SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, nisu liberalni anarhisti levicari, postoji razlika medju njima, ali nije to ni bitno sada, naravno da su mi anarhisti koji su levicari blizi od fasista, i to su jedini levicari kojio su mi simpaticni. I normalno za liberale je da im anrhisti koji su levicari budu blizi od fasista. Merilo levice je odnos prema ekonomiji, i prema svojini.

Odnos prema Crkvi nije nikakav sustinski pokazatelj levicarenja.

Ja nikada necu podrzati organizovanu religiju, koja gusi individualne slobode na svakom koraku.

To me ne cini levicarom.

нема то везе са Црквом. ти си левичар по свом погледу на свет. ниси комуниста, јер не прихваташ њихову економску политику. али по свему осталом ти си левичар.

zato i kod sebe i zadrzavam onaj mali promil sumnje jer njegove oci su kao oci moje pokojne bake.... a kad neko ima take oci tesko moze da bude zao i kvaran...ali kada je politika u pitanju nish ne verujem nikome jer sam se dovoljno razocarao u take ljudske velicine da jednostavno nisam mogao da verujem sta ta droga uradi ljudima koji su bili pojam normalnosti

није да га браним, ал замисли како је њему кад видиш кога је све удба угурала у Сабор па их извлачи повремено зарад срозавања Цркве на режиму прихватљиву меру. није ми јасно како је то уопште остало у целини.

fdu je neki drugi faks i nema veze sa platnom i bojom vec sa filmom, a istorija umetnosti se studira iz ljubavi na filozofiji jer u startu znas da posla za te istoricare nema... tako da ko sto rekoh u postu iznad razmisli pre no sto nesto odvalis... a za likovnu akdaemiju :lol: to se kaze za one koje su na primenjenoj da su tamo jer nisu mogli na likovnokj da se upisu, ko sto se kaze za zubare da nisu mogli na medicinski...

Jesu li ti skupe te dramske slike, ne smeta mi što ne crtaš dobro? z:mrgreen:

У Србији је Црква од ослобођења од Турка била под палицом државе. И миКа прича о неслободи од исте. :)

Црква је од оснивања била инструмент владара и да је није било неби било ни саборности ни уређене државе. Наметнута је на силу, па кад ни тако није могло онда су је прилагодили "народним" тј паганским веровањима и обичајима. Успела је да сачува дух и знања наших предака и ми смо срећни што смо је имали. У овом тренутку је корумпирана до коске и најслљабија је од оснивања из простог разлога што љубави у људима више нема, убили су је медијима.

нема то везе са Црквом. ти си левичар по свом погледу на свет. ниси комуниста, јер не прихваташ њихову економску политику. али по свему осталом ти си левичар.

Ne, nisam.

Ja sam liberal,

Po toj logici koju sada upotrebljavas, a mislis da ja tu nesto zabranjujem drugima, Crkva ti je onda pojam za levicarenje i komunizam.

Ja ne zabranjujem nista, iznosim svoj stav, i IZRICITO se borim protiv toga da Crkva namece drustvu svoje vrednosti.

Ni stida ni srama i ako su takvi kao ti zagovornici monarhije ili čega već nije ni čudo što se takvih lažova gadi 99,9 posto građana i da nemate onu debelu kreaturu samoprozvanu prestolonaslednik.

Ne treba irinej ništa da izjavljuje , dovoljno je vas "vernike" pustiti na mrežu pa da ni crkvene sveće za na groblje ne kupujemo u crkvi no u samoposluzi makar kinta išla onoj ustašiji koja je preuzela zemlju.

Ne brini, neće tebi niko da traži kuću da vratiš, čim do sad' nisu tražili, nisu crveni ostavili žive naslednike. z;)

Колега Ками је можда ближи Џеферсонским идејама либерализма: републиканизам, неповерење према политичким, војним, економским и другим елитама, ограничавање централне власти на што нижи ниво, вредности просветитељске епохе, лаицизам, нетрадиционалан приступ вери.

Ево, Вучко открио споменик светом краљу Милутину у Грачаници...

J5H8064-copy.jpg

У Србији је Црква од ослобођења од Турка била под палицом државе. И миКа прича о неслободи од исте. :)

To je vecita borba, i ovo je samo borba da Crkva ne vrati taj dominantni polozaj.

A sta ti mislis, da kada izadje Amfilohije i nekoga nazove bolesnikom, da taj treba da cuti i da mu ne odgovara?

Kakvi su to dvostruki standardi u slobodi govora?

Moj stav je sledeci- Ok, neka bolesnik Amfilohije nazove bolesnikom koga on hoce, neka prica o ljudima drugog reda, ali i ja imam pravo da mu na to odgovorim da je bitanga, fasista, i olos nevidjeni. I ne dozvoljavam ta gusi slobodu pojedincima, ako kojim slucajem pokusa da sprovede svoje ideje u delo (a nedavanje istih prava gejevima ti je najocigledniji primer kako to nije samo prica, vec i dela.)

Пазите, проблем и збрка је настала због тога што су савремени левичари приграбили либерализам у друштвеним питањима у склопу својих популистичких политика.

Онда су економски либерали почели да се друже са друштвеним конзервативцима да би изједначили тај еквилибријум, па зато данас имамо Рон Пола и Франоса Оланда као две супротне тачке политичког спектрума.

Poslednja izmena:
To je vecita borba, i ovo je samo borba da Crkva ne vrati taj dominantni polozaj.

A sta ti mislis, da kada izadje Amfilohije i nekoga nazove bolesnikom, da taj treba da cuti i da mu ne odgovara?

Kakvi su to dvostruki standardi u slobodi govora?

Moj stav je sledeci- Ok, neka bolesnik Amfilohije nazove bolesnikom koga on hoce, neka prica o ljudima drugog reda, ali i ja imam pravo da mu na to odgovorim da je bitanga, fasista, i olos nevidjeni. I ne dozvoljavam ta gusi slobodu pojedincima, ako kojim slucajem pokusa da sprovede svoje ideje u delo (a nedavanje istih prava gejevima ti je najocigledniji primer kako to nije samo prica, vec i dela.)

Ако видиш безобразаног свештеника, слободно га назови битангом јер то и јесте. Исто тако, владика назива хомосексуализам болешћу јер то и јесте.

Иначе, ја имам проблема са својим Хришћанством ових дана, па сам у једној Деистичкој фази која би могла да потраје и трајно.

Наиме, имам неке недоумице на које нико неће конкретно и задовољавајуће да ми одговори, па сам ставио организовану религију на стенд бај.

Ne, nisam.

Ja sam liberal,

Po toj logici koju sada upotrebljavas, a mislis da ja tu nesto zabranjujem drugima, Crkva ti je onda pojam za levicarenje i komunizam.

Ja ne zabranjujem nista, iznosim svoj stav, i IZRICITO se borim protiv toga da Crkva namece drustvu svoje vrednosti.

па хришћанство је левица по дефиницији.

ти си левичар, а какав ћеш префикс ставити испред те одреднице, то није нарочито важно. левичар си зато што се противиш организованим струкурама и системима, била то црква, држава, војска или било шта. просто си левичар.

Иначе, ја имам проблема са својим Хришћанством ових дана, па сам у једној Деистичкој фази која би могла да потраје и трајно.

Наиме, имам неке недоумице на које нико неће конкретно и задовољавајуће да ми одговори, па сам ставио организовану религију на стенд бај.

Moра да сџе вратиш Православној пастви, нема лебшег осећаја него припадности једној светој и исконској Цркви. Католици роваре преко интернета пас им мајку јебо и настоје да конвертују народ, али неће им то поћи за руком јер су проваљени.

Moра да сџе вратиш Православној пастви, нема лебшег осећаја него припадности једној светој и исконској Цркви. Католици роваре преко интернета пас им мајку јебо и настоје да конвертују народ, али неће им то поћи за руком јер су проваљени.

Не брини Србо, Римокатилицизам ми тек није занимљив.

Пазите, проблем и збрка је настала због тога што су савремени левичари приграбили либерализам у друштвеним питањима у склопу својих популистичких политика.

Онда су економски либерали почели да се друже са друштвеним конзервативцима да би изједначили тај еквилибријум, па зато данас имамо Рон Пола и Франоса Оланда као две супротне тачке политичког спектрума.

либерализам је левица сам по себи.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back