СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Честитам вам. Победили сте Бату и квалификовали се за квалификације за Лигу Европе. :ok:
:rotf:

Играју деца 97-о годиште, милина за гледати.
Мало си побркао, играмо групу Лиге Европе а неки су изгубили од Кајрона у тим квалификацијама.

drugari, evo vest da vam zagreje srce u jednu ruku a da vas i zamisli u drugu ruku........

11873722_1091507867545748_5045045204255107863_n.jpg

• Podržavam
Reactions: Tol
У Кнез Михаиловој улици свира много уметника.
Скоро сам слушала њих петоро (три виолине и два виолончела), окупили су око себе много људи. По изгледу, рекла бих да су академци, евентуално крај музичке гимназије.

Тасовац је добро водио Фихармонију али како се дочепао власти, стопио се сасвим.

- - - - - - - - - -

Узгред, ако је девојчица стварно талентована, увек ће јој неко понудити стипендију. Од странаца, разуме се.

Бих ја да ми из дана у дан није све горе.:lol:
Промукла сам, глас као из бурета. Уши запушене, а грло све црвеније и црвеније. Само ми фали још нека бактерија да се насели на то.
Мсм, то што ћу попити кутију неког лаког антибиотика није баш по терапијском протоколу али не смем да се играм. За који дан ми почињу неке обавезе, не смем да одсуствујем.

- - - - - - - - - -

Ћ. Сурка. :)

Промукла сам, глас као из бурета. Уши запушене, а грло све црвеније и црвеније. Само ми фали још нека бактерија да се насели на то.
Мсм, то што ћу попити кутију неког лаког антибиотика није баш по терапијском протоколу али не смем да се играм. За који дан ми почињу неке обавезе, не смем да одсуствујем.

- - - - - - - - - -

Hm, da nije ambrozija??? Meni se uši zapuše svake jeseni...

- - - - - - - - - -

То се зове освета лета и топлог времена, па ти после прижељкуј захлађење :)

- - - - - - - - - -

Ево и мене! :worth::lol:

Сурка... онај пост од јуче о маринцу је нестао, па ти реци да их не чита и пријављује :)

Ne spava se Nane, a? Neko šizenje u Zemunu?

Sena je prešao iz Lotusa u Meklaren pred sezonu ’88. Tu je već bio Prost, sa dve titule. Meklaren – Honda je bila ubedljivo najjača mašina i njih dvojica su potpuno izdominirali te godine, a Sena je postao prvak. Rivalstvo je krenulo da se zakuvava, ali je eruptiralo u toku ’89. Prost je često optuživao Senu za preveliku agresivnost, nepoštovanje timskih dogovora i slično. Nisam gledao trke tada, ne znam šta se tačno dešavalo, ali itekako mi sve to zvuči i kao kukanje francuskog govnara koji se oseća ugroženim od Sene.

Ono što jesam video je čuvena pretposlednja trka ’89, Suzuka, kada je Prost prilično očigledno namerno isekao jedan veoma ambiciozan pokušaj preticanja Sene, udarivši u njega pri skretanju. Prost je u tom trenutku vodio u prvenstvu, i obostrano odustajanje bi značilo titulu za njega. Sudar je bio pri maloj brzini, pri ulasku u šikanu, te nije bilo velike štete na kolima, ali su se oba ugasila. Međutim, dok je Prost, završivši posao, spremno iskočio iz bolida, Sena je iskoristio pravilo da stjuardi mogu da ti daju gurku ako si opasnost na stazi, te je posle malo guranja od strane Japanaca, pomoćnim putem isekao šikanu, nastavio u boks, opravio auto, pobedio, i tako održao nade za titulu.

Tu na scenu stupa Žan Mari Balestr, Prostov sunarodnik i predsednik FIE u tom trenutku. Žan Mari je drugi svetski rat proveo kao francuski esesovac, ali je kasnije u francuskogovnarskom maniru tvrdio da je bio anderkaver agent pokreta otpora, a vi pogledajte sliku pa mi recite šta biste pre rekli da je ovaj čovek, nacista ili borac za slobodu.

balestr.jpg

Pošto se umešao u situaciju, doneta je odluka da se Sena diskvalifikuje sa trke, jer je isekao šikanu. To jeste bio formalno valjan povod za diskvalifikaciju, ali je u stvarnosti bilo opšte poznato da je ok uraditi to kad se mora. Nekoliko vozača je u toku sezone seklo šikane pomoćnim putevima, a jedan od njih je bio i Prost, u Imoli. Situacija je eksplodirala, Sena je svašta rekao, a onda je morao da se formalno izvini, jer je kompleksaško kolaboracionističko ***** zapretio da mu neće izdati superlicencu za sezonu ’90.

Sezona ’90 je takođe došla pred razrešenje u Suzuki. Ovaj put je Sena imao malu prednost nad Prostom, koji se preselio u Ferari. Sena je osvojio pol, ali je tražio da se strana pol pozicije promeni, jer je smatrao da drugoplasirani (Prost) zapravo ima bolji ulaz u prvu krivinu, a i da startuje sa čistije strane staze. Stjuardi trke su isprva prihvatili predlog, ali je ubrzo intervenisao Balestr. Prost je zaista ušao prvi u prvu krivinu, ali njegova vožnja nije dugo trajala, pošto se Sena takođe veoma očigledno zakucao u njega, izbacivši obojicu iz trke i osvojivši drugu titulu. Ova epizoda nije nimalo doprinela da se Balestrov inače loš imidž popravi, pa je ubrzo odstupio sa čela Fie, u korist Mozlija, znajući da nema nikakve šanse na izborima koji su sledili.

Сурка... онај пост од јуче о маринцу је нестао, па ти реци да их не чита и пријављује :)

То на оној теми о уједињењу балканских племена преко фудбала? Видим да ми остала репутација коју ти дадох, али поста заиста нема. :lol:

Кад смо већ код 'балканских племена', који је оно лорд (или која већ титула беше) деведесетих рекао да је ујединио афричка племена, па ће и балканска?

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima (normalnima) :lol:

Пздрав Сунчи. :cool: :lol:

Ћао Софке. :)

Što mirišeš ambroziju na uši, probaj nanos, pa nek' se on zapušava? :mrgreen:

I ja sam rek'o doktoru pa ne dišem na uši... ka'e on meni, sve je to povezaTo unutra...

- - - - - - - - - -

То на оној теми о уједињењу балканских племена преко фудбала? Видим да ми остала репутација коју ти дадох, али поста заиста нема. :lol:

Кад смо већ код 'балканских племена', који је оно лорд (или која већ титула беше) деведесетих рекао да је ујединио афричка племена, па ће и балканска?

- - - - - - - - - -

Da nije lord OvAn

Кад смо већ код 'балканских племена', који је оно лорд (или која већ титула) деведесетих рекао да је ујединио афричка племена, па ће и балканска?

- - - - - - - - - -

То ће да буде на светог Никад, чак и кад би Србске земље, неким чудом, постале део еу - остали би цариници најмање на границама према ћипшама и хорватима

I ja sam rek'o doktoru pa ne dišem na uši... ka'e on meni, sve je to povezaTo unutra...

- - - - - - - - - -

Da nije lord OvAn

Јел' јесте или није? Или је то био Карингтон?

- - - - - - - - - -

То ће да буде на светог Никад, чак и кад би Србске земље, неким чудом, постале део еу - остали би цариници најмање на границама према ћипшама и хорватима

Не, ово је било деведесетих, кад је требало да, као, смири ситуацију међу 'бившом браћом'. Мени лично била одвратна та његова лордовска ароганција. Тад још нисам била свесна да такав став немају само западњачки лордови и остале 'узвишености'.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back