Skupštinska kafana 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Луис Мишел, анархисткиња, вођа групе од 500 бригадира која је жарила и палила по Паризу за време Комуне, носећи црни барјак као симбол револуције.
Завршила учитељску школу (највиши степен образовања дозвољеног за жене тих година), али није добила посао јер је одбила да положи заклетву цару.
Оснивач анархистичке школе у Паризу и Лондону, лични пријатељ са Виктором Игоом, Кропоткином и Натали Лемел.
Организатор атентата на председника владе, разне државнике из тог периода итд...

Хлеба или олово ! - Био је њен слоган за време Комуне, поред тога, славне су и њене изјаве у вези брака и једнакости полова.
- Не желим да будем порција меса мушкарцу, нити да рађам децу неким новим Цезарима.
- На питање једног просца шта треба да уради да би се удала за њега, одговорила је : " Убиј императора, ризикуј свој живот, јер у браку са тобом и ја ризикујем своју слободу".
- Анархиста сам зато јер само анархија може људе учинити срећнима, зато што је то највиша идеја коју људска интелигенција може изродити, докле год сунце буде излазило на хоризонту.

/QUOTE]
e ovo ja zovem iskazivanjem ljubavi i lojalnosti voljenoj ženi:D

To je zato što gledate crno belo.

Glasao sam za LDP u parlamentu a na lokalu za Starešinu Đilasa.Takođe brdo ljudi je glasalo za Đilasa ali ne i za DS u parlamentu.

Kao što su ljudi na primer glasali za Tomu da bi srušio Botu a za Dveri ili DSS u parlamantu, ne mora da se glasa na različitim listićima za iste stranke.

Dobro, to je tacno jer Djida je dobio najvise glasova u Bg-u dok je parlamentarno gledano najvise glasova dobio SNS. Ali mislim da je LDP ostao ispod 5% u Beogradu i kada je glasanje za Parlament u pitanju.

To je zato što gledate crno belo.

Glasao sam za LDP u parlamentu a na lokalu za Starešinu Đilasa.Takođe brdo ljudi je glasalo za Đilasa ali ne i za DS u parlamentu.

Kao što su ljudi na primer glasali za Tomu da bi srušio Botu a za Dveri ili DSS u parlamantu, ne mora da se glasa na različitim listićima za iste stranke.
Има и тога, мој отац је миксовао СПС на локалу и председничким, а СНС на Парламентарним и градским, да би пали Ђилас и жута влада, иако је много левље од СНС-а.

Очекујем да и Вук Драшковић са СПО и Маја Гојковић са НП на следећим изборима уђу у предизборну сарадњу са СНС.
А Двери после избора.

Sve mi nesto govori da ce ako dodje do prevremnih izbora, vlast ciniti SNS, DSS, URS, Dveri i manjine.

Ali, ako izbori budu bili za 4 godine, bice pod znakom pitanja, jer Djida je u stanju da udahne novi zivot u DS, a nas narod je veoma zaboravan tako da ce secanje na period od 2008-2012 izbledeti do 2016, plus dodaj cinjenicu da stranka na vlasti nikad ne moze odrzati stari broj glasova pred kraj mandata jer ce se mnogima smuciti njene 4 godine, tako je u celom svetu.

BTW, je l' ti se cini da Vuk sada pokusava da se prikaci SNS-u? Neunistiv je. :)

spo je toliko chesto menjao prichu i partnere da stvarno ne znam ko njima josh veruje. secam se pricha nekih starijih spoovaca, zagrizheni antikomunisti, al ono pravi, znaju gomile interesantnih stvari o nekim likovima, informisani su, a sad su najveci kritichari spo i kad im neko opali sprdnju po spo proshlosti i sami kazhu da ne znaju shta im je tada bilo. a takvi ljudi bili su nosioci spo. jedna od najvecih gluposti shto se pricha preko kontrolisanih medija je da su demonstarcije 9. marta bile nekakav gradjanski bunt protiv miloshevica i rata, kenjkenj, a u stvari na protestu su veliku vecinu chinili najzheshci nacionalisti antikomunisti.

Sve mi nesto govori da ce ako dodje do prevremnih izbora, vlast ciniti SNS, DSS, URS, Dveri i manjine.

Ali, ako izbori budu bili za 4 godine, bice pod znakom pitanja, jer Djida je u stanju da udahne novi zivot u DS, a nas narod je veoma zaboravan tako da ce secanje na period od 2008-2012 izbledeti do 2016, plus dodaj cinjenicu da stranka na vlasti nikad ne moze odrzati stari broj glasova pred kraj mandata jer ce se mnogima smuciti njene 4 godine, tako je u celom svetu.
И ја очекујем такав састав власти. А ДСС и УРС су двапут већ сарађивали, тако да ће моћи и овај пут, поготово ако Динкић настави тренд посрбљавања себе. Двери и на локалу, а и глобално се приближавају СНС-у.
Ово под два је најцрње јер на најмање пропусте власти, део људи ће рећи "под жутима је било боље". Истинито.

Komunizam 21og veka nije anti-religijski nastrojen. Narocito njegova najhumanija i najuspesnija varijanta u Latinskoj Americi.

Inace, cak i KP Ruske Federacije zeli bliske odnose sa crkvom.

To je za svaku pohvalu.

Ja sebe vidim kao neki centar. Mozda sa nijansom levice, i ekonomski i po drustvenim pitanjima. Neka socijaldemokratija. Ali nazalost, socijaldemokratija je zloupotrebljena maksimalno od strane svetskih mocnika, pa ne znam ni jednog koji bi zastupao neku meni blisku ideologiju.

Ali inace, u Srbiji ne verujem da postoji tako ostra podela, svi su levi po ekonomskim pitanjima (ziveo "obican narod", radna mesta, zastita radnika bla bla) a desni po drustvenim pitanjiam (ua ****** dole abortusi), samo je kod LDP-a obrnuto, jer LDP je prepisao program americke Demokratske Partije, a u USA je ekonomska desnica default.
Podela u ekonomiji na leve, desne, centre, itd. su najobičnija budalaština. O ideologiji da ne govorim. Ekonomski ideolozi i teoritičari su skup beskorisnih idiota, koji ne žele da vide realnost Državi i privredi su potrebne informacije, empirijske analize i tehničke ekspertize za koje ideolozi i teoretičari nisu previše zainteresovani. Najuspešnije ekonomije nisu držale do ideologija i teorija i najčešće su "išle uz nos" vladajućim ekonomskim teorijama, u poslednje vreme pogotovo neoliberalnim.

Tako da manite se ljudi, ideologije, teorije, levice , desnice, sve su to najobičnije budalaštine.

Haha zar to nije malo ekstremna razlika? :D
Много екстремна. Објаснио је тиме да је између СПО и ЛДП глобално, мада ближе СПО-у због четништва, Монархије и сл.
А гласање на локалу за СНС је објаснио незадовољством радом ЛДП кадрова у граду. Глас за Тому је објаснио тиме да му је мука од Тадића позера коме је једино стало до раста рејтинга и ничег другог.
Уврнуто али истинито...небо и земља.

Haha zar to nije malo ekstremna razlika? :D

i nije ako je znao za koga konkretno glasa,
tj. za pojedince a ne za političku opciju.
recimo bivši predsednik opštine novi bečej, miša vrebalov je odličan lik, i profesionalno i privatno.
na proteklim izborima bio je nosilac liste u lokalu i u n. bečeju je ldp opet pobedio.
sada imaju novog gradonačelnika, ali je menadžerska sposobnost i pozitivno iskustvo sa prethodnim učinila svoje.
sigurna sam da je većina tih istih glasača na ostalim listama glasala za ds ili sns.

Влајко, да, много тога је у симболима. Када би српски левичари ставили крст и оцила, мало мање спомињали партизане и мање нападали четнике, да видиш како би порасли...
Десница је већ раслојена...имамо више група

десни прозападни либерали
десни конзервативци (ја)
а има и оних који су политички десно, а економски лево (нпр. Покрет 1389)

Верленова балада из 1886, посвећена Луис.

Она воли сиромашног, огорченог и
искреног, или стидљивог.
Она је срп у зрелој пшеници
спремној за сиротињски бели хлеб.

Она је света Цецилија
муза сиромашних, промукла и грациозна
и анђео чувар простоме човеку,
заиста је добра
неукротива Луис Мишел.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back