SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
- - - - - - - - - -

јели су месишта и пасуља и пили медовине и вина... и све виљушком боц, молим лепо...
Zaboravio si na nektar i ambroziju. A jel pili medovachu ili med s vodom?

Medovina

Ušni vosak. Vidno postojanje istog, odraz je krajnje nonšalantnog odnosa prema telu, kao hramu duše. Ko ume da posmatra, može da vidi stepen mentalne nesređenosti kod osoba koje su neuredne i zapuštene. Možda je u pitanju i samo nedostatak osnovne kulture i vaspitanja? Kako god, po sredi je neopisivo boljenje kurza, a po pitanju lične higijene.

Vino od meda, takođe medovina, je po predanju, prvo alkoholno piće koje je ljudska ruka napravila. Pili su je i Bogovi na Olimpu, a u Valhali su je Valkire služile za dobrodošlicu dušama hrabrih nordijskih ratnika. Med, medovina, ambrozija i nektar Bogova, raj, … sve je to lepo i slatko, ali jednom obeležen izraz na beogradskom asfaltu ne može da opere ni Sava ni Dunav.

Krumpir je dosho iz Jameriku, kao i kukuruz. Sta li su ljudi jeli kada nije bilo proje i pite krompirushe?

Od arhaicnog oblika nema tu ni qrtz.

U srednjem vijeku su kod nas od žitarica jeli ječam i raž (naravno i pšenicu, miješali su brašna)... jelo se više povrća nego danas... pravio se npr tikvenjak i zeljanik... kod nas kažu ljevak i još svakako... dakle, pite kakve znamo prvae se kod nas u posljednja 2-3 vijeka...

Med se jeo dosta... čak mislim da se u srednjem vijeku riba (svježa riječna) jela više nego danas, a meso mnogo manje nego danas...

U srednjem vijeku su kod nas od žitarica jeli ječam i raž (naravno i pšenicu, miješali su brašna)... jelo se više povrća nego danas... pravio se npr tikvenjak i zeljanik... kod nas kažu ljevak i još svakako... dakle, pite kakve znamo prvae se kod nas u posljednja 2-3 vijeka...

Med se jeo dosta... čak mislim da se u srednjem vijeku riba (svježa riječna) jela više nego danas, a meso mnogo manje nego danas...

Ma znam, pa ziveli su i preziveli su ljudi. Meso se jako malo jelo, ali tako je bilo svuda, psenice je uvek bilo, a i nekih drugih zitarica.

морам признати да сам прегледао текст тражећи шта се то дели бесплатно... кад оно није бесплатно, само је попуст. z:mrgreen:

илити... људи су овде такви да ће се побити око џабе садница трешњи иако од земље имају три саксије на тераси, једна пукла и просула се... тако да и ови редови су више због трипа да ће нешто узети на попусту него што због тога што узимају...

Ma znam, pa ziveli su i preziveli su ljudi. Meso se jako malo jelo, ali tako je bilo svuda, psenice je uvek bilo, a i nekih drugih zitarica.

Svi su imali domaće životinje i stoku... jeli su se mnogo mliječni proizvodi... ono malo mesa što su jeli uglavnom je od divljači (domaće životinje su rijetko klali)... bilo je mnogo više životinja po šumama, čak i nekih koje su sad izumrle...

- - - - - - - - - -

морам признати да сам прегледао текст тражећи шта се то дели бесплатно... кад оно није бесплатно, само је попуст. z:mrgreen:

илити... људи су овде такви да ће се побити око џабе садница трешњи иако од земље имају три саксије на тераси, једна пукла и просула се... тако да и ови редови су више због трипа да ће нешто узети на попусту него што због тога што узимају...

Da je džaba pa da i staneš u red... :)

sta znam. bolje mirjana karanovic nego jelena karleusa :lol: des bre vlajko :cmok2:
Ево, вратио се са crash course културног уздиСања у Народном позоришту. :lol: :cmok:

Шта знам... Мирјана буди код мене Јеб.емНамМатерСрпску нагон више од ЏејКеј.

Баш на ТВ пуштали представу из ЈДП, нешто о генерацијама Београђана џа-бу... И прича Мирјана како је каро неки Хрват, онда се ****** са неким Балијом у Дубровнику, а оне наше битанге са мора кренуле да гранатирају Дубровник и прекидоше је у пола посла... :(

На страну све, мислим да људи треба да иду у позориште. Некад се ја спрдам да су највеће институције културе у земљи Југ. Кинотека, Југ. драмско позориште и Стадион ЈНА... али ми стварно екипа глумаца у ЈДП-у буди тешки нагон за поврачањем.. На страну Маџгаљ, Воја Брајовић итд. Али Карановићка и Ђуричко. :bljak:

Да и онај глумац што га није било 30 година у земљи па је обелоданио свој велики кам-бек у "Српском филму". :ok:

Ево, вратио се са crash course културног уздиСања у Народном позоришту. :lol: :cmok:

Баш на ТВ пуштали представу из ЈДП, нешто о генерацијама Београђана џа-бу... И прича Мирјана како је каро неки Хрват, онда се ****** са неким Балијом у Дубровнику, а оне наше битанге са мора кренуле да гранатирају Дубровник и прекидоше је у пола посла... :(

На страну све, мислим да људи треба да иду у позориште. Некад се ја спрдам да су највеће институције културе у земљи Југ. Кинотека, Југ. драмско позориште и Стадион ЈНА... али ми стварно екипа глумаца у ЈДП-у буди тешки нагон за поврачањем.. На страну Маџгаљ, Воја Брајовић итд. Али Карановићка и Ђуричко. :bljak:

Да и онај глумац што га није било 30 година у земљи па је обелоданио свој велики кам-бек у "Српском филму". :ok:

sta znam, ja sam u ljubavi sa madlenijanumom :lol:

Потпуно примењиво и код нас, само истумбајте имена...

Чувени руски сатиричар Михаил ЗАДОРНОВ: Неталентовани човек може „говорити” само о тамним странама живота, што Звјагинцев увек и чини – на одушевљење Запада. Он је фактички западни агент! Зар мислите да би Пастернаков роман „Доктор Живаго” добио Нобелову награду да није сматран антисовјетским? Никада!​

Звјагинцев ће добити Оскара за русофобију, као што је Пастернак Нобела за - антисовјетизам

она Србљановићкина просеравања не бих гледао више ни да ми плате. као Скакавци култна представа, а уствари тешка смарачина.

Потпуно примењиво и код нас, само истумбајте имена...

Чувени руски сатиричар Михаил ЗАДОРНОВ: Неталентовани човек може „говорити” само о тамним странама живота, што Звјагинцев увек и чини – на одушевљење Запада. Он је фактички западни агент! Зар мислите да би Пастернаков роман „Доктор Живаго” добио Нобелову награду да није сматран антисовјетским? Никада!​

Звјагинцев ће добити Оскара за русофобију, као што је Пастернак Нобела за - антисовјетизам

Nobelova nagrada za književnost je i Bože pomozi... Nobelova nagrada za mir je pravi cirkus... ako je neko dobitnik Nobelove nagrade za mir definitivno je teški neki zlikovac...

sta znam, ja sam u ljubavi sa madlenijanumom :lol:
То због Пере? :per:

Мадленијанум баш л(иј)епо изгледа.

Волео бих да посетим.
Nema većeg ološa od glumaca i većih ravaku od glumica... od naših glumica mene pali samo Tanja Bošković iz mlađih dana... i možda malo Mira Furlan...
Ма боле мене уво ко се с ким туца итд. Не схватам потребу глумца да улази у политику.

Не постоји лепше место за спортисту, глумца итд. дакле једног националног радника, где може боље да се посере по целокупном животу, од политике.

njenu predstavu bih mogla da gledam eventualno kad bi mi neko drzao noz pod grlom pod pretnjom :lol:

пази, ја волим комаде који ме провоцирају или ме натерају да се запитам. међутим, она је досадна. сад да ме убијеш, не могу да се сетим било чега из те представе. то је довољно да оцениш о чему се ради.

То због Пере? :per:

Мадленијанум баш л(иј)епо изгледа.

Волео бих да посетим.

.

ma nije zbog pere, prosto jer volim to mesto.

- - - - - - - - - -

пази, ја волим комаде који ме провоцирају или ме натерају да се запитам. међутим, она је досадна. сад да ме убијеш, не могу да се сетим било чега из те представе. то је довољно да оцениш о чему се ради.

nesto najupecatljivije sto sam gledala je mjuzikl "jadnici", evo i sad sam se najezila!

она Србљановићкина просеравања не бих гледао више ни да ми плате. као Скакавци култна представа, а уствари тешка смарачина.
Ја бих волео да изазовем код себе булимичан напад оном представом Змајеубице.

Priča o mladobosancima ima burnu istorijsku pozadinu. Kako gledate na različita istorijska tumačenja Sarajevskog atentata i mladobosanaca?

Pobuna je uvek bila i biće subverzivna tema. Samim tim podložna je svim mogućim relativizacijama, politizaciji, prisvajanjima itd.​

http://www.politika.rs/rubrike/inte...ladobosanaca-licila-je-na-pank-pobunu.lt.html

Немој случајно да се прочује да је Принцип био Србин.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back