skupštinska kafana 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosta je dobar, zivo je bas, narocito leti, ima dobrih kafana, fenserica mesta, elitnih mesta, seljacijada mesta, rokerskih mesta, alternativnih mesta, mesta koja su izmedju i mesavina svega toga. A 90% svega toga se nalazi u jednoj ulici koju zovemo Glavna i koja je mega giga dugacka a u njoj je lokal do lokala pa to nocu samo tresti. :D

Ja licno volim da se zagrejem u nekoj pivnici ili nekom atmosfericnom kaficu koji sluzi alkohol, pa onda predjem u kafanu sa zivom muzikom do 1, pa onda u neki klub do... dokle god. :mrgreen:
veliki je to grad..i BAŠ ima gde da se izadje, za svačiji ukus :)

a pozorišta..izložbe..performansi i taj rad?

Dosta je dobar, zivo je bas, narocito leti, ima dobrih kafana, fenserica mesta, elitnih mesta, seljacijada mesta, rokerskih mesta, alternativnih mesta, mesta koja su izmedju i mesavina svega toga. A 90% svega toga se nalazi u jednoj ulici koju zovemo Glavna i koja je mega giga dugacka a u njoj je lokal do lokala pa to nocu samo tresti. :D

Ja licno volim da se zagrejem u nekoj pivnici ili nekom atmosfericnom kaficu koji sluzi alkohol, pa onda predjem u kafanu sa zivom muzikom do 1, pa onda u neki klub do... dokle god. :mrgreen:

to je kuuuuuuuuuuuuuuuuul

veliki je to grad..i BAŠ ima gde da se izadje, za svačiji ukus :)

a pozorišta..izložbe..performansi i taj rad?

Stvarno ima za svaciji ukus, od kafana pa do tehno haus rejv lokala. Oni najeminentniji su u Glavnoj, ali naravno ima jos mnogo lepih mesta van nje.

Pozoriste relativno lepo radi s obzirom na okolnosti u zemlji i zainteresovanosti za kulturu, "Teatar Joakim Vujic", izvode neke strane predstave, lepo saradjuju sa drugim pozoristima u Srbiji pa cesto imamo gostovanja a i imaju nekoliko originalnih svojih predstava koje su mi se dosta svidele ("Noc u bifeu Titanik" je najnovija od tih, mislim da ih je zvao Jova Cirilov u JDP da je izvode i tamo, dosta je dobra, kao omaz Andricevoj prici).

I ima decije pozoriste za najmladje. :)

A stalno ima izlozbi u SKC-u i u Galeriji Muzeja, fotografije ili slike donesene sa strane a imaju i dobru originalnu postavu.

Cesto gostuju neki ansambli koji sviraju klasicnu muziku, na primer ja sam skoro slusao jedan gudacki kvartet iz Nemacke, gostovali su u sali Decijeg Pozorista i odusevili su me.

I imamo novi fancy bioskop sa 6 sala koji jednom mesecno pusta snimke Opera iz Metropolitena. :mrgreen: To im je divna ideja. Skoro sam gledao Tosku.

Tako da, stvarno ima i da se probere sto se tice kulture.

Naravno, daleko je to od onog asto nudi Beograd, ali veoma dobro za jedan provincijalni grad.

Vala kad vidim kakvih sve ima Bosnjaka mene bude stid što pripadamo istom narodu. :neutral:

Pitanje za Refku, pošto je on onako ucen covjek.

Postoji li mogucnost da se promijeni nacionalnost odnosno etnicka pripadnost ?

Mo'š ti da budeš šta hoćeš, ali si uvek tikva bez korena, ako od korena bežiš. Napiši da si kamijev čovek reptil i mi ćemo te tako zvati, ali gde je tu poreklo?

pusti disidenta on je jos dete, ona je mislila na one preko dvadeset...:lol:
a ti si me razocarao, umesto u tim godinama da imas decu teraskovih godina ti ih vodis u skolicu i na balet...:neutral:

Ja sam uvek bio odgovrna osoba, tek kad smo sazreli i kad su se ostvarili potrebni uslovi, prešli smo na bavljenje decom. Ja imao skoro 40, žena jedva 20, ona u najboljim godinama za rađanje, ja za... pravljenje. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back