, кад се упореди с овим што имамо данас, јесте било боље. Друго, то време је, заиста, стварало стручњаке, јер је, целокупно друштво било усмерено ка стварању истих, мислим да ово ни Поби не може да демантује. Тајна правог стручњака је у познавању целог процеса, а данашњи еХперти, ако већ не купе диплому, специјализују се за део процеса, и ту лежи моменат краха. Тако да не сумњам да је Марси био стручњак у својој области, а ови његови одговори (о добром животу) су реакција на прозивке оног времена које је њему (а и многим другима) омогућило да постигне оно шта је желео у животу. Такви одговори су, такође, последица и резигнираношћу у шта смо се претворили, и у шта смо претворили 'његову' земљу. Он то осећа генерално према нама, а избија на видело према онима који прозивају 'његово' време (нпр. Ками).

Е, ј6г, застадох да прочитам написано, и изгубих нит... Све у свему, како ми иде? :lol:

Sedi DESETKA KO VRATA.:)

proces razmisljanja i proces zakljucivanja datoga...je i pokazuje zrelost licnosti.:ok:
BRAVO , BRAVISIMO

Ti si i se dotakla i razloga zasto , i pisem na ovaj nacin kao i razlog, sto je kami -cak i tu jos neki tj ostali , nekriticki sagledavaju i propagiraju vrednosti zapada a ONO sto je do juce bilo , dobro kod nas , prema tom razdoblju sa nipodostavanjem pisu.:think:

Ja sam se zaista potrudio da procitam ovih poslednjih nekoliko njegovih postova i nisam u stanju da ga razumem. Recenice su mu besmislene, nepovezane, nabacane bez ikakvog reda, misli (ako ih ima uopste) nedorecene, rastrzane.

Deluje kao kada stric Albert u Muckama pocne da objasnjava sa 'during the war...' i zaboravi sta je hteo da kaze i zasto je poceo da prica.

Tipujem da lik zivi u nekom starackom domu u Kanadi, da su ga deca zaboravila jer je senilni cica koji davi pricama 'during the SFRJ...' pa ovde krati vreme do ukopa.

Ja sam se zaista potrudio da procitam ovih poslednjih nekoliko njegovih postova i nisam u stanju da ga razumem. Recenice su mu besmislene, nepovezane, nabacane bez ikakvog reda, misli (ako ih ima uopste) nedorecene, rastrzane.

Deluje kao kada stric Albert u Muckama pocne da objasnjava sa 'during the war...' i zaboravi sta je hteo da kaze i zasto je poceo da prica.

Tipujem da lik zivi u nekom starackom domu u Kanadi, da su ga deca zaboravila jer je senilni cica koji davi pricama 'during the SFRJ...' pa ovde krati vreme do ukopa.

Dobar ti je trip , neg sta koristis da se tripujes.

da ti malko pojasnim , kada zelis da saznas o nekome i necemu , postoje, barem u mojoj profesiji , neke metode i tehnike na taj nacin se i slike postavljaju u mozaik.

behaviour

i dobijem rezultate , ocekivane - od nekih ucesnika - iz koga , kako mi to kazemo , citamo izmedju redova.

A recimo , za STARACKE DOMOVE , vidis , ono okrenuto 4 slova S , itekako se i ovde vidi, pa recimo , hrvati i slovenci i POSEBNO MAKEDONCI ( imaju najbolje organizovani Staracki Dom sa takvim programom , da je za neverovati ahhhh da , Menager , je STRUCNOLICE IZ Jugoslavije , kako voli da kaze ) i primenio je , sve svoje znanje bivse.

a zada da prestanem sa piskaranjem i da odgledam tenis do kraja

I nadam se da ces i ti sebi omoguciti dobru penziju i otici u dobar dom , ma gde da je, jer na osnovu onoga sto i procitam...Srbija je, na dnu lestvica u brizi sa svoje...roditelje.

Da vama cika NOSFOVAC nesto objasni....

U vreme ono je dopisnica iz PNOM PENA mogla da ide na Vis na letovanje. Jeste bio ANTE na VISU ali ANTE nije smeo da PISNE, da ne kazem VISNE, kad voditeljka ode na KRK da se kupa.

E tako je i NOSFOVAC krkao sa urodjenicima iz plemena Dzumblamublmabhj sa Papua Nove GVINEJE. Ne ENGLESKE nego GVINEJE i ponudili su mu mesto poglavice i tri careve kceri da ih povali.

To je meni donela DIPLOMA iz JUGE, a tebi kamicak nemoze ni sega mega gita i ostali trendovi ni mesto sekretarice u KAMBODJI da kupi jer vrednost se sticala u vreme ono a danas se prodaje kao POSTELJA MARIJE ANTOANETE.

Inace OVAKVU WC SOLJU je NOSFOVCU donela diploma iz JUGE, a ti kamicak i tvoji kapitalisti imate POLJSKI WC.

article-2568194-1BD94A7300000578-694_634x420.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back