SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Враћа се имовина отета од Јевреја после другог светског рата, ако нема наследника - имовина ће бити искориштена за јачање Јеврејске заједнице у Србији, закон ће бити донет ове године z:)

Очекујем масовно кмечање комшије абдуле каунтвендете и сличних гмизаваца титових мезимаца z:lol:

- - - - - - - - - -

Секулић: У 2015. закон о враћању имовине Јеврејима

strahinja-sekulic.jpg

БЕОГРАД – Директор Агенције за реституцију Србије Страхиња Секулић изјавио је да очекује да ће у првој половини 2015. бити завршен закон о регулисању имовине отете Јеврејима убијеним у Холокаусту, за коју не постоје наследници.

„Ми сад имамо нека неформална сазнања да ће бити формирана нова радна група и очекујемо да до марта или априла наредне године тај закон буде завршен”, рекао је он агенцији Бета.

Секулић је рекао да ће тим посебним законом бити регулисан статус отете јеврејске имовине за коју не постоје наследници, јер су целе породице убијене у Холокаусту.

„Та имовина је значајна. Ако говоримо о Београду, Новом Саду и Суботици, па и Нишу, ту су постојале јаке јеврејске заједнице (пре Другог светског рата). Мислим да ће највише имовине бити у Београду. То је горњи Дорћол, цео кварт, ту је било много радњи, станова и зграда”, рекао је он.

Секулић је напоменуо да Агенција заједно са Савезом јеврејских општина интензивно ради на утврђивању тачних података колико има имовине која је отета у Холокаусту, а за коју не постоје наследници.

Истакао је да је имовина Јевреја за које су постојали наследници већ враћена. „Ми смо држављанима Израела и нашим Јеврејима већ вратили имовину где је постојао наследник”, рекао је директор Агенције за реституцију Србије.

Агенција сада, према његовим речима, чека доношење закона како би био решен и проблем јеврејске имовине отете у Холокаусту за коју не постоје наследници.

Према речима Секулића, тај проблем ће бити решсен на сличан начин како су то урадиле друге земље - коришћењем те имовине за јачање јеврејске заједнице.

„Све земље које су имале тај проблем регулисале су га формирањем неког ентитета на који би та имовина била пренета. То тело би њом управљало у циљу проналажења јеврејске заједнице, користећи је у меморијалне и едукативне сврхе”, рекао је директор Агенције за реституцију Србије Страхиња Секулић.

nego Forineru citao sam ja i za još jedan veliki projekt .
Hoće Kinezi da grade novi kanal pandan Panamskom . I sada zamisli
kada Kitajci odluce to je to . Da vidim kako će kauboji njih da spreče
u namerama .
Godine 1990-te kada su imali intervenicju ( milosrdnu) u Panami tada
su ustvari kauboji morali da urade nešto slično sto i engleska govna
1997-te u Hong KOngu , da ga vrate nazad Panami .
Engleska govna nisu imali izbora , Kina nije Panama ili Srbija
ili već neka sprdacina koju zovu iz zezanja državama i tu nije bilo
dileme Hong Kong je bio iznajmljen na neki period , to je prošlo i
ide nazad vlasniku .
Panama je isto tako trebala dobiti nazad kanal . Ali naravno ko bi se
odrekao miliona i miliona $$$$$$ od brodarine . I Panama je bila
„ucutkana ” .
E sada Kinezi prepuni $$$$$ a imaju volju da grade sirom sveta pade
im napamet da paralelno u komsiluku naprave bolji kanal , protocniji
u svakom slučaju veliki deo kolaca od „brodarina” će oteti kaubojima.
I šta mislite šta će biti .
Pa ništa , kauboji će lajati , srati , prdeti , smeredti ali ciniti
neće moći ništa . Prihvatice stanje na terenu a ono se zove REALNOST
Mali su mocni , puni ko brod i valja se rešiti stravicnih kolicina
$$$$$$ pre nego ga niz vodicu puste . Kanal pandan Panamskom je bas
onako bogom dan . Em utrosis šta bezvrednog guz papira , em sebi
napravis kasnije znatan izvor prihoda , i svi zadovoljni osim komsija
koji će preko plota gledati a neće smeti ništa da cine ,osim da laju.
Psi laju a karavani prolaze .
Pa onda brze pruge na istoku , kanal pred nosom ovima, pa tamo pa vamo
kako god okrenes ne valja .
Lepo rekose dolazi narednih jedno najmanje 100 godina kineske domina-
čije . A šta ćeš i sami kauboji kada su arogantno nama Srbima obja-
snjavali da je gubitak KOsova realnost na terenu sada će morati da
popiju istu lekciju u samom komsiluku . kakav samar .
Da j eu pitanju neko mali , drzak i drcan , bio bi samo tako u par
sati „demokratski ” zbrisan sa lica zemlje , ali nazalost ovi nisu ni
mali ni beznacajni a umeju da budu i drski i bezobrazni.
Sto bi Djole Balasevic reko :„ sram ih bilo ” ko u onoj pesmi
JA VAS KAMDA ZNAM SA STRANDA .

Jel' imaju po metar ipo, ili su manji? z:p

Nemaju ni gram................mozga. To je sve stipsa do stipse i sudi se sa komšijama godinama zato što mu je komšijska kokoška pokljucala crve iz bašte a mačak izgazio cveće.

- - - - - - - - - -

ne provociraj ga, molim te, jedva sam ga ubedila da više ne radi takve stvari... :lol:

Taman sam hteo da te pitam jel mogu da joj pošaljem na pp. :hahaha:

Требо би да нађе некога да се дружи са њим, види се да је усамљен у туђини. Не може нико сам, сваки човек мора да има какве такве пријатеље, у субротном има да бсихички пукне попут нашег форумског колеге Ноубадија.

Mračak@ Mračak@ nije na forumu
Бот - Старешина
Buduća legenda

Срба Србић Срба Србић nije na forumu
Где су Србске земље, ту су Србски Напредњаци

Lepo je videti kako dve licnosti u istom mentalnom sklopu/istom mozgu pricaju jedna sa drugom... Dele jednu glavu i jedno nejacko telo, koje pitchke videshe samo na slici. F20 dijagnoza, nepogresiva. Well... :zelenko3:

_nobody_

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back