SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svako je retard kad je ljubav u pitanju. tu nema mnogo pameti :lol:
Пошто је она тема о зомбијима затворена, а дугујем одговор, ево га овде:

Чудно је да ти, која носиш управо тај потпис, не знаш шта је вулгарно и шта политичко у паради зомбија, и да то не разликујеш од онога које такво није.

Толико о томе.

Пошто је она тема о зомбијима затворена, а дугујем одговор, ево га овде:

Чудно је да ти, која носиш управо тај потпис, не знаш шта је вулгарно и шта политичко у паради зомбија, и да то не разликујеш од онога које такво није.

Толико о томе.

milunka, to je performans, umetnost, kao sto je meni edgar alan po, nekome je klajv barker ili brem stoker.
tu nema niceg vulgarnog, nismo mi neko ograniceno drustvo gde treba striktno da se drzimo jedne norme ponasanja.

milunka, to je performans, umetnost, kao sto je meni edgar alan po, nekome je klajv barker ili brem stoker.
tu nema niceg vulgarnog, nismo mi neko ograniceno drustvo gde treba striktno da se drzimo jedne norme ponasanja.

Zasto vecito prebacujes zatvorene teme u kafanu? Da bi tvoja bila "poslednja"? Da bi se ljudi svadjali i dalje i to jos ovde?

Zena ne pise u kafani i kad je kljuc, onda je kljuc.

Prekinite da prozivate i provocirate ljude u kafani sa tema.

Poslednja izmena:
Можда реч "вулгарно" нисмо схватили једнако.

Како год, то је, можда, ето, некакав "перформанс", али, уметност није.

Шта је "уметничко" у крвавој глави расцопаној секиром? Поготово експлицитно приказаној.

Наравно, данас, у доба опште релативизације и субјективизације изгубљени су сви критеријуми, и за "уметност" се може прогласити све што некоме падне на памет. Нарочито кад се договори о "полит-коректности"...

Тема је, иначе широка, и превазилази некакву зомби-параду, као и саму област уметности.

У том смислу препоручујем, рецимо, књигу Милана Брдара "Филозофија у Дишановом писоару".

Milunka, ti si dinosaurus...Mislim, nisi losa osoba, verovatno skroz naprotiv, ali te je vreme pregazilo, jbga...

- - - - - - - - - -

Inace, ja ne volim horor, smara me zesce; ali daleko od toga da mu ne priznajem zabavnu, a ponekad cak i umetnicku komponentu.

Inace, slika glave sa rascopanom sekirom jeste umetnost, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi kojima je to neki sok. Poenta umetnosti soka je da probija granice ustaljenog i ogranicenog.

Ali, ako ogromnu vecinu drustva cine ljudi koji su navikli na horor scene, i to im nije nista posebno, onda to nije umetnost.

Srbija je tu dosta podeljena, dosta je veliki jaz izmedju matoraca, koji blage veze nemaju o modernom drustvu, i ovih mladjih, koji kao da zive u centru Njujorka.

Tako da, to je kod nas nesto izmedju umetnosti i zabave.

Srbija je tu dosta podeljena, dosta je veliki jaz izmedju matoraca, koji blage veze nemaju o modernom drustvu, i ovih mladjih, koji kao da zive u centru Njujorka.

U tome je sva poenta.

U ostatku sveta nije toliki jaz, jer Bejbi Bumeri i Generacija X u Americi su ti koji su se oduprli svojim konzerva roditeljima, a generacija Y je narcisoidna i pasivna, ne zanima ih odupiranje roditeljima, tako da ce roditelji i deca zajedno da gledaju epizodu serije "American horror story" koja je puna krvi, nasilja, lezbejstva i bizarnosti, i da se smeju suptilnoj crnoj komediji, dok ce baka i deda iz Tihe generacije da sede u dnevnom boravku i slusaju Bing Krozbija.

S druge strane, u Srbiji, Velika Generacija, Tiha generacija, Bejbi bumeri, najveci deo generacije X posle dnevnika sa EI Nis Tv-a na kojem je milje gledaju Bolji Zivot, dok generacija Y gleda Breaking Bad na tabletu.

I nikad se nece medjusobno razumeti.

Можда реч "вулгарно" нисмо схватили једнако.

Како год, то је, можда, ето, некакав "перформанс", али, уметност није.

Шта је "уметничко" у крвавој глави расцопаној секиром? Поготово експлицитно приказаној.

Наравно, данас, у доба опште релативизације и субјективизације изгубљени су сви критеријуми, и за "уметност" се може прогласити све што некоме падне на памет. Нарочито кад се договори о "полит-коректности"...

Тема је, иначе широка, и превазилази некакву зомби-параду, као и саму област уметности.

У том смислу препоручујем, рецимо, књигу Милана Брдара "Филозофија у Дишановом писоару".

umetnost je mnogo toga. cim nesto sto je covek napravio, kod drugog coveka izaziva osecanja, budi cula, to je umetnost.
sta je umetnost u prikazima unakazenih ljudi? pa sminka u ovom slucaju. kostim.
i ta umetnost u svakome moze izazvati razlicite reakcije. kao sto je nekome munkov vrisak strasna i morbidna slika, nekome je fenomenalno umetnicko delo.
umetnost ne mozes prikazati implicitno, ona ne moze da se podrazumeva ili bude ogranicena.
ali i dalje ne razumem bilo kakvu politicku konotaciju. u principu, mi u nasoj drzavi sve povezujemo sa politikom, pa valjda bi trebali i ovo...
eto ja tebi preporucujem gospodare prstenova. film :)

U tome je sva poenta.

U ostatku sveta nije toliki jaz, jer Bejbi Bumeri i Generacija X u Americi su ti koji su se oduprli svojim konzerva roditeljima, a generacija Y je narcisoidna i pasivna, ne zanima ih odupiranje roditeljima, tako da ce roditelji i deca zajedno da gledaju epizodu serije "American horror story" koja je puna krvi, nasilja, lezbejstva i bizarnosti, i da se smeju suptilnoj crnoj komediji, dok ce baka i deda iz Tihe generacije da sede u dnevnom boravku i slusaju Bing Krozbija.

S druge strane, u Srbiji, Velika Generacija, Tiha generacija, Bejbi bumeri, najveci deo generacije X posle dnevnika sa EI Nis Tv-a na kojem je milje gledaju Bolji Zivot, dok generacija Y gleda Breaking Bad na tabletu.

I nikad se nece medjusobno razumeti.

Mislim da si u pravu, i mislim da ce u Srbiji ove generacije koje tek slede, imati manji jaz izmedju roditelja nego sto je to sada slucaj.

Mislim da si u pravu, i mislim da ce u Srbiji ove generacije koje tek slede, imati manji jaz izmedju roditelja nego sto je to sada slucaj.

Preskocili smo neku generaciju.

U USA su seksualnu i kulturolosku revoluciju izneli Bejbi bumeri (rodjeni 40ih, 50ih i 60ih).

U Srbiji to vec pocinje da radi generacija Y (rodjeni 80ih i 90ih).

Kod mladih danas se jako ceni sarkazam. Sarkazam je znak otresitosti i inteligencije.

Kod starih je sarkazam znak vulgarnosti, nehumanosti i bezobrazluka.

Problem je sto su mladi izgradili subkulturu na internetu, od kojeg su zavisni.

Bice zavisni bas kao i njihova deca, i za 25 godina.

Zato mislim da ce neko ko danas ima 25 godina biti mnogo manje pogubljen u vremenu i prostoru za 25 godina, nego danasnjih 50-godisnjak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back