SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citat Original postavio JeanColdHand
u nemačkoj se nijednom beskućniku, i onom bez ličnih dokumenata ne sme odbiti zdravstvena usluga...
redovno ih možeš videti po bolnicima, čak i one prosjake pristigle iz druhih zemalja, bez ikakvih nemackih dokumenata...

nego, kako to da se cigani u srbiji leče bez knjižice?
Ти мора да си обитавала у некој другој Немачкој од оне у којој ја обитавам с времена на време.

Ово што пишеш је смешно.

Auuu, Sofka, što je biješ direktno u glavu, daj joj malo fore. :lol:

Poslednja izmena:
Не знам шта бих рекла... :neutral:

Породица моје мајке је у Немачкој од 60-их година. Већ четврта генерација тамо живи. Већ троје сахрањених тамо, са све лежањем у болници.
Мало ми је смешно кад ме неко убеђује како тамо свако има исто право на лечење.
Није.
Колико пара толико и музике.
Посебно што су болнице већински приватне и наплаћују услугу од осигуравајућих кућа.

Jednom prilikom ću ti pričati o slučaju kad hitna pomoć nije htela da dođe, i pored tamo neke skupo plaćene medicinske kartice koja obezbeđuje svu potrebnu i nepotrebnu medicinsku pomoć, a razlog... moje je opravo da mislim da je u pitanju ime i prezime. I to sve u toj divnoj Nemačkoj gde se svi besplatno medicinski zbrinjavaju.

Школе су им бесплатне, то стоји.
Али здравство...по логици коју она примењује испада да ко год крене туристички у Немачку нема разлога да плаћа здравствено осигурање, јер Боже мој, само се ти представи као угрожен и они одмах спајају преломљену бутну кост. :roll:

Него ето, тај јадни човек...жао ми га је као човека. Жао ми је што га је природа осакатила тако да не може ни сам о себи да брине.
Али не знам одакле овом народу тај трип да треба друге да кривимо за неспособности појединца?
Заиста нисам спремна нити ми пада на памет да носим тај терет.

Него, мени све то личи на урликање са трибине.
Ето, позивам Рорку да том несрећнику или неком другом који треба да се оперише плати трошак прво припреме за операцију, па самог рада хирурга, па конце, па асепса/антисепса , па болнички дан...па то му дође цца. око 500-600 ојра за скидање малог карциномчића коже, па на све то и дијагноза патолога још 30-ак ...па пута ко зна колико таквих случајева на нивоу државе...

Много брате слатки и за богате државе, а не за сиротињску Србију.

Medicinske usluge su uvek skupe, zato svuda treba ukinuti propale drzavne fondove, i sve privatizovati.

A Obamu vesati za prvo drvo tresnje, jer je *********. I Majkl Mura, naravno.

Јеси видео Ками шта се дешава у шатро капиталистичкој АмериКи? :lol:

Нема, Обама одрешио кесу да спаси пропале фирме и банке! Па тога више нема ни у Русији. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Али Џорџ ! :lol:

И црвене шимикице. :zcepanje:

sorry Micika

sc1iV9k.png

Poslednja izmena:
Zašto, pa nije život samo lepo i veselo, ima i tumora i raznih kamije, bre. Ali i oni imaju pravo da žive, iako su pajseri. :mrgreen:

Ko je rekao? I u prirodi mačke kad osete bolesnu mačku idu da je dokrajče. Lavovi biraju najslabije primerke iz čopora, najčešće bolesne. i td. Nije baš pogodno da svako živi na ovoj planeti i zagadjuje ne samo nju samu nego i ljude oko sebe.

Јеси видео Ками шта се дешава у шатро капиталистичкој АмериКи? :lol:

Нема, Обама одрешио кесу да спаси пропале фирме и банке! Па тога више нема ни у Русији. :mrgreen:

Obama je *********.

Ovi iz FED-a su komunjare.

Vrhunac je kada FED proglasavaju za vrh 'neoliberalne piramide', a oni ljudi stampaju pare bez pokrica koje dele Americkim parazitima.

Sve pare koje se potrose u jednoj godini u Americi- vise od 40% tih para dolazi iz javnog sektora. Ne postoji ekonomski, privredni i politicki cinilac koji je u svetu jaci od Americke vlade. Americka vlada fijukne bicom, i privatni kapital mora da slusa.

U Evropi je jos gore. Komunjare vladaju, a nasi lupetaju nesto o liberalima koji vladaju svetom.

Uzas.

Gledajte House of Cards

Poslednja izmena od moderatora:
meso ide na "obaveznu veterinarsku kontrolu"

A kako da nađu pantljičaru, ako ne iskomadaju te unutrašnje organe? Skeneri, laseri, qrci palci? :(

- - - - - - - - - -

Voćni crvi nisu isto što i pantljičara. Voćni crvi su jestivi. Ova nije. :bljak:

Jesi li je probao, možda je ukusna sa roštilja? Onaj Ber tolke crve izjeo i ništa mu. :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back