SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Истина... данас не постоји дисциплина. Ја сам на факсу само код једног професора прве године био усран од страха. Увек сам код њега на испит излазио у панталонама, и барем мајици на крагну, ако не у кошуљи или џемперу. И то ми је прешло у навику. Тако сад излазим на сваки испит. Остало ми у глави шта нам је тај профа причао у првој: испит је свечаност.

Хеланке су данас постале опште прихваћене, као што је раније била мини-сукња. Ништа данас више није непристојно.
А све је огољено и то је тужно. Не може човек ништа да наслућује и машта.

Тај Бајчетић је и даље цар. Већина мојих другара из одељења је отишло на медицину, па сам се вала наслушао тих прича о њиховим професорима.

А сад заборавих како се зове онај чудак што има кревет у канцеларији, пошто буквално живи на факсу.

Чудак са станом на институту, не само креветом - проф. Слободан Маринковић.
Мислим да он има неку шифрицу/дијагнозицу. ;)

- - - - - - - - - -

Bratja s jug se frljaju s padeži... ovo jer i je l' najviše se miješa u trouglu Zemun-Borča-Čubura :)

У Земуну да неко брка јер и је л' ?
То нисам имала прилике да чујем. ;)
Хоћу рећи, засигурно има и таквих али не масовно, чак ни често.

- - - - - - - - - -

Е да, а Чубура је један мали део Врачара, са доста оних кућица-уџерица у којима живе углавном Циге и социјална маргина.

- - - - - - - - - -

А Борча има 120.000 становника! :lol:

Колико Бјељина има?

Nije Bjeljina već Bijeljina :)... mislim 126 hiljada po popisu ima na teritoriji grada Bijeljina (ovde su i sela ubrojana)... a ovo sam Zemun-Borča-Čubura sam lupio bre :)

Nego, je l' nisi čula ni da Zemunci umjesto znači kažu 'nači? :)

Nije Bjeljina već Bijeljina :)... mislim 126 hiljada po popisu ima na teritoriji grada Bijeljina (ovde su i sela ubrojana)... a ovo sam Zemun-Borča-Čubura sam lupio bre :)

Nego, je l' nisi čula ni da Zemunci umjesto znači kažu 'nači? :)
'начи, БИјељина! :) Зашто се тако зове?

A kad bi čula kako se priča po selima oko Bijeljine prepala bi se...
Што? Како причају?
Бркају падеже?

'начи, БИјељина! :) Зашто се тако зове?

Што? Како причају?
Бркају падеже?
Izgleda da vise "brkaju" glagole pa su zaboravili na govor i govoriti
Ybte, kolko me nervira kad neko prica engleski ili prica neki dijalekt, a onda taj isti ( nije ovaj decko iz Bijeljine) seire
protiv Vuka i kako se cirilica gubiz:D

Југ Србије и исток прича граматички неправилно.
Ви прекодринци причате исправно. :)

Ne podnosim prekodrince.

- - - - - - - - - -

A kad bi čula kako se priča po selima oko Bijeljine prepala bi se...

Gusenicar je tu na onoj temi u pravu.

Koliki moron moras da budes pa da za knjizevni jezik uzmes izgovor sa margina i periferije, umesto iz srca Sumadije, gde je bre samo srce Srbije i Srba.

Mene npr. lozi kako Uzicanke pricao, bio sam jednom sa mnoooogo lepom Uzicankom. Ali to me lozi samo zato sto je bila mnogo lepa riba, inace me onaj njihov govor uzasno nervira.

Ne podnosim prekodrince.

- - - - - - - - - -

Gusenicar je tu na onoj temi u pravu.

Koliki moron moras da budes pa da za knjizevni jezik uzmes izgovor sa margina i periferije, umesto iz srca Sumadije, gde je bre samo srce Srbije i Srba.

Mene npr. lozi kako Uzicanke pricao, bio sam jednom sa mnoooogo lepom Uzicankom. Ali to me lozi samo zato sto je bila mnogo lepa riba, inace me onaj njihov govor uzasno nervira.
A bre nepismenjaci, jel vi razumete da ljudi govore, medjusobno razgovaraju, price i bajke se pricaju.
Jbte, dal je moguce da ste svi od reda nepismeni. Jedni od onu stranu Drinu, drugi od ovu.
kami, a zar margina i periferija nije jedno te isto? Jbala te margina da te jbe.

Rajka, štos'se iznervirala? Dobar dan, prvo. z;)
Tebi Srecna Nova Godina. od mene i ovog mog "malog"z:)

20545079fh.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back