Nosferatu___2
Buduća legenda
- Poruka
- 40.153
Не знам, ја сам неупућен, али ти верујем.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vukov Spomenik je pod sankcijama platila EU
a što su se nagumali naši.... mogli su tri Vukova Spomenika da naprave...
To se knjižilo, to se pisalo, to se prepravljalo...
- - - - - - - - - -
Mnogi se nešto ljute kad pomeneš Vukov Spomenik... oće i da hapse...
Све што је ван твог села те већ традиционално збуњује! То је немачки ФКК, швајцарци су много конзервативнији.
Само питај ако имаш недоумице.
Осетиш се живо.
Иначе сви Немци иду у некаква планинарења и пешачења викендом и то називају "Wandern".
Обуку khaki панталоне неке цокуле изнад којих вире беле чарапе, беж мајице, и ранце са тоном воде и крену по шумама и горама наше земље поносне.
И сви, кад чују где живим, питају, онако усихећно, да ли сваки дан идем у Вандерн.
"Wandern?" са лудачким осмехом, као кад неко у Триполију 1974. пита "Тито?" након што му кажеш "Југославија".
А ја кажем "не".
To je zato što tamo žive neki šiptari nadničari. Takav kraj, zato se mnogi ljute.
Не знам, ја сам неупућен, али ти верујем.
Titov muzej je i dalje NAJPOSEĆENIJI muzej
У Швајцарској су те стазе невероватно лепо уређене.
Ја сам из Цириха ишао у шетњу у брда са обе стране, на Уетли и Албисгитли, и врхом Долдера и Цириберга са ове моје стране. То је читава инфраструктура у тим брдима и шумама, само за шетњу - широке шљунчане стазе, путеви малтене, мостови, степенице са оградама, осветљење, клупе на свим лепим местима, камене чесме за освежење. Јако је лепо, стварно, и идеално место за размишљање, тихо, зелено, високо изнад града, а опет на дохват руке.
И пењеш се неком стрмином, чујеш кораке на шљунку, и само поред промакну према врху две бабе које ту шетају ваљда сваки дан задњих двадесет година. Грици вол!
Готивни су Швајцарци на свој начин. И није ни лош хоби, бољи је од овог дркања по нету.
Naplacuju li ulaz u taj Muzej, ili je onako komunisticki besplatan ufur?
Englezi valjda ne naplacuju ulaz u muzeje, hoce kapitalisti da obrazuju narod.
Bas su onako globalisticki nehumani i zli.
Објасни ми потанко, слободно.
Твоје коментаре читам од почетка до краја, увек.
Слободно дај себи одушка.![]()

И те бабе су паметније од тебе.
Оне се спуштале док си се ти пењао.
Ти си контра сам по себи.
Е, ј6г, застадох да прочитам написано, и изгубих нит... Све у свему, како ми иде?![]()
Osim tog dela sa nostalgijom, svako je nostalgican.Naplacuju li ulaz u taj Muzej, ili je onako komunisticki besplatan ufur?
Englezi valjda ne naplacuju ulaz u muzeje, hoce kapitalisti da obrazuju narod.
Bas su onako globalisticki nehumani i zli.
Слепац, кад неко промакне мимо тебе према врху, онда се и он пење.
Немој ти са мном да причаш, имаш друге дивљаке па са њима уживај.

Прво, евидентно је носталгичан према оном времену, које, кад се упореди с овим што имамо данас, јесте било боље. Друго, то време је, заиста, стварало стручњаке, јер је, целокупно друштво било усмерено ка стварању истих, мислим да ово ни Поби не може да демантује. Тајна правог стручњака је у познавању целог процеса, а данашњи еХперти, ако већ не купе диплому, специјализују се за део процеса, и ту лежи моменат краха. Тако да не сумњам да је Марси био стручњак у својој области, а ови његови одговори (о добром животу) су реакција на прозивке оног времена које је њему (а и многим другима) омогућило да постигне оно шта је желео у животу. Такви одговори су, такође, последица и резигнираношћу у шта смо се претворили, и у шта смо претворили 'његову' земљу. Он то осећа генерално према нама, а избија на видело према онима који прозивају 'његово' време (нпр. Ками).
Е, ј6г, застадох да прочитам написано, и изгубих нит... Све у свему, како ми иде?![]()

Прво, евидентно је носталгичан према оном времену, које, кад се упореди с овим што имамо данас, јесте било боље. Друго, то време је, заиста, стварало стручњаке, јер је, целокупно друштво било усмерено ка стварању истих, мислим да ово ни Поби не може да демантује. Тајна правог стручњака је у познавању целог процеса, а данашњи еХперти, ако већ не купе диплому, специјализују се за део процеса, и ту лежи моменат краха. Тако да не сумњам да је Марси био стручњак у својој области, а ови његови одговори (о добром животу) су реакција на прозивке оног времена које је њему (а и многим другима) омогућило да постигне оно шта је желео у животу. Такви одговори су, такође, последица и резигнираношћу у шта смо се претворили, и у шта смо претворили 'његову' земљу. Он то осећа генерално према нама, а избија на видело према онима који прозивају 'његово' време (нпр. Ками).
мислим да ово ни Поби не може да демантује.
Ja sam se zaista potrudio da procitam ovih poslednjih nekoliko njegovih postova i nisam u stanju da ga razumem. Recenice su mu besmislene, nepovezane, nabacane bez ikakvog reda, misli (ako ih ima uopste) nedorecene, rastrzane.
Deluje kao kada stric Albert u Muckama pocne da objasnjava sa 'during the war...' i zaboravi sta je hteo da kaze i zasto je poceo da prica.
Tipujem da lik zivi u nekom starackom domu u Kanadi, da su ga deca zaboravila jer je senilni cica koji davi pricama 'during the SFRJ...' pa ovde krati vreme do ukopa.