Skupštinska kafana 6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam mislio da je on socijalista, sa unapređenim nacionalnim idejama, a on Vlajkov koleza...
Sa Drugom Starim sam imao par dobrih razgovora, vezanih za ekonomiju u SFRJ živa enciklopedija planske privrede, ali što se tiče nekih drugih tema, ima dosta stereotipa mada Ivan to najbolje zna, družili su se jedno vreme, čak bili u ljubavi kao ja i Grofica...:mrgreen:

Комунизам, да може да се оствари, био би праведно друштво - ред, рад и дисциплина, једнака одговорност свих и једнака правда за све (тако га бар ја замишљам) - шта фали томе?
Чак и онај квази-комунизам је био 10 пута бољи од ове квази-демократије, што даље доводи до закључка да би и прави комунизам био 10 пута бољи од праве демократије. :)

Комунизам, да може да се оствари, био би праведно друштво - ред, рад и дисциплина, једнака одговорност свих и једнака правда за све (тако га бар ја замишљам) - шта фали томе?
Чак и онај квази-комунизам је био 10 пута бољи од ове квази-демократије, што даље доводи до закључка да би и прави комунизам био 10 пута бољи од праве демократије. :)

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku SURbel.

ggkiss6-1.gif

Ma, ima on dosta šupljina u toj priči oko ekonomije. Govorim na osnovu utiska, meni ekonomija nije struka.
Njega na tim temama totalno razbije May1.
Ne dopada se on meni. Zna i da preti, onako Udbaški. Zato sam napisala da je mrak.

Mislim da je May1 dosta mlađi, kada nema kud postavlja pitanja o hedžingu i sličnim novotarijama koje nisu primenjivani u privredi SFRJ.
Tačno je da ima udbaški nastup i sličnu teoriju o narodnom neprijatelju kao Joška,,,

Lepo si napisala da može da se ostvari, ali to nije prirodno, naš primer je prilično zanimljiv, komunizam, ili preteča socijalizam se oslanjaju na opšti interes ali i na moral i odgovornost pojedinca, obzirom da čovek funkcioniše kao sebično biće pojavljuje se taj sukob između potreba i postavljenih pravila, zato taj problem smo nasledili i danas, svi očekujemo da država počisti ispred naše kuće. Ideja je potpuno u redu, čak se ne kosi sa bilo kojom religijom, ali gledajući kako socijalnu ili društvenu hijerarhiju ne određuje kvalitet pojedinca već njegova podobnost, nije dobro... Taj fenomen i dan danas opstaje u Srbiji čak i gore,,,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back