Skupštinska kafana br. 19 - Код златног БМW-а

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није било лудака у породици, неко с времена на време на слави ил неким другим поводом попије мало више и саспе истину у фацу саговорницима и то је све. Такви смо, зато нас и има све мање, реци истину и спаси душу.
Лудаци су они што умишљају да ће мртвим латинским излечити неког, јер знaмо да све почиње од речи, а ако је прва реч мртва тј изговорена на мртвом језику како ћеш излечити неког? :lol:

Све дијагнозе пишем на српском језику.
Било је пар постављених питања од стране старе гарде зашто то радим?
Али на контрапитање у чему је проблем да пишем на српском, следио је збуњен поглед и одговор како заправо није никакав проблем.
Нисам ја то посматрала кроз мртав латински, већ кроз чињеницу да нема потребе да се дијагнозе пишу на страном језику кад наш за све има превод. Такође, не постоји држава у свету која се служи латинским у медицини, не више.
Немац пише на немачком, Енглез на енглеском, Рус на руском.
Најбољи атласи из анатомије, које је написао Сињељњиков (Рус), немају у себи једну реч латинског.

Код нас је чак и шифарник болести написан, комплет, на српском.
Него људима заостала навика па и даље из главе куцају на латинском.

- - - - - - - - - -

Здраво, Док. :)

attachment.php

Ne trenutno.....al mi se dešavalo
Uzrok nisam ustanovila
То је због аутоматских радњи рачунара.
Оно, типа- скидање нових Мајкросрофт- програма, који ко зна за шта служе, али те даве са тим док не притиснеш "ОК", са тражењем "одобрења" до бесвести.
И пазите какве инфо држите у рачунарима, који су вам он-лајн.

https://www.pravda.rs/2019/1/19/ver...ovno-dosli-u-beograd-da-pozdrave-putina-foto/

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: И Албанци са Космета масовно дошли у Београд да поздраве Путина (ФОТО)
19-01-2019 10:27 Фокус 7 Србија Друштво

Оно што је приликом прекјучерашње посете руског председника Владимира Путина главном граду Србије промакло другим медијима, није и фоторепортерима и новинарима портала ИН4С-а, а то је да се међу око 120 хиљада грађана пред храмом Светог Саве нашао и не баш мали број Албанаца са Косова и Метохије.
Више од 20 аутобуса фирми из јужне српске покрајине чији су власници Албанци, довезло је становнике Гњилана, Новог Брда, Косова Поља, Приштине, Истока,Клине, Пећи и других косметских средина, да би поздравили шефа највеће словенске земље.

Albanci-na-doceku-Putina-2-307x409.jpg

https://www.pravda.rs/2019/1/19/ver...ovno-dosli-u-beograd-da-pozdrave-putina-foto/

Poslednja izmena:
То је због аутоматских радњи рачунара.
Оно, типа- скидање нових Мајкросрофт- програма, који ко зна за шта служе, али те даве са тим док не притиснеш "ОК", са тражењем "одобрења" до бесвести.
И пазите какве инфо држите у рачунарима, који су вам он-лајн.

Odavno ne forumašim na računarima
Samo sa tableta ili telefona
A tu sam odčekirala automatic update
I uspavam aplikacije u pozadini
Uostalom-da je i do toga o čemu pričaš-kako istovremeno druge sajtove otvaram normalno

Odavno ne forumašim na računarima
Samo sa tableta ili telefona
A tu sam odčekirala automatic update
I uspavam aplikacije u pozadini
Uostalom-da je i do toga o čemu pričaš-kako istovremeno druge sajtove otvaram normalno
Ја се у те ствари слабо разумем; ово ми је рекао један инжењер из Мајкрософта.
И демонстрирао ми, то успорава рад рачунара исто као баг...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back